FPS hakkında Bilginiz Varsa İçeri

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
GWYNBLEIDD
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Hicret

Re: FPS hakkında Bilginiz Varsa İçeri

Mesaj gönderen GWYNBLEIDD »

FPS düşüşü donanımsal lag ise internet ile alakalı bir sorundur. Yanlış bilgilendirme yapma lütfen.
mobilsorun yazdı:İşlemci : AMD FX(tm)-8320 Eight-Core Processor (8 CPUs), ~3.5 GHz
RAM : 8 GB
Ekran Kartı : 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.2
Bağlantı : 10 Mbps - EkoSınırsız Uydunet
İşletim Sistemi : Windows 8.1 Pro - 64 Bit

Benim de sistemim böyle , giriş ekranında çok ağır işliyor harfler.Bana da bir yardım eli uzatın.
Kullanıcı adını şifreni ezbere yaz, 10 saniye gözünü kapat ve nefesini tut. Oyuna girmiş olacaksın :)
Şaka bir yana bu sorun herkeste oluyor maalesef.
Kullanıcı avatarı
kordugum
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen kordugum »

mobilsorun yazdı:İşlemci : AMD FX(tm)-8320 Eight-Core Processor (8 CPUs), ~3.5 GHz

Benim de sistemim böyle , giriş ekranında çok ağır işliyor harfler.Bana da bir yardım eli uzatın.
Uyumluluk modunu değiştir bende değiştirdim çok az bir kasma var ama yinede
Kullanıcı avatarı
SeRRuh
Sivri Ada Kaşifi
Sivri Ada Kaşifi
Lonca: Utopia
Discord: sahinmur4t

Mesaj gönderen SeRRuh »

Çok basit birşey önereyim sizlere ben yapıyorum ve fps normale dönüyor. bilgisayarınızı açtınız ve oyuna girdiniz, baktınız fps düşük, f4 çekip oyundan çıkış yapınız. Bilgisayarı yeniden başlatıp tekrar oyuna giriş yaptığınızda umuyorum ki düzelmiş olacaktır, basit ve işe yarar. ;)
Kullanıcı avatarı
Burak8154
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Burak8154 »

win 8 ve 8.1 temel sorunudur. bu iki işletim sisteminde bilgisayarı kapat komutu aslında bilgisayarı kapatmaz uykuya alır.Böylece windows bütün işlevleri komutları hafızasında tutar. ilerleyen saat veya günlerde sistem belleği aşırı yüklenmeden dolayı kasmaya başlar.< bu özelliği sistem ayarlarından kapatabiliyorsunuz.> bu nedenle 2 günde bir veya her gün pc ye 1 kere rest atın herşey düzelir. (Bir önceki arkadaş cevabı vermiş ben ise açıkladım.)
Bir Gün Herkes Bunun "OYUN" Olduğunu Anlayacak!....
Kullanıcı avatarı
maRbLey
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Sancak
Klan: Lodos

Mesaj gönderen maRbLey »

Çok iyi sistemde de fps düşüşü olabiliyor ikvye özgü bir durum heralde bu
Benim fps değerlerim normaldi ancak girdiğimde fps düşükmüş gibi oluyordu. Sandboxla çözdüm olayı. Çok karakter açınca ilki hariç hepsi normale dönüyor örneğin 2. 3.
Ray malifalitiko
Kullanıcı avatarı
Arugde
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Arugde »

SeRRuh yazdı:Çok basit birşey önereyim sizlere ben yapıyorum ve fps normale dönüyor. bilgisayarınızı açtınız ve oyuna girdiniz, baktınız fps düşük, f4 çekip oyundan çıkış yapınız. Bilgisayarı yeniden başlatıp tekrar oyuna giriş yaptığınızda umuyorum ki düzelmiş olacaktır, basit ve işe yarar. ;)
Burak8154 yazdı:win 8 ve 8.1 temel sorunudur. bu iki işletim sisteminde bilgisayarı kapat komutu aslında bilgisayarı kapatmaz uykuya alır.Böylece windows bütün işlevleri komutları hafızasında tutar. ilerleyen saat veya günlerde sistem belleği aşırı yüklenmeden dolayı kasmaya başlar.< bu özelliği sistem ayarlarından kapatabiliyorsunuz.> bu nedenle 2 günde bir veya her gün pc ye 1 kere rest atın herşey düzelir. (Bir önceki arkadaş cevabı vermiş ben ise açıkladım.)
Merhaba

samedsedir06 ve XxxChesTeRxxX sizlere işletim sisteminizi sorma sebebim buydu. Windows 8 ve 8.1 işletim sistemi ile hayatımıza giren "Hızlı Başlatma" teknolojisinden dolayı "Bilgisayarı kapat" demek ile "Yeniden başlat" demek arasında bir önceki Windows işletim sistemlerine kıyasla büyük farklar bulunmaktadır. Bu sebepten ötürü Windows 8/8.1 işletim sistemli bilgisayarlarda FPS sorunu yaşadığınızda "Yeniden başlat" diyerek bilgisayarınızı tekrar açmanızı öneriyorum.

