Günün Anlamı

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
DuMaNisTT
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Talebe-i Tevarih

Re: Günün Anlamı

Mesaj gönderen DuMaNisTT »

BlackHatCadillac yazdı:
DuMaNisTT yazdı:
BlackHatCadillac yazdı:
DuMaNisTT yazdı:Noel vs Mekke'nin fethi şeklinde olayı lanse ederseniz olmaz. Hiç birini kutlamamak daha mantıklı. Bağdat ve Şam'ın fethini de kutlayın madem öyle. Noeli kutlayanlar ise Paskalya ve cadılar bayramını da kutlasınlar. Bir de şu var bir hristiyan bayram namazına gelmediği sürece bir müslümanın onun bayramını kutlaması yanlış.
Noelin 25 aralıkta kutlandığını bilmeyen insanın dramı :)
yorum yaparken biraz araştırında yapın be kardeşim :D

noel Ortodokslara göre 25 aralık gecesi başlar 1 Ocak'a kadar sürer. Katoliklere göre 1 -7 Ocak arası kutlanır... Tarihi bilmeyenlerin dramı.Laf sokmaya çalışmadan önce bir araştır

bundan bayağı önce açılan bir konuda belirtmiştim.
viewtopic.php?f=46&t=126164
Noeli çoğunluk hristiyanlar ve katolikler 25 aralıkta, bazı doğu ortodoksları ise 6 ocakta kutlarlar. Önce bi sen araştır ;)
Sorun o değil zaten ülkemizde kutlanan noel değildir eski yılın bitip yeni bir yılın başlangıcının kutlanmasıdır, o yüzden yukarıda verdiğin bayram namazı vs hristiyan bayramı örneği çok yanlış kendinle çelişmişsin.
Bazı takım arkadaşlar konuyu açan arkadaşta buna dahil ülkemizde sanki noel kutlanıyormuşcasına sidik yarışına girmekteler, isteyen istediğini kutlasın ama lütfen doğru kutlasın.

Görüyoruz Taksim de beyoğlunda nasıl kutlandığını.. Haramla zinalarla içkilerle karşılanıyor yeni yıl diye hitap ettiğiniz şey. Hangi müslüman ülkede yeni yıl kutlanıyor? neyse google da araştırıp geldiğinde konuş sen :) Bir din adamıyla konuşmadığın belli ben bölümüm gereği papazla da muhabbete girdim imamlada :) burada bana ders vermeye kalkıp terbiyesizlikten başka bir şey yapmıyorsun..
Ülkemizde noel ile yılbaşı özdeşleştiği için aynı şeyi ifade ediyor. Sokakta birine noel nedir diye sor yılbaşından başka bir şey demez. Sadece biz noelin adını söylemeden bunun yılbaşı olduğunu söylüyoruz.
Noel hristiyanlarda bir bayramdır ve 1 hafta boyunca sürer. ilk dediklerinle sen çeliştin. Bir daha cevap yazmayacağım.
Kullanıcı avatarı
Mutlakguven
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen Mutlakguven »

Benım konum merak adına acılmıs bır konuydu ıkv ıle ılgılıydı.
Kullanıcı avatarı
TurkIrkiSagolsun
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen TurkIrkiSagolsun »

Bu salakça tartışmayı bu iki yazıyla sonlandırıyorum :

"Hristiyanların kendi içinde çelişkiler taşıyan “Noel Baba” figüründen binlerce yıl önce Türk Mitolojisinde var olan soğuk tanrımız “Ayaz Ata” ay ışığından yaratılmıştır. Mitolojik atamız “Ayas Han” ve “Ak Ayas” olarak da tanınır. Türk Astrolojisinde “Ayaz Ata” ; Ülker burcunda yer alan altı yıldızda , göklerin altı deliğinde yer alır ve soğuk tanrımız oradan soğuk hava üfleyerek kışı başlatır. Günümüzde Gaziantep Çepnileri’nin Ülker burcuna ve “Ayaz Ata”ya saygı göstermek ve kışı karşılamak için, kesilen kurbanlarının, çocukların kıyafetlerinin, evlerin kapılarının, meyve ağaçlarının dallarının kavuniçi bir renk ile bir parça boyaması bu mitolojik atamızın hala halk arasında varlığını sürdürdüğünün bir kanıtıdır.

