Merhaba arkadaşlar,
Milli piyangoya karşı bi insan olarak oyunda böylesine bi etkinlik yapılmasına tepkimi vermek istedim.Oyun bu bunda ne var diyenler olucak belki ama oyundaki çoğunluğun çocuk yaştakiler olduğunu düşününce böylesine bi yanlışın onlara doğru gibi gösterilmesinin hafife alınacak bi tarafı yok bence.
Ben katılmadım.Herkesin kendine göre düşüncesi vardır.Katılanlar olduğu gibi katılmayanlarda olucaktır.Bu benim doğrum.Herkes doğru bildiğini medeni bi biçimde savunmalı bence.En azından safı belli olur...
MİLLİ PİYANGO KÖTÜ ÖRNEK
- JackGhosen
- FareAdam Düşmanı
Re: MİLLİ PİYANGO KÖTÜ ÖRNEK
Burada Oynayan Çocuklara,
Aileleri Öğretseydi, ''Haram'' Nedir ?
O Çocuk Gerçek Hayatta Milli Piyango Bileti Almazdı...
Aileleri Öğretseydi, ''Hırsızlık'' Nedir ?
O Çocuk Elalemin Karakterini Ele Geçirdikten Sonra Soyup Soğana Çevirmezdi.
Aileleri Öğretseydi, ''Ahlak'' Nedir ?
O Çocuk Kadın Karakterlere Sapık Tekliflerde Bulunmazdı.
Aileleri Öğretseydi, ''Terbiye'' Nedir ?
O Çocuk Her Önüne Gelen Hakaret Etmezdi, Hele ki Anneye Küfür !
Kısacası O Çocukların Ailelerinin Tüm İnsanlıktan Özür Dileyip Af Dilenmesi Gerekirken Biz Onların Çocuklarını Eğiteceksek Neden Doğurup Sokaklara Atıyorlar Bunları ?
Koca Bir Bilinmez...
Herkes Kendi Doğrusunu Düzeltsin Lakin Bunun da Bir Oyun Olduğunu Unutmamak Gerekir.
Burada Kazanılan Para Haram Değildir. Kimsenin Cebinden Çıkan Bir Para Yok.
Tamamen Eğlence Amaçlı...
Kısacası O Çocukların Ailelerinin Tüm İnsanlıktan Özür Dileyip Af Dilenmesi Gerekirken Biz Onların Çocuklarını Eğiteceksek Neden Doğurup Sokaklara Atıyorlar Bunları ?
Koca Bir Bilinmez...
Herkes Kendi Doğrusunu Düzeltsin Lakin Bunun da Bir Oyun Olduğunu Unutmamak Gerekir.
maybe66 yazdı:Merhaba arkadaşlar,
Milli piyangoya karşı bi insan olarak oyunda böylesine bi etkinlik yapılmasına tepkimi vermek istedim.Oyun bu bunda ne var diyenler olucak belki ama oyundaki çoğunluğun çocuk yaştakiler olduğunu düşününce böylesine bi yanlışın onlara doğru gibi gösterilmesinin hafife alınacak bi tarafı yok bence.
Ben katılmadım.Herkesin kendine göre düşüncesi vardır.Katılanlar olduğu gibi katılmayanlarda olucaktır.Bu benim doğrum.Herkes doğru bildiğini medeni bi biçimde savunmalı bence.En azından safı belli olur...
MİLLİ PİYANGO AYRI TEŞKİLAT PİYANGOSU AYRIDIR.
Piyango (türkçesi) Toplanan bir paranın verigis alınarak belli kişler arasında paylaştırılmasıdır verdigi alınan her para helal olarak geçer. Kumara girer diyenler var demiyenler var haram diyenler var haram olmayanlar var hepsini salla gitsin.
İster alırsın ister almazsın.
Altın günü de piyango türevidir. İmece de piayango türüdür zati imeceden çıkmış bir olaydır.
