Fps sorunu

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Glatyator
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları

Fps sorunu

Mesaj gönderen Glatyator »

İyi günler. Diğer online oyunlarda hiç bir fps sorunu bulunmazken ikvye girdigim zaman fps ya 16 oluyor ya da 8. Fps 16 iken f9 a bastıgım zaman az da olsa oyun iyileşiyordu fakat şu an fps 8 de f9 da kurtarmıyor. Oyunun boyutları 1024 iken ekran çözünürlügümün aynı seviyeye getirdim. Sürücüleri güncelledim olmadı kaldırdım olmadı. Reklam olmasın ama ccleaner gibi programlarla pcyi temizledim düzelmedi. Arkada chrome internet sayfası açıyorum olmuyor. Antivirüs ile taradım olmadı. İşletim sistemi w8.1 64 bit 4 gb ram intel core i3-4005u cpu 1.70 ghz ne yapmam lazım? Oyun çekilmez bir hale geldi. Forumda araştırma yaptım fakat orada yazılan çözümler bi işe yaramadı.
mertz
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Klan: Lodos
Lonca: Cause Of Death

Re: Fps sorunu

Mesaj gönderen mertz »

bilgisayarı yeniden başlatırsan sorun düzelecektir ama unutma kapatma yeniden başlatma seçeneğini seç
Kullanıcı avatarı
resp0nse
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Sunucu: Sancak

Mesaj gönderen resp0nse »

Merhaba,

İKV deki FPS sorunu İşlemci ve HDD nin aşırı kullanımı yani % lik kullanım değerinin yüksek olduğu durumlarda İKV yi başlatırsanız İKV de bu sorun ortaya çıkmaktadır.

Arkadaşın dediği gibi yeniden başlatmak bir çözüm ama ! Unutmayın ki yeniden başlattığınız zaman programların devreye girmesi (bilgisayarda yüklü uygulama ve bilgisayarın performansına göre değişiklik göstermektedir.) 1- 2 dk bulmaktadır.

En güzel çözüm şudur (ben böyle çözüyorum)

Bilgisayarınızı yeniden başlatınız ve CTRL+SHİFT+ESC tuşları ile Görev Yöneticisini açınız.Performans kısmından bilgisayarın HDD kullanım ve İşlemci Kullanım %lik dilimlerini takip ediniz.İlk açtığınızda %lik dilim %99 %100 lerde olacaktır.Bu değerler HDD için %1-3 İşlemci için %1-3 değerlerini stabil olarak gördüğünüz zaman İKV yi başlatırsanız FPS sorunu yaşamadığınızı görmüş olacaksınız.

İyi forumlar...
2006-2016
İstanbul Kıyamet Vakti Neferi
Kullanıcı avatarı
Glatyator
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen Glatyator »

mertz yazdı:bilgisayarı yeniden başlatırsan sorun düzelecektir ama unutma kapatma yeniden başlatma seçeneğini seç
sorun çözüldü ya şaka gibi teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
BunudaBanlayin
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Sunucu: Karaköy

Mesaj gönderen BunudaBanlayin »

Yaklaşık olarak aynı özelliklerde bilgisayara sahibim ve İKV'deki FPS oranı 200-250 arası değişiyor. İnternet bağlantında veya bilgisayar sisteminde bir sorun var : )

Bilgisayarımın özellikleri,
6GB 1333mhz Ram
500GB HDD
2GB Ekran Kartı (1GB Paylaşımlı)
İ3 3.3ghz İşlemci

FPS Hakkında çektiğim videoyuda alt tarafa ekliyorum.
[youtube]http://youtu.be/5Xuy6hSWm9s[/youtube]
Resim
Kullanıcı avatarı
resp0nse
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Sunucu: Sancak

Mesaj gönderen resp0nse »

F9 ile Fps sınırını kaldırıyorsun evet ancak şöyle bir kötü şeyi var ses birbirine giriyor.Yani yetenek sesleri de hızlı çalmaya çalıştığından berbat bi ses oluyor.Eğer oyunun sesini kısarsan yazıların hızlı geçmesi haricinde sıkıntı yok :)
2006-2016
İstanbul Kıyamet Vakti Neferi
Kullanıcı avatarı
BunudaBanlayin
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Sunucu: Karaköy

Mesaj gönderen BunudaBanlayin »

resp0nse yazdı:F9 ile Fps sınırını kaldırıyorsun evet ancak şöyle bir kötü şeyi var ses birbirine giriyor.Yani yetenek sesleri de hızlı çalmaya çalıştığından berbat bi ses oluyor.Eğer oyunun sesini kısarsan yazıların hızlı geçmesi haricinde sıkıntı yok :)
Deneyelim : )[youtube]http://youtu.be/ZkSYChwENes[/youtube]
Resim

“Genel Etkileşim” sayfasına dön