Oyuna Yaklaşım, Forum Gözlemi, Öneriler

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Yafp
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Eminönü

Oyuna Yaklaşım, Forum Gözlemi, Öneriler

Mesaj gönderen Yafp »

Herkese merhabalar,

Son bir haftadır forumun her konusunu aktif bir şekilde takip ediyorum diyebilirim, aynı zamanda bu süreç içerisinde oyuna döndüm ve birkaç bir şeyden bahsetmek istiyorum.

İlk olarak herkesin hem fikir olduğu ve istediği şey oyuncu sayısının artması fakat istenilen ile davranışların istikrarsızlığı oyuna bu içerikte uzun zamandır zarar vermekle birlikte hala da zarar vermeye devam ediyor:
Yeni gelen oyuncunun İKV serüveni 49 seviyeye ulaşmadan önce veya ulaştıktan hemen sonra bitiyor. Çoğu kişinin loncası var, eşyaları tam, ruh taşı sayesinde bir yerden bir yere ulaşmak da zor değil ama bunlara rağmen özellikle ileri seviye görevlerinde yardım çok düşük. Meteor bölgesinde o kadar fazla lodos varken (Eminönü) kimse mağara görevlerine yardım etmiyordu bugün. Yeraltına gittim oradan Eminönü sonrasında geldim Meteor Bölgesi'ne ve gördüm ki arkadaş hala yardım edecek insan arıyor, dayanamadım ben yardım ettim. 49. seviye olduktan sonra iş daha zor, özellikle büyücü veya savaşçı iseniz, grup bölgelerine girmek için çeşit çeşit tılsımlar aranıyor. Sığınak ve Migrat'a 5 büyücü 1 şifacı giriliyor ve gördüğüm kadarıyla da büyücülerde mutlaka tılsım olacak. E hal böyle olunca insan da oyun motivasyonunu kaybediyor.

Kanallarda saçma sapan tartışmalar oluyor, A kişisi B kişisinin hırsızlık yaptığını iddaa ediyor, B kişisi de A kişisinin:
Birisi kötü niyetli bir hareket yaptıysa forumda konu açarsınız veya sosyal medya gruplarında, kanıt da eklersiniz biz dikkat ederiz. Birisine küfür veya hakaret edince ne zamanı geri alabiliyorsunuz ne de biz kime inanacağımızı seçebiliyoruz.

Yeni sunucu gayet mantıklı, World of Warcraft'ın özel sunucularından birinde bu yapılmıştı. Zindanları da sıra sıra getirdiler ki herkes yavaş yavaş yakalayabilsin diye. Tabii bu aynı zamanda odağın yeni sunucuya dönmesi demektir ki bu da diğer sunucular için iyi olmayabilir.
Sunucu birleşimi daha cazip gelebilir, 3-4 sunucu ile devam edilmesi belki sunuculardaki kaliteyi arttırabilir. Ama tabii, ben oyun geliştiricisi değilim ve bu konularda tecrübesizim, bilir kişiler olarak yapmadıklarına göre ya yeterli destekleri yoktur ya da bi' bildikleri vardır diye düşünüyorum.

Bunlar dışında oyunun oynanışının geliştirilmesi için getirilebilenecekler(lütfen oyunun tarihçesine ve geçtiği döneme aykırıysa söyleyiniz);

1) Posta Kutusu: Mısır Çarşısı önü gibi belirli merkez yerlere posta kutusu konularak oyuncuların birbirlerine çevrimdışı olsa dahi mesaj gönderme ayrıcalığı tanınabilir. Hatta belirli eşya ve para gönderme de bu yolla kolaylaştırılabilinir.

2) Berber: Mısır Çarşısı'nın içinde uygun bir yere berber eklenmesi oyunu daha keyifli hale getirebilir.

3) Alışverişte para limiti ve hane arttırılması: Bunun hakkında açıklamaya gerek yok herhalde, uzun zamandır oyuncuların istediği ve ihtiyacı olduğu bir yenilik olduğu ortada.

