Oyundaki efsun isimleri
- berkancetin
- Demirci Çırağı

- Sunucu: Sancak
- Klan: Lodos
- Lonca: Kıyametin Karabasanları
Oyundaki efsun isimleri
Arkadaşlar bildiğimiz gibi oyunda her efsunun bir ismi var.Ben bu isimlerin anlamlarını merak ettim.Tarshass,Fevzi bey,Halit Girmenç,Umut Dergisi,Amyant,Shen kuo vs.Bunların anlamlarını bilen varmı ?
- Notr25
- FareAdam Düşmanı

- Lonca: Mu Be On
Re: Oyundaki efsun isimleri
berkancetin yazdı:Arkadaşlar bildiğimiz gibi oyunda her efsunun bir ismi var.Ben bu isimlerin anlamlarını merak ettim.Tarshass,Fevzi bey,Halit Girmenç,Umut Dergisi,Amyant,Shen kuo vs.Bunların anlamlarını bilen varmı ?
Amyant : Ateşe dayanıklı liflerden meydana gelmiş, kolayca bükülür bir çeşit ak asbest. Aslı kalsiyum magnezyum silikattır. Güçlükle erir ve sıcaklığı geçirmez. Bu özelliğinden istifade edilerek, teknikte çok kullanılır.
Umut Dergisi : İKV hikaye/tarihçe örgüsüne göre İstanbul’da yayımlanan bir derginin adı.
Shen Kuo : Astronom Shen Kuo, ayın ve güneşin yuvarlak olduğunu teorize etmiş, manyetik ve gerçek kuzeyi bulmuş, gezegenlerin yörüngelerini izlemiştir.
Halit Girmenç : İstanbul Kıyamet Vakti oyuncularından olan Doğan Girmenç’in ölen oğlu.
Sobee, Halit Girmenç’i bir efsun adına vererek ölümsüzleştirmiştir.
Ek bilgi
M.A Saygılı V2.0
Sobee, bu efsunu aylar önce vefat eden Kuklacı sunucusunda oynayan Muhammed Alperen Saygılı [Khorne] adına koymuştur.
İyi forumlar.
- berkancetin
- Demirci Çırağı

- Lonca: Kıyametin Karabasanları
Teşekkür ederim bilgiler için
Güzel bilgiler.Daha birçok item var bunun gibi yönetim isimleri çok iyi akıl etmiş benceNotr25 yazdı:berkancetin yazdı:Arkadaşlar bildiğimiz gibi oyunda her efsunun bir ismi var.Ben bu isimlerin anlamlarını merak ettim.Tarshass,Fevzi bey,Halit Girmenç,Umut Dergisi,Amyant,Shen kuo vs.Bunların anlamlarını bilen varmı ?
Amyant : Ateşe dayanıklı liflerden meydana gelmiş, kolayca bükülür bir çeşit ak asbest. Aslı kalsiyum magnezyum silikattır. Güçlükle erir ve sıcaklığı geçirmez. Bu özelliğinden istifade edilerek, teknikte çok kullanılır.
Umut Dergisi : İKV hikaye/tarihçe örgüsüne göre İstanbul’da yayımlanan bir derginin adı.
Shen Kuo : Astronom Shen Kuo, ayın ve güneşin yuvarlak olduğunu teorize etmiş, manyetik ve gerçek kuzeyi bulmuş, gezegenlerin yörüngelerini izlemiştir.
Halit Girmenç : İstanbul Kıyamet Vakti oyuncularından olan Doğan Girmenç’in ölen oğlu.
Sobee, Halit Girmenç’i bir efsun adına vererek ölümsüzleştirmiştir.
Ek bilgi
M.A Saygılı V2.0
Sobee, bu efsunu aylar önce vefat eden Kuklacı sunucusunda oynayan Muhammed Alperen Saygılı [Khorne] adına koymuştur.
İyi forumlar.