TriBaLEnFeKsYoN yazdı:Türkçe'yi düzgün kullanmak demek imla hatalarını düzeltmek değil; Türkçe kelimeler olduğu halde yabancı veya yabancılaştırılmış kelimelerin kullanılmasıdır. Böyle şeyleri oyunda takmamanızı öneririm :lol: (İmla hatası yapmayayım diye ön izleme yapıp 3 kere okudum. :lol: )
TriBaLEnFeKsYoN yazdı:Türkçe'yi doğru kullanmak demek imla hatalarını düzeltmek değil; Türkçe kelimeler olduğu halde yabancı veya yabancılaştırılmış kelimelerin kullanılmasıdır. Böyle şeyleri oyunda takmamanızı öneririm :lol: (İmla hatası yapmayayım diye ön izleme yapıp 3 kere okudum. :lol: )
:mrgreen:
Ayıp ama ya!! :mrgreen: O kadar da baktım. :geek: :geek: :geek:
Ne İtemler gördüm içinde adam yok;... Ne Adamlar gördüm üstünde İtem yok...
Mezomorto yazdı:Ya arkadaşlar bu kadar cahil olmayın lütfen. Sert ünsüz ile biten kelimeler ek aldığı zaman p, ç, t, k yerine b, c, d, g/ğ ünsüzleri kullanılır. Bunu anlamak çok mu zor. Bu kadar ilkokul bilginiz bile mi yok? Oyunda her gün bu şekilde yazı yazanları görüyorum grub, yapdım vb. kelimeler kullanıyorlar. Lütfen biraz dikkat gösterin oyuna giresi gelmiyor insanın böyle yazanları gördükçe.
Yönetim türkçeyi doğru kullanmayanları şikayet edelimde sus alsınlar lütfen.
Sen beni takip et vatandaşlıktan çıkmak için ülke aramaya başlarsın. Yalanım yok tavsiyemdir. Vizeler devletten bedava
Mezomorto yazdı:Ya arkadaşlar bu kadar cahil olmayın lütfen. Sert ünsüz ile biten kelimeler ek aldığı zaman p, ç, t, k yerine b, c, d, g/ğ ünsüzleri kullanılır. Bunu anlamak çok mu zor. Bu kadar ilkokul bilginiz bile mi yok? Oyunda her gün bu şekilde yazı yazanları görüyorum grub, yapdım vb. kelimeler kullanıyorlar. Lütfen biraz dikkat gösterin oyuna giresi gelmiyor insanın böyle yazanları gördükçe.
Yönetim türkçeyi doğru kullanmayanları şikayet edelimde sus alsınlar lütfen.
Sen beni takip et vatandaşlıktan çıkmak için ülke aramaya başlarsın. Yalanım yok tavsiyemdir. Vizeler devletten bedava
sen 350 milyar milyon milyar para harcamışsın.sen bu parayı sen ne yaptın.evde ekmek su yok dedim sen diyorsın ki sus senin .................... o kadına bir soralım bunu bence
Noktalama işaretlerini de kullanalım hatta, yanış kullanan 1 hafta blok yesin. Etkinlikleride bir uzun cümleyi ögelerine ayırarak yapabiliriz. Kardeşim saçmalamayalım lütfen. Türkçe'ye sahip çıkmak yabancı kelimeleri minumuma indirmektir.
DuMaNisTT yazdı:Noktalama işaretlerini de kullanalım hatta, yanış kullanan 1 hafta blok yesin. Etkinlikleride bir uzun cümleyi ögelerine ayırarak yapabiliriz. Kardeşim saçmalamayalım lütfen. Türkçe'ye sahip çıkmak yabancı kelimeleri minumuma indirmektir.
Bunu dile getirirken bile minimum demektir.. (darılmaca yok aynısını bana da yaptılar :mrgreen: )
Ne İtemler gördüm içinde adam yok;... Ne Adamlar gördüm üstünde İtem yok...
DuMaNisTT yazdı:Noktalama işaretlerini de kullanalım hatta, yanış kullanan 1 hafta blok yesin. Etkinlikleride bir uzun cümleyi ögelerine ayırarak yapabiliriz. Kardeşim saçmalamayalım lütfen. Türkçe'ye sahip çıkmak yabancı kelimeleri minumuma indirmektir.
Bunu dile getirirken bile minimum demektir.. (darılmaca yok aynısını bana da yaptılar :mrgreen: )