4) Ekstra kasa: Yine oyuncuların rahatlığı açısından para karşılığında ekstra kasa eklenmesi

5) Hesap çıkışı yapmadan karakter değiştirebilme: Bunun hakkında da açıklama yapmaya gerek yok, böyle küçük şeyler oyuncuları çekmez ama gitmesini engeller :slightly_smiling_face:

6) Er Meydanı bir şekilde canlandırılmalı. Yenilikler mi eklenir, Er Meydanında kazanmak için belirli görevler mi yapmak gerekir veya tekrardan mı düzenlenir bilemeyeceğim ama kesinlikle gereken bir şey.

7) Klavyeden grup oyuncuları seçilebilmeli: Oynanış mekaniklerine baktığımızda fare ile hareket edilmesi ve aynı zamanda gruptaki oyuncuların klavyeden seçilememesi şahsi fikrimce, özellikle şifacıların, oyundan aldığı zevki azaltıyor. Grup bölgeleri dışında oyuncuya karşı oyuncu (özellikle er meydanı) savaşlarında çok yardımcı olabilir. Shift+1, Shift+2, Shift+3... diye gruptaki birinci, ikinci, üçüncü... seçilebilmeli.

8 ) resp0nse'tan alınmıştır: Belli zamanlarda (Ör Ayda 1) Eminönü bölgesinde her 2 klanın liderlerinin(İsmet,Handan) de katılımı ile büyük klan savaşı yapılmalı.Kazanan klan 1 haftalık exp, kp %5 artırıcı tarzı ödüllendirilmeli.Bu sistem otomatik olmalı...

9) resp0nse'tan alınmıştır: Mevcut eşyalar set olarak kayıt edilebilmeli.
Kısayol ile üstünde giyilen eşyalar önceden kayıt edilebilen set ile anında hepsi giyilmeli
.

10) vokalanestezii'den alınmıştır: OYUN İÇİ PAZAR
Her defasında diğer oyunlardan örnek vermek zorunda kalıyoruz ama buna mecburuz.Neredeyse diğer tüm İKV tarzı oyunlarda oyun pazarı olmasına rağmen bizim yakında 5. yaşını dolduracak olan oyunumuzun bir pazarının olmaması ne kadarda acı.!

11) vokalanestezii'den alınmıştır: ŞAHESER/NADİDE EŞYA ALIŞVERİŞİ
Çok tuhaftır bir karaktere aynı şaheser/nadide eşya 20-30 hatta 40 defa düşebiliyor ancak ne hikmetse sadece biri işimize yarıyor gerisi çöp.Çöpe atılan o şaheser/nadideler belkide sunucuda yüzlerce insanda yok.

12) Oyuna bireysellik eklenmesi: Şu an öyle ya da böyle 49. seviyeye ulaştıktan sonra hiçbir tanıdık veya yardımsever birilerine rastlanmadıkça karakterin eşyalarını son seviyeye tamamlamak, hele ki savaşçı iseniz, çok zor. Grup bölgelerinden daha sıklıkla düşen eşyalar bir şekilde grup bölgelerinin dışına da eklenmeli. Üretim kolaylaştırılınır veya madenler sıklaştırılınır, en kötü ihtimalle ganimete düşme oranını düşük tutarak NPC'lere eklenir.

Daha önce aklımda olan ama şu an aklıma gelmeyen birkaç bir şey de vardı, hatırladıkça veya başka arkadaşlardan rastladıkça eklemeye çalışacağım.

En önemlisi oyuncuların yapması gerekenler;

Oyuna başlayanlara yardımcı olmak, saçma sapan Meteor Bölgesi'nde oturup yürüyeceğinize oradaki oyunculara yardım edilmesi oyuna başlayıp bırakan sayısını azaltacaktır. Kimse bir oyunda olduğu yerde kalmak istemez, hele ki daha seviye atlama çabalarındaysa. Oyuna sahip çıkalım, herkes burada eski günler çok güzeldi diyor ama kimse eski günlerdeki ortamı geri getirmeye çalışmıyor.

