Yapılan açıklamaya EleştiriLer...!!

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
woLveRiNe
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Anka
Klan: Lodos
Lonca: Anka Plus

Yapılan açıklamaya EleştiriLer...!!

Mesaj gönderen woLveRiNe »

Merhabalar.. Yazılan yazıları okudum ve şurası cok dikkatimi çekti

4) Neden silahlar düzeltildi. Oyunu geliştirenler ve yönetenler emeklerinize gerçekten saygısızlık mı yapmak amacındalar? Oyuncuları zora koşmak mı amaç?

Bu sorunun cevabı tabii ki hayır. Her hata gibi,bu hata da yönetim ekibini oldukça üzmüştür. Ancak geliştiriciler, oyun dinamiklerinin düzgün işlemesi için er yada geç gereken güncelemeleri yapmak durumundalar. Bu durumda da gereken yapılmıştır. Sobee her zaman için İKV de kısa vadeli memnuniyetler yaratmak yerine oyunun dengesine verdiği önemden ötürü kalıcı ve doğru olan çözümleri üretme yolunu seçmiştir.

Cevab'ım.

Yer altı paketi geLdiği sıralar Oyunu başlatmak için açılan kutucukta şöyLe bir yazı vardı.. ve beni gerçekten etkilediği gibi halandaha oyunda olmamın sebebiydi..

Nitelik Değil NiceLik önemli...

Benim burada anladıgım.. Oyunu sadice bilmek gerekmiyor. vakit ayırmak ve Oyunu Tamamiyle İleriye götürmek Vardı aklımda.. Yapılan bu guncelleme sayesinde artık içimde buda kalmadı

oradn ürettirirsin 2-3 farklı silah Oyun'a devam et.. Ne anlamı kaldıki artık. Efsun+ direnc bir Seri silah urettirmek artık daha menkul.. ve artık insanlar efsun+saldırı yada savunma uretecekler..
Ama kıyafetler hep Saldırı yada savunma. Ben elimde kullandıgım şeyde Hangisi daha cok vurursa onu seçerim. Ve TÜM İKV oyunu Bunun Üzerine Plan koşar..( oyun = oynayan oyuncular.. )

Savaşcı artık bu kadar KücüLdülduyse Herkez büyücü yada şifacı kasar..

Ben Üzülerek söyLüyorumki.. Gereksiz bir güncellemeydi.. Biliyorum konu kapanacak ama
Bu yazıyı gorunce bir düşüneceksiniz. Benim istediğimde bu.. Zarar veya küçük düşürmek değil...

İnanıyorumki Gelecek olan paketlerde Oyun düzelecektir....

" Eski bir dost "
O Şimdi ASKER..!
9'uncu Mot.P.Tug. 1'inci iç güvenlik Özel Taburu Muharebe Destek Bl.K.Lığı
Kars/ Sarıkamış..

http://www.facebook.com/fatih.ozbakan
Kullanıcı avatarı
FromXXXhELL
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Re: Yapılan açıklamaya EleştiriLer...!!

Mesaj gönderen FromXXXhELL »

Arkadasımız bunca tepkıyı gorunce cevap yazma yı lutfetmıs ama ya bızyanlısız ya bu arkadaslar yanlıs kendı calmıs kendı oynamıs... arkadasımızın vermıs oldugu cevapları okudukca sankı bız baska bır oyunu oynuyormusuz gıbı hıssetım bır an... BARI BIZDE SORU CEVAP SEKLI ILE GIDLEIMKI ANLAMASI KOLAY OLSUN ...
1... Devasa oyun sıstemlerınde butıp hatalar bazen olur ve bu yaratıcı.. gm ve test ekbınnde gozunden kaca bılırmı ... ??
cevap :: Devasa derken neyı kast ettıgınız baglı arkadasım ..bızım oyunumuzda bu kucmsemek amaclı degıl ama daha devasa onlıne statusune gırıcek bır harıta ve yaratık lvl zengınlıgıne sahıp bır sıtem degıl.. yanı bunu denetlıyen yaratan yoneten bırde test eden onca kısının gozunden kacması ımkansız.. aSIL CEVAP .. elınıze gelen dataları okuyamıyor olmanız yada goz ardı edılebılecek noktalar oldugunu sanmanız..Bununda anlamı nedır test ekıb gm ekıbı yapım ekıbı kım sayarsan say oyun ıcınde demekkı gereklı test ve asamalrı gerceklestırmekden bı haber... Oyuncuların bıldırım yapmadıgını soylemek ıse ayırı bır haberlık bızler kac bıldırım kac hata bılrdıgımızı hatırlamıyorum bıle.. ama

