Güncelleme Sonrası Tılsım Sorunsalı

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
MOTUN
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Güncelleme Sonrası Tılsım Sorunsalı

Mesaj gönderen MOTUN »

Öncelikle belirteyim ki bunlar tamamen kendi görüşümdür ve büyük ihtimalle bu şekilde olacak.

Tılsım Sistemi Neden Geldi?
Göster
Oyuna uzun süre güncelleme gelmemesinin sebebi Türk Telekom'un ticari kaygıları. Türk Telekom, tılsım sisteminin gelmesi ile İKV'den ne kadar büyük kazanç sağlayacağını fark etti. Çünkü bir adet tılsım üretimi için en az 18 adet kondrit elde etmeniz gerekiyor ki hepsini almak için 5500 akçe yüklemeniz gerekiyor. Bu nedenle 1 adet tılsımın ederi 50 TL'ye denk geliyor. Türk Telekom bu kazançtan vazgeçmez.
Yeni Güncellemede Ne Olacak?
Göster
Şimdi size olacakları söyleyeyim. Hemen hemen herkesin 3 karakter sınıfında da karakteri bulunuyor ve bu karakterlerin şimdiye kadar hiç bir eksiği kalmadı. Gelecek olan güncelleme ile kombinasyon sistemi gelecek. Yeni gelecek olan görevleri,
bölgeleri vs. tamamlamak için bütün tılsımları elde etmeniz hedeflenecek. 3 sınıftan da karakteri olan kişiler oyundaki tüm tılsımları elde etmek zorunda kalacak.
Neden Kombinasyon Sistemi?
Göster
Çemberlitaşın kısa sürede çözülmesi nedeniyle oyuncular da eşyalarını kısa sürede tamamladı. Oyun öyle bir duruma geldi ki bazı kişiler yeni karakterlerin eşyalarını tamamlayarak ticari kazanç elde etti. Yönetim bunun önüne geçemedi ve bu güncelleme ile geçmek isteyecek. Bu nedenle kombinasyon sistemi gelecek ve yeni bölgenin tamamlanması zorlaşacak. Ne demek istediğimi aşağıdaki iki tarihe bakarak anlayabilirsiniz.

Çemberlitaş Çıkış Tarihi: 1 Haziran 2011 - http://www.istanbuloyun.com/News.aspx?NewsId=108
İlk Gaffar Kesimi: 19 Eylül 2011 - viewtopic.php?f=99&t=79104
Kombinasyon Sistemi Nasıl İşleyecek?
Göster
Bu konuda -merkezi sınıf olduğu için- sadece büyücü sınıfı için örnek vereceğim. Yine bir veya daha fazla grup bölgesi gelecektir. Bu bölgelerdeki her "BOSS" için farklı yetenek ve farklı tılsım kombinasyonu gerekecektir.

BOSS A : En çok hasarı Buz Oku verir.
BOSS B : En çok hasarı Yıldırım verir.
BOSS C : En çok hasarı Meteorit verir.
BOSS D : En çok hasarı Ateş Çemberi verir.

Durum böyle olunca bütün tılsımları elde etmeniz gerekecek.
Böyle Olursa Oyuncular Oyunu Bırakmaz Mı?
Göster
Hayır bırakmaz. Türk Telekom, oyunun tüm verilerine ulaşabiliyor. Eşyalarınıza, paranıza, hesabınızdaki karakter sayısına ve dükkandan almış olduğunuz eşyalara vs. Bu veriler elindeyken istatistik çıkarması zor bir şey değil. Görüntüsü güzel duruyor diye 20 tane efsun yükselten oyuncular olduğunu düşünürsek Türk Telekom kaygı duymaz.
Özet Geçmek Gerekirse;
Göster
Oyundaki tüm tılsımları elde etmeniz hedeflenecek. Bu nedenle kombinasyon sistemini getirecekler. Sadece büyücü sınıfının tüm tılsımlarını üretmek için. 528 adet kondrit = 155.760 Akçe = 1615 TL harcamanız gerekir. Kimse o kadar para vermez demeyin, verir.
Ek Olarak;
Göster
Sadece tılsımlar değil. Daha bir çok akçe odaklı eşya vs. gelecek.
Resim
Kullanıcı avatarı
movie
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

Re: Güncelleme Sonrası Tılsım Sorunsalı

Mesaj gönderen movie »

Tılsım sistemi geçti artık buna ek bir şey yapmazlar veya bunun üzerinden ticari bir şey düşünmezler. Onun yerine tılsım sistemi gibi yeni bir sistem getirirler. O sistem de aynı tılsım sistemi gibi bol bol akçe isteyen materyal ile yürüyecektir.
Everything is about math just math
MOTUN
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen MOTUN »

movie yazdı: 12 Kas 2017 13:45 Tılsım sistemi geçti artık buna ek bir şey yapmazlar veya bunun üzerinden ticari bir şey düşünmezler. Onun yerine tılsım sistemi gibi yeni bir sistem getirirler. O sistem de aynı tılsım sistemi gibi bol bol akçe isteyen materyal ile yürüyecektir.
Akçe isteyen yeni şeyler geleceği belli zaten. Ama tılsımları yabana atmamak lazım eğer işe yaramayacak olsa o kadar tılsım gelmezdi. İKV'de her şey planlı işliyor.
Resim
Kullanıcı avatarı
BeLmanDo
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos
Lonca: Winter Is Coming