Benim düşüncelerim, gözlemlerim bu şekilde. Hem sizin fikrinizi almak hem de belki yetkililerin dikkatini çekmek amacıyla bu konuyu açmak istedim. World of Warcraft gibi bir oyunda hem 2v2 hem 3v3'te 2500+ rating yapmış olmama rağmen (http://www.warcraftmovies.com/pv.php?l=Yigas) şu oyundan aldığım keyifi başka hiçbir oyundan alamadım. Gerek hikayesi olsun, gerek eski ortamı olsun, zaman zaman sadece muhabbetleri okumak için girdiğimi hatırlarım oyuna ki küçüklüğümden bahsediyorum. Hem yetkililer hem de oyuncular olarak oyuna biraz daha sahip çıkmamız gerektiği kanaatindeyim çünkü ben de bu hafta döndüm ve aradığım yardımı bulamadım ki değer sistemim eskisiyle aynı olmadığından öyle hırsla oynayan da bir kişi değilimdir. Bu yüzden bugünümü yardımlaşarak geçirmiş de olabilirim :slightly_smiling_face:

İKV camiasına saygılarımla ve sevgilerimle :heart_eyes: ;
Yigas
  • Eminönü: Yigas, Zekhan, Poohdini, Jacque
  • Beyazköşk: Crimzon, Shekinah, Robyn
Kullanıcı avatarı
pankuscagiz
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Karaköy
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Ölümden Sonra
Discord: mitwelt

Re: Oyuna Yaklaşım, Forum Gözlemi, Öneriler

Mesaj gönderen pankuscagiz »

hepsine katılıyorum hocam, karakter tipini değiştirme de eklense harika olur bari akçe ile dükkana getirsinler akçe ile fiş alıp berbere öyle girelim gibi gibi :)
Sadece
Kahve

Ahi Evran'a selamlar
Kullanıcı avatarı
Yafp
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

Mesaj gönderen Yafp »

pankuscagiz yazdı: 04 Tem 2017 02:57 hepsine katılıyorum hocam, karakter tipini değiştirme de eklense harika olur bari akçe ile dükkana getirsinler akçe ile fiş alıp berbere öyle girelim gibi gibi :)
Bunu da ekleyelim. Karakter tipi değişimi ve cinsiyet değişimi eklenebilir, bunlar akçe karşılığında olması taraftarıyım fakat berber akçe karşılığı değil de oyun parası karşılığında olmalı diye düşünüyorum.

Fikir belirttiğiniz için teşekkürler :slightly_smiling_face:
Kullanıcı avatarı
Dawnguard
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Companions

Mesaj gönderen Dawnguard »

Çok güzel yazmışsın, eline sağlık.Yalnız 2 maddeye katılmıyorum: pazar sistemi ve şaheser eşya alışverişi.Pazar sistemi gelirse -bana göre- yıllardır devam eden klasikleşmiş ticaret sistemi kalkar.Gerek sohbet kanallarından aranan alıcılar satıcılar olsun gerek pazarlık olsun bence bu haliyle daha güzel.Gelelim şaheser eşya alışverişine.Dediğin gibi bir itemdan fazlsıyla düşebiliyor.Eğer şaheser ticareti olsaydı zaten gücü elinde bulunduranlar seri çar dizebileceklerdi bu sayede.Tabiri caizse gariban oyuncunun envanterindeki paraya göz dikeceklerdi.Olan yine oyuna başlayanın parasına, piyasanın tekelleşmesine olacaktı.

Bu arada eklemeyi unutmuşum, söylediklerinin bi kısmıda muhtemelen yapılmaya imkanı olmadığı için yapılmayacak şeyler.Actor oyun motoru vs vs muhabbeti işte.
Resim
Kullanıcı avatarı
Yafp
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

Mesaj gönderen Yafp »

Dawnguard yazdı: 04 Tem 2017 03:35 Çok güzel yazmışsın, eline sağlık.Yalnız 2 maddeye katılmıyorum: pazar sistemi ve şaheser eşya alışverişi.Pazar sistemi gelirse -bana göre- yıllardır devam eden klasikleşmiş ticaret sistemi kalkar.Gerek sohbet kanallarından aranan alıcılar satıcılar olsun gerek pazarlık olsun bence bu haliyle daha güzel.Gelelim şaheser eşya alışverişine.Dediğin gibi bir itemdan fazlsıyla düşebiliyor.Eğer şaheser ticareti olsaydı zaten gücü elinde bulunduranlar seri çar dizebileceklerdi bu sayede.Tabiri caizse gariban oyuncunun envanterindeki paraya göz dikeceklerdi.Olan yine oyuna başlayanın parasına, piyasanın tekelleşmesine olacaktı.