İmece toplu ahlde birinin işini yapmaya yardım etmek demektir. Bir gün sana bir gün bana diye gecen bir olay.
Türkiyedeki piyango Devlete hizmetle eşanlamlıdır Sayısal loto gibi seylerde DEVLETE HİZMETTİR.
bİRİKEN PARANIN YÜZDE 50 Sİ HALKA DAĞITILIR GERİ KALANLAR muhtaç olan yerlere aktarılır. Milli piyangoda bu olayı dier ülkelere oranla en iyi olanıdır. hİÇ BİR ÜLKE PARANIN YÜZDE 60 nı alıp değıtmaz o şirketler belli bir oranı devlete verir vergisini öder kalanı şirkete kalır. Ama türkiyede Devlete verir devleti geçip diger kuruluşlara hakkını verir.
Sen tutup Çocuk esirgeme kurumuna Eğitim kuruluşlaraına para yardımı yapmazken bir şansımı deneyim derken bunu yapmış oluyorsun.
Piyango türleri bellli bir seviyeye gelince kumara giriyor oda kişisel olarak tüm servetini yatırırsan kumar olur. ama cuzi bir miktar alırsan çıkarsa sevinirsin çıkmasa başka birini sevindirirsin toplu olarak imece yaparsın.
...Kamu Payı (*) 391.429.555 tl Maliye bakanlığına aktarılmış olup maliyece belirtilen oranlarla 2010 yılı için
(*) Yıllık Kamu Payı; Savunma Sanayii Destekleme Fonu, Tanıtma Fonu, Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu, .........Yüksek Öğrenim.Kredi ve Yurtlar Kurumu ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna Maliye Bakanlığı'nca aktarılır.
Yani sokaağa atılan bir para değil.
Benim en çok hayret ettiğim Olay ve düşünülmesi gereken olay Çocuk Esirgeme kurumuna her bir çocuğa düşen miktar 47 bin tl olduğudur.
Garip ama gercek çocuk 18 yaşına gelince sokağa gönderilmesi garip. Burs gibi evlene kadar yada iş bulana kadar maaş vermesi gerekiyor.
Çünkü yeterli kaynak kat kat var açıklamalarında Bina yapımı Müdüriyet giderleri felan filan diyorlar.
A R Z L O D O S
Fikrinize saygı duyuyorum lakin...
Grup Bölgesi'nden istediğimiz sonucu alamayıp yaptığımız ''Of!''lamalara gelen ''Sonuçta bir oyun.'' cevabının bu konuda da duyulmasını isterdim. Yani bir Grup Bölgesi hüsranı nasıl bir oyun gazabı olarak görülüyorsa bu piyango (!) da bir oyun içi etkinlik olarak görülmelidir.
Piyango ile kazanılan para haramdır veya değildir, ayrı konu. Eğer haram olduğuna inanıyorsanız, ki açıktır, bilet almıyorsunuz zaten aynısı oyun için de geçerlidir.
Bir eğlencedir sadece...
Kaldı ki piyango bir gelenek haline gelmiştir, sürecektir de...
Grup Bölgesi'nden istediğimiz sonucu alamayıp yaptığımız ''Of!''lamalara gelen ''Sonuçta bir oyun.'' cevabının bu konuda da duyulmasını isterdim. Yani bir Grup Bölgesi hüsranı nasıl bir oyun gazabı olarak görülüyorsa bu piyango (!) da bir oyun içi etkinlik olarak görülmelidir.
Piyango ile kazanılan para haramdır veya değildir, ayrı konu. Eğer haram olduğuna inanıyorsanız, ki açıktır, bilet almıyorsunuz zaten aynısı oyun için de geçerlidir.
Bir eğlencedir sadece...
Kaldı ki piyango bir gelenek haline gelmiştir, sürecektir de...
