Senelerdir bu oyunun tozunu yutmuş, uzun süreler boyunca severek oynamış bir oyuncu olarak yazıyorum. Bugün hâlâ buradaysam, tek sebebim ikiz kardeşimle paylaştığım o kıymetli zamandır. Fakat artık huzur değil, resmen bir kaosun ortasındayız.
2026 yılındayız ve her gün gelen o belirsiz güncellemelerin ne anlama geldiğini bile bilmiyoruz. Yönetimin bu derin sessizliği artık profesyonellikten uzak, resmen oyuncuyla dalga geçen bir boyuta ulaştı. Bir ay önce vaat edilen yeni sunucular, etkinlikler ve "her şey güzel olacak" sözleri nerede? Biz her gün 4-5 saatimizi bu oyuna gömerken, yönetimin bu kadar kopuk ve ilgisiz olması kabul edilemez.
Oyunun yapısı gereği zaten güçlünün zayıfı ezmesine, "burada sana oyun oynatmam" diyenlerin tekel kurmasına oyunun kendisi müsaade ediyor. Asıl rezillik, forumlarda bu konulardan rahatsız olan oyuncuların açtığı feryat figan başlıklara yönetimin "ölü taklidi" yapmasıdır.
Bununla beraber, oyuncuların kendi arasındaki saçmalığa da değinmek gerekiyor:
Forumda açılan her mantıklı önerinin altında "yok kardeşim şu olmaz", "yok şu daha iyi" diyerek birbirinizle kavga edip fikir ayrılığına düşmeniz tam bir vizyonsuzluktur. Oysa burada yapılması gereken şey, yönetimi belli adımlar hakkında heveslendirmek ve sunulan her türlü geliştirme fikrini desteklemektir. Yönetim bir öneriyi beğenir ve yapmaya karar verirse, zaten bunun onay süreçlerini işletir, anketini açar, oyuncuya sorar. Hiçbir şeyin yapılmadığı, tek bir çivinin çakılmadığı şu ortamda her türlü öneri kıymetlidir. "Bu öneri boş, şu kalitesiz" diyerek kendi kitlesini bozanlar, bu durgunluğun en büyük suç ortaklarıdır.
Ben bu oyunda moderasyon veya şikayet peşinde değilim; ben muhatap arıyorum. Ne yapılıyor, ne hedefleniyor, neden vaatler tutulmuyor? Aylık, hatta haftalık bilgilendirme yapmak bu kadar mı zor?
Aşağıdaki iki forum başlığındaki tespitleri ve çözüm odaklı fikirleri sonuna kadar destekliyorum. Bu arkadaşlara, oyunun geleceği adına sundukları bu kıymetli argümanlar için teşekkür ederim:
https://forum.istanbuloyun.com/viewtopic.php?t=176408
https://forum.istanbuloyun.com/viewtopic.php?t=176404
Amacım birilerini suçlamak değil, bir farkındalık yaratmak. İkiz kardeşim bugün hâlâ keyif alıyor diye buradayım ama yarın o da bu saçmalıktan bıktığında, bizler de bu oyunun içeriğinden tamamen kopup gideceğiz.
Tüm İKV oyuncularını bu metin altında toplanmaya davet ediyorum. Amacım bir yöneticiden tek bir cevap almak değil; olması gereken standartları talep etmek ve bu standartlar için topluluğu tek bir paydada buluşturmaktır.
Bir şeylerin yapıldığını, birilerinin bizi gerçekten duyduğunu görene kadar bu konuyu her hafta burada hortlatacağım.
İKV Yönetimine ve Oyuncularına
- AGRESIF
- Antrepo Bekçisi

- Sunucu: Karaköy
- Klan: Arzın Çocukları
Re: İKV Yönetimine ve Oyuncularına
Yönetim ilk zamanlar oldukça aktifti ama zaman geçtikçe adeta ölü taklidi yapmaya başladılar. Ne destekten ne de oyun içinde görüp özel mesaj attığımda herhangi bir cevap alamıyorum. Gözle görülür oyuncu düşüşünün farkındalardır; ya elleri kolları bağlı, yapacak bir şeyleri yok ya da halden memnunlar, bilmiyorum.
Forumda yapılan önerilere de 1-2 troll dışında karşı çıkanı pek görmedim. Aksine çoğunluk destekliyor, hatta önerilere ek öneriler getiriyor. Yeniliklere açığız ama yönetimin böyle bir düşüncesi yok gibi. Yeni sunucular açıldığında bize güzel hayaller kurdurdular, “belki yapabilirler” dedik ama şu an geldiğimiz noktada benim gözümde eski yönetimlerden hiçbir farkları kalmadı.
Forumda yapılan önerilere de 1-2 troll dışında karşı çıkanı pek görmedim. Aksine çoğunluk destekliyor, hatta önerilere ek öneriler getiriyor. Yeniliklere açığız ama yönetimin böyle bir düşüncesi yok gibi. Yeni sunucular açıldığında bize güzel hayaller kurdurdular, “belki yapabilirler” dedik ama şu an geldiğimiz noktada benim gözümde eski yönetimlerden hiçbir farkları kalmadı.
Umarım iyi bir guncelleme olur sağlıklı ve stabil guzelce oynanır bunun için zaman gerekiyorsa sabır etmeliyiz
- Ramires
- Salgın Koruyucusu

- Sunucu: Eminönü
- Klan: Arzın Çocukları
Saygı duyuyorum sabırlı olmamız gerekir ama 19 yaşındaki bir oyunda sabırlı olmak için pozitif adımlar görmek istiyorum. Örneğin biz oyuncular, bu oyunda şu anda arka plan tarafında bir şeyleri çözmeye çalışan ekipler hakkında neden bilgilendirilmedik ?
Örneğin
şeklinde oyun moderotörleri tarafından yapılan bu yönlendirmeler hakkında neden hala bir aksiyon göremedik ? neler planlandı? bir değişiklik olmadı ama bir şey beklendi belki buralarda ? arka planda neler düşünülüyor ?hadi klanlara seçin artık
Ben neden discord gruplarında denk geldiğim insanlardan yönetim hakkında pozitif - negatif, eski yönetim vs yeni yönetim sohbetlerine denk geliyorum, neden bir yerlerde bu işler dedikodu olarak gidiyor?
Gerektiği kadar Şeffaf standart bir yapı talep ediyorum.