Bu arada eklemeyi unutmuşum, söylediklerinin bi kısmıda muhtemelen yapılmaya imkanı olmadığı için yapılmayacak şeyler.Actor oyun motoru vs vs muhabbeti işte.
Cevap verdiğiniz için teşekkürler.

Şaheser belki çok ciddi olabilir ama en azından nadide iş görebilir. Çoğu yeni başlayan oyuncu aynı zamanda müzdarip kalıyor bu durumdan. Pazar konusunda haklı olabilirsin, en azından kapalı çarşı diye bir bölüm de var forumda :slightly_smiling_face:

Evet, muhtemelen belirli şeyleri bu oyun motoru ile yapmak hem daha zorlayıcı hem de bazılarını imkansız kılıyor olabilir.

Tekrardan teşekkürler :blush:
Kullanıcı avatarı
IIASiLKANII
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos

Mesaj gönderen IIASiLKANII »

Oyuna bağlı,seven bir profildeki arkadasimizla karsi karsiyayiz ve uzun yazisini harfi harfine okudum.Oncelikle sunu belirtmeliyim ki,bu denli oyun hakkinda olumlu dusunceleri olan bir arkadasimizin,geri dönmüşken,yeniden oyunu birakmasini asla istemem.Tabi bu yonde birsey soylememissin ancak bir sitem mevcut ki insanin aklindan ara sirada gecer malum,at onu aklindan ':) Alintilarin ve kendi goruslerine eklemeler yapmak isterdim ancak bircok madde mevcut belki konunun gidisatina gore eklemeler yapabilirim,hepsi oyunun gidisati icin guzel oneriler.Isin garip yani,sunlardan biri bile eklense oyuncu grubu sevinecek,ne yazik ki bu seviyeye kadar gelindi,neyse konu dagitmakta istemiyorum o isin baska boyutu.Su eski gunler konusuna gelirsek,grup bolgeleri sistemi ne yazik ki bizleri bu hale getirdi diyebilirim.Bizden oncekiler tilsim tilsim diye kudurdu aldirdilar zorla bize, e biz ayak uydurdukcada yobazlastik diyebilirim genel olarak.Parasi olan konusur mantigi yayildikca,bizde yatirdik parasini gelistik vs..Dedigin gibi 49 lvlde bir cevren olmadigi surece,orada bitiyor is.Cok sacma degil mi?Tabi burada is birazda kisiye bagli.Insanlari ikna yetenegine,konusma kabiliyetine.Inanir misin,agzi laf yapan kisi kisa surede cevresinide yapabiliyor,grup bolgeleri,gorevleri vs yaptirabiliyor,tabi biraz özelestiride yapmak lazim simdi dogruya dogru :slightly_smiling_face: Insanlarla guzel iletisim kuramayip,birde bundan isyan etmek haksizlik olur gibi,yanlis anlama seni kast etmiyorum bazi arkadaslarimiz bu sekilde olabiliyor ama onlara hak vermemek elde degil ki.Gecen konularda bir arkadasimiz ben pek insanlar konusmayi sevmiyorum bireysel takilmak istiyorum demisti ki bu onun kesinlikle hakkı ancak suan oyunun sistemi bunu gerektirdigi bunu yapmak zorunda kaliyoruz..Yeni guncelleme gelirse sayet,bu durumunda ortadan kalkacagini ve o eski IKV ortaminin yavas yavas gelecegini dusunuyorum,icin ferah olsun hepimizin icinde bir ozlem mevcut,eskileri gibi beraber yaratik keselim,yardimlasalim vs gibi seyler.O yuzden bunlara uzulmektense,yeni gelecek guncellemenin istedigimiz sekilde tatmin edici olmasini dilemek daha hoş olacaktir diye dusunuyorum ;) Ayrica kisi yazisindan bile nasil bir karaktere sahip oldugunu az cok belli eder,umarim ilerleyen zaman diliminde karsilasmak,yardimlasmak isterim seninle,senin gibi oyunculara ihtiyaci var bu platformun,hevesle yazdigina inandigim uzun yazilarinin devaminin gelecegini dusunuyorum ne dersin? :) Sevgiyle kalman dilegiyle..
Ey Türk,
Titre ve Kendine Dön!
Üstte mavi gök çökmedikçe,
Altta yağız yer delinmedikçe,
Kim bozabilir senin ilini ve töreni!..
Bilge Kağan
Beyazköşk ASİLKAN/ASİLBEY/ECEL
Eminönü VOLUNTARY
Kullanıcı avatarı
Yafp
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