“Ayaz” kavramı günümüzde hala açık havada, ay ışığında görülen soğuklar için insanlarımız arasında kullanılarak yaşamaktadır. Bu kelime etimolojik olarak incelendiğinde Türk tarihinin en eski devirlerinden beri kullanıldığı görülür. Bu durum ile “Ayaz Ata”nın çok eski bir mitolojik karakterimiz olduğu kanıtlanmaktadır. “Ayaz Ata” birçok Türk topluluğunda kışın soğuklarda kimsesizlere, fakirlere yardım eden kutsal bir semboldür.

“Ayaz Ata” ve Türklerin Yeni yılı “Nardugan Bayramı” Noel kutlamalarının Hun Türkleri üzerinden Avrupa’ya geçtiğinin bir kanıtıdır. Türkiye’de “Ayaz Ata” insanlarımız tarafından yeteri kadar tanınmamaktadır. Batı kaynaklı ve kapitalizm tarafından şişirilmiş sahte bir karakter olan “Noel Baba” yerine insanlarımıza kendi tarihimizden ve mitolojimizde yer alan “Ayaz Ata” karakterimizi öğretmeliyiz. Öz kültürümüze ait olan bu karakteri çocuk kitaplarında, film ve çizgi filmlerde, hediyelik eşyalarda kullanarak toplumumuza tanıtmalıyız. “Ayaz Ata”nın insanlarımız tarafından tanınması ve sevilmesi Türk kültürüne katkı sağlayacak önemli bir adım olacaktır.

TÜRK’ÜN İÇİNDE BULUNDUĞU KÖTÜ DURUMLARDAN KURTULMANIN İLK ADIMI, HAYATIMIZIN HER ALANINDA TÜRK KÜLTÜRÜNÜ YAŞAMAK VE YAŞATMAKTIR"1

"Türkler tarih sayfalarında yer almaya başladıkları ilk dönemlerden beri yeni yılı Akçam ağaçlarını süsleyerek, ateş yakararak ve dans ederek kutlarlar. Bu özel güne “Nardugan Bayramı” adı verilmiştir.

Kutlama günü insanlar yeni kıyafetler giyerler. Tüm akrabalar bir araya gelir ve özel yemekler hazırlanır. Kadim Türk Astrolojisinde her yıl 21-22 Aralık arasında gündüz gece ile savaşır ve sonunda güneş galip gelir. Bu zaferden sonra gelen ilk dolunayda yeni yıl kutlanır. Bu bayram atalarımız için bir “Yeniden Doğuş Bayramı”dır. Türkler ile akrabalıkları bilimsel olarak kanıtlanmış olan Sümerlerde de “Nardugan Bayramı” kutlanması yeni yıl kutlamalarının Türk kökenli olduğuna oldukça sağlam bir kanıttır.

Eski Türklerin sahip olduğu “Hayat Ağacı” inancı, yaz kış yapraklarını dökmeyen Akçam ağacı ile sembolize edilmiştir. Türklerin çok eski çağlardan beri Akçam ağacının süslemesi, tören sırasında ağacın altına hediyeler konması ve ağaca renkli bez parçaları bağlanarak yeni yıl için dileklerde bulunulması; Avrupalıların “Noel Ağacı” geleneğinde bir Türk etkisi olduğunu kanıtlar. Günümüzde de bazı köylerimizde “Dilek Ağacı” adeti devam etmektedir. Yeni yıl kutlamaları ve ağaç süsleme Türklerden Sümerlere, oradan da Anadolu üzerinden Avrupa toplumlarına geçmiştir

Ak sakallı bilge ve yardımsever kişi, “Tengri Ülgen” ve Kış mevsiminin atası “Ayaz Ata ile batıdan çok önceleri Türk Mitolojisinde var olmuştur. Kutlama sırasında atalarımız Akçam ağacının etrafında “İnderbay” denilen dairesel bir oyun oynarlardı. O gün tüm kötülükler, dargınlıklar unutulur herkes birbirine çok iyi davranırlardı. Günümüzde tamamen batı kültüründen kopya ettiğimiz yılbaşı kutlamalarının kökeninde kendi kültürümüz olduğunu ne yazık ki pek az Türk biliyor.

