İKV Şifre Güvenliği

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
RootAdmin
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları

İKV Şifre Güvenliği

Mesaj gönderen RootAdmin »

Selam arkadaşlar , ikv'de hırsızlık olayları giderek artmakta.

Bunun için sizlere bir önerim var.

Keylogger denilen programcıklar klavyeye basılan tuşları kaydeder , mesela şifreniz 123456 olsun üye adınızda örnek123 olsun

İKV'yi açtınız , üye adınızı girdiniz ardından TAB tuşuna basarlar genelde.Keyloggerin logları aldığında [Tab] tuşu diye gösterir.Bizde bunun gibi kafa karıştırmaca yapalım ve şifremizin güvenliğini sağlama alalım ;

Öncelikle şifremizi seçerken bir karakter göstericeğim..

Shift tusuna basıp "3" rakamına basın ardından elinizi Shift tusundan cekmeden "e" veya "a" tuşuna basın.

Sonuç : "Ê" ve "Â" harfi oldu.Bunlar şapkalı olduğu için keylogger log gönderirken böyle gözükecek

İstanbul Kıyamet Vakti - Çemberlitaş

ornek123 [TAB] 123456[Shift] 3E [Shift] 3A

Karşıdaki dolandırıcıda şifreyi böyle yapacak.

1234563E3A

Sonuç : Hedefi başarısızlıkla sonuçlanacak :)

Aralara değişik ibareler yazarak şifrenizi güçlendirin.
İnsanın Hıyarı Bostanda Yetişmez...
Resim

Kod: Tümünü seç

https://www.facebook.com/EfendilerLoncasi
Kullanıcı avatarı
KARAHAMZALI
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos

Re: İKV Şifre Güvenliği

Mesaj gönderen KARAHAMZALI »

çok faydalı bir bilgi sağolasın
Kullanıcı avatarı
RootAdmin
Cin Avcısı
Cin Avcısı

KARAHAMZALI yazdı:çok faydalı bir bilgi sağolasın
Rica ederim :)
Resim

Kullanıcı avatarı
XXcenturionXX
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen XXcenturionXX »

ben görev yöneticisini açtim sısteme tikladim services exe diye bir sey yok defalarca baktim yardim ?
En son XXcenturionXX tarafından 08 Şub 2012 14:14 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
RootAdmin
Cin Avcısı
Cin Avcısı

XXcenturionXX yazdı:bu internet cafede oynuyanlar için mi?

Hertürlü , evde oynuyosun diyelim emin olmadığın bir dosyayı aldın birinden , açtın.Farkında olmassın eğer yediğin trojan antivirüsü bypass ettiyse hiçbirşey anlamzsın ;)

Bu bahsettiğim olayda şifreni sağlama alıyorsun yukarıyı oku çok yararlı bir bilgi :)
Resim

Kullanıcı avatarı
x0xKaaNx0x
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen x0xKaaNx0x »

Keylogger lar fn hariç tüm tuşları kaydeder. Yani en fazla 4 denemede şifre yine bulunabilir.
Beni çok iyi tanıyan çok iyi tanır.
Benler :D
TaTMiNaTöR (49)
Kullanıcı avatarı
RootAdmin
Cin Avcısı
Cin Avcısı

x0xKaaNx0x yazdı:Keylogger lar fn hariç tüm tuşları kaydeder. Yani en fazla 4 denemede şifre yine bulunabilir.
Arkadaşım bana öğretme :) Dediğin doğru deneme-yanılma yolu ile bulabilir.Fakat kişi hacklendıgını bılıyor ise hacker şifre denemelerini yaparken 4. denemeye gelmeden hesap sahibi tarafından son anda kurtarılabilir :) Buda bütün emeklerin gitmesini engeller ;)

Yukarıda yazdığım kimsenin hackleyemeyeceği birşey değil , güvenliği artırmak içindir :)
Resim

Kullanıcı avatarı
EsinTi
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen EsinTi »

