Merhaba.
Uzun zamandır bu oyunu oynuyorum. Bu oyunun eşi benzeri yok, tamam doğru ama bu benzersizliğin özel nedeni ise yöneticilerimizin biz oyunculara yardım ve bizlerle sohbet etmeleri. En önemlisi ise biz oyuncuların görüşlerini benimsemeleridir. Eskiden hangi yönetici bize yardım etmedi ki? Hangi bir yönetici bizi sadece bir sohbet için bir araya toplamadı ki?
Eskiden hangi bir yönetici görüşlerimizi benimsemedi ki? Ne yazık ki mevcut yönetim sayesinde hepsi eskide kaldı... Kaç yıldır hangi DEV taglı bir yönetici biz oyuncuların bu oyunun devam edip etmeyeceği konusunda ki sorularımızı cevapladı? Kaç yıldır oyuna yeni bir bölge gelip gelmeyeceği konusunda ki sorularımız cevaplandı? Soruyorum sizlere!
Biz eski yöneticilerimizi; biz oyuncuların sorunlarını ve sorularını göz ardı etmeyen yöneticilerimizi özledik! Basit bir soru soruyoruz buradan DEV taglı yöneticilerimize "Oyun gelişiyor mu" diye. Herkes köşesine çekilmiş izliyor. Kaç yıldır bu tür sorular tarafınıza iletiliyor? Hangi birine cevap verdiniz? Ben söyleyeyim "Hiç birine" cevap vermediniz! Cevap verdiyseniz bile akılda ki soru işaretlerini bir nebze götürebilecek nitelikte bile değil. Hatta hiç değil. GM'ler bu tür konuları DEV taglı yöneticilere atıyor ve "ancak onlar isterse bu tür bilgileri verebilir" diyorlar.
Yazık, gerçekten de yazık. Biz oyuncuların değeri ne zaman bu kadar düştü? Az evvel Düello etkinliği vardı. Bölgeden yöneticilerimize basit bir soru yönelttim. Etkinlik hakkında bir soru sordum sadece. Oralı dahi olmadılar ve sorumu cevapsız bıraktılar. Eskiden olsa muhakkak bir yönetici bizi aydınlatırdı. Bizim sorularımıza cevap verip aklımızdaki soru işaretlerini silmemizi sağlardı. Ama şimdi gelin görün ki öyle bir yönetici kalmadı artık.
Benim için artık İKV'nin benzersizliği kalmadı. Zira bu oyunu benzersiz kılan şey yöneticiler ile oyuncular arasında ki bağdı. Bu bağı yöneticiler çoktan kopardılar maalesef. Bir ara sayın Nihat Özpay 2013 yılında GameX fuarında bir röportajında biz oyuncuları övmüş, çok güzel şeyler söylemişti. Ben bu sohbeti sizler için derledim. Kendi kararınızı şuan ki halimize bakarak kendiniz verin.
**
- Merhaba Hocam.
Nihat Özpay: Merhaba.
- Oyun adı üstüne "İstanbul Kıyamet Vakti", Türkçe bir oyun. Ama önce şunu sormak istiyorum; oyun Türk alt yapısında mı hazırlandı yoksa hani bir çeviri ve düzenleme oyunumu?
Nihat Özpay: İstanbul Kıyamet Vakti tamamen Türk yapımı bir oyun. 2004 yılında geliştirilmeye başlandı 2007 yılında yayımlandı. Tamamen Sobee'nin kendi alt yapısıyla hazırladığı bir oyun. Ve herhangi bir dış kaynak kullanılmadı, herhangi bir şekilde lokalizasyon yapılmadı. Tamamen Türk yapımı bir oyun. Tamamen Türk ekip tarafından hazırlandı. Hiçbir şekilde lokalize edilmedi ve 2007'den bu yana başarılı bir şekilde oyun 5 genişleme paketiyle kendini sürdürüyor. Gayet güzel bir şekilde gidiyoruz. Şuan GameX fuarındayı zaten, görüyorsunuz İKV standında. Oyun tarihçesiyle ilgili, oyunla ilgili sormak istediğiniz bir şey varsa...