2... sobee ıkv ıle yeterınce ılgılenmıyormu.. ??

cevap :: Kımse yarattıgı urunle ılgılenmemezlık yapmaz nede olsa tıcarı getırısı olan bır yapım ama elbette dev arkadasımızın ovunecegı kadar turkıyenın en ıyı ekıbı olarak kendılerını buyuk gormeye boyle devam ederlerse sabah aksam bu oyunla ılgılenselerde bır arpa boyu yol alamazlar...............

3 .. Neden silahlar düzeltildi. Oyunu geliştirenler ve yönetenler emeklerinize gerçekten saygısızlık mı yapmak amacındalar? Oyuncuları zora koşmak mı amaç?

Cevap....Amac elbette oyuncuyu zora kosmak degıldır... ama oyuncularında ne olucagını dusunmekde degıldır... saheser olarak adlandırdıgımız sılahlar ıs gormez cıkınca yapıcak en ıyısey hataları gozden gecırmek olmustur o kadar...

4.. Peki neden silahların eski haline dönüştürülmesi yerine, yeraltındaki yaratık zırhları indirildi?
Cevap.. Cunku bu tepkıyı kaldıracak guclu bır yapımız yok ve oyuncuları kısa vadedede olsa susturmak ıcın bır seyler yapmak gerkelı oldugunu dusunuyrduk... zaten 3-5 gune unutulur bunlar gleır gecer... oNDAN SONRASI aLLAH KERIM...

aCIKCASI BENIM ıcın yapım ekıbının cevaplarının tamamı bu yonde cunku anlatıkları ıle yaptıklarının ucu bucagı benzer seyler degıl .. Kendılerını bu kadar oven ve bır sılahın vurus degerlerını okuyamıyan kac ekıp vardır sızlerın taktırıne bırakıyorum....
NOT : BEN BU ARKADASLARIN BECERIKSIZ OLDUGUNU SOYLEMIYORUM YANIS ANLASILMASIN SUNDUKLARI BAHNE ILE KENDILERINI ANLATI BIIMININ UYMADIGINI VURGULAMAK AMACIM... KISACASI HATA GORULMEMIS DEGIL GORMEZDEN GELINMIS BASA BELA OLUNCADA SONUCLANDIRMAYA CALISILMIS BIR OLAY KI GORMEMIS OLSALAR 1 AYDIR GMLER KAFA DEGERLERINI SOYLUYOR KAFA ILE ECELI TEST ETTIK KAFA SU VURUYOR ECEL BU VURYOR DIYORLAR HALA GOZDEN KACTIGINI DUSUNUYORLAR VE SOYLUYORLARSA USDEKI DURUM UZULEREKSOYLEMEK GERKESE DOGRU SIZ BU ISI BILMIYORSUNUZ ... eLDEKI VERILERI OKUMAKDAN ACIZSENIZ BENCE DAHA PROFOSYONEL VE BILGILI EKIPLERLE CALISMANIZI ONERIRIM ...
sAYGILAR...........................................................fROM H€ll @r@$
[img]img35.imageshack.us/img35/3205/ggfg10.png
[/img]
Kullanıcı avatarı
Adorno
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Teşkilat
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen Adorno »

"2) Hatanın fark edilmesi neden bu kadar uzun sürdü?

Devasa Online Oyunlarda, uzun test süreçleri geçirilebilir. Ancak bazı sorunlar, sadece, çok sayıda oyuncu ile geçirilen 3-5 aylık zaman peryotlarında kendilerini belli ederler. Örneğin, eşyalardan birinde hata olduğunu varsayın. Oyuncuların bunu fark ederek, popülerleştirmeleri, bu eşyanın fiyatının artması vs. genelde 3-5 aylık peryotlardan önce ortaya çıkmaz. Ayrıca birbirine bağlı pek çok dinamik vardır. Örneğin 3 sene önceki silah hızları ile iglili hata, birbirine bağlı bir kaç olayın sonucunda ortaya çıkmıştı. Bu tarz düzenlemeler eksiklikler Devasa Online Oyunların doğasında vardır, sıklıkla görülürler ve güncellemelerle düzeltilirler.

