sobee nin yeni oyunu çökün :D

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
EklentiPaketi
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Re: sobee nin yeni oyunu çökün :D

Mesaj gönderen EklentiPaketi »

Yahu bir de tema çok romalı, bizans vari olmasa bari, sayfadaki çizimler öyle bi uzlenim verdi bana, eskiden bi philetheis vardı, etekli adam, fena gimiyodu ama herkes öyle olacaksa sıkar yani, umarım bize uzak kendimizi ait hissedemeyeceğimiz bir iş ortaya koyup kemik kitleyi kaybetmez sobee. Hikaye, atmosfer ve müzikler çok önemli, olmazsa olmaz, malum bu kadar insan oyunu bu sebepten defalarca bitirdi, betadan beri oynayan adam var daha
Kullanıcı avatarı
Yorukefe
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Anka
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Yorukefe »

EklentiPaketi yazdı:Yahu bir de tema çok romalı, bizans vari olmasa bari, sayfadaki çizimler öyle bi uzlenim verdi bana, eskiden bi philetheis vardı, etekli adam, fena gimiyodu ama herkes öyle olacaksa sıkar yani, umarım bize uzak kendimizi ait hissedemeyeceğimiz bir iş ortaya koyup kemik kitleyi kaybetmez sobee. Hikaye, atmosfer ve müzikler çok önemli, olmazsa olmaz, malum bu kadar insan oyunu bu sebepten defalarca bitirdi, betadan beri oynayan adam var daha
Bence Romalı söylemin yanlış. Çünkü okuduysan anlamışsındır. Milet ve Mezopotamya diyor ki karakterler o dönemi yansıtmalı.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene[/i][/b] Mustafa Kemal Atatürk
Kullanıcı avatarı
ADS1940
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen ADS1940 »

Sadece 1 saat ikv yi andiriyomu diye indirip takilacam
Parlementxi
Geri Dondum!

viewtopic.php?f=59&t=134891
EklentiPaketi
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen EklentiPaketi »

Yorukefe yazdı: Bence Romalı söylemin yanlış. Çünkü okuduysan anlamışsındır. Milet ve Mezopotamya diyor ki karakterler o dönemi yansıtmalı.
[
Helenistik dönem de diyor, hani yunan şeysi, arkadaki karakterlere dikkatlice bakınca kadının eteği felan kilimi andırıyormuş, gözden kaçırmışım kahpe bizansa odaklandım ama asıl dediğim şuydu yurt dışında gideri vardır belki bu kültürlerin ama mekanlar bize çok yabancı olucaksa, ne bileyim kıyafetler karakterler hep ecnebi olacaksa bence ikv nin oyuncularıyla kurduğu bağı yakalayamaz. Hiç değilse oynadığımız karakterle şöyle bi yörük kıyafeti giyebilmeliyiz, ayran içebilmeliyiz, hiç değilse kendimizi gurbette bir anadolu insanı gibi hissedelim karakterle bağ kuralım, mesela Diriliş''teki kıyafetler aslına ne kadar sadik bilmiyorum ama çok estetik duruyo. Neden sobe başarısının sırrından vazgeçsin ki?
Kullanıcı avatarı
Yorukefe
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Anka

Mesaj gönderen Yorukefe »

EklentiPaketi yazdı:
Yorukefe yazdı: Bence Romalı söylemin yanlış. Çünkü okuduysan anlamışsındır. Milet ve Mezopotamya diyor ki karakterler o dönemi yansıtmalı.
[
Helenistik dönem de diyor, hani yunan şeysi, arkadaki karakterlere dikkatlice bakınca kadının eteği felan kilimi andırıyormuş, gözden kaçırmışım kahpe bizansa odaklandım ama asıl dediğim şuydu yurt dışında gideri vardır belki bu kültürlerin ama mekanlar bize çok yabancı olucaksa, ne bileyim kıyafetler karakterler hep ecnebi olacaksa bence ikv nin oyuncularıyla kurduğu bağı yakalayamaz. Hiç değilse oynadığımız karakterle şöyle bi yörük kıyafeti giyebilmeliyiz, ayran içebilmeliyiz, hiç değilse kendimizi gurbette bir anadolu insanı gibi hissedelim karakterle bağ kuralım, mesela Diriliş''teki kıyafetler aslına ne kadar sadik bilmiyorum ama çok estetik duruyo. Neden sobe başarısının sırrından vazgeçsin ki?
Sonuçta eski çağları (milattan önce) konu alan bir oyun her şey buna uygun olmalı. Yani bizim daha Orta Asya'da yaşadığımız dönemleri konu alıyor. Gelip bunlara Türk kıyafetleri koyarlarsa bariz saçmalamış olurlar.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene[/i][/b] Mustafa Kemal Atatürk
serres
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

Mesaj gönderen serres »

