FPS KİLİT PROBLEMİ

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
hknds518
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Sunucu: Teşkilat

FPS KİLİT PROBLEMİ

Mesaj gönderen hknds518 »

]Arkadaşlar merhaba oyundayken fps 16'da kilit kalıyor dahada üstüne hiçbir şekilde çıkmıyor başka herhangi bir oyunda 100 üstü fps alıyorum

Bİlgisayarım: Pavilion g6 i5işlemci 2.50ghz (4CpUs) AMD Radeon HD 7600M Series DrectX 11 Windows 8.1 Pro 64 Bİt İnternetim download 24 mb upload 2mb internetimde veya bilgisayarımda bir eksiklik olduğunu sanmıyorum internetten source yayın yapabılıyorum bazı oyunlarda çünkü , İkv'de fps kilitlenmesi gibi birşeymi var ? var ise nasıl kaldırabilirim bunu kaldırsam 60 üzeri fps rahat alıcağımdan eminim ama şimdi 16 fps ile tıkladığım yere kasarak gidiyor bu çok iğrenç bir şey lütfen yardımcı olabilirmisiniz
Kullanıcı avatarı
antinKUNTIN
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos

Re: FPS KİLİT PROBLEMİ

Mesaj gönderen antinKUNTIN »

Eğer bilgisayarın iki adet ekran kartı varsa, istanbul.exe programı launcher.exe aracılığı ile çalışan bir program olduğu için çift ekran kartlı laptoplarda bu sıkıntı olabiliyor. Şöyle anlatıyım;

Mesela yüksek performans modunda çalışıyor bilgisayar. Tüm listelenen oyunları nvidia ekran kartı ile açıyor oyun. Ama o listede launcher.exe bulunuyor, istanbul.exe değil. Haliyle launcher.exe yi yani oyun güncelleyicisini iyi ekran kartı ile açıyor fakat istanbul.exe yine dahili ekran kartın ile açılıyor. Bunu düzeltmek için Nvidia denetim masasına gelip "3D ayarlarının yönetimi" kısmına gelmen lazım.

Orada program ayarları bölümünde "Ekle" butonu ile oyunun kurulu olduğu yere girip istanbul.exe yi listeye eklemen gerek. Daha sonra aşağıda belirecek ayarlardan hangi ekran kartının seçileceğini ayarlaman lazım. Nvidia yı seçmen yani.

Resim

Ama yine de bazen bu ayarlar bozulmasa bile, güç ayarı değiştiği zaman nvidia ekran kartı bi şaşırıyor, tekrar fps 16 ya düşüyor. Bunun için hemen tekrar bu denetim masasını açıp, ayarları tekrar bu şekilde yapıp, pc yi yeniden başlattığında sorunun çözülecektir. Hatta bazen sadece sistemi yeniden başlatmak bile yeterli olabiliyor.

Ayda bir filan bu işlemi gerçekleştiriyorum. Umarım faydalı olur.

Not: Nvidia veya ATİ farketmeksizin çift ekran kartı olan birçok laptopta aynı sıkıntı yaşanıyor. Ben Nvidia kullanıcısı olduğum için anlatımı ona göre yaptım. Aşağı yukarı diğer ekran kartlarında da aynı olmalı işlem.
İyi miyim? Bu tamamen benim problemim.
Kullanıcı avatarı
VeNGaT
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen VeNGaT »

F9 muydu neydi öyle bi kısayolu vardı fps kilidini kaldırıyordu sen F lerin hepsini dene :D
Kullanıcı avatarı
GWYNBLEIDD
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Hicret

Mesaj gönderen GWYNBLEIDD »

FPS limiti F9 tuşu ile kaldırılıyor. F10'a basarak sağ üst köşedeki göstergeden farkı takip edebilirsin. Eğer bilgisayarın dizüstü ise varsayılan grafik istemcisini AMD olarak ayarla ve cihaz prize takılı iken oyna. Yeni nesil ekran kartlarındaki Optimus özelliği cihaz pil ile çalışırken enerjiden tasarruf için performans düşüşüne neden olabiliyor.
Kullanıcı avatarı
resp0nse
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Sunucu: Sancak

Mesaj gönderen resp0nse »

Ekran kartını eğer güncellersen bu sorun var o modelde.Aygıt yöneticisine gel ATİ ekran kartını sağ tıkla kaldır de sürücü ile birlikte sili işaretle.Sonra Aygıt yöneticisinde değişiklikleri bul de tekrar yüklesin.Aynı işlemi İntel yazan dahili ekran kartına da yap.Sorunun düzelir
2006-2016
İstanbul Kıyamet Vakti Neferi
Kullanıcı avatarı
alpay1994
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen alpay1994 »

Ekran kartından kaynaklı bir sıkıntı. Driver sürümlerinle alakalı oluyor genellikle. Ben nvidia gt635m i 337 numaralı sürümde 350 ye yükseltince 16 bazen 8 e bile düşebiliyor. Sürücülerini kontrol et.
-Yalnızxxadam
-NİETZSCHE
-Crescent

“Genel Etkileşim” sayfasına dön