Burada bahsedilen hata, en popüler olması yavaş silah olmasından dolayı beklenen ve kullanılması normal karşılanan iki silahta birden kendini göstermiştir. Geliştiricilerin, Gm'lerin ve Test ekibinin gözünden kaçmış olan bu hatayı, malesef oyuncularımızdan da tam olarak tespit edip bize bildiren olmamıştır (Ki bu güne kadar oyuncularımız yardımı ile de pek çok hatayı tespit ettik) Burada talihsiz durum hatanın uzun süre sonucunda tam olarak tespit edilmesidir (Gene bir oyuncumuzun yardımı ile). Malesef oyuncularımız içerisinde de bu hatayı tespit etmesine rağmen, kullanan bir çok kişi vardır. (Örneğin komodo'ların derisi sertleştiğinde, hasar vermemesi gerektiğini bilen bir çok oyuncu vardı) Oyuncularımız böyle bir hata ile karşılaştıkları anda bize bildirirlerse, olması muhtemel pek çok sorunun önüne geçilebilir."

benimde burası dikkatimi çekti . hatayı görememelerinin savunmasını yapmışlar 3- 5 ay yazmışlar ama biz şunu 1 yıl yapalım. bir de bazı oyuncuların hatayı farketmelerine rağmen bildirmediklerini söylemiş sayın lathender. halbuki aylarca bu hatayı bildirdiklerini söyleyen arkadaşlar var destek sisteminizin verimli çalışmadığı ortada. ve böyle büyük bir hatada bile oyuncuyu suçlayan işte o zihniyet. dürüst olalım sayın Lathender bu hatanın sizde farkındaydınız ve bir şey yapmadınız. ta ki Şaheser problemi ortaya çıkana kadar. bu güncellemenin esas sebebinin hata değil şaheser olduğunu her ikv oyuncusu anlayacak kapisitede. bunun aksini iddia etmeniz komik. nasıl bir tesadüf ki tamda şaheser üretenler isyandayken böyle bir hata ile ilgili güncelleme geliyor. ha bütün bunlar doğru değilse yani hatanın farkında değilseniz , bizim gördüğümüz tek oyun İKV olsaydı bunu yiyebilirdik ama öyle değil ve bana bir tane oyun gösterin ki bu kadar büyük hatalar yapılabilsin, yapılsa da bu oyunun sonu olmuştur. Sİzler bir MMOG oyununun yapımcıları olarak bizden çok daha iyi takip ediyorsunuzdur zaten bu camiaayı ve bizim oyunumuzda yaşanan tüm olumsuzlukların ve hatların bir benzerini lütfen bize gösterin. var mı böyle birşey ? bir kerede şunu kabul edin ve bize karşı dürüst olun ne olur. evet amatörce yönettik oyunu ve büyük hatalar yaptık. bütün gönüllü GM leri lav edin ve profesyonel GM ler getirin oyunun başına. ANCAK BU ŞEKİLDE İKV'E OYUNUNA İADE-İ İTİBARINI VEREBİLİRSİNİZ.
Kullanıcı avatarı
Adorno
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen Adorno »

"7 aydır onlarca mail attım bir o kadar da konu açtım. Hatta ismimi değiştirerek de mail attım ki aynı isimden sıkılmayın diye.
Yeraltı açıldığından beri size silahlarda hata olduğunu defalarca yazdım. 7 aydır yazdıklarımımı kale almadınız yoksa yüksek egolarınız buna mani mi oldu.Sizin bu hatayı anlamanız için illaki ecel getireni görmeniz mi gerekirdi.Demek ki istek öneri ve şikayetlerimiz için verdiğiniz adres dikkate alınmıyor.Siz en iyisini biz biilriz mantığı ile devam ediyorsunuz.

Şimdi oyunda şöyle bir tablo oluştu. Siz 1 yıldır silahların üstüne hafif ve ağır ibaresini koyduğunuzu şimdi farketmiş oldunuz. Bizim onca şikayetimiz boşa gitti. Siz kendi hatanızı görene kadar hatalar hep daim olacak.Bizler kale alınmadıkça.

Evet silahlarda bir hata vardı ve düzeltilmeye çalışıldı ama hala düzeltimedi.Kasdettiğim şey yaratık zırhlarını düşürmeniz değil. Sizin yaptığınız ilk gücelleme olan kesici delici ve ezici sınıflamanız bile hatalıydı.