- Ben biraz daha şöyle sorayım. Şimdi normalde bu sektörde yabancı daha gelişmiş ve bu bir Türk oyunu. Türk oyuncular bu oyuna nasıl bakıyor?
Nihat Özpay: Oyunuz bir MMORPG oyunu aslında. MMORPG kitlesi genelde 13 yaş ve üzeri olur aslında Free to play olduğu zaman. Ama İstanbul Kıyamet Vakti'nin yaş kitlesi, yaş ortalaması 18 yaş ve üzeri yaş kitlesine hitap ediyor. Bunun sebebi ise oyunun tamamen bizden öğeler içeriyor olması. Örneği İstanbul Sokaklarında dolaşıyorsunuz. Teyzeler, amcalar, ne biliyim Yusuf Ağabey gibi, Agah Bey gibi çok böyle bilindik isimlerin olması çok yakın geliyor insanlara. Eminönü sokaklarında dolaşıyorsunuz, Çemberlitaş'ta dolaşıyorsunuz ve gerçekten tamamen Türkçe olması ve içeriğin bize özgü olması insanları çok çekiyor. Çok çeşitli yaş gruplarından oyuncularımız var ve bunlar bir arada oynuyorlar. Yani bu yönden baktığımızda İstanbul Kıyamet Vakti çok oyuncuların, farklı yaş kitlesindeki oyuncuların bir arada oynadığı oyun.
- Peki hani oyuncu kitlesi ne kadar büyük hani ne kadar oyuncunuz var online olarak? Bununla ilgili bilginiz var mı?
Nihat Özpay: Bizim oyun kitlemizden bahsediyoruz galiba değil mi? Şuan 1 Milyon'a yakın kayıtlı oyuncumuz var aslında. Şuan da günlük oyuncu sayımız şu aralar 13 Bin ile 15 Bin arasında değişiyor. Günlük giren, günlük oyuncu sayısı bunlar Ve gerçekten oyuncularımız çok bağlı durumdalar oyuna. Yani şöyle söyleyeyim; biz geliştirme ekibi olarak en ufak bir hata yapsak bile bizi topa tüfeğe tutacak şekilde oyuna bağlılar, çok sadakatlı, sadıklar. Bizde oyunlarını çok seviyoruz oyuncularımızın. Onlar bizim her şeyimiz diyebilriz yani...
Röportajın devamı için: https://www.youtube.com/watch?v=Bq71BjOg2TY
Yöneticilerimize...
- Herakles
- Demirci Çırağı

- Sunucu: Sancak
- Klan: Lodos
- Lonca: Dostlar Kervanı
Yöneticilerimize...
Mustafa Kemal ATATÜRK
Re: Yöneticilerimize...
Çok haklısın etkinlik bölgesinde artık ölüleri "canlanalım arkadaşlar" diye uyarıyorlar. Eskiden olsa ölüler ile muhabbet ederlerdi. Şimdi ise bir an önce çıkmaya bakıyorlar
Re: Yöneticilerimize...
Etkinlik salonuna büyücü olarak girmiştim.Savaşcı vssini de izleyim diye çıkmadım.Canlanalım lütfen yazdı cevap vermedim Canlanalım,arkadaşlar! yazdı cevap vermedim sonra oyundan düştüm girdiğimde ise 1 gün ban yemiştim.Sebebi ise etkinliği aksatmakmış.Yani anlayacağın o eski samimilik yok.GM'e soru sorarsın cevap vermez, ya da destek hattına yollayın mesajınızı der kestirip atar.
Saving People,hunting things,family business
Mustafa Kemal ATATÜRK
Mustafa Kemal ATATÜRK