İstanbul Kıyamet Vakti

Teşkilat sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Kullanıcı avatarı
PROF
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi
Sunucu: Teşkilat
Klan: Arzın Çocukları

İstanbul Kıyamet Vakti

Mesaj gönderen PROF »

"Oyunu sonlandırın ki, hayatınız oyun olmasın!" daha önce metin2 forumlarında rastladığım bu cümleyi, teşkilat genel sohbet bölümündeki bir konuda gördüm ve ahkam keserken, başkalarını ahkam kesmekle suçlayan birilerine inat, böyle bir yazı yazma gereği duydum.
Yazı yazarken imla kurallarına dikkat etmek tabi ki gereklidir ki herkesin herkez olarak yazılması ve de da'nın bitişik yazılması genel olarak beni rahatsız eder. Diğer imla kurallarına pek takılmam. Sonra bakıp da yazının bulunduğu yerin OYUN forumu olduğu gözüme çarptığında bunun hiç önemi kalmaz.
Günlük yaşantımda dilinden küfürü düşürmeyen birisi olarak, oyun içi şaşırtıcı derecede az susturma cezası aldım. Oyunda küfürlerin sebebi genelde hayal kırıklığı,sinir gibi duygular olabiliyor. Çok şaşırtıcı değil ki her an yazışma ekranında gözümüze çarpıyor. Oyunun ilk zamanları, nisan 2007de teşkilat sunucusuna geçtiğimde bütün karakterlerim 29 seviye olana kadar kimseye küfür etmemiştim. Bir seferinde bayan bir oyuncunun peşinden kıyafetlerimi çıkartıp koşmuştum onu da hangi psikolojiyle yaptığıma hala anlam veremiyorum. Ama o anda komik gelmişti, hala da düşününce gülüyorum. Sağlıklı bir psikolojim olduğunu söyleyemem tabi. Çoğu zaman saldırganlığımın sebebi de kısmen bozuk olarak nitelendirilebilecek karakterimdir. Şikayetçi değilim, ne olduğumu biliyorum, halimden memnunum, sevenler böyle seviyor.
Sonra meteor güncellemesi karakterler teker teker 39a yükseliyor. Herkese göreve gidiliyor. Klan,kp,şan,karizma bir önemi yok. Hergün 39un zorlu görevleri yapılıyor. Yardımlaşma temeline dayalı bir oyunum vardı o dönemde. Geceleri sohbetler. Lodos arz aynı yerde oturabiliyorduk o zamanlar. Adam akıllı vsler yapılabiliyordu. O zamanlar İKV diğer online oyunlardan farklıydı. Metin2, knight, karahan, shaiya, en son da pointblank oynamış, günde 10saatten fazla pc başında işsiz birisi olarak atrık İKV'nin de diğer oyunlardan bir farkı yok benim için.
Kimileri yazılar yazıyor. Oyuncuları değiştirmeye, belki bir nebze düzeltmeye yönelik. Faydası var mı bilemem. Umarım umduklarını bulabilirler. Yazmak o kadar da zor olmasa gerek. Herkesin bir düşüncesi vardır. Bazıları kendine saklar, bazıları paylaşmak ister, bazıları paylaşır. Düşünmek o kadar zor olmasa gerek. Üç beş sayfa yazı yazdı diye kimsenin kimseden bir farkı olmaz. Sonuçta monitörümden akan yazılarsınız. İsimler. Oyun için de aynı durum geçerli. Ekranda gördüğüm karakterlersiniz. Bazılarının gerçekliği ispatlandı. Çok oyuncuyla yüz yüze geldim. Çok oyuncuyla telefonda görüştüm. Onun dışında "skype versene yiyosa" diyenler de oldu.
Önceden "oyun da olsa burda ben varım, gerçeğim" derdim. O yüzden yapılan yanlışlar, edilen küfürler, hakaretler acıtırdı biraz. Yapı olarak kin tutan bir insanım. Geçenlerde yine birisi yanlış laflar sarfetti benim için. Bu kişiyle daha önce yüz yüze geldiğimiz için "Yüzümü unutmuş" diye düşündüm ve gittim yine görüştük cevap:"Kusura bakma"...
Dündü galiba hatırlamıyorum forumda birisi "mal" dedi benim için. İsmini cismini bilmiyorum "doğrudur" dedim. Küfür için çözüm arayanları görüyorum. Saçmalık. Gerçekte var olan bir olguyu oyunda yok edemezsiniz. Gmlerin yaratıcısı olduğu bu sanal dünyada artık pek önemsediğim bir şey yok. Tabi birkaç gün Sobenin Gazabı itemlerle dolaşmak isterdim. 4 yıllık oyun geçmişimde çantamda gördüğüm en yüksek para 240milyondur o da aktarım sırasında. Bana ait hali hazırda 100milyon, çok sayıda karakter, çeşitli itemler, çeşitli madenler bulunmaktadır. Şu anda aklıma gelen başka konu yok. Olursa konu üzerinden devam ederim. Kafanıza takmayın sadece yazmak için yazdım. O kadar da zor değilmiş. 23 yıllık 1 adet PROF. Şimdi backspace tuşuna basın. Yazılar bir anda kaybolacak. Hiç de şaşırtıcı değil. Çoğunuz benim için bu yazılar gibisiniz. Şimdi kaybolun.
bir varmış bir yokmuşum
seninimIIsensizI
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Re: İstanbul Kıyamet Vakti