Mesaj gönderen BeLmanDo »

Buz Bilgisi III iş görecek bence

Birde Direnç Asit Direnç Zehir Direnç buz Tanklar için istenilecek dirençler olacaktır

Meteorit 1 meteorit 2 III tılsımları değer kaybetmez ..
:flag_tr:Bir düşün başların üstünde kağanlık tuğunu,
Ruh duyar orda ölürken bile Türk olduğunu...
:flag_tr: IIXxBÖRKLÜxXII

Yoğunbakım

Maddex
Kullanıcı avatarı
movie
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

Mesaj gönderen movie »

MOTUN yazdı: 12 Kas 2017 13:48
movie yazdı: 12 Kas 2017 13:45 Tılsım sistemi geçti artık buna ek bir şey yapmazlar veya bunun üzerinden ticari bir şey düşünmezler. Onun yerine tılsım sistemi gibi yeni bir sistem getirirler. O sistem de aynı tılsım sistemi gibi bol bol akçe isteyen materyal ile yürüyecektir.
Akçe isteyen yeni şeyler geleceği belli zaten. Ama tılsımları yabana atmamak lazım eğer işe yaramayacak olsa o kadar tılsım gelmezdi. İKV'de her şey planlı işliyor.
Ben tılsımlar işe yarayamayacak diye bir şey demedim. Bunun üzerinden ticari bir şey yapmazlar diyorum. Her sınıf için tüm tılsımları üretmek zorunda bırakacak bir şey yapmazlar. Belli başlı tılsımları üretmek zorunda zaten oyuncular şu anda. Bunu daha ileriye taşımazlar.
Everything is about math just math
Kullanıcı avatarı
SalurBeyi
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi
Sunucu: Teşkilat
Lonca: Dostlar Kıraathanesi

Mesaj gönderen SalurBeyi »

Hiç bir tılsım çöp değil bence. Hepsinin kullanılacağı yerler olacak.
Bu arada bir şey dikkatimi çekti. Türk Telekom İngiltere, oyuncular da Afrika'ymış gibi sitem vardı bazı cümlelerinde. Yada ben öyle anladım.
Oyunu oynamak isteyen, eğlencesi için para verir. Bu normal.
ölüm tatlı bir hayal oldu artık
Kullanıcı avatarı
SPIEGLEIN
Yalnız Adam'ın Dostu
Yalnız Adam'ın Dostu
Lonca: Kök Tengri
Discord: met00

Mesaj gönderen SPIEGLEIN »

SalurBeyi yazdı: 12 Kas 2017 14:55 Hiç bir tılsım çöp değil bence. Hepsinin kullanılacağı yerler olacak.
Bu arada bir şey dikkatimi çekti. Türk Telekom İngiltere, oyuncular da Afrika'ymış gibi sitem vardı bazı cümlelerinde. Yada ben öyle anladım.
Bir oyun oynuyor olupta para vermekten ve oyunun paralı olmasından dolayı isyan eden arkadaşlara. ''Sessizce girin oynayın çıkın.'' Demek isterim bir oyun oynuyorsanız ve o oyunda bir şeylere ulaşmak istiyorsanız elbet para verilmesi gerekiyor. Para vermeden oyunda herşeyi elde etmeye çalışan veya benzer şeyler düşünen insanları anlayamıyorum :blush:
Resim
Resim
MOTUN
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen MOTUN »

SalurBeyi yazdı: 12 Kas 2017 14:55 Hiç bir tılsım çöp değil bence. Hepsinin kullanılacağı yerler olacak.
Türk Telekom'un nasıl bir kuruluş olduğunu biliyoruz. Sürekli para hırsı ve hizmet eksikliği. O nedenle bilerek yazdım. Oyunu paraya döktüler diyen bir kesim var ve en çok parayı yatıran da kendileri. :) Son cümlenize katılıyorum ama toplum olarak onu kavrayacak düzeye erişemedik.
Resim
Kullanıcı avatarı
KraToSs
Meteor Kaşifi
Meteor Kaşifi

Mesaj gönderen KraToSs »

Tılsımların babası gelecek adı pere
At fava bekle kaynak sağlam :upside_down_face:
Herhangi bir düşünce,konuya,fikiri sindirmeye çalışan,silen, özgürlük sunmayan ikv yönetimi yüzünden pek yorum atasım gelmiyor.
Kullanıcı avatarı
ybrdelisix
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Mesaj gönderen ybrdelisix »

Bu demektir ki akçe fiyatları zamlanacak.
MOTUN yazdı: 12 Kas 2017 15:04
Türk Telekom'un nasıl bir kuruluş olduğunu biliyoruz. Sürekli para hırsı ve hizmet eksikliği. O nedenle bilerek yazdım. Oyunu paraya döktüler diyen bir kesim var ve en çok parayı yatıran da kendileri. :) Son cümlenize katılıyorum ama toplum olarak onu kavrayacak düzeye erişemedik.
HAYATResimDIR

“Genel Etkileşim” sayfasına dön