Selam olsun eski dostlara
Güzel zamanlar, arkdaşlıklar kalıcı dostluklarla süren bu serüvende
koca 8 yıla 3*4 milyon kazançtan başka hiç birşey kalmadı desem yeri var..
Vay Alp abi ne güzel anlatmışın.
Canlı örneklerden biri ben. Küfür etmeyi bırak argo konuşuyorum diye (ki sadece söyle kanalından) beni 2-3 kişi sıkıştırıp kovmuşlardı. Konuşmalarıma dikkat edicem diyince rahat bıraktılar beni Yaşadığım şoku anlatamam Ben en çok arz lodos birlikte 7 kişilik grup yapabildiğimiz ve herkezin gruba davet edebildiği labirent maceralarını özledim.
Bu arada büyü bozma yeteneğini ben şifacıda beta-29 level dönemi zamanlarda kullanıyordum. Nasıl yapıyorsun diye soran kimseyede söylememiştim ozamanlar.
Fevzi bey takımımı geçirdim mi, şimdinin lodos kalesi olan yere bir tane arz sokmazdım. Girerdim içine açardım bilgimi geleni daha yaklaşırken yerleri öptürürdüm.
RADQN yazdı:Meteor palamı rüsteme yenilettim daha keskin artık
Barış konuştu +100000
VBMaSTeR yazdı:Vay Alp abi ne güzel anlatmışın.
Canlı örneklerden biri ben. Küfür etmeyi bırak argo konuşuyorum diye (ki sadece söyle kanalından) beni 2-3 kişi sıkıştırıp kovmuşlardı. Konuşmalarıma dikkat edicem diyince rahat bıraktılar beni Yaşadığım şoku anlatamam Ben en çok arz lodos birlikte 7 kişilik grup yapabildiğimiz ve herkezin gruba davet edebildiği labirent maceralarını özledim.
Bu arada büyü bozma yeteneğini ben şifacıda beta-29 level dönemi zamanlarda kullanıyordum. Nasıl yapıyorsun diye soran kimseyede söylememiştim ozamanlar.
Fevzi bey takımımı geçirdim mi, şimdinin lodos kalesi olan yere bir tane arz sokmazdım. Girerdim içine açardım bilgimi geleni daha yaklaşırken yerleri öptürürdüm.
Örste doğmak kadar güzel bişey yoktu.
Paşam büyü bozma yeteneği 29 seviyede kullanılıyordu ama 29 seviyede genelde zehir yarışı olduğu için kullanılıyordu 39 da ilk savaşçıya karşı kullandığım zaman tamamen olmasada etkisini gördükten sonra bırakamadım.
Örste doğmanın yanı sıra şifacıların kaldırışınıda hatırlarsın. Biz kendi aramızda başka bir isim takmıştık ona ya neyse
En çok güldüğüm yetenekti şifacıda...
Başından sonuna kadar okudum yazıını çok güzel yazmışsın şimdi bende yazmak için heves ettim ve yazıyorum:
Tarih 11/11/2007 oyuna ilk arkadaşlarımın teşviki ile başladım ve benide aynı şekilde kandırdılar şifacı diye ama ben onların çok çabuk kasıldığını görüpde benimde çok yavaş kasıldığımı gördüğüm de hesap sordum onlara niye böyle diye sen oyunu bilmiyorsun ya ondan dediler bana sonra başka birisine sordum o bana asıl olayı anlattı. Bende bunlara kızıp beyazköşke geçtim. Ve işte İkv gerçeğini orada görmüştüm. Kroman adlı bir savaşçı açtım, 5 lvle kadar 2 günde kastım :mrgreen: o 2 gün içinde kendime bir kanka yapmıştım sonra 1 haftaya kadar 6 kişilik bir arkadaş grubu olmuştuk herşeyi birlikte yapıyorduk. Çok fazla yavaş kasıyorduk oyunu hala öğrenememiştik ancak 3 haftalık bir dostluğumuz oldu onlarla sonra pat diye bir gün net gitti olamaz en iyi arkdaşlarım kankalarımla beni bağlayan şey kesilmişti anneme babama çok ısrar ettim ancak onlar bana ancak derslerimi düzelttiğim zaman interneti açacaklarını söylemişlerdi ve ben derslerimi ancak 3,5 ayda düzeltebilmiştim :mrgreen: geri döndüğümde ise kankalarımın hiçbiri yoktu 1' i hariç oda çarını başka arkdaşına vermiş ben gittikten hemen sonra diğerleri ise ya başka çar açmak için kendi çarlarını silmişler yada başka sunuculara göç etmişlerdi Üzülmüştüm. Bu sefer