Mesaj gönderen seninimIIsensizI »

sagopa kajmer mi dinLion sen birtan :?: :P 8-)
‎[C]oşsun ırmaklar kavuşsun denizine
[E]rteleme bu aşkı gel şu garip gönlüme
[R]esmen istiyorum sevgini ver yüreğime
[E]şine rastlanmayacak bendeki bu sevginin
[N]eylersn bitanem gönül ister hep bak gözlerime
ѕέиіиім≠ѕέиѕіž●göℓgє нαяαмιℓєяι●çocukŞURUbu
Kullanıcı avatarı
PROF
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi

Mesaj gönderen PROF »

sagopa kajmer dinlemeyi Cartel 'e laf söylediği an bıraktım çok nadir dinlerim. yazıyı yazarken ramiz dinliyordum hala da onu dinliyorum aynı şarkıyı "kim ben mi"
http://www.youtube.com/watch?v=Jz4MCT5a5yI
bir varmış bir yokmuşum
Kullanıcı avatarı
exoriusII
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

Mesaj gönderen exoriusII »

kanka bu kadr uzun yazıyı okumaya erindim k.bakma :D ama haklsndır :D gözüme çarptı ama bu sövme mevzusu :D bende 49 lvl gelene kadar sövmemiştim hiç ama şu sıralar sabıka baya kabarık :D mersinden 22 yıllık 1 adet exoriusII
Kullanıcı avatarı
TUTSKYANCHECK
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Klan: Lodos

Mesaj gönderen TUTSKYANCHECK »

ilginç bi yazı olmuş ama türkçeyi güzel kullanım hakkında sana hak veriyorum oyunun gerçek anlamda keyif vermesi için en önemli konu dostluk ve bu artık biraz zor eski dostluk yok çünkü yardımlaşma umudu yitmiş ve artık insanlar sanal olarak görünüyor senin dediğin gibi birer yazı parçası hepsi ama reelde de görüşme imkanımız oldu fuar yada yolun düşer bi çayını içersin dost düşman ararsın zaten her insan bişiler aramıyor mu ?

not: yazının hepsini okudum ve agresif kompleks durumları bendede var dostum ama kin tutmak dinimizdede yeri yok tabii karakter meselesi her insanın doğası aynı olamaz değindiğin konular için geç kalınmış diyorum sadece

SAYGILARIMLA ÜÇHARFLİ
[color=#0000FF]Biz Susuyorsak Bir Mermi Namluda Nasıl Susuyorsa...[[/color]
Kullanıcı avatarı
PROFx
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen PROFx »

Güncel
PROF PROFx PROFp Topsakallıdede
PROFı PROFi PROFö Profş PROFusta

Resim
Kullanıcı avatarı
xTANIMSIZx
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Gölge Haramileri

Mesaj gönderen xTANIMSIZx »

Vurun lan gavura.. :D
Konuyla ne alakası varsa.. Diyarbakırdan 20 yıllık ben :)
TANIMSIZ - UNJUST
Resim

Ne ben Sezarım, Ne de sen Brütüssün... Ne ben sana kızarım, Ne de zatın zahmet edip bana küssün... Artık seninle biz, Düşman bile değiliz...
Kullanıcı avatarı
exoriusII
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

Mesaj gönderen exoriusII »

kıme vuruyoz kanka :D
Kullanıcı avatarı
PROF
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi

Mesaj gönderen PROF »

salça olmayın la konuya :D
bir varmış bir yokmuşum
Kullanıcı avatarı
xTANIMSIZx
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Gölge Haramileri

Mesaj gönderen xTANIMSIZx »

exoriusII yazdı:kıme vuruyoz kanka :D
Konuyu kim açmışsa ona kanka :D
TANIMSIZ - UNJUST
Resim

Ne ben Sezarım, Ne de sen Brütüssün... Ne ben sana kızarım, Ne de zatın zahmet edip bana küssün... Artık seninle biz, Düşman bile değiliz...

“Genel Sohbet” sayfasına dön