Bilimde, sanatta, uygarlıkta ve bunlara bağlı, hayata dair bir çok alandan Türk Kültürü kendinden başka toplumları etkileyebilecek kadar özel örnekler sergilemiştir. Ne yazık ki kadim kültürümüzün özel değerlerine sahip çıkamadık. Onları batı kültürüne kaptırmakla kalmadık; birde bize ait değerleri onlardan taklit ederek yaşamaya başladık. Şanlı tarihimizdeki birçok atamızın dediği ve yüce Atatürk’ün de açık seçik ifade ettiği gibi;

“Türklüğün unutulmuş büyük medeni vasfı ve büyük medeni kabiliyeti, bundan sonraki gelişmesi ile geleceğin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır.”2

(1)http://turkelidergisi.com/turk-cocuguna ... -ayaz-ata/
(2)http://turkelidergisi.com/yeni-yil-kutl ... n-bayrami/
Kullanıcı avatarı
DuMaNisTT
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini

. Yazıyı tam okumadan cevaplamayalım .
Küba'da cami görenler, Noel'i bizden aldılar diyenler. Bir arada Özgürlük heykelinin II.Mahmud tarafından yaptırıldığı söyleniyor. Kardeş Milliyetçi olunur anlarımda Irkçılık bu dedikleriniz. Bazı şeyleri kabul etmeliyiz. Sana çelişkinin dibini sunuyorum..

Ben Tarih Bölümü öğrencisiyim. Bizlere Orta Asya Türk Tarihi Dersi veriliyor. Ve anlatılan Türkler Tek Tanrılı Dinlere İnanmıştır kalıbı . Senin o dediğin Ayaz Ata dediğin eski Türk Tarihinde Tanrı olarak geçiyor. Madem Gök Tengri olan bir dine inanıyorlar madem tek tanrılı din peki bu nereden çıktı.? Sorgulayıcı yapıya sahip olmazsanız okuduklarınızın sizin için bir anlamı yoktur. Orta Asya tarihinde Uygurlar Maniheizm'i benimsedi pekala tarihine git sahip çık Budist ol. Tarihe sahip çıkmak bu dedikleriniz değildir eğer buysa ben Tarih bölümünü bugün bırakırım. Bu dediğiniz Tanrı Kırgızlara aittir. Kırgızlar hiç bir zaman Tam Türk olmamıştır. Onlar Moğoldur. Ve Türk Devletlerinde ilk isyan çıkaran onlar olmuş birlikleri de hiç bir zaman uzun sürmemiştir.
Eski Türk Tarihi şuan bize Çinlilerin anlattıklarıdır. Ne Orta Asya'da KAPSAMLI araştırma yapma imkanımız var ne de o kadar eski bilgiye ulaşma imkanımız var. Yazıdan önce ki döneme dayanıyor bu olaylar. Göktürk'lerden itibaren Türk Tarihinin %30-%40 civarı bir bilgisini biliyoruz bunların da hiç biri net değildir. Kadim uygarlık Türk Milleti kendini haklı çıkarmak için bazı şeyleri uydurmuştur.
Şapka kanunu, Fes Kanunu.. Bu sadece Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk zamanında değil , II. Mahmud zamanında da olmuştur. Fas'tan getirilen Fesleri giymeyen halkın başları kesilmiş ve Fes o kesik başlara takılmıştır. 250 yıl giyilen Fes Türk'ün adeti diye giyilmeye devam edilmiş ve benimsenmişti. Şapka kanunu bu yüzden getirildi. Ama yine de Fes'in Türklükle alakalı olduğunu iddaa edenler var.

Büyük Beyaz Piramitler araştırılmadığı sürece Türk Tarihi ile ilgili hiç bir şey net değildir. Piramitlerin içinde ki mezarlarda günlükler var. Ve o günlükler okunup tarihin bulanık sureti netleştirilecektir.