Varsayalım ki hatayı düzelttiniz.Peki 1 yıldır bir sistem kurdurdunuz ve bizi ona göre planlamaya soktunuz.Peki geçen zamanın hesabını nasıl vereceksiniz.İnsanları yanlışa alştırıp sonra bundan vazgeçirmeye çalışmak bile bir hatadır.

Şimdi yapılacak olan şey :

1- Tamamen silahları eski hatalı haline getirmek ve onları hem kesici hem delici hem de ezici gibi varsaymak.
2- Eski hatasına getirilen silahları üstün kılmamak için Şaheserlere ve bazı karakterlere güç arttırımı yapmak.
3- Şikayet öneri ve destek bölümünü biz değil siz kullanmadığınız için kaldırmak.
4- Arkadaş olduğunuz için değil işi bilecek kıvraklığa ve zeka da yönetici almak.
5- Bu yönetim karmaşasında sorumlu herkesi DEV GM dahil pasifize etmek ve lav etmek.Son bir yılın sorumlularını.

Bunlar yapılsa bie değişmeyecek şey şudur Derindeki Sır sürümü bir fiyaskodur.

1- Silahların hataları ile
2- Şaheserlerin reçetelerindeki oynamalar ile
3- Yetenek sistemindeki hatalar ile
4- Karakterler arası dengesizlik ile.
5- Arsenik efsununa sahip reçetelerdeki 6 çıban yoğurdunun ashabı kehfden bile pahalı olması ile.
6- Ve daha ekleyip ispat edebileceğim onlarca sebep ile..........TAM BİR FİYASKO

Güzel bir değeri bozmak zor olmaz yapıcı olmak güzeli korumak zordur her zaman . Siz bu zoru başaramadınız malesel.
Bir sonraki kasım ayında FUAR da olabilecek kadar uzun soluklu olabilecek misiniz şimdi merakla seyredeceğim.Geneliniz değilse de içinizde bazıları.

RedsxLine"

bahsettiğim arkadaş RedsxLine bu konu hakkında 7 aydır bildirim yaptığını ,dikkate alınmadığı ve görüşlerini kilitli konuda bölye dile getirilmiş.
Kullanıcı avatarı
xDAVUT
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen xDAVUT »

Çok Gereksiz Bir Konu !!!
viewtopic.php?f=46&t=10708
buradan okuyup sorularınıza cevap bulabilirsiniz.
Resim
İslamın Emrettiği ve Allah'ın Yasakladığı Kesin Haram olan herşeyi yapan (Aklınıza Ne Gelirse),Hz Ebubekir-i Sıddık ve Hz. Ömer-ül Faruk'u Sevmeyen RAFİZİLERİN Kim olduğunu BİLİYOR MUSUNUZ ?
Kullanıcı avatarı
woLveRiNe
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

xDAVUT yazdı:Çok Gereksiz Bir Konu !!!
viewtopic.php?f=46&t=10708
buradan okuyup sorularınıza cevap bulabilirsiniz.
Resim

öyLe diyorsunda içimzide kalanları gün ışına vurmak istedik..!!
O Şimdi ASKER..!
Kars/ Sarıkamış..

Kullanıcı avatarı
woLveRiNe
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

ŞöyLe bir düşünelim.. Ben; Metin2 Knaigt , Karahan,
yani bir sürü MMOrg oyunları oynadım.. Pek aLa.. O zaman bu tüm oyunlardamı bir hata..??

Tüm Playerler bilirki.. Hangi silah Daha Fazla vuruyorsa Onun üzerine Bir yoğunlaşma Sergilenir.. Ve bu tüm oyunlarda aynıdır..
yanlışım varsa Eleştirin..!!!

Savaşcı kasıcaksın.. ( yücelen halit kafa koparan üreteceğim.. ) 21 tane farklı maden olabilirmi bir reçetede yah xS oluyor işte.. Onca iridyum.. onca bilmem ne... Harcanılan paranın harcanılan Vaktin hatti hesabı yokken.. Siz burada Oyuncuların emeğinin karşılıgını verecek iken..sadice o şaheser silahmışş.. onlara vakit , onları kullansınlar diye..
Bu kadar insanın Ahını aldınız.. Yapılanlar Hiç iyi ve Hiç hoş değil..!!!!

" Eski bir dost "
O Şimdi ASKER..!
Kars/ Sarıkamış..

“Genel Etkileşim” sayfasına dön