Sitedeki arka fondaki resimden de anlaşılacağı üzere oyunda büyük ihtimal 5 sınıf bulunacak. Diğer mmporg benzerleri gibi; Savaşçı , Suikastçi , Büyücü , Okçu ve Şifacı.
İnşallah oyun motoru iyi olan bir oyun çıkarırlar yoksa hiç bir farkı kalmaz İKV den.
serres
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

Mesaj gönderen serres »

Yorukefe, Keşke dediğin gibi Unreal teknolojisini kullanmış olsunlar oyun tadından yenmez. :)
Ama gel görki o teknolojiyi kullanmanın masrafını üstlenebilcekmi (cimrilik etmeyip) türktelekom:))
Kullanıcı avatarı
SikayetVar
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Eminönü
Lonca: Raiders of Anatolia

Mesaj gönderen SikayetVar »

Yavaş yavaş taşlar yerine oturdu gibi. Kıyamet Vakti bir ihtimal bir güncelleme daha alabilir. Ondan sonra bize verdiğiniz destekler için çok teşekkür ederiz gibi bir ekranla karşılaşabiliriz. Gelelim yeni oyun Kader Mühürleri öncelikle ismi çok vasat olmuş facebook oyunlarını anımsattı bana. Geliştirme süresi 3 yıl yazılmış bunu kanıtlar bir bilgi var mı internette açıkçası araştırmadım sitelerinde de yazmıyordu. Geliştirme süresi 3 yıl olan bir oyundan grafik olarak ne bekleyebiliriz?
Bioshock 2007 de sunuldu ve sanıyorum 3 sene bir geliştirme süresi oldu oyunun grafikleri şu döneme göre bile muazzam. Gelelim Verdun'a 2 kişinin geliştirdiği oyunun geliştirilmeye başlanma tarihi 2006 yayın süresi 2015(betaları katmıyorum) grafikleri yine çok iyi. Herkes Kader Mühürlerine 3 yıl diyor demek ki 2012-2013 gibi başladı bu adamlar geliştirmeye. Yarın bir gün bu oyun açıldığında sitedeki karakter görselleri gibi bir şeyle karşılaşırsak direkt grafiklerde sorumlu olan ekibi kapının önüne koyun. Kıyamet Vaktinin grafikleri dönemine göre bile kötüydü. Bakalım Kader Mühürlerinin grafikleri ne olacak. Hikaye kısmından bahsetmedim Gorgar varsa kötü bir şey çıkacağını zaten sanmıyorum.

Ekleme: Yukarıda bir arkadaş unreal engine yazmış sanmıyorum onunla yapacaklarını ama bir kere daha actor faciası kimse istemez.
Kıyamet Günlüğüm için görsele tıklayın.
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
EYUNAL
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

Mesaj gönderen EYUNAL »

SikayetVar yazdı:Yavaş yavaş taşlar yerine oturdu gibi. Kıyamet Vakti bir ihtimal bir güncelleme daha alabilir. Ondan sonra bize verdiğiniz destekler için çok teşekkür ederiz gibi bir ekranla karşılaşabiliriz. Gelelim yeni oyun Kader Mühürleri öncelikle ismi çok vasat olmuş facebook oyunlarını anımsattı bana. Geliştirme süresi 3 yıl yazılmış bunu kanıtlar bir bilgi var mı internette açıkçası araştırmadım sitelerinde de yazmıyordu. Geliştirme süresi 3 yıl olan bir oyundan grafik olarak ne bekleyebiliriz?
Bioshock 2007 de sunuldu ve sanıyorum 3 sene bir geliştirme süresi oldu oyunun grafikleri şu döneme göre bile muazzam. Gelelim Verdun'a 2 kişinin geliştirdiği oyunun geliştirilmeye başlanma tarihi 2006 yayın süresi 2015(betaları katmıyorum) grafikleri yine çok iyi. Herkes Kader Mühürlerine 3 yıl diyor demek ki 2012-2013 gibi başladı bu adamlar geliştirmeye. Yarın bir gün bu oyun açıldığında sitedeki karakter görselleri gibi bir şeyle karşılaşırsak direkt grafiklerde sorumlu olan ekibi kapının önüne koyun. Kıyamet Vaktinin grafikleri dönemine göre bile kötüydü. Bakalım Kader Mühürlerinin grafikleri ne olacak. Hikaye kısmından bahsetmedim Gorgar varsa kötü bir şey çıkacağını zaten sanmıyorum.
Burada ki:https://www.linkedin.com/in/%C3%B6mer-k ... u-3b508641
Mayıs 2012 – Şu Anda (3 yıl 10 ay)
New MMORPG Project (2012-Present)
Adlı oyunun bu oyun olduğu ortada bence :)
Bu arada bence untiy kullandılar
Edit:
İş ilanına baktım C++ istemişler Unity de C# yeterli oluyor o zaman unreal engineyi kullanmış olma ihtimalleri var belki 0 dan oyun motoru yazdılar C++ ile bu da mümkün..
Kullanıcı avatarı
Sinyor
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Eminönü
Lonca: SenSiyeGeL