Şuan ki durumların Ayas Ata veya Yeniyılla alakası yok. Her yer noel baba ve geyikleriyle süslenirken sizler bana yeni yıl kutlaması diyemezsiniz. İkisini de özdeşleştirip tek çatıda birleştirmişsiniz. En uygun örnek olarak Bu olay Ezogelin ile Mercimek çorbası arasında ki farktır.
Kullanıcı avatarı
marasaldadas
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Klan: Lodos
Lonca: Hasta La Vista

Mesaj gönderen marasaldadas »

BlackHatCadillac yazdı:
DuMaNisTT yazdı:
BlackHatCadillac yazdı:
DuMaNisTT yazdı:Noel vs Mekke'nin fethi şeklinde olayı lanse ederseniz olmaz. Hiç birini kutlamamak daha mantıklı. Bağdat ve Şam'ın fethini de kutlayın madem öyle. Noeli kutlayanlar ise Paskalya ve cadılar bayramını da kutlasınlar. Bir de şu var bir hristiyan bayram namazına gelmediği sürece bir müslümanın onun bayramını kutlaması yanlış.
Noelin 25 aralıkta kutlandığını bilmeyen insanın dramı :)
yorum yaparken biraz araştırında yapın be kardeşim :D

noel Ortodokslara göre 25 aralık gecesi başlar 1 Ocak'a kadar sürer. Katoliklere göre 1 -7 Ocak arası kutlanır... Tarihi bilmeyenlerin dramı.Laf sokmaya çalışmadan önce bir araştır
bundan bayağı önce açılan bir konuda belirtmiştim.
viewtopic.php?f=46&t=126164
Noeli çoğunluk hristiyanlar ve katolikler 25 aralıkta, bazı doğu ortodoksları ise 6 ocakta kutlarlar. Önce bi sen araştır ;)
Sorun o değil zaten ülkemizde kutlanan noel değildir eski yılın bitip yeni bir yılın başlangıcının kutlanmasıdır, o yüzden yukarıda verdiğin bayram namazı vs hristiyan bayramı örneği çok yanlış kendinle çelişmişsin.
Bazı takım arkadaşlar konuyu açan arkadaşta buna dahil ülkemizde sanki noel kutlanıyormuşcasına sidik yarışına girmekteler, isteyen istediğini kutlasın ama lütfen doğru kutlasın.

He doğru söylemişsinde; bu yeni yıl, eski yıl muhabbeti kime ? göre neye ? göre yeni yıl oluyor. bu konuda bilgi verirsen, benim gibi cahilleri aydınlatmış olursun.
mArAşAldAdAş Dadaşdede Fikrimimincegülü Ramizkaraekşi
su gördüm düşümde
karanlıktı ve gürültüyle çağlıyordu
ceplerimde kül vardı ve yanıyordu
sonra sabah oluyor
ve bir ceylan kalbinde alem ağlıyordu
Kullanıcı avatarı
TurkIrkiSagolsun
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

DuMaNisTT yazdı:. Yazıyı tam okumadan cevaplamayalım .
Küba'da cami görenler, Noel'i bizden aldılar diyenler. Bir arada Özgürlük heykelinin II.Mahmud tarafından yaptırıldığı söyleniyor. Kardeş Milliyetçi olunur anlarımda Irkçılık bu dedikleriniz. Bazı şeyleri kabul etmeliyiz. Sana çelişkinin dibini sunuyorum..

