Ubuntu (Linux) üzerinden İstanbul Kıyamet Vakti Oynamak!

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
TOLGARDA
Ruh Taşı Gezgini
Ruh Taşı Gezgini
Sunucu: Karaköy
Klan: Lodos

Ubuntu (Linux) üzerinden İstanbul Kıyamet Vakti Oynamak!

Mesaj gönderen TOLGARDA »

Bilgisayarımızda çift sistem var ise öncelikle Windows'a geçiş yapıp Hibernate Off komutunun uygulanmasını tavsiye ederim.

Ubuntu'ya geçiş yaptıktan sonra "Ubuntu Yazılım Merkezi"ne giriş yapıp Wine ve Playonlinux uygulamlarını bilgisayarımıza indiriyoruz.
Resim

Bundan sonrasında ise oyunun olduğu klasöre giriyoruz. Eğer Hibernate off uygulanmamışsa diskler açılmayabilir. Oradan luaunher exe ile oyuna girip çözünürlük ayarlarını bilgisayarımızdaki gibi ayarlıyoruz.
Resim

İlk seferde mouse doğru yeri göstermeyebiliyor bunu önlemek için oyunun klasörlerinde bulunan pref_launch'u gedit ile aç seçerek ilk seferliğine tam ekran özelliğini sıfır yapıyoruz
Resim

Konunun pek çok kişi için yararlı olacağını düşünüyorum. Biraz aceleye geldi ama olsun. Sorun yaşayanlar bu konu üzerinden yazabiliriler.

Bu yöntem ile fabrika çıkışı Win 8 bilgisayarlarda yaşanan tüm düşme sorunları ortadan akladırılmış oluyor.

Not: istanbuloyun.com üzerinde önerilen işletim sistemleri Win Xp, 7 ve Vista'dır.

Bir diğer yararlı olacağını düşündüğüm konu; Android Telefon Üzerinden İkv oynamak
:zero: :one: :two: :three: :four: :five: :six: :seven: :eight: :nine:
romendiyojen
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Huzursuzluğum

Re: Ubuntu (Linux) üzerinden İstanbul Kıyamet Vakti Oynamak!

Mesaj gönderen romendiyojen »

sonuncu resım gozukmuyor. :D
başarılar...
Kullanıcı avatarı
TOLGARDA
Ruh Taşı Gezgini
Ruh Taşı Gezgini

romendiyojen yazdı:sonuncu resım gozukmuyor. :D
başarılar...
Üç resim var sonuncu resimde gedit (not defteri) açık ve bir de şuradan bakmayı dene son resim
romendiyojen
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Huzursuzluğum

Mesaj gönderen romendiyojen »

Peki Kasmadan Oynayabılıyormusun bende ubuntu yuklemeyı dusunuyorum :)
Kullanıcı avatarı
TOLGARDA
Ruh Taşı Gezgini
Ruh Taşı Gezgini

romendiyojen yazdı:Peki Kasmadan Oynayabılıyormusun bende ubuntu yuklemeyı dusunuyorum :)
Kasma yönünden bir sıkıntı yok ama sebebini bilmediğim bir nedenden dolayı üç saniyelik takılma oluyor on dakikada bir falan onun dışında Windows'taki ile hiçbir farkı yok.
Kullanıcı avatarı
EYUNAL
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

Mesaj gönderen EYUNAL »

Aynı konu zaten vardı. Tabi bu kadar detaylı değildi ama biraz gereksiz olmuş
Teşekkürler emeğin için
Kullanıcı avatarı
TOLGARDA
Ruh Taşı Gezgini
Ruh Taşı Gezgini

EYUNAL yazdı:Aynı konu zaten vardı. Tabi bu kadar detaylı değildi ama biraz gereksiz olmuş
Teşekkürler emeğin için
Gereksiz olduğunu düşünmen beni üzdü, bu konuyu açmamın asıl amacı ise bu konuda buradaki bilgilerin lazım olacak olması. Eminim ki daha önce onu yazan yoktur.
Kullanıcı avatarı
EYUNAL
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

Mesaj gönderen EYUNAL »

TOLGARDA yazdı:
EYUNAL yazdı:Aynı konu zaten vardı. Tabi bu kadar detaylı değildi ama biraz gereksiz olmuş
Teşekkürler emeğin için
Gereksiz olduğunu düşünmen beni üzdü, bu konuyu açmamın asıl amacı ise bu konuda buradaki bilgilerin lazım olacak olması. Eminim ki daha önce onu yazan yoktur.
Oyun yükseliş devrinde falan olsa fikrim daha farklı olurdu fakat oyunun hali belli. Windows işletim sisteminde dahi stabil çalıştığını söylemek güç. (Sitemin istediğin gibi iyi olsun fazla oyuncunun olduğu yere girdiğin an FPS düşüyor)
Kullanıcı avatarı
TOLGARDA
Ruh Taşı Gezgini
Ruh Taşı Gezgini

EYUNAL yazdı:
TOLGARDA yazdı:
Teşekkürler emeğin için
Oyun yükseliş devrinde falan olsa fikrim daha farklı olurdu fakat oyunun hali belli. Windows işletim sisteminde dahi stabil çalıştığını söylemek güç. (Sitemin istediğin gibi iyi olsun fazla oyuncunun olduğu yere girdiğin an FPS düşüyor)
Şu konuları gördün mü daha önce bunlar fabrika çıkışı Win8 olan bilgisayarlarda ortaya çıkan sorunlar ancak Ubuntu üzerinde bu sorunlardan hiçbiri yaşanmadı. Yani oyun Windows için yapılmış olmasına rağmen onda bile düzgün çalışmıyor, aynı şeylerden bahsediyoruz.
Kota Sorunu Konusu; viewtopic.php?f=138&t=135699
Türkçe Karakter konusu; viewtopic.php?f=138&t=131120
Oyundan düşme; viewtopic.php?f=138&t=132120
Kullanıcı avatarı
EYUNAL
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

Mesaj gönderen EYUNAL »

TOLGARDA yazdı:
EYUNAL yazdı:
TOLGARDA yazdı:
Teşekkürler emeğin için
Şu konuları gördün mü daha önce bunlar fabrika çıkışı Win8 olan bilgisayarlarda ortaya çıkan sorunlar ancak Ubuntu üzerinde bu sorunlardan hiçbiri yaşanmadı. Yani oyun Windows için yapılmış olmasına rağmen onda bile düzgün çalışmıyor, aynı şeylerden bahsediyoruz.
Kota Sorunu Konusu; viewtopic.php?f=138&t=135699
Türkçe Karakter konusu; viewtopic.php?f=138&t=131120
Oyundan düşme; viewtopic.php?f=138&t=132120
Win 8 değil Win 7 kullanmaktayım.Dediğim gibi oyun çalışması gerektiği sistemde düzgün çalışmıyor.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön