Oyun Geri Sarması Hakkında Şirket Politikasının Yanlışlığı

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
movie
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

Oyun Geri Sarması Hakkında Şirket Politikasının Yanlışlığı

Mesaj gönderen movie »

Öncelikle oyun geri sarıldığında hiçbir şekilde destek verilmediğini biliyorsunuzdur.
Kimse de bu niye böyle diye itiraz etmiyor.
Oyun geri sarması sonucu oluşan kayıpların tek suçlusu ve sorumlusu oyun yönetimi olmasına rağmen zeytinyağı gibi üste çıkıp mesuliyet kabul etmeyiz kıvamında komik cevaplar veriyorlar. Siz bu oyundan para kazanan kişi, kurum, şirketsiniz %100 sorumluluğunuz altında olan bir şey için nasıl hizmet vermezsiniz.
Yıl olmuş 2017 eğer bu hatanın çözümünü bulamıyorsanız mağdur olan oyuncularının mağduriyetini giderirsiniz.
Elinde Ekran görüntüsü vs olan oyunculara ilgili item ve materyalleri iade edersiniz olur biter.
Ha bu çözüm hoşunuza gitmedi mi. Biz hiçbir şekilde item materyal veremeyiz diyorsanız eğer, 1 gün boyunca ilgili sunucu için geçerli olmak üzere Çemberlitaş, Miğrat, Sığınak ve Maden arttırıcı gibi ürünleri oyunculara hediye edersiniz.
Ama oyunculara verilen değer sıfırdan hallice olduğundan dolayı bunlar havada kalan tiz sesler olacaktır.
Everything is about math just math
Kullanıcı avatarı
turkoxHAMSTER
Praetorian Piyadesi
Praetorian Piyadesi
Sunucu: Teşkilat

Re: Oyun Geri Sarması Hakkında Şirket Politikasının Yanlışlığı

Mesaj gönderen turkoxHAMSTER »

Başına geri sarmalardan dolayı herhangi bir sıkıntı gelmemiş biri olarak katılıyorum. Oyundaki değişikliklerin server a kayıt olması için ESC ile çıkılması teknik bir gereklilik. Buna kimse itiraz falan etmiyor zaten. Fakat kritik hatalar, server dan kaynaklanan sorunlar oyuncuların problemi değil. Burada gelip de "E kardeşim ESC ile çıksaydın suç sende" diye ahkam kesmek kesinlikle hatalı bir davranış. Şuan oyuncular olarak yönetim ekibinin sıkıntı dönemlerden geçtiğini biliyoruz. Özellikle gönüllü çalışan ekip elinden geleni yapmaya çalışıyor, hepsinin eline sağlık. Fakat oyuncular ve as yönetim ekibi ile aramızdaki departman sizsiniz değerli GM'ler ve destek ekibi. Oyuncu bilgilendirme ve yaşanan sıkıntıları çözme konusunda bu departmanın bazı sıkıntıları olduğunu düşünüyorum. Bunu dile getirdiğimde bu ekipten neredeyse azar düzeyinde geri dönüş alıyorum. Karşılaştığım durumların bir kısmında hakaretvari geri dönüşler almama rağmen ekstra bir yaygara koparmadım. Üstelik bu arkadaşların hepsinin gerçek kimliğini bilmeme rağmen gidip de özelden sataşmadım. Bir çok kişi bu durumları kişisel sorun haline getirip gereksiz münakaşalar çıkartabiliyor. Sonuç olarak bunlar bir kriz yönetimi unsurudur ve bunu iyi yapamadıkları için bu arkdaşları kınamıyorum. Onlarda sen ben gibi bu oyunu oynayan ve ekstradan destek olmaya çalışan insanlar. Yine de onlara bir tavsiyemdir. Özellikle sizin üstünüzdeki mercilerden kaynaklanan sorunlarda geri dönüşü daha olumlu yapmaya çalışın. Madem insiyatif alıyorsunuz o zaman da hatayı kabul edin. İnsiyatif dışı durumlarda da gerekli mercinin açıklama yapmasını bekliyoruz.
Kullanıcı avatarı
ybrdelisix
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos

Mesaj gönderen ybrdelisix »

+1
turkoxHAMSTER yazdı: 23 Eki 2017 03:15 Başına geri sarmalardan dolayı herhangi bir sıkıntı gelmemiş biri olarak katılıyorum. Oyundaki değişikliklerin server a kayıt olması için ESC ile çıkılması teknik bir gereklilik. Buna kimse itiraz falan etmiyor zaten. Fakat kritik hatalar, server dan kaynaklanan sorunlar oyuncuların problemi değil. Burada gelip de "E kardeşim ESC ile çıksaydın suç sende" diye ahkam kesmek kesinlikle hatalı bir davranış. Şuan oyuncular olarak yönetim ekibinin sıkıntı dönemlerden geçtiğini biliyoruz. Özellikle gönüllü çalışan ekip elinden geleni yapmaya çalışıyor, hepsinin eline sağlık. Fakat oyuncular ve as yönetim ekibi ile aramızdaki departman sizsiniz değerli GM'ler ve destek ekibi. Oyuncu bilgilendirme ve yaşanan sıkıntıları çözme konusunda bu departmanın bazı sıkıntıları olduğunu düşünüyorum. Bunu dile getirdiğimde bu ekipten neredeyse azar düzeyinde geri dönüş alıyorum. Karşılaştığım durumların bir kısmında hakaretvari geri dönüşler almama rağmen ekstra bir yaygara koparmadım. Üstelik bu arkadaşların hepsinin gerçek kimliğini bilmeme rağmen gidip de özelden sataşmadım. Bir çok kişi bu durumları kişisel sorun haline getirip gereksiz münakaşalar çıkartabiliyor. Sonuç olarak bunlar bir kriz yönetimi unsurudur ve bunu iyi yapamadıkları için bu arkdaşları kınamıyorum. Onlarda sen ben gibi bu oyunu oynayan ve ekstradan destek olmaya çalışan insanlar. Yine de onlara bir tavsiyemdir. Özellikle sizin üstünüzdeki mercilerden kaynaklanan sorunlarda geri dönüşü daha olumlu yapmaya çalışın. Madem insiyatif alıyorsunuz o zaman da hatayı kabul edin. İnsiyatif dışı durumlarda da gerekli mercinin açıklama yapmasını bekliyoruz.
HAYATResimDIR
Kullanıcı avatarı
BuShiDoka
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: ÖD TENGRi YASAR

Mesaj gönderen BuShiDoka »

turkoxHAMSTER yazdı: 23 Eki 2017 03:15 Başına geri sarmalardan dolayı herhangi bir sıkıntı gelmemiş biri olarak katılıyorum. Oyundaki değişikliklerin server a kayıt olması için ESC ile çıkılması teknik bir gereklilik. Buna kimse itiraz falan etmiyor zaten. Fakat kritik hatalar, server dan kaynaklanan sorunlar oyuncuların problemi değil. Burada gelip de "E kardeşim ESC ile çıksaydın suç sende" diye ahkam kesmek kesinlikle hatalı bir davranış. Şuan oyuncular olarak yönetim ekibinin sıkıntı dönemlerden geçtiğini biliyoruz. Özellikle gönüllü çalışan ekip elinden geleni yapmaya çalışıyor, hepsinin eline sağlık. Fakat oyuncular ve as yönetim ekibi ile aramızdaki departman sizsiniz değerli GM'ler ve destek ekibi. Oyuncu bilgilendirme ve yaşanan sıkıntıları çözme konusunda bu departmanın bazı sıkıntıları olduğunu düşünüyorum. Bunu dile getirdiğimde bu ekipten neredeyse azar düzeyinde geri dönüş alıyorum. Karşılaştığım durumların bir kısmında hakaretvari geri dönüşler almama rağmen ekstra bir yaygara koparmadım. Üstelik bu arkadaşların hepsinin gerçek kimliğini bilmeme rağmen gidip de özelden sataşmadım. Bir çok kişi bu durumları kişisel sorun haline getirip gereksiz münakaşalar çıkartabiliyor. Sonuç olarak bunlar bir kriz yönetimi unsurudur ve bunu iyi yapamadıkları için bu arkdaşları kınamıyorum. Onlarda sen ben gibi bu oyunu oynayan ve ekstradan destek olmaya çalışan insanlar. Yine de onlara bir tavsiyemdir. Özellikle sizin üstünüzdeki mercilerden kaynaklanan sorunlarda geri dönüşü daha olumlu yapmaya çalışın. Madem insiyatif alıyorsunuz o zaman da hatayı kabul edin. İnsiyatif dışı durumlarda da gerekli mercinin açıklama yapmasını bekliyoruz.
Dogru söylüyorsun
Resim
Kullanıcı avatarı
KraToSs
Meteor Kaşifi
Meteor Kaşifi