Aşağıda bu konuda hakkında daha detaylı bilgiyi paylaşıyorum:

Gizlenmiş İçerikGöster
Windows 8 Neden Hızlı Başlıyor? "Hızlı Başlat" Nedir, Devre dışı Bırakılabilir mi, Bırakmalı mıyım?

Bilgisayarınızın Güç düğmesine basmanızdan Masaüstünün görünmesine kadar olan süreç 3 bölümdür:
  1. Power-On Self-Test (POST) ve Önyükleme Aşaması
  2. İşletim sistemine ait dosyaların yüklenmesi
  3. Kullanıcı dosyalarının yüklenmesi.

Windows 8 ile birlikte hayatımıza giren "Hızlı Başlatma" özelliği yukarıda listelenen aşamalardan ikincisinde bir yenilik getiriyor. Verilerimiz sabit disk sürücüleri üzerinde depolansa da bilgisayarlarımız RAM bellek üzerinden çalışırlar. Bu yüzden işletim sisteminin kullanılabilir duruma gelmesi için işletim sistemine ait dosyaların, sabit disk sürücüleri üzerinden RAM belleğe yüklenmesi gerekir. Windows'un başlatılması esnasında:
  1. Windows çekirdeğine ait dosyalar ve Kayıt Defteri belleğe yüklenir.
  2. Ardından Session Manager Process (Smss.exe) dizginleri ele alır; Sistem katmanını ve donanımı başlatır; Donanım sürücülerini yükler.
  3. Winlogon.exe başlar; Bu aşamada oturum açma ekranı belirir; Arka planda Windows servisleri yüklenir ve Grup İlkesi tetiklenir.
Bu aşamada yüklenen dosyalar yaklaşık 1 GB civarında ve son derece küçük binlerce parçadan oluşur.
1 GB civarı verinin yüklenmesi Windows Vista'da 90 sn. civarı, Windows 7'de ise yapılan geliştirmelerle 45 sn. civarı sürüyordu.

Peki Windows 8 ile ne değişti?

Değişen şey çok basit aslında; Microsoft mühendisleri bu parçalı ve rastlanstısal veriyi sıralı veriye dönüştürdüler. Bunu da daha önceki Hızlı Başlatma sürümlerinde bulunan Hazırda Beklet modundan yararlanarak yaptılar. Bildiğiniz gibi Hazırda Beklet modunu kullanarak bilgisayarınızı kapattığınızda Windows açık olan oturumu olduğu gibi sabit diskteki hiberfil.sys adı verilen bir alana kaydeder:

Daha sonra bilgisayar tekrar açıldığında sabit disk binlerce farklı yerden dosya toplamak yerine, sadece burada toplu olarak depolanan veriyi belleğe yükler yani sıralı erişim gerçekleştirmiş olur.

Özetlersek, Hızlı Başlatma'nın sırrı aslında bilgisayarı başlatmada değil, bilgisayarı kapatmada gizli. Windows 7'de (Ve önceki Windows sürümlerinde) bilgisayar kapatılırken basitçe;
  1. Kullanıcı oturumları kapatılır.
  2. Ardından Sistem katmanı, servisler ve donanım kapatılır.

Windows 8'de ise bilgisayar kapatılırken basitçe;
  1. Kullanıcı oturumları kapatılır.
  2. Geri kalanlar tek bir dosya halinde diske kaydedilir.
Bunun (Hızlı başlatma) Hazırda Beklet modundan farkı ise; Kullanıcı oturumunu kaydetmediği, dolayısıyla uygulamalara ait bellek dosyaları elendiği için oluşan tek parça dosya daha küçük boyutlu olur. Bu yüzden de kapatma hızı Hazırda Beklet moduna göre daha hızlı olur.

Hızlı Başlatma'yı devre dışı bırakmam gereken durumlar olabilir mi?

Windows 8'in Hızlı Başlatma özelliğinin en belirgin gözlemlenebildiği sistemler mekanik sabit disk kullanan sistemler. SSD kullanan sistemlerde ise bu iyileştirme o kadar belirgin değil çünkü SSD ünitelerinin rastlantısal erişim hızı mekanik sabit disklerdeki kadar düşük değil. Aynı SSD'de Windows 7 ile Windows 8 açılış süreleri arasında hiçbir fark yok:

Bunun yanında Windows 8'in Hızlı Başlatma için kapanışta diske yazma işlemleri yaptığı için bir gecikme yaşadığını, her kapatmada diske 0.7 - 3 Gb veri yazdığını düşündüğümüzde SSD kullanan kullanıcılar devrede ve devre dışı iken bilgisayarın açılma hızını ölçüp fark yoksa ya da az fark varsa bu özelliği devre dışı bırakabilirler.