Mesaj gönderen Yafp »

IIASiLKANII yazdı: 04 Tem 2017 03:53 Oyuna bağlı,seven bir profildeki arkadasimizla karsi karsiyayiz ve uzun yazisini harfi harfine okudum.Oncelikle sunu belirtmeliyim ki,bu denli oyun hakkinda olumlu dusunceleri olan bir arkadasimizin,geri dönmüşken,yeniden oyunu birakmasini asla istemem.Tabi bu yonde birsey soylememissin ancak bir sitem mevcut ki insanin aklindan ara sirada gecer malum,at onu aklindan ':) Alintilarin ve kendi goruslerine eklemeler yapmak isterdim ancak bircok madde mevcut belki konunun gidisatina gore eklemeler yapabilirim,hepsi oyunun gidisati icin guzel oneriler.Isin garip yani,sunlardan biri bile eklense oyuncu grubu sevinecek,ne yazik ki bu seviyeye kadar gelindi,neyse konu dagitmakta istemiyorum o isin baska boyutu.Su eski gunler konusuna gelirsek,grup bolgeleri sistemi ne yazik ki bizleri bu hale getirdi diyebilirim.Bizden oncekiler tilsim tilsim diye kudurdu aldirdilar zorla bize, e biz ayak uydurdukcada yobazlastik diyebilirim genel olarak.Parasi olan konusur mantigi yayildikca,bizde yatirdik parasini gelistik vs..Dedigin gibi 49 lvlde bir cevren olmadigi surece,orada bitiyor is.Cok sacma degil mi?Tabi burada is birazda kisiye bagli.Insanlari ikna yetenegine,konusma kabiliyetine.Inanir misin,agzi laf yapan kisi kisa surede cevresinide yapabiliyor,grup bolgeleri,gorevleri vs yaptirabiliyor,tabi biraz özelestiride yapmak lazim simdi dogruya dogru :slightly_smiling_face: Insanlarla guzel iletisim kuramayip,birde bundan isyan etmek haksizlik olur gibi,yanlis anlama seni kast etmiyorum bazi arkadaslarimiz bu sekilde olabiliyor ama onlara hak vermemek elde degil ki.Gecen konularda bir arkadasimiz ben pek insanlar konusmayi sevmiyorum bireysel takilmak istiyorum demisti ki bu onun kesinlikle hakkı ancak suan oyunun sistemi bunu gerektirdigi bunu yapmak zorunda kaliyoruz..Yeni guncelleme gelirse sayet,bu durumunda ortadan kalkacagini ve o eski IKV ortaminin yavas yavas gelecegini dusunuyorum,icin ferah olsun hepimizin icinde bir ozlem mevcut,eskileri gibi beraber yaratik keselim,yardimlasalim vs gibi seyler.O yuzden bunlara uzulmektense,yeni gelecek guncellemenin istedigimiz sekilde tatmin edici olmasini dilemek daha hoş olacaktir diye dusunuyorum ;) Ayrica kisi yazisindan bile nasil bir karaktere sahip oldugunu az cok belli eder,umarim ilerleyen zaman diliminde karsilasmak,yardimlasmak isterim seninle,senin gibi oyunculara ihtiyaci var bu platformun,hevesle yazdigina inandigim uzun yazilarinin devaminin gelecegini dusunuyorum ne dersin? :) Sevgiyle kalman dilegiyle..
Cevap verdiğiniz için teşekkürler :relaxed:

Benim de aklımda şöyle bir şey var, nostalji bir karakter dizmeye çalışıyorum ama Sığınak ve Migrat'tan Işık Hanım eşyalarını hep beğenmişimdir, onları alıp Ecel Getiren üretip öyle dolaşmayı düşünüyorum, yani demek istediğim çok da hırslı, yok şu tılsımım olsun vesaire durumunda değilim. Bu kadar basit bir şeyi bile gerçekleştirememek beni oyundan uzaklaştırmasına rağmen kendimce yöntemler bulup, şimdi büyük hol görevlerini aldım, yarın ve önümüzdeki günlerde onları yapmayı planlıyorum, oyunda bir şekilde kalmaya çalışıyorum. Bir yandan da tarihçeyi okuyup motivasyonu yüksekte tutmaya çalışıyorum :blush:

İnsanlarla iletişimim, göreceli olarak, çok da kötü değildir. Sadece tanıdık veya tanımadık kişilerle çıkar ilişkisinde olmamak prensiplerim arasında olduğundan para karşılığı veya yalvararak kendimi bölgelere sokmayı kendime yakıştırmıyorum. Aynı zamanda içinde yer aldığım sosyo-kültürel ortamın yarattığı değerlerin bir kısmından farklı değerlere sahibim, dolayısıyla kişiliğimde bu ortama göre 'farklı' gelebiliyor(yurt dışında kısa süreli eğitim, insan doğası ve davranışları üzerinde araştırmalar yaptım, yapıyorum vesaire).
Bugün birine bir soru sorduktan sonra teşekkür edip iyi eğlenceler diledim, birey bunun karşılığında o kadar şaşırmış gibi bir cevap verdi ki oyunun halini orada biraz daha anladım.

Elimden geldiğince şu an oyunun hikayesini anlamaya çalışıyorum. Oynamayalı uzun zaman olmuş, o yüzden biraz unutmuşum, bir yandan da yeni karakter açıp ilerlerken tüm görevleri sonuna kadar okumayı düşünüyorum ama işte...

Tabii, ben de bu uzun yazıların devamının geleceğini düşünüyorum, şimdilik :slightly_smiling_face:

İyi dilekleriniz için de ayrıca teşekkür ederim :blush:
Kullanıcı avatarı
Yafp
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

Mesaj gönderen Yafp »

6) Er Meydanı bir şekilde canlandırılmalı. Yenilikler mi eklenir, Er Meydanında kazanmak için belirli görevler mi yapmak gerekir veya tekrardan mı düzenlenir bilemeyeceğim ama kesinlikle gereken bir şey.
Şimdi aklıma şöyle bir şey geldi:
Her hafta er meydanıyla ilgili görevler(2 adet mantıklı bir rakam olabilir) verilebilinir. Örnek verecek olursa:
"Yapman gerekenler: Er Meydanı'nda x adet bayrak al/kes"
"Yapman gerekenler: Er Meydanı'nda x kişiden intikam al(sizi öldüren kişiyi canlandıktan sonra öldürmek)"
"Yapman gerekenler: Er Meydanı'nda x adet muhafız kes"
"Yapman gerekenler: Er Meydanı'nda x adet büyücü/savaşçı/şifacı kes"

Örnekleri arttırabiliriz.
Karşılığında üretimde kullanılabilenecek değerli madenler veya grup bölgesi eşyaları verilebilinir. Bu sayede 49. seviyede grup bölgesine girmeden de karakter eşyaları tamamlanabilinir.

Grup anlamında sorun yaşanmayacaktır çünkü eğer karakteri tam olanlar başkasının karakteri tam değil diye çıkarlarsa, aynı şey karşı klan için de geçerli olur. İki tarafta da eşyası tam olmayanlar savaşır.
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

Mesaj gönderen Retaliation »

Güzel öneriler. Eline sağlık. :)
Resim
Kullanıcı avatarı
Whxper
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Lonca: Sonsuzluk ve Birgün

Mesaj gönderen Whxper »

11) vokalanestezii'den alınmıştır[/u]: ŞAHESER/NADİDE EŞYA ALIŞVERİŞİ
Çok tuhaftır bir karaktere aynı şaheser/nadide eşya 20-30 hatta 40 defa düşebiliyor ancak ne hikmetse sadece biri işimize yarıyor gerisi çöp.Çöpe atılan o şaheser/nadideler belkide sunucuda yüzlerce insanda yok.

Hocam her konuda doğru diyorsun ama buna katılmadım pek, adam gece gündüz arkadaşlarıyla kasıp yan çarına item dizecek bence bu saçmalıktan ibaret hani bu itemleri klanda satsan bile zaten fiyatı pahalı olacak full dizemeyen adam bu parayı nereden bulsun ?

“Genel Etkileşim” sayfasına dön