Mesaj gönderen KraToSs »

yahu siz sanıyormusunuz ki o item tamamen yok oluyor sadece uğraştırması DAHA FAZLA oluyor ve uğraşmıyorlar mesela silinen her karakter pluslu plussuz data da saklanır. Bunda patlama olacağı için bir şart aradılar PLUS.
Bu olayı bende yanlış buluyorum baya patlamak istedim bu konu hakkında muzdarip olmamama rağmen ama hep aynı cevapları alacağımdan boşa o eyleme girmiyim dedim. Bu direk Devleri ilgilendiriyor
Herhangi bir düşünce,konuya,fikiri sindirmeye çalışan,silen, özgürlük sunmayan ikv yönetimi yüzünden pek yorum atasım gelmiyor.
Kullanıcı avatarı
Vezirx27
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Teşkilat
Lonca: <LIL>

Mesaj gönderen Vezirx27 »

KraToSs yazdı: 23 Eki 2017 10:59 yahu siz sanıyormusunuz ki o item tamamen yok oluyor sadece uğraştırması DAHA FAZLA oluyor ve uğraşmıyorlar mesela silinen her karakter pluslu plussuz data da saklanır. Bunda patlama olacağı için bir şart aradılar PLUS.
Bu olayı bende yanlış buluyorum baya patlamak istedim bu konu hakkında muzdarip olmamama rağmen ama hep aynı cevapları alacağımdan boşa o eyleme girmiyim dedim. Bu direk Devleri ilgilendiriyor
Kaybolan itemler eşyalar hakkında bilgim yok yalnız Plus paketsiz silinen karakterleri en yüksek merci bile kurtaramıyor.
Zamanında ismini vermeyeyim bir yetkili kişinin eşinin hesabı silinmişti Plus paketi olmadığı için hesabı ne yaparlarsa yapsınlar kurtaramamışlar.
Kullanıcı avatarı
Thrashmetal
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen Thrashmetal »

Bende mesela aynı durumdan şikayetçiyim yani yaşadığım bir olaydır Alt+F4 kombinasyonu ile de çıkmadım direk Oyun Server’ından kaynaklı olarak oyundan düştüm sonuç olarak 5 dakika önce bölgeden düşürdüğüm eşya üzerimde yok sorunum bu cevap Alt+F4 kombinasyonu ile oyundan çıktınız herkes bu cevabı alyor maalesef
Kullanıcı avatarı
Lahza
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

Mesaj gönderen Lahza »

Bu konu hakkında ko nun oyun politikasını çok seviyorum, beklenmedik sunucu kapanmalarında oyuncuların mağduriyetlerini muhakkak gideriyorlar er yada geç, keşke bizim yönetimimiz de bu konuda girişimde bulunsa, çok zor olduğunu düşünmüyorum.
Kullanıcı avatarı
Nixita
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Sancak
Lonca: PersPektiF

Mesaj gönderen Nixita »

kesinlikle haklı isyan
Resim
Nefes almak değil nefes olmak mesele ( Nefesim olur musun? )
MOTUN
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen MOTUN »

Çevrimiçi oyunlarda düzenli olarak veritabanı yedeği alınır ve bu yedekler belirli bir süre saklanır. İKV ana yedekleri sabah yapılan sunucu güncellemesi ile alıyor ama saklama süresi ne kadar bilmiyorum. Bu yedekler sayesinde plus yoksa bile silinen karakterler kurtarılabilir.

ESC ile de çıksanız ALT + F4 ile de çıksanız işlemleriniz anlık olarak veritabanına kaydedilir. Eğer kaydedilmiyor olsaydı her ALT + F4 çektiğinizde veya oyundan düştüğünüzde elde ettikleriniz kaybolurdu. ESC ile ALT + F4 arasındaki tek fark, ESC ile yapılan çıkışlarda işlemlerinizin yedeklenmesidir.

Sunucunun çökmesi durumunda alınan son yedek yüklenir. Sunucu çökmeden önce ESC ile çıkış yapanlar hiç bir şeyini kaybetmezken ALT + F4 ile çıkış yapanlar ve oyunda bulunan kişiler elde ettiklerini kaybederler. Sistemin yanlışlığı da tam olarak budur.

İKV hesabınızın yedeklenmesi görevini size bırakıyor. Eğer yedekleme periyotları sık olsaydı hiç bir oyuncu zarar görmezdi. Dünya çapında oynanan aynı türdeki oyunlarda yedek alma işlemleri anlık veya sık periyotlarla yapılıyor. Darısı İKV'nin başına.
Resim

“Genel Etkileşim” sayfasına dön