Mesaj gönderen Sinyor »

Dikkatimi çekem konu şu Akçe gelince para yağmuruna tutuldular konusu. Bizzat Nerull tarafından 2013 de açıklanan online oyuncu sayısı her gün giren 13 bin. 2013 den yana 3 yıl geçti oyunun nasıl bir çöküntü içinde olduğunu tüm camia biliyor. Yani bu sayının tahminlerime göre günlük online oyuncunun 3 bine kadar düştüğüdür. Meran Tılsım vb az sayılı oyunculu sunucularda gündüzleri GBM atacak grup bulamıyorsunuz. Yoğunluğun olduğu 3 sunucu var onlarda Eminönü Kuklacı Beyazköşk şöyle bir gezinti yaptım bugün tum sunucularda en kalabalık denen Eminönü bile gözle görebildiğin kadar maximum 500 kişi var oyunda bu demektir bu online sayısı 3 bin bile olmayabilir. Yani oyunun oyuncu sayısı oyunun bittiğinin göstergesidir. Belkide verdiğimiz bu akçeler oyunun masraflarını bile çıkarmıyor olabilir. O kadar büyütülecek bir gelir yok yani. Gel gelelim yönetime. Yine 2013 de Nerull yeni bir oyunun kurgulandığını söylemişti zaten bu süre zarfında tüm yönetimler tüm ilgiler o oyuna aktarıldı. Yani İKV'nin günelleme alamayacağı en basitinden geçtiğimiz günlerde Playstore'ye 5500 akçe paketinin 1 hafta stok bekleniyor demesinden bile anlayabiliriz. Oyunla ilgilenen bir takım var 3 kişiden oluşuyor bildiğim kadarıyla bunun dışında tüm birimler yeni oyun olan Kader Mühürleri için çalışmakta gece gündüz. Güncelleme gelmeyeceğini bir örnekle daha açıklayayım oyunun hikaye kurgucusu şirketten ayrıldı forumda bulabilirsiniz bunun konusunu. Özetle Sobee ve Türk Telekom birleştiği gün İKV bitti. Yeni oyun kararı o gün alındı. Mevlüt Dinç her zaman yakındığı konu yeterince destek alamadıkları zamanında güçlü bir motora sahip olmadıklarıydı. Telekom ile birleşince gelen maddi destek yeni oyun için yeterli sebepti. Büyük reklamlar tvlerde dönen reklamlar gazetelere verilen reklamlar vb her şey. İKV'yi dünya piyasasına pazarlayamazlardı çünkü bu güncellemeleri kaldırabilecek bir oyun değil. Ama yeni oyun yeni motor yeni kurgu güçlü ekip ve arkasında bir dev Türk Telekom. Özetle Sobee hayatının fırsatını yakaladı ve bunu çok iyi şekilde kulllanmışa benziyor. Şahsi fikrim o takım tarafından İKV bu şekilde kalacak herhangi bir yenilik olmayacağıdır. Olası bir durum ise İKV'nin kapatılıp tüm oyunculara ayrıcalıklı olarak Kader Mühürleri'ne giriş seçenekleri verilebileceği sonuçta ortada bir emek var.

O kadar emeğimiz heba mı olacak diyen arkadaşlar bunu bilerek bu oyuna girdiniz. Milletimizin ortak sorunudur Kullanıcı Sözleşme'lerini okumamak şimdi oyunun dosya klasörüne girio sözleşmeyi bi okuyalım Sobee'nin size bir şartından bahsetmek istiyorum;

:arrow: Yapımcı kuruluş (Sobee) istediği zaman oyunu kapatabilme hakkını saklı tutar.

Bu demek oluyor ki herhangi bir hukuki vb. bir yolla hiç bir oyuncunun hak talep etme hakkı yoktur. Yani özetle oyun ölmüştür hayırlara vesile olur inşallah oyunu bırakmış bulunmaktayım. Kader Mühürleri çok büyük bir alt yapıyla ve çağımızın tüm şartlarına uygun geliyor E-Spor çok önemli özellik. Oyunun kurgusu iyi olursa yeterince ilgi göreceğine inanıyorum dünya piyasasına açılacak Türk oyunlarından biri olacağınada inanıyorum. Beta sürümü gelmek üzeredir bitim aşamasında olduğu söyleniyor 1 aya kalmaz tüm her şey netlik kazanır.

Selametle.
''Kadim Meran'ın ruhu elbet bir gün can bulacaktır ve herkes evine geri dönecektir.''

EMİNÖNÜ

*SenSiyeGeL*

SARIZENCİ

“Genel Etkileşim” sayfasına dön