Retaliation-YollugTigin-IıIıIYaMaNIıIıI Günlüğü

Anılarını Kıyamet Günlüğü'nde sakla! Geçmişin, geleceğe ışık tutsun!
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi
Sunucu: Eminönü

Re: YaMaN-Retaliation Günlüğü

Mesaj gönderen Retaliation »

-Biraz da Kültür 2-

Necmi'ye kitabı teslim ettikten sonra genç neferin gözü,raftaki bir yazıya ilişmişti;İslamiyet Öncesi Türk Destanları.Destan demek kahramanlık demekti ve o da bunu istiyordu.Epik şeyleri çok seviyordu ve Necmi Bey'den bir kitap vermesini rica etti.

- Hangisini istiyorsun evladım?
- Önerebileceğin var mı Necmi Bey?
- Hımm...Hepsi güzeldir işte,seç birini!

Hafif göz gezdirmenin ardından adı ilginç olduğu için Şu Destanı kitabını seçti.Necmi ile vedalaştıktan sonra Çınar altına gidip kitabı okudu.

-Şu Destanı Özet-

Destana adını veren Şu, MÖ 4. yüzyılda yaşadığı düşünülen bir Türk hükümdarıdır. Onun yaşamı etrafında şekillenen bu destanda Büyük İskender’in Türk yurdunu istila etmesi geniş yer tutmuştur. 11. yüzyılda Kaşgarlı Mahmut tarafından yazıya aktarılan metin, destanın kendisi değil, destana konu olduğu düşünülen söylencelerdir. Kaşgarlı Mahmut, Türk dilinin ilk sözlüğü olan “Divânü Lûgâti’t-Türk”te “Türkmen” maddesini açıklarken “Bunlara Türkmen denilmesinde bir hikâye vardır, şöyledir.” diyerek derlediği sözlü anlatıları Arapça ve düz yazı olarak eserine almıştır.

Arapların Zülkarneyn dedikleri İskender, Semerkand’ı geçip de Türk yurduna yöneldiği zaman Türklerin hükümdarı Şu idi. Şu, genç bir hükümdardı, elinde büyük ve kuvvetli bir ordu vardı. Balasagun yakınındaki Şu Kalesi’ni bu hakan yaptırmıştı. O zaman bu hükümdara diyorlar ki: “İskender yaklaştı. Ne emredersin? Onunla savaşalım mı? Bize buyruğun nedir?” Daha önce, Hucend Irmağı kıyılarına kırk kumandan gönderen Şu’nun gönlü rahattı. Bu kırk kişi kimseye görünmeden gittiklerinden ordunun bundan haberi yoktu. Bunlar, orada geceleyecek ve İskender’in yaklaştığını haber vereceklerdi.

Hakanın gümüşten bir havuzu vardı. Bu havuzu her yere taşıtır, seferlerde bile yanında bulundururdu. Konakladığı yerlerde içine su doldurur; suya kazlar, ördekler salar, yüzdürürdü. Kendisine “Bize buyruğun nedir, ne yapalım? Savaşalım mı?” denildiği zaman o, bu havuzu göstermiş: “Şu kazlara, ördeklere bakın! Nasıl suya dalıyorlar.” demişti. Bu söz, orada bulunanların yüreğine ateş düşürdü. Sandılar ki hükümdar savaşmak veya bir yere çekilmek için hazırlıklı değildir. İskender, Hucend suyunu geçince, gönderilen adamlar hızla gelip Şu’ya haber verdiler. Vakit gece yarısıydı. Hükümdar göç davulunu çaldırıp doğuya doğru yürüdü. Önceden hazırlıklı görünmeyen hakanın ansızın yürüyüşü halkı şaşırttı. Halkın içine ürküntü düştü. Binecek hayvan bulanlar kendilerini bu hayvanların sırtına bırakıp hükümdarın arkasından gittiler. Herkes birbirinin hayvanını almıştı. Sabah olunca, ordugâh düz bir ovaya dönmüştü.

O çağlarda Türk illerinde Taraz, İsbicab, Balasagun ve benzeri şehirler kurulmamıştı. Halk çadırlarda yaşardı. Hakan, ordusuyla gidince batıdaki aileleriyle birlikte yirmi iki kişi kalmıştı. Bunlar geceleyin hayvanlarını bulamadıkları için gidememişlerdi. Bunlar Kınık, Salgur ve başkalarıydılar (ki Oğuz boyları bu kalanlardan doğmuştu). Bu yirmi iki kişi yayan gitmek veya oldukları yerde kalmak için düşünürlerken yanlarına iki kişi daha geldi, yirmi dört kişi oldular. Bunlar, ağırlıklarını sırtlarına yüklemişler, aileleriyle birlikte gelmişlerdi. Yük taşımaktan yorulmuş, terlemişlerdi. İlk yirmi iki kişi, yeni gelen iki kişi ile tanıştı. Onlara, dediler ki: “Erler! İskender gelip geçici adamdır. Bir yerde durmaz. Nasıl olsa buradan gider. Biz de yurdumuzda kalırız.” ve o iki kişiye “Durun, kalın, eğlenin!” anlamında şu sözü söylediler: “Kalaç!” Sonra bu iki kişi ile çocukları Kalaç diye anıldılar, iki kabile Kalacıların kökü oldu.

Nihayet İskender geldi. O yirmi iki kişiyi gördü. Baktı ki bunlar uzun saçlı insanlardır, üzerlerinde Türk alametleri var, hiç kimseye sormadan bunlar için: “Türk mânend” (Türk’e benziyor) dedi. Bu söz de o adamlara ad oldu. Yirmi dört kabile olan Türkmenler bu ismi taşıdılar, Türkmen diye anıldılar. Bununla beraber, adı Kalaç olan iki aile, onlardan ayrıldıkları için tam Türkmen sayılmazlar.

Hakan Şu’ya gelince, o, ordusuyla birlikte Çin tarafına geçti. İskender, arkasından yürüdü. Çin’e yani Uygur iline yaklaştıkları zaman Şu, İskender’le vuruşmak için bir bölük asker yolladı. İskender de bir öncü kuvveti göndermişti. Türkler, İskender’in öncülerini, bir gece baskınında bozguna uğrattılar. Bir Türk, bir İskender askerini kılıçla ikiye böldü. Ölü, beline altın dolu bir kemer bağlamıştı. Bu kemer parçalandı. Kana bulanmış altınlar yere döküldü.

Ertesi gün Türkler, kanlı altınları gördüler. Birbirlerine “Altın kan” dediler. Bu sözler, o çevrede bulunan bir dağın adı oldu. Bugün oraya Altun Han deniliyor. Sonra, İskender Türk hakanıyla barıştı. Hatta Uygurlar için şehirler yaptı ve bir zaman kaldıktan sonra geri döndü. O zaman Şu, Balasagun’a gelip şimdi Şu ismiyle anılan şehri yaptırdı. Oraya öyle tılsım koydu ki bugün hâlâ leylekler bu şehre kadar gelir fakat şehri aşıp da daha ileri gidemez.

Kitabı okuduktan sonra Necmi Bey'e teslim etmek için Mısır Çarşısı'nın yolunu tuttu.

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

Merhaba Sevgili Günlük;

Bugün yine rutin sıkıcı işler yaptım.Sabah erkenden girdim ve öncelik olarak kendi görevlerimi yaptım.Sonrasına Junon attık ve mor pantolon düşürdüm Azat Efendi olanından ancak Prnt basmama rağmen fotoğraf kayıt olmamış.Kısa keserek başlamak istiyorum.

Görev Arz-Lodos [49].Hedef Arz ve Lodosların çarpıştığı yeri keşfet yani ray sonu. :)
Resim

Biraz uğraşın ardından bahsedilen bölgedeyim. :)
Resim

Gelmişken çıkıp kontrol etmemek olmazdı.Sadece reçete,yine!
Resim

Sonra Ekmek Parası [49] görevini aldım ve yola koyulurken firaridadaş'ın şifasını kasmaya başladım.Kasma siparişleri artınca şöyle bir diyalog yaşadık.
Resim

Görevi yaptım ve çantadan Konsantrasyon I(I) tılsımını aldım.
Resim

Yine deneme yaptım.Ama kısa sürdü.Sadece bir adet Irk kesebildim.Evet,yanlış duymadınız.Biliyor musun günlük?Yıldırım aynı yere 2 defa çarpmaz derler?YALAN!Ray sonunda iken sağ yoldaki slotları bir büyücü ile aldık.Sonra oyunda kritik hata aldım düştüm.Bir ırk kestim.Reçete düştü.Sonra tekrar kritik hata.Oyuna girdim ve Lodos delileri vücudumu parça pinçik etti. :)
Resim

Günün Sözü:
Benim bir kitaptı arkadaşım,muhabbeti hep yarım kalır. -Sagopa Kajmer

Bugünlük böyleydi günlük,başka yazıda görüşmek dileğiyle esen kal!
Resim
Kullanıcı avatarı
Vezirx27
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos
Lonca: <LIL>

Mesaj gönderen Vezirx27 »

Retaliation yazdı:
Ayrıca Vezirx27 adlı kullanıcının doğum günüymüş.Doğum Günün kutlu olsun,nice senelere.Umarım tekrardan günlük yazmaya başlarsın.Bir gün oyunda veya hayatta inşallah karşılaşırız.
Özel mesajına cevap vermiştim buradaki notunu yeni gördüm. İlgin için tekrar teşekkürler. Yakın zamanda görüşmek dileği ile
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

Merhaba Sevgili Günlük;

Bugün kısa oyunda oldum.Ayrıca belirtmeden geçmeyeyim.Bugün Ramazan'ın 1. günü.Biraz susuz hissettim kendimi.Aslına bakarsan günlük;oruç konusunda biraz antremanlıyım diyebilirim.Çünkü Mayıs ayının başından itibaren Pazartesileri oruç tutuyordum.Velhasıl,önemli gelişmeler aşağıda.Kısa tutarak başlayalım. ;)

Ramazan'a özel Arttırıcılar gelmiş.Ben de arttırıcıyı alıp maden turuna çıktım.15 dakika sonunda düşürebildiğim tek saf maden:
Resim

Yeni bir şifacı açtım ve 5 seviyede Hol'e indirdim.Genelde karakter kasmayı sevmem ki sadece tanıdıkları kasarım fakat bir fikir belirdi aklıma -Gerçi birden çok fikir aklımda.- Bu fikir şu;karakterin 1 seviyelik üstlerinden maksimum seviye üstlere yani Çemberlitaş'dan düşüreceği eşyalar ile bir karakter dizmek.Sadece Bölge görevleri ve gerekirse zincir görevleri yapıp karakterin fullenmesinde rol oynayacağım.
Resim

Ve son olarak.Bugün Vezirx27 adlı kullanıcı yani Furkan Ağabey'imin daveti ile Teşkilat sunucusunu ziyaret ettim.Biraz muhabbet ettik ve KP kasmaya çalıştık.Ancak ben,Furkan Ağabey'in vermiş olduğu şifa karakterinde oynayamadım.Kendi karakterlerim dışındaki karakterleri oynarken çekiniyorum ve kendimi garip hissediyorum.Çıkmadan önce fotoğraf alabilir miyiz diye ricada bulundum ve o da kırmayarak bu teklifimi kabul etti.Kendisine daveti için teşekkür ediyorum.Onun da İstanbul'da oturuyor olması güzel bir şans.Bakarsan günlük,bir gün reelde de tanışırım kendisi ile. :)
Resim

Günün Sözü:
Mutlu olmak için ugraş vermelisiniz. Mutluluğa para ya da aşkla ulaşılmaz. Mutluluk sizinle kendiniz arasında bir meseledir. -Rufus Wainwright

Resim
Kullanıcı avatarı
TOLGARDA
Ruh Taşı Gezgini
Ruh Taşı Gezgini
Sunucu: Karaköy

Mesaj gönderen TOLGARDA »

