Ekran Çözünürlüğü / Görüntü Kalitesi - Ayrıntıları

Donanımsal sorunlar, teknik konularda yardımlaşma ve iletişim alanı
Kullanıcı avatarı
PaRCoUR
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos
Lonca: BAHTİYAR LONCASI

Ekran Çözünürlüğü / Görüntü Kalitesi - Ayrıntıları

Mesaj gönderen PaRCoUR »

İyi günler. İKV yi bir kaç sene önce sorunsuz tam ekran oynayabilirken şimdi ne yaptıysam tam ekranda oynayamaz oldum. Oynayamaz derken , oyun açılmıyor değil. Oyun açılıyor yalnız, dağlar taşlar, ve oyuncuların(bizim) tıklayarak basabildiğimiz her şey ( can,kudret barları, çanta , karakter ve konuşma kanalı ) açık pembe,mor ve lacivert renklerinin cümbüşüne dönüşüyor. 2 dakika içinde geçebiliyor , geçmeyedebiliyor. Sonuç olarak oynatmıyor. Bende sorunu oyunu pencere halinde açmakta buldum. Bu şekilde her şey normal. Gel gelelim pencere şeklinde açınca yapmak isteyip yapamadığım şeye.

Şuan masaüstü çözünülürlüğüm 1366x768 ( recommended )
İKV oyun çözünürlüğü : 1366x768

İntel(R) HD Graphics 4000 2GB
NVİDİA:
Color depth : 32bit

* SORUN : özellikle meteor bölgesi veya grup bölgelerinde oyunun,ekranın kasması sebebiyle iyi, lineer vs olan özelliklerin hepsini düşük hatta en düşüğe ayarlamak istiyorum. Ayarlayıp evet dediğim an tekrar açıyorum eski haline dönmüş. Algılamıyor. Pencere moduyla ilgili değilmiş , tam ekranda da denedim.

* İstediğim : Pencere modunda görüntü kalitesini düşürerek hızlı ve kesinlikle kasmayan bir oyun istiyorum olabiliyorsa. Tam ekran modu şart ise, tam ekran modunda hızlı ve kesinlikle kasmayan bir oyun istiyorum. Daha yüksek sistem gereksinimleri gerektiren oyunlarda kasmazken, ikv de sorun yaşıyorum.

* SORUN : Masaüstündeki İKV'ye sağ basamıyorum. Bastığım an 30 saniye kadar bekleyip sorun veriyor. Beklenmeyen hata niteliğinde bir error çıkıyor.

İstediğim : Hemen hemen çoğu oyuna sağ basıp ''yüksek performance'' için bir ekran kartı seçebiliyordum 2 tane ekran kartı çıkıyordu yüksek performance yazanı seçiyordum. İKV de onla ilgilidir diye onu seçmek istedim ama sağ basamıyorum. Bu konuda da yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkürler.
mertcavit
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları

Re: Ekran Çözünürlüğü / Görüntü Kalitesi - Ayrıntıları

Mesaj gönderen mertcavit »

aynı sağ tıklayınca 30 saniye bekleme sorunu bendede var çözen varsa yazsın lütfen
Kullanıcı avatarı
KARADAVUTs
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Teşkilat
Lonca: Gölge Haramileri

Mesaj gönderen KARADAVUTs »

görev yöneticisinden çalışan işlem sayısına cpu -bellek kullanımına bak, anormallik varmı aşırı işlemci yada bellek kullanımı bir virüs veya trojen habercisi olabilir....
veya
İşlemci ısısını kontrol et. Cpu'dan da kaynaklanabiliyor.
o da olmuyorsa
Kullandığın Virüs Programını pasif ederek bu sorundan kurtulabilirsin.Çıktığın zaman tekrar aktif edersin.
o da olmuyorsa
Format At.
Format fayda etmedi diyorsan.

Yeni bilgisayar almanı şiddetle Tavsiye Ederim :)
K A R A D A V U T ş

UEFA EURO 2016 France
Kullanıcı avatarı
PaRCoUR
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Sunucu: Eminönü
Lonca: BAHTİYAR LONCASI

Mesaj gönderen PaRCoUR »

KARADAVUTs yazdı:görev yöneticisinden çalışan işlem sayısına cpu -bellek kullanımına bak, anormallik varmı aşırı işlemci yada bellek kullanımı bir virüs veya trojen habercisi olabilir....
veya
İşlemci ısısını kontrol et. Cpu'dan da kaynaklanabiliyor.
o da olmuyorsa
Kullandığın Virüs Programını pasif ederek bu sorundan kurtulabilirsin.Çıktığın zaman tekrar aktif edersin.
o da olmuyorsa
Format At.
Format fayda etmedi diyorsan.

Yeni bilgisayar almanı şiddetle Tavsiye Ederim :)
Bence çok yanlış yönlendirme yapıyorsunuz. Virüs programım ücretli F-Secure 2015. Güncellemeleri tam. BF4 gibi oyunu kasmadan ısınmadan çalıştırıyor bilgisayar. CPU da aşırı bir şey yok. Hiç bir şey skype,steam dan çok cpu yemiyor neredeyse zaten. Virüs programı ikv hakkında bir uyarı çıkartmıyor, ikv adına her türlü izin verilmişi ikv yönetici konumda çalıştırılıyor. Daha önce tam ekran oynadığımı da belirtmiştim sanırım. Bu sefer yapamadım.
Kullanıcı avatarı
JigZaguLa
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Trakya Paşaeli Cemiyeti

Mesaj gönderen JigZaguLa »

Grafik ayarlarını manuel olarak ayarlamanı oneririm. Yani, Base>Pref Launc dosyası ve aynı uzantıdaki diger dosyayı ( adını unuttum ) not defterinde acarak degerleri kendin yaz. Tum doku ve filtre ayarlarının ingilizcesi orada mevcut.
Kullanıcı avatarı
JigZaguLa
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Trakya Paşaeli Cemiyeti

Mesaj gönderen JigZaguLa »

Masaustunde ki kısayol yerine oyunu kurdugun yerdeki Launcher.exe ye sag tıklamayı denedin mi ?

“Donanım / Teknik Sorunlar” sayfasına dön