beni oyuna başlatan arkadaşlarımın yanına geri dönmüştüm. Asauzman adlı bir savaşçı açıp biraz takıldıktan sonra orada oyunu neredeyse iyice öğrendim. Sonra bir kaç ay bunlarla baya eğlenceli bir oyun çıkarttık artık 27 lvldim bu benim için inanılmaz bir şeydi 27 lvl olmak Sonra gene aynı şey internet lanet olsun, Gene bir kaç ay sonra derslerimi düzelttim ancak bu sefer arkdaşlarım oyunu bırakmışlardı bende adı ilginç gelen bir sunucu seçip oyuna başladım başldığım sunucu Meran' dı. Değirmenci adlı bir çar açtım ve bu artık İkv deki adım olmuştu daha sonraki açtığım çarlarda bile herkes hatta sokaktaki arkadaşlarım bile ''Değirmenci'' diye sesleniyorlardı. :mrgreen: Onunla uzun bir süre oynadım. Hatta kısa soluklu bir lonca bile kurmuştum sadece 4 kişilik ve onun 39 olması benim için o zamanlar gene hayal gibi bir şeydi. Tam her şey olucak derken gene aynı şey ve internet gittiii ufff. Bir kaç ay sonra tekrar başladım oyuna. Ancak bu sefer sunucu değiştirmedim, ve yeni kişilerle tanıştım kendi yaşadığım şehirden ve oyundan. deathx diye biriyle tanıştım, ama özellikle kendi yaşadığım şehirden tanıştığım biri bana oyunu çok iyi öğretmişti. Soulofxwar beni loncasına almıştı yani bir nevi bana sahip çıktı gerek oyunda gerek dışarda Allah razı olsun ondan. Ama gene aynı şey oldu ve internet gitti. Geri ddöndüğümde oyun 49 lvl olmuş yeni bir bölge oyuna katılmıştı. Ama çokda olmamıştı hala yetişebilirdim. Biraaz kendimi geliştirdim 43 lvl oldum sonra neden bilmiyorum kafama esti yeni karakter açtım ama açtıığım karakter gene savaşçıydı Perfectwarrior.
Onuda 43 yaptım kısa zaman içinde sanırım 4-5 gün sürmüştü. Sonra daha çok tanıştığım arkadaşlarımla sohbet etmeye başladık sadece. Herkes kasılırken item yapıp maden çekerken yada üretim yaparken biz oyuna sadece sohbet için giriyorduk. 1 sene öyle devam etti. Çok güvendiğim bir arkadaşım karakterlerimin şifresini istedi bende çok güvendiğim için direk verdim. Ama hata yapmışım. Sonra hırsıma bir daha başladım yeni bir karakter açtım tam açtığım o günde yeni bir lonca açılmıştı ve alımlara devam ediyorlardı beni alacaklarından pek umutlu olmasam da durumumu söyledim ve loncaya almları için başvurdum. Umutsuzluğum boşunaymış aldılar beni. Sonra çok kısa bir sürede karakterimi yüksek bir seviyeye ulaştırdım ve loncadanda çok sağlam bir dostum olmuştu. Sonra bir olaydan dolayı loncadan o arkadaşımı da yanıma alıp çıktım. Hırsıma yeni bir karakter açıp ''Hunx'' adlı yeni bir lonca kurdum o arkadaşımla birlikte. O çıktığım loncayı da düşman ilan etmiştim. :mrgreen: Loncayı kısa sürede güçlü guvvatlı oyuncularla doldurmuştum tam 24 kişi olduk tabi aramızda 5-6 tane güçsüzlerde vardı ancak onlardaki hırsı gördüğüm içn almıştım onları da. Her şey çok iyi gidiyordu. Ve yine internet sorunu. Ama bu sefer ancak 1 senede dönebilmiştim ki döndüğümde loncam tam olarak 3 parçaya ayrılmıştı yani 3 tane ayrı lonca çıkmıştı içinden tekrar toparlama çabalarına girdim forumla fln çok ilgilenmeye çalıştım süslü yazılar fln oyunda 8-9 saat insanlarla ilgilen toparlamak için ama nafile olmuyordu o 3 tanesi bir türlü birleşmedi. Onlar beni onları yüzüstü bırakmakla itham ediyordu. Bu sefer güçsüz oyunculardan oluşturdum 3 tanede eski üyeyi yanıma çekebilmeyi başardım ve 18 kişi oldum ama oda 2 hafta içinde dağılmıştı. Sonra bütün ümitlerim söndü ve 2012 den beri oyunu sadece forumdan takip ediyorum tekrar geri dönme umuduyla..