NOT: Hızlı Başlatma özelliği Yeniden Başlatma'da kullanılmaz. Bunu göz önünde bulundurun.
Ayrıca bu melez kapanma modu bazı eski anakarta sahip bilgisayarlarda kendiliğinden yeniden başlatma, açılışta ve kapanışta askıda kalma hatta bilgisayarın kapanamaması gibi sorunlar yaratabiliyor. Eğer sizde bu sorunlarla karşılaşıyorsanız Hızlı Başlatma özelliğini devre dışı bırakabilir ve sorununuzun çözülüp çözülmediğini denetleyebilirsiniz.
NOT : Son olarak klasik mekanik disk kullanıyorsanız yukarıda anlattığım sorunları yaşamadığınız sürece kapatmayın.

Denetim Masası'ndan Hızlı Başlatma'yı devre dışı bırakmak

1- Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri yolunu izleyin ve sol taraftan Güç düğmelerinin yapacaklarını seçin bağlantısına tıklayın.

2- Açılan pencerede Şu anda kullanılmayan ayarları değiştir seçeneğine tıklayın,
ardından pencereyi aşağı doğru kaydırın ve HIzlı Başlat'ı etkinleştirmek istiyorsanız Hızlı başlatmayı aç (önerilen) seçeneğini işaretleyin, kaldırmak istiyorsanız işareti temizleyin.

3- Değişiklikleri kaydet butonu ile kaydedin ve çıkın.[/color]
Kullanıcı avatarı
samedsedir06
Bab-ı Ali Muhafızı
Bab-ı Ali Muhafızı
Sunucu: Tılsım
Klan: Lodos
Lonca: Angaralıyız.. Gardaşş.

Mesaj gönderen samedsedir06 »

SAYIN ARUGDE.

Benım TAhmınımce Sızın dedıgınız farklı bı olay oluyor..

sabıt 63 fps ıle oynuyordum.. 8 fps dustu sabıtt..

sistemı 20 gun gerı ye aldım ve 63 fps ye tekrar dondu..

Bı arkadas tekrar baslat duzelir dıyor Sankı ben denemedım bunu :D

bı arkdas format at duzelır dıor Bu kadar basıt mı kardesım :D

Bunun Daha kolay yolu olmalı Neden dersenız son cıkan Oyunları oynadım frcry 4 advance fılan falan hıc kasma yokken ıkvde fps sıkntısı oluyor azda bu oyundan Kaynaklanan hata gıbı.

Umarım Bunun en kolay yolundan Kısası bulunurç
Arugde tesekkurler emeklern ıcın
[/b][/u]
Çaki
Bakma qq
Resim
♫♥♪ IISaMeDSeDiRII ♫♥♪
Akıllı OL Belediye'ye Rüsvet Verip Evini Yıktırırım.
.....................♫♥♪ IISaMeDSeDiRII ♫♥♪.......................
Kullanıcı avatarı
Arugde
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Arugde »

samedsedir06 yazdı:SAYIN ARUGDE.

Benım TAhmınımce Sızın dedıgınız farklı bı olay oluyor..

sabıt 63 fps ıle oynuyordum.. 8 fps dustu sabıtt..

sistemı 20 gun gerı ye aldım ve 63 fps ye tekrar dondu..

Bı arkadas tekrar baslat duzelir dıyor Sankı ben denemedım bunu :D

bı arkdas format at duzelır dıor Bu kadar basıt mı kardesım :D

Bunun Daha kolay yolu olmalı Neden dersenız son cıkan Oyunları oynadım frcry 4 advance fılan falan hıc kasma yokken ıkvde fps sıkntısı oluyor azda bu oyundan Kaynaklanan hata gıbı.

Umarım Bunun en kolay yolundan Kısası bulunurç
Arugde tesekkurler emeklern ıcın
[/b][/u]
Merhaba

Tam olarak anlayamadım. "Yeniden başlat" yapmanıza rağmen halen oyunda düşük FPS mi alıyorsunuz?
Kullanıcı avatarı
combatfatigue
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Lonca: We Are The Best

Mesaj gönderen combatfatigue »

İnternet veya skype gibi programlar açık olursa girerken harfleri yavaş yazma sorunu ortadan kalkacaktır.
Resim
Resim

(Eskiler'den rotasızkaptan)

<We Are the Best>
KiNGFiSH
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Kuklacı
Lonca: RoA

Mesaj gönderen KiNGFiSH »