Çözünürlük hakkında

Donanımsal sorunlar, teknik konularda yardımlaşma ve iletişim alanı
Kullanıcı avatarı
melihbey
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Kuklacı
Klan: Lodos
Lonca: Nefer Team

Çözünürlük hakkında

Mesaj gönderen melihbey »

Merhabalar arkadaşlar oyunu 1920x1080'de oynuyorum fakat 1024x768'de oynamak istiyorum fakat ayarları bu şekilde yapınca sağda ve solda boşluk oluşuyor. bu sorunu çözmenin bir yolu var mıdır bilgileriniz için şimdiden teşekkürler

2.bir konu ise oyunda girdiğimde 130 140 fps civarında fps alıyorum fakat sanki 30 fps 20 fps'de oynuyormuşum gibi bir donma var pingi kontrol etmek istedim fakat o göstergede pingin görülmediğini farkettim bu kasmayı çözmenin bir yolu var mıdır yardımlarınız için teşekkürler

Karaköy
Ultron
Megatron
Kullanıcı avatarı
GWYNBLEIDD
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Hicret

Re: Çözünürlük hakkında

Mesaj gönderen GWYNBLEIDD »

Tam ekran oynadığın sürece kenarlarda karartı olması gayet normal. 4:3, 16:9 Widescreen yani ekranın ile alakalı bir durum olduğu için donanımsal olarak bir müdahalede bulunman mümkün değil. Onun yerine pencere modunda veya 1366x769 çözünürlüğünde oynamayı dene. Forumu araştırırsan gerekli anlatımların bulunduğu konulara denk gelebilirsin.
FPS ve ping'in arasında hiç bir alaka yoktur. FPS donanımsal bir terim, ping ise internet ile ilgili bir terimdir. Çözünürlüğü düşürdüğün zaman bu kasmanın ortadan kalkacağını düşünüyorum. Eğer bilgisayarında Windows 8 veya 10 kurulu ise belirli aralıklarda(1, 2 gün) bilgisayarını yeniden başlatmalısın. Ayrıca bir oyun için yeterli olan FPS aralığı 30-60'tır. Daha fazlası göz yanılmasından başka bir şey değildir. F9 tuşuna basarak dikey senkronizasyonu kapatmayı dene. Oyun performansında gözle görülür bir artış olacaktır. İyi forumlar.
Kullanıcı avatarı
melihbey
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Klan: Lodos
Lonca: Nefer Team

Re: Çözünürlük hakkında

Mesaj gönderen melihbey »

GWYNBLEIDD yazdı:Tam ekran oynadığın sürece kenarlarda karartı olması gayet normal. 4:3, 16:9 Widescreen yani ekranın ile alakalı bir durum olduğu için donanımsal olarak bir müdahalede bulunman mümkün değil. Onun yerine pencere modunda veya 1366x769 çözünürlüğünde oynamayı dene. Forumu araştırırsan gerekli anlatımların bulunduğu konulara denk gelebilirsin.
FPS ve ping'in arasında hiç bir alaka yoktur. FPS donanımsal bir terim, ping ise internet ile ilgili bir terimdir. Çözünürlüğü düşürdüğün zaman bu kasmanın ortadan kalkacağını düşünüyorum. Eğer bilgisayarında Windows 8 veya 10 kurulu ise belirli aralıklarda(1, 2 gün) bilgisayarını yeniden başlatmalısın. Ayrıca bir oyun için yeterli olan FPS aralığı 30-60'tır. Daha fazlası göz yanılmasından başka bir şey değildir. F9 tuşuna basarak dikey senkronizasyonu kapatmayı dene. Oyun performansında gözle görülür bir artış olacaktır. İyi forumlar.
İlgilendiğin için teşekkür ederim sağolasın

Karaköy
Ultron
Megatron

“Donanım / Teknik Sorunlar” sayfasına dön