Değirmencinin hikayesi.. Gitti ama dönüşü büyük olacak...
RADQN yazdı:Meteor palamı rüsteme yenilettim daha keskin artık
Barış konuştu +100000
VBMaSTeR yazdı:Vay Alp abi ne güzel anlatmışın.
Örste doğmak kadar güzel bişey yoktu.
Paşam büyü bozma yeteneği 29 seviyede kullanılıyordu ama 29 seviyede genelde zehir yarışı olduğu için kullanılıyordu 39 da ilk savaşçıya karşı kullandığım zaman tamamen olmasada etkisini gördükten sonra bırakamadım.
Örste doğmanın yanı sıra şifacıların kaldırışınıda hatırlarsın. Biz kendi aramızda başka bir isim takmıştık ona ya neyse
En çok güldüğüm yetenekti şifacıda...
konfüçyüs
Abi sen bırak artık bu işleri de bir gün şu enfes yemeklerinden bizede ikram et. Facede yemeklerinin takipçisiyim.
konfucyusss hocam bir tanışıklığımız yok ama seni şifacı bölümünden bilirdim yani ben genellikle büyücü bölümünde takılırdım ama şifacı açmaya karar verince yazdıklarını çok okumuşluğum vardır.
En başta şunu diyeyim bu yazıyı yazarak bana bildiğin o günleri yaşattın hatırlattın teşekkür ederim. Ben oyuna 2007 nisan yada mayısında başlamıştım *nıght online adlı bir oyunun setupını istemiştim arkadaştan getirmiş lakin kuramamıştım bi türlü o sıralarda okulda (orta 2 yim tabi o sıralar) İKV fırtınası başlamıştı onun setupıda vardı flash belleğin içinde kurduk vs hesabı açtım girdim kuklacıya girmiştim hatırlıyorum 3-4 level yapabilmiştim 10 15 saat oynadıktan sonra neyse arkadaşa gittim dedim böyle böyle ya boşver kuklacıyı teşkilata gel ben varım yardım ederim vs dedikten sonra asıl maceramız başladı ilk karakterim olan "kadoı" ( adım kadir ismimi kısaltıp sonunada ı koymuştum kadoı kadoıı kadoııı şeklinde açarım diye çocukluk ) hemen ardından açtığım "makıne" ( babamın mesleği makine mühendisiydi ) gel zaman git zaman kastık uğraştık item nedir bilmezdim oyun oynamışlığım bile yoktu ikv ye kadar 29 level olup efsunsuz eşyalarla gezerken neden herkes beni kesiyor derdim ki meğerse efsun=item demekmiş ikv dilinde item direk eşya olarak kullanıldığı için o zamanlar öyleydi en azından teşkilatta neyse dedikki bunlar ne kadar para yok ama 2 apa ya takas 1+1 e takas ( ikv diliyle öyleydi daha açığı 1 krip 1 apa ) tabi ne gezer bende maden vs başladık bizde çekmeye çok okumuşsunuzdur maden sırası denilen şeyi aynen de öyleydi oturup sırayla çekerdik kolay kolay sıra bozan olmazdı ki hatta olursa bütün bölge saldırırdı sıra bozan kişi diye hatta şunu bilirim sırası olan kişi oyundan düşmüştü maden çıktı ve herkes 10 dakika bekledi adam gelir çeker diye düşmüştür diye yani nasıl diyim insanlık hat safhadaydı kardeşlik aile olayı vardı. İlk apa mı çektiğimde evin içinde yıldız tilbe dansı yapmıştım sanki o an yılbaşı ikramiyesi bana çıkmışta hayatım değişmiş gibi bir duyguydu. İKV yeri gelince mutluluk yeri gelince hüzündü ben o zamanlar çok utangaç çekingen asosyal bir insandım ne yalan söyliyim İKV benim hayatımın eğlencesiydi allaha şükürler olsunki büyürken sadece fiziğim değil bu tür manevi ruhsal özelliklerimde değişti ve o çekingenliğimden kurtuldum ama İKV yine o eski döneme gelse yine açar oynarım tabi şu sıralarda arada sırada girer oynarım yine.
Ah o eskiler diye başlayan yüzlerce, binlerce cümle kurabiliriz ama geri dönmüyor işte zaman . Hayatımızdan bolca bir zaman harcadık,oynadık,zevk aldık ama en güzeli de şu oyun sayesinde edinebildiğimiz dostluklar . Yine bir kaç gün önce oyuna geri döndüm eski arkadaşları görünce oyunu oynayınca duygulanıyor insan eskiyi özlüyor , umarım eskiden sevdiğimiz sevmediğimiz herkes oyuna geri gelir yine o ortamlar oluşur.