Ben Tarih Bölümü öğrencisiyim. Bizlere Orta Asya Türk Tarihi Dersi veriliyor. Ve anlatılan Türkler Tek Tanrılı Dinlere İnanmıştır kalıbı . Senin o dediğin Ayaz Ata dediğin eski Türk Tarihinde Tanrı olarak geçiyor. Madem Gök Tengri olan bir dine inanıyorlar madem tek tanrılı din peki bu nereden çıktı.? Sorgulayıcı yapıya sahip olmazsanız okuduklarınızın sizin için bir anlamı yoktur. Orta Asya tarihinde Uygurlar Maniheizm'i benimsedi pekala tarihine git sahip çık Budist ol. Tarihe sahip çıkmak bu dedikleriniz değildir eğer buysa ben Tarih bölümünü bugün bırakırım. Bu dediğiniz Tanrı Kırgızlara aittir. Kırgızlar hiç bir zaman Tam Türk olmamıştır. Onlar Moğoldur. Ve Türk Devletlerinde ilk isyan çıkaran onlar olmuş birlikleri de hiç bir zaman uzun sürmemiştir.
Eski Türk Tarihi şuan bize Çinlilerin anlattıklarıdır. Ne Orta Asya'da KAPSAMLI araştırma yapma imkanımız var ne de o kadar eski bilgiye ulaşma imkanımız var. Yazıdan önce ki döneme dayanıyor bu olaylar. Göktürk'lerden itibaren Türk Tarihinin %30-%40 civarı bir bilgisini biliyoruz bunların da hiç biri net değildir. Kadim uygarlık Türk Milleti kendini haklı çıkarmak için bazı şeyleri uydurmuştur.
Şapka kanunu, Fes Kanunu.. Bu sadece Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk zamanında değil , II. Mahmud zamanında da olmuştur. Fas'tan getirilen Fesleri giymeyen halkın başları kesilmiş ve Fes o kesik başlara takılmıştır. 250 yıl giyilen Fes Türk'ün adeti diye giyilmeye devam edilmiş ve benimsenmişti. Şapka kanunu bu yüzden getirildi. Ama yine de Fes'in Türklükle alakalı olduğunu iddaa edenler var.

Büyük Beyaz Piramitler araştırılmadığı sürece Türk Tarihi ile ilgili hiç bir şey net değildir. Piramitlerin içinde ki mezarlarda günlükler var. Ve o günlükler okunup tarihin bulanık sureti netleştirilecektir.

Şuan ki durumların Ayas Ata veya Yeniyılla alakası yok. Her yer noel baba ve geyikleriyle süslenirken sizler bana yeni yıl kutlaması diyemezsiniz. İkisini de özdeşleştirip tek çatıda birleştirmişsiniz. En uygun örnek olarak Bu olay Ezogelin ile Mercimek çorbası arasında ki farktır.
Türk ırkı yok demeni bekliyorum onuda söylede iyice gülelim .
Kullanıcı avatarı
DuMaNisTT
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini

TurkIrkiSagolsun yazdı:

Saçmalama kardeş iyi anlamamışsın oları . net bilginin asla bulunamayacağını çünkü Türk ırkının dünyanın kurulan ilk kabilelerine dayandığını herkes biliyor fakat kim tarafından kurulduğu bilinmemektedir. Yafesin torunları olarak geçer tarihte ama net değildir. İlk Osmanlı parası Orhan gazi tarafından basıldığı biliniyordu ta ki Osman gazinin parası bulunana kadar kısacası tarih bilgisi her an değişgen bir yapıya sahiptir. Senin bu kadar net konuşma yapman yanlış. Dediğim gibi ilk Türklere ait sadece Piramitlerde ki günlüklerde bilgi vardır. Ve onları araştırmaya Çin Hükümeti izin vermiyor.Tavsiyem Sorgulayıcı ol her şeyi evet tamam deme ve ırkçılık yapma
Kullanıcı avatarı
TurkIrkiSagolsun
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

DuMaNisTT yazdı:
TurkIrkiSagolsun yazdı:

Saçmalama kardeş iyi anlamamışsın oları . net bilginin asla bulunamayacağını çünkü Türk ırkının dünyanın kurulan ilk kabilelerine dayandığını herkes biliyor fakat kim tarafından kurulduğu bilinmemektedir. Yafesin torunları olarak geçer tarihte ama net değildir. İlk Osmanlı parası Orhan gazi tarafından basıldığı biliniyordu ta ki Osman gazinin parası bulunana kadar kısacası tarih bilgisi her an değişgen bir yapıya sahiptir. Senin bu kadar net konuşma yapman yanlış. Dediğim gibi ilk Türklere ait sadece Piramitlerde ki günlüklerde bilgi vardır. Ve onları araştırmaya Çin Hükümeti izin vermiyor.Tavsiyem Sorgulayıcı ol her şeyi evet tamam deme ve ırkçılık yapma
Hmm ok halkların kardeşliği biji biji bb.
ELENTARi
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi

Mesaj gönderen ELENTARi »

Konu içeriğinden çıkıldığı ve tartışmalara yöneldiği için kilitlenmiştir, iyi forumlar.
Kilitli

“Genel Etkileşim” sayfasına dön