- marasaldadas
- Demirci Çırağı
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Lodos
- Lonca: Hasta La Vista
+ aynen katılıyorumJackGhosen yazdı:Burada Oynayan Çocuklara,
Koca Bir Bilinmez...
mArAşAldAdAş Dadaşdede Fikrimimincegülü Ramizkaraekşi
su gördüm düşümde
karanlıktı ve gürültüyle çağlıyordu
ceplerimde kül vardı ve yanıyordu
sonra sabah oluyor
ve bir ceylan kalbinde alem ağlıyordu
su gördüm düşümde
karanlıktı ve gürültüyle çağlıyordu
ceplerimde kül vardı ve yanıyordu
sonra sabah oluyor
ve bir ceylan kalbinde alem ağlıyordu
Çok uzun Yazmayacağım
Piyango için birşeyler verirsin ve karşılığında sans la kazanmak ve kybetme riskiine girersin
oyundaki ismi piyango konulan sadece bir etkinliktir.
Bu etkinliğe bir şey vermeden ve hiç bir riske girmeden varolan az hediyeyi eşit şansla dağıtılmasıdır.
Piyango için birşeyler verirsin ve karşılığında sans la kazanmak ve kybetme riskiine girersin
oyundaki ismi piyango konulan sadece bir etkinliktir.
Bu etkinliğe bir şey vermeden ve hiç bir riske girmeden varolan az hediyeyi eşit şansla dağıtılmasıdır.
Eminönü
BluECrY- Zeus -Mikail
BluECrY- Zeus -Mikail
gercek mıllı pıyango'yla bagdastırılması kotu olmus
en azından adını degıstırebılırdınız
cocuklara kotu ornek oluyor
en azından adını degıstırebılırdınız
cocuklara kotu ornek oluyor
handanın ölümü
http://www.dailymotion.com/video/xdb1dm_ikv-handan-olumu-fenomen_videogames
''Okuyun, diyor okuyun. Çünkü mürekkebin akmadığı yerde kan akıyor.''
http://www.dailymotion.com/video/xdb1dm_ikv-handan-olumu-fenomen_videogames
''Okuyun, diyor okuyun. Çünkü mürekkebin akmadığı yerde kan akıyor.''
- Arizonaa
- Çınaraltı Müdavimi
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Lodos
- Lonca: Büyük Selçuklular
Bİlmeden konuşmayalım
piyongo eğer para(akçe) ile alınsaydı o zaman haram olabilirdi ama bu yönetimin bize verdiği hediyeyi kura yoluyla kimin alacağını seçmektir diyelim
piyongo eğer para(akçe) ile alınsaydı o zaman haram olabilirdi ama bu yönetimin bize verdiği hediyeyi kura yoluyla kimin alacağını seçmektir diyelim
Arizonaa - Şahüzzaman - TAVAL- Lomanşifa
Bıraktı 31.03.2013
Bıraktı 31.03.2013
dikkat ederseniz oyunun kutusunun üzerinde 13+ yazıyor.
Yani 13 yaşından küçüklerin sizin tabirinizle çocukların oynaması tavsiye edilmiyor.
oynayan çocukların velileri çocuklarını biraz takip edip ilgilenseler bu yaşta oyun bağımlısı olmasına izin vermezdi.
ailesini ilgilenmediği çocuklar bu alemde kimse ilgilenemez kusura bakmayın.
Yani 13 yaşından küçüklerin sizin tabirinizle çocukların oynaması tavsiye edilmiyor.
oynayan çocukların velileri çocuklarını biraz takip edip ilgilenseler bu yaşta oyun bağımlısı olmasına izin vermezdi.
ailesini ilgilenmediği çocuklar bu alemde kimse ilgilenemez kusura bakmayın.
Arizonaa yazdı:Bİlmeden konuşmayalım
Piyango bileti 95 akçe dükkanda derse yasal değil. Kurallar gereği.
Ama 1 aylık Teşkilat piayangosuna haftalık 5 çekiliş hakkı 295 akçe suç değil. Çünkü bir etkinlik olur.
A R Z L O D O S