Merhabalar ,

Bu işlerle hiç uğraşmanıza gerek yok , bilgisayarınıza keylogger virüsü bulastıgında sanal klavye ile istediginiz şifreyi yazabilirsiniz. Sadece hacker mouse hareketlerini görecektir.Sanal klavyeyi göremicektir.
Kullanıcı avatarı
Buhara
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Sancak

Mesaj gönderen Buhara »

evet şifre önemli aslında ama bu şekildede bu şifreler çözümlenebilir yani kesin bir çözüm degil sadece bir iki denemeyle şifreniz malum ellere gecebilir bunun yerine pc nizde keyloger olup olmadıgını nasıl anlarım sorusunun yanıtını bulmak gerekiyor...
Pc nizde keyloger oldugunu ctr+shift+delete tuş konbinasyonu ile açılan görev yöneticisi ile tespit edebiliriz açılan pencereden üsteki işlemler sekmesine gelip bu işlemlerden services.exe yi bulmanız gerekiyor services exe karşısında SYSTEM yazıyorsa korkulacak bir durum yok eger bunun dışında bir şeyler varsa (örn admin vs )pcnızde bir keyloger var demektir ...
Peki nasıl kurtulurum bu meretten :
ilk önce başlat/çalıştır/msconfig bunu yazın ordan başlangıca gelin ve bütün işlemleri devre dışı bırak de sonra pc nizi yeniden başlatın.. Bilgisayarım/c/windows/system e gelin oradaki servicesexe yi silin daha sonra calıştır/msconfig e girin tekrar başlangıc bütün işlemleri uygulaya tıklayın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın bu işlemlerden sonra ctrl+alt+delete ye girip işlemlere gelin ve servicesexe in yanındaki system yazısını görün işlem bu kadar sorun çözülmüş oldu...
Keyloger yakalanmadan şifre yazmak mümkünmü?
Şifrelerinizi yazarken sanal klavye kulanabilirsiniz veya şifrenizi bir yere kaydedip buradan copy paste yapabilirsiniz çünkü keyloger sadece klavye takip eder böylece keyloger a yakalanmadan şifrelerinizi yazabilirsinz
Ben bunlarla ugraşamam diyorsanız:
Antikeylogger Spyware veya Ad-Aware programlarıda keylogerları yakalar bu progların en az biriyle de pcnizi taratın
Bunun yanında da her hafta mümkünse şifrelerinizi degiştirmeniz sizin daha güvenli bir oyun oyun oynamanzı saglar ...
İyi forumlar iyi oyunlar .....
En son Buhara tarafından 08 Şub 2012 12:59 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
x0xKaaNx0x
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen x0xKaaNx0x »

RootAdmin yazdı:
x0xKaaNx0x yazdı:Keylogger lar fn hariç tüm tuşları kaydeder. Yani en fazla 4 denemede şifre yine bulunabilir.
Arkadaşım bana öğretme :) Dediğin doğru deneme-yanılma yolu ile bulabilir.Fakat kişi hacklendıgını bılıyor ise hacker şifre denemelerini yaparken 4. denemeye gelmeden hesap sahibi tarafından son anda kurtarılabilir :) Buda bütün emeklerin gitmesini engeller ;)

Yukarıda yazdığım kimsenin hackleyemeyeceği birşey değil , güvenliği artırmak içindir :)
eğer 15 saniyede adam hacklendiğini anlayıp şifresini değiştirebiliyorsa işe yarayabilir. Bunun yerine
EsinTi yazdı:
Merhabalar ,

Bu işlerle hiç uğraşmanıza gerek yok , bilgisayarınıza keylogger virüsü bulastıgında sanal klavye ile istediginiz şifreyi yazabilirsiniz. Sadece hacker mouse hareketlerini görecektir.Sanal klavyeyi göremicektir.
Bu kullanılırsa çok daha sağlıklı olur.
Beni çok iyi tanıyan çok iyi tanır.
Benler :D
TaTMiNaTöR (49)

“Genel Etkileşim” sayfasına dön