Görev yapmak rutin, sıkıcı bir şey mi!? Değişiklik, bir daha olmuyor zaten, bir kere yapıyorsun bitiyor bence eğlenceli.
:zero: :one: :two: :three: :four: :five: :six: :seven: :eight: :nine:
Kullanıcı avatarı
Vezirx27
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Teşkilat
Lonca: <LIL>

Mesaj gönderen Vezirx27 »

Bayadır girmiyordum bende oyuna çok vakit geçiremesekte güzel savaştık, Loncamın aktif olduğu zaman içinde tekrar beklerim =)
Adaşıma sevgiler:)
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

TOLGARDA yazdı:Görev yapmak rutin, sıkıcı bir şey mi!? Değişiklik, bir daha olmuyor zaten, bir kere yapıyorsun bitiyor bence eğlenceli.
Görevler güzeldir.Oyunun hikâyesini tanımak için çok iyi etkenlerdir.Velhasıl günlüğe ve oyun tarzına değişik şeyler sergilemek için böyle bir düşünceye başvurdum.
Vezirx27 yazdı:Bayadır girmiyordum bende oyuna çok vakit geçiremesekte güzel savaştık, Loncamın aktif olduğu zaman içinde tekrar beklerim =)
Adaşıma sevgiler:)
Yakın zamanda tekrar ziyaret etmek isterim. :)
Resim
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

Merhaba Sevgili Günlük;

Bugün inanılmaz derecede yorucu ama bir o kadar da emeğinin hakkı alınabilecek bir gündü.Aman Allah'ım hala şoktayım...Ramazan bereketli geldi günlük.Ayrıntılara aşağıda yer vermek isterim.Haydi başlayalım.

Öncelikle saba saatlerinde üretiminde yanında olamadağım PapazFikret oyundaki adı ile Maçapapazı arkadaşımın yanında olamamıştım.Oyuna girince kendisine "Hayırlı olsun" dedim.
Resim

Veee.Bu haftamızın oyun hataları köşesi.(Yazarken tebessüm ettim.)Sınıf arkadaşım evime ziyarete gelmişti.Kendisinin staj yerine gidecektik imzalar,belgeler vs. için.Biraz evimde otururken İKV'den bahsettim kendisine ki daha öncelerde de bahsetmiştim.Merak etti baktı,izledi.Oyunun grafikleri kötü ama oynanabilir notunu verecekken aşağıdaki oyun hatalarını görünce sözünü aldı.Belki de Sobee bir oyuncuyu,daha oyuna başlayamadan kaybetti. :)
Resim

Resim

Resim

firaridadaş arkadaşımın şifası için Kenan turlarına katıldık.Kenandan iksirleri aldım.Ayrıca Volkan arkadaşım, Meteorit 2(III) tılsımını Büyü Bozma (III) ile takaslayacağı için elimden gelen yardımı yaptım.Kendisine hayırlı olması dileğiyle,bol Xenotimler Volkan. ;)
Resim

Aman Yarabbi!!!Tam tamına 1 yıl,evet 1 yıl sonra O düştü.Kenan'dan alacağım hiçbir şey kalmadı artık.Bayanlar Baylar size Alternatör Yüzüğü takdim etmek istiyorum.Kendileri bugün itibarı ile düştü.Totem olarak Kenan'ın fotoğrafını,masaüstü duvar kağıdı yapmıştım 1 ay evvel.İşe yaradı size de öneririm. :)
Resim

Günün Sözü:
Bugünkü aklım olsa dün yaptıklarımı yapmazdım ama dün yaptıklarım olmasa bugünkü aklım olmazdı. -Sagopa Kajmer.

Resim
Kullanıcı avatarı
FireFighter095
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Lonca: Voice Of Voiceless

Mesaj gönderen FireFighter095 »

Haydi hayırlı olsun sabreden derviş :D
Kullanıcı avatarı
ikvcibeo
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Mesaj gönderen ikvcibeo »

Abim senin günlüğünü seve seve takip ediyorum.Bol başarılar dilerim.Heralde tanıdın beni şu kararsız çocuk. :D

“Kıyamet Günlükleri” sayfasına dön