Bu konu çocukluk zamanınızdaki dahiyane fikirlerinizi veya hayallerinizi paylaşabileceğiniz bir başlıktır.
Çocukluk zamanınızda kurduğunuz en ilginç hayaller veya yapmayı istediğiniz en yaratıcı fikirleri buradan bizimle paylaşın okuyalım.
Öncelik olarak ben başlıyorum.
8 veya 9 yaşındaydım tam hatırlamıyorum ama en büyük hayallerimden biri beynimi kullanarak eşyaları kontrol etmekti. İzlediğim bir videodan çok etkilenmiştim adam beyin gücünü kullanarak saati ve eşyaları hareket ettirebiliyordu. Bende saati durdurmaya karar verdim. Tam 1 saat boyunca Duvar saati bana ben ona baktım. Babam benden ses çıkmayınca meraklanıp odama geldi saate baktığımı görünce şaşırdı açıkçası, bende ses yok pür dikkat saate odaklanmışım. Babam bir kaç defa seslenince cevap vermek zorunda kaldım. Baba saati durdurmaya uğraşıyorum lütfen daha sonra konuşalım dedim. Bir süre daha saatle bakıştık, yok arkadaş durmak bilmiyor :lol: En sonunda durduramayacağımı anladım babama karşı mahcup olmamak için bir sandalye alarak duvardaki saatin pilini çıkarttım. Daha sonrasında Babaaaaa! bak işte durdurdum! Babam durumun farkındaydı lakin bozuntuya vermedi, ve beni ödüllendirmişti
Sıra sizde !
Çocukluk dünyanı yaz durma!
Not: Konu eğlenmek amacı ile açılmıştır, alıntı değildir.
Çok güzel bir konu düşünmüşsün kardeşim, düşüncene sağlık
Ben kısa ve öz olarak özet yazayım, bir daha ki ilk zamanımda sana tam pilotluk hayalllerimi yazarım
İlk 3. sınıfta sınıfın en iyi futbolcusu olarak kendimi gördüğüm için, büyüyünce bende futbolcu olacam basın açıklamaları yapacam hayalleri ile yaşardım!
5. sınıfa geçince Fen Bilgisi'nden daim 5 alırdım diye Fen Bilgisi öğretmenliği hayali ile yaşadım,
7. sınıfta den sonra Askeri okula gidip Pilot olmak istedim (halada istiyorum) en büyük hayalim diyebilirim ve gerçekten de halal oldu
Şimdi eğitime devam ediyor, hala hayaller içinde yaşıyorum..
Hayalim ilk makinist olmaktı küçükken sonra lise de Astronomi ve Uzay Bilimleri okuyup öğretim görevlisi olmak istiyordum. Bir ara Mandıra Filozofu gibi yaşayıp tüm sistemden sıyrılmak isterken bir baktım İktisat okuyorum.
Edit: Uçuk saçık hayallerim de vardıda şimdi konu kapanmasın alır gider bu konu kendini
Küçükken bende istemsiz vucudumdan çıkmısım ne kadar süre geçti bilemiyorum. Ama sabahtan akşama kadar oldugunu biliyorum.
Sonra Bir sese uyandım. Farkettim 1 dakikadan daha az uyumuşum. bu nasıl oldu diye düşünmüsümdür. Aradan yıllar sonra bu olay aklımda hiç çıkmadı. Gene Tv seyrederken haberler başlıyacaktın bende onu seyredecektim. Elvelden yelkovanlı Saat tam 20.00 olmasına 20 saniye kala ekrana çıkardın. Ben o 20 saniyede başka bir hayat yaşadım. 20 saniyede sanki 20 yıl yaşamısımda ne olup bittiğini hatırlyamadım. Bazen o hayat ile rüyalar görüyorum ama o zaman nasıl duruyor halen bulabilmiş degilim. Sonra araştıra araştığa kafayı sığırdık işte. Bir hayat tuttuyamadık.
Çok sey hatırlıyorum O 20 saniyede olan seyler hakkında ama reel hayatıma hiçbiri yansımadı simdki hayalimde o zaman döngüsü bilinçli yapmak. Birde O donemde Bir sinema filmi seyrettiğimi biliyorum 30 senedir. O filmi simdiye kadar ne bulabildim nede tekrar seyredebildim. Zamanlar tutmuyor. Simdiki filimlerde bile yeni yeni o efekler kulanırken 30 sene önce nasıl olduda öyle bir filim seyrettim. İşte bunu bilinçli yapablirsem hayalim gercek olcak.
Benim en büyük hayalim hep çocuk kalabilmekti ama ben büyüdüm baba oldum ve hayalim hayal oldu o yüzden çocukların çocukluklarını dolu dolu yaşabilecekleri yeni bir dünya hayal etmeye başladım ama görüyorumki oda yavaş yavaş hayal oluyor. Ne demiş şair biz büyüdük ve kirlendi dünyaa. Güzel konu bu konuyu açan kardeşimi tebrik ederim.
Ben sürekli meslek değiştirdim hayatım boyunca ve hala da ne olacağıma karar veremedim.Şu an 18 yaşındayım.Birçok meslek geldi geçti hayatımdan.Bir ara kasap bile olabilirm diye düşünmüşlüğüm vardı. .Velhasıl şuan Kimya öğrencisiyim ve staj görüyorum.Belki kasaplıktan vazgeçtim ama o beyaz önlüğümü görseniz aynı kasap önlüğü gibi.Bunun dışında fantastik olarak çocukken herkes gibi süper güçler istedim.Hatta sanal dünya içine dalıp orada yaşamayı bile
Küçüklüğümde hayalim üniformalı bir iş sahibi olmaktı.İlkokul çağları tabi.Ortaokula geçince futbolcu olmak istiyordum.Forvet oynardım hep okul ve sınıf takımlarında.Çılgınlar gibi gol atmak istiyordum FENERBAHÇE forması altında
Tabi becemeredim , basketbola yöneldim.NBA hayaliyle il ve ilçe takımlarında oynadım.Sonra YGS mevzusu çıkınca piyasaya hayal olarak kaldı.
YGS olgunluğuna gelince de aksiyonlu bir meslek istedim.Başardım da ama icra etmekte sıkıntılar var.Atanamayan itfaiyeci olarak bu konuya bu mesajı atıyorum :mrgreen:
Bu konu devam etmeli , çok güzel düşünülmüş :idea:
Tebrik ederim Furkan yine insanların ihtiyacı olduğu etkiliyici bir konuya değinmişsin.
7 li yaşlarında maddi sıkıntılarımız vardı okuyup iyi bir meslek sahibi olacak kardeşlerime bakacaktım. Nedense hangi meslek olduğunu hiç düşünmemiştim. Çok şükür ki ALLAH yardım etti benim hayallerime kalmadan çok iyi bir noktaya geldik.. Hayallerim bitti mi ? Hayır farklı hayallerimin peşinden koşmaya devam Sanırım hayal etmeyi bırakmak için önce ölmek gerekiyor :arrow: