Erdoğan'ın Günlüğü

Anılarını Kıyamet Günlüğü'nde sakla! Geçmişin, geleceğe ışık tutsun!
Kullanıcı avatarı
Erdogan
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi
Mesajlar: 1110
Kayıt: 04 Ara 2009 23:55

Re: [GM]Erdoğan'ın Günlüğü

Mesaj gönderen Erdogan »

Sunucu: Eminönü
Karakter Adı: ??????
Tarih: 14.12.2013

Verilen aradan sonra tekrar devam edebilme imkanı buldum.

Görevlemi kaldığım yerden kontrol edip, yapmaya devam ettim. Yeni yetenek dağılımları sebebiyle güçsüzleştiğimi hissettim, bunun için yeni eşyalara sahip olmam gerekiyordu ve reçete aramaya başlamıştım bile.

Resim

Yeraltı Mantarlarını topladım.

Resim

Cinler ile mücadeleye başladım! Sıra bombacılardaydı.
Kullanıcı avatarı
Erdogan
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi
Mesajlar: 1110
Kayıt: 04 Ara 2009 23:55

Re: [GM]Erdoğan'ın Günlüğü

Mesaj gönderen Erdogan »

Sunucu: Eminönü
Karakter Adı: ??????
Tarih: 16.12.2013

Bombacılar filan derken Arzuhalci'nin 44 seviyede vermiş olduğu sıralı görevlere başladım. Sıralı görevler dahil, birçok görevde farklı Lodos klan mensubu kişilerin yardımlarından faydalandım. Tanışmaya çalıştım. Klan seçimimde etkili olan birkaç kişi ile tanıştım ki gerçekten yardımsever oyuncuların olduğunu görmek beni çok mutlu etti.

Sonuç olarak Eminönü'ndeki macerama Lodos klanını seçerek devam etmeye karar verdim. Savaşmaya hazır değildim ama görevlerime yardımcı olabilmeleri için klana girmem gerekti.

Tabi sancılı bir yanı da var bu klan mevzusunun.
Resim

Dur yapma etme diyemeden gittik. :)
Resim

Çemberlitaş Kutu içerisinde bulunan ve kullanmadığım Kasa Erişimi ve Yetenek Puanını karakterim için kullandım. Böylelikle artık Banka önünde öldürülmeden kasama erişebilecektim.

Eminönü Bölgesinde topladığım madenlerimi düzenledim. Yakında üzerime eşya alabilmek için birazını harcamam gerekecekti. Üretim için hedeflediğim şeyleri de unutmuş değildim.
Resim

Bu halimle sığınaklara belki götüren olur diye biraz klandan yardım istedim. Ama henüz gruplarına alacak kimse çıkmadı. Doğru klanda olup olmadığımı sorgulamayacağım zaman bunların tümünü göz önünde bulunduracağım. 8-)

Daha sonra Azat ceket satan birinden 750.000 karşılığında Azat Ceket aldım. Ceketi almaya gitmek için 5 defa oyundan çıkmak zorunda bırakan bir savaşçı ile uğraştım. Gücüm yetmediği ve yetmeyeceği için her ölmek üzere olduğumda Kutup + Alt F4 kombinasyonunu uyguladım. Nitekim başarı ile Eminönü Bölgesi'nden Meteor Bölgesi'ne ulaşıp ceketimi alabildim. :)

Beklemediğim bir anda Mısır Çarşısı'nda gruba davet edildim. Birkaç kişiye yardım etmek için hazırlanan bir grup, beni gruplarına davet etmişti. Kabul ettim, tanıştık (tabi ben Erdoğan demedim 8-) ) ve çok sıkılmadan bölgeyi tamamladık.

Resim

Bölgede Sığınak Görevlerini aldım, Motorin'den "Motorin", Kenan'dan "Fevzi Bey Modeli Cevriye Sultan Modeli Yüzük" elde etmiştim. Görevi teslim ettiğimde ise nadide "Azat Efendi İcadı Cevriye Sultan Modeli İpekli Eldiven" e sahip olmuştum.

Hala aşırı derecede güçsüz hissediyordum kendimi. Bir an önce en azından grup bölgelerinde direnç kırmaktan fazlasını yapmak istiyordum. Maden çekmeye devam etmeye karar verdim!
Kullanıcı avatarı
SeRRuh
Dev Ana'nın Gözdesi
Dev Ana'nın Gözdesi
Mesajlar: 2127
Kayıt: 13 Mar 2010 20:23
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Ütopia

Re: [GM]Erdoğan'ın Günlüğü

Mesaj gönderen SeRRuh »

Ailecek beğenerek takip ediyoruz :mrgreen:

saf altınlar ne kadar güzel duruyor kan taşları da öyle tıpkı turkuazlar gibi satan olsa da alsak :ugeek:
Kullanıcı avatarı
SeyhulMuverrih
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Mesajlar: 113
Kayıt: 29 Eki 2013 22:29

Re: [GM]Erdoğan'ın Günlüğü

Mesaj gönderen SeyhulMuverrih »

Oyuna geldiğinizde günlüğünüze devam etmeniz hususundaki sitemvari ricamızı kırmayıp, yazmaya devam ettiğiniz için teşekkürler, takipteyiz. :)
Resim



Avaro omnia desunt inopi pauca sapienti nihil !
Kullanıcı avatarı
Tabe
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Mesajlar: 53
Kayıt: 01 Tem 2012 15:36
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları

Re: [GM]Erdoğan'ın Günlüğü

Mesaj gönderen Tabe »

Dizi bölümü bekler gibi merakla günlüğünün devamını bekliyorum :D umarım hergün yazarsın :)
Kullanıcı avatarı
Erdogan
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi
Mesajlar: 1110
Kayıt: 04 Ara 2009 23:55

Re: [GM]Erdoğan'ın Günlüğü

Mesaj gönderen Erdogan »

Sunucu: Eminönü
Karakter Adı: ??????
Tarih: 17.12.2013

Bir yandan eşya arıyor, bir yandan eşyaları elde etmek için gerekli olan parayı nereden temin edeceğimi düşünüyordum. Üretim için biriktirdiğim en değerli madenlerden birazını satmaya karar verdim. Piyasayı yoklamaya başladım alıcı gibi.

O sırada grup bölgelerine girmek için Mısır Çarşısında bekliyordum. Grup kuran kişilere güzelce gruplarına alıp almayacaklarını sordum. Düşük hasarıma rağmen reddedildiğim tek sefer oldu ki onun da sebebi grupta yalnızca son 1 adet şifacıya ihtiyaç duyulmasıydı.

Sığınaklar'a gelebileceğimi söyledim ve durumumu da kısaca izah ettim, hemen grup teklifi geldi.

Resim

Başarı ile tamamladık kesimi. Motorin veya Niobyum almış olmam lazım, eşya olarak birşey elde edemedim.

Daha sonra başka bir gruba beni gruba alıp almayacaklarını sordum. Gruba aldılar, ancak girmeden önce öğrendim ki giriş ücreti talep ediyorlarmış. Ne olacağını merak edip 500.000 ücreti ödemeyi kabul ettim.

Resim

300.000 küsür param kalmıştı. Paranın ne kadar çabuk harcanabileceğini, elimde tutmazsam hedeflerime daha da zor ulaşabileceğimi anladım. Artık eşya satın alabilmek için maden satmam şarttı.

Kesimi çok rahat olmasa da tamamladık. Açıkçası 500.000 lik bir kesim değildi. 8-) Yine eşya olarak birşey elde edemedim. Yılmak için daha çok erkendi.

Aynı arkadaş tekrar gruba davet etti fakat kabul etmedim. Bir 500binimin daha olmadığını söyledim ve "önemli değil" diyerek tekrar gruba davet etti. Kabul ettim ama grubu tamamlayamadıkları için sefer iptal edildi. 8-)

Resim

Daha sonra Menekşe Elmaslarıma daha önce Saf Gümüş yada Saf Nikel için muhattap olduğum bir arkadaşımız yazdı. Paraya ihtiyacım vardı, 5M dan satmak istedim. 4 teklif etti ve orta yolu bulup 4,5 da anlaştık. Piyasaya hakim olmadığım için belki ucuza bile vermiş olabilirim ama açıkçası yaklaşımı ile bunu dert etmememi sağladı. Üstelik 5 adet birden alabileceğini söyledi ve 5 tanesini 22M 'na bırakmaya karar verdim. Bu para benim için şimdilik yeterliydi.

Resim

Alışverişi bitirdikten sonra Büyü Hasarı Elektrik efsunlu eşya aradığımı gören az önceki alışveriş yaptığım arkadaş, kendisinde birkaç eşya olduğunu söyledi. Ne kadar verirsem kabul edeceğini de söyleyerek, bir alışveriş daha gerçekleştirdik. 45 seviye büyü elektrik efsunlu ayakkabı için 500bin ödedim, üzerine bir de 40 seviye elektrik büyü efsunlu yüzük verdi ve ücret istemedi. Onun "hediyem olsun" söylemine, "hediye verenin çok olsun" cevabını verdim ve alışverişimizi orada bitirdik.

Grup bölgelerine girmek için tekrar beklemeye devam ettim ve grup toparlayan kişilere gruba gelebileceğimi söyledim. Yine hemen grup isteği gönderdiler ve kabul ettim.

Resim

Kenan'ı öldürdüğümüzde yine tüm bölgeden eşya elde edememiştim. Niobyum ve Motorinler birikmeye başlamıştı bile.

Resim
Kullanıcı avatarı
Lestrange
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı
Mesajlar: 1077
Kayıt: 03 Şub 2011 12:09
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos

Re: [GM]Erdoğan'ın Günlüğü

Mesaj gönderen Lestrange »

Resim

:D :D
Emekli İKV Oyuncusu...
xDaNGeRxTRoJeNx - Eminönü
Saffet Yılmaz
Kullanıcı avatarı
Erdogan
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi
Mesajlar: 1110
Kayıt: 04 Ara 2009 23:55

Re: [GM]Erdoğan'ın Günlüğü

Mesaj gönderen Erdogan »

Sunucu: Eminönü
Karakter Adı: ???????
Tarih: 18-20.12.2013

Sığınaklar, Migratlar... Bolca girebildiğim kadar bölgeye girdim. Sığınak yada Migrat bölgesine girememe gibi bir problemle karşılaşmadım. İhtiyacı olan oyuncuları gruplarına alan kişiler sürekli var ve kendilerine düzgün yaklaşıldığında gerçekten de geri çevirmiyorlar. Söyle kanalından uygun olmayan şekillerde grup isteyen kişiler oluyorlar ki neden grup bulamadıklarını anlamak zor değil.

Migrat Bölgesi görevlerine henüz başlamadım ama fırsat buldukça girdiğim bölgelerden ekran görüntüsündeki eşyayı elde ettim ilk seferde. Oldukça hoş bir deneyimdi. İyi ve zamanında direnç kırıyormuşum hem de. 8-)

Resim

Bir başka grup bölgesine hazırlanan gruba yazdığımda cevap alamadım. Bir önceki seferde bölgeler arası gidiş-gelişte oldukça yorulup zaman harcadığım için, lonca lisansı kullanmaya karar verdim ve Çemberlitaş Kutu içerisinden hediye aldığım lisansı karakterim için kullandım. Başka loncalara girmek istemediğim için kendi loncamı kurdum. Lonca ismim de ..... Şaka yapıyorum tabi ki söylemiyorum, şimdilik gizli kalsın. 8-)

Maden çekiyordum ama cevap alamadığım grubun bir de yanına giderek şansımı denemek istedim. Yanlarına gittiğimde hiçbirşey söylemediğim halde beni gruba aldılar. O arada ben de son zamanlarda çektiğim madenleri düzenledim.

Resim

Bölgeye girmeden önce diğer arkadaşlara 7.Yıl için verilen hediye paketini hesaplarına yüklemeleri konusunda bilgi verdim ki bölgelerden birşeyler elde edebilme ihtimalleri artsın. Ayrıca maden çekerken de hediye verilen artırıcıları kullandım, gayet etkili oldular. Aynı şeyi maalesef ekran görüntüsündeki Migrat tecrübesi için söyleyemeyeceğim çünkü iki adet Madalya ile ayrıldım. 8-) Sağlık olsun.

Yeraltına indim.

Elde ettiğim madenleri az kullanacağım bir eşyaya harcamak istemiyordum ve Çemberlitaş'a girebilmem için gerekli olan Kıyamet Asa'yı üretmek istiyordum. Ejder Asa'dan vazgeçmiştim çoktan. Kıyamet Asa reçetesini forumdan ve oyunda yansıtan kişilerden inceledim.

Resim

İki adet karakterin tüm görevleri yapıldığında gereksinimlerin çoğu karşılanıyordu. Bir adet büyücümün yanına bir de şifacı karakter oluştursam, bu problemi çok uzun olmayan bir sürede çözebileceğimi düşündüm. Ancak elde edemeyeceğim Hidrojen gibi materyalleri satın almam gerekecekti. Bunun için bir yandan akrep keserken, bir yandan da Hidrojen aramaya başladım.

Resim

10 Adet Hidrojen'i 35M 'a satan biri ile konuştum. 19 Milyon param olduğunu ve kalanını maden ile karşılayabileceğimi söyledim. O ise nakit paraya ihtiyacı olduğunu söyledi. Hesap yaptım, çektiğim ve şimdilik ihtiyacım olmayan bazı madenleri ayırdım ve sattığımda 14 milyon elde edebileceğimi gördüm. 33 milyona eğer 10 Hidrojen'i bırakıyorsan, madenleri satmaya başlayacağım diyip teşekkürlerimi ekledikten sonra olumlu yanıt aldım ve madenlerimi satmaya çalıştım.

Kısa süre sonra "daha fazla uğraşma, takas yapalım" diyerek incelik gösteren kendisine tekrar teşekkürlerimi sundum ve alışverişi gerçekleştirdik.

Alışveriş bittikten sonra ihtiyacım olan şeyleri sordu. Hedeflerimden ve ihtiyaçlarımdan bahsettik ve herhangi bir karşılık beklemeden ihtiyacım olan 10 Kolorotoksin'i bana hediye etti!

Resim

İyi insanlar ile tanışmak çok huzur verici. O'nu asla unutmayacağım. ;)
Kullanıcı avatarı
SkyBlue
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini
Mesajlar: 1753
Kayıt: 31 Ağu 2011 12:10
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Donquixote Family

Re: [GM]Erdoğan'ın Günlüğü

Mesaj gönderen SkyBlue »

Çok iyi bir şekilde gidiyor günlük.
Eee tabii sizin charınızı son zamanlarda Lodos Sancakta görmüş olabilirim.
Tipinizden ve ceketinizden tanıdım. :))
Yakın zamanda kimliğinizi bulacağım. :))
~ Donquixote Family ~
~ Mihawk ~
Kullanıcı avatarı
EYUNAL
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Mesajlar: 784
Kayıt: 21 May 2013 17:11

Re: [GM]Erdoğan'ın Günlüğü

Mesaj gönderen EYUNAL »

SkyBlue yazdı:Çok iyi bir şekilde gidiyor günlük.
Eee tabii sizin charınızı son zamanlarda Lodos Sancakta görmüş olabilirim.
Tipinizden ve ceketinizden tanıdım. :))
Yakın zamanda kimliğinizi bulacağım. :))
Çalışmalara bende başlıyorum :twisted:
Cevapla