sobee'nin dava edilmesi?

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
crom
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos
Lonca: Paradox

sobee'nin dava edilmesi?

Mesaj gönderen crom »

Bildiğiniz gibi oyunun geliştirileceğine yönelik yönetim her zaman umut verici bilgiler sunuyor. Hatta Nerull bizzat forumda bu yazın sonunda güncelleme geleceğini belirtmişti. Şimdi Sobee'yi ticari bir oluşum olarak düşünürsek ve Sobee'nin başında bulunan Nerull'un verdiği sözü değerlendirirsek söz konusu durumda oyuncuların bu şirketi ticari yükümlülüklerini yerine getirmedikleri gerekçesiyle dava etmemiz mümkün müdür?
kekikserp
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Yalnızlık Paylaşılmaz

Re: sobee'nin dava edilmesi?

Mesaj gönderen kekikserp »

Hayır. Mümkün değildir.
Resim
Kullanıcı avatarı
crom
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

Mesaj gönderen crom »

kekikserp yazdı:Hayır. Mümkün değildir.
neden mümkün olmadığını söz konusu hukuk bilgilerinizle açıklaya bilir misiniz? sayın kekiserp.
Kullanıcı avatarı
Legendhunter
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Eminönü
Lonca: Hunters

Mesaj gönderen Legendhunter »

Nerull yazdı:Merhaba Arkadaşlar,

Yeni projemiz "Kader Mühürleri" için planladığımız resmi açıklama ve basın duyurusundan önce Merlin'in Kazanı ve sosyal medya üzerinde beklediğimizden biraz erken olarak duyulmuş oldu.

Yaklaşık 3 yıllık bir süre zarfında ekip bu proje üzerinde çalışıyor ve kapalı beta sürecine çok yakınız. Tüm oyun severlerin de bu oyunu severek oynayacağını umuyoruz.

Resmi duyuruyla birlikte İKV için de resmi bir açıklama yapmayı düşünüyorduk. Ancak kafalarda oluşan soru işaretlerini gidermek adına bu konu altına yorum olarak küçük bir bilgilendirme geçelim.

Sobee kısıtlı imkanlara ve küçük bir ekip olmasına rağmen aynı anda birden fazla projeyi yürütmüş bir ekiptir. Hala küçük bir oyun geliştirme ekibi olarak yolumuza devam ediyoruz ve her zaman olduğu gibi İstanbul Kıyamet Vakti oyunumuza destek vermeye devam ediyoruz.

Oyunlarımızda henüz netleşmeyen konular hakkında bilgi vermekten her zaman kaçınmışızdır. Ancak şunu net olarak söyleyebilirim ki; İstanbul Kıyamet Vakti oyunumuz asla sona ermedi ve kapanma durumuna da gelmedi. Neden bu süre zarfında oyunda değişiklik olmadığı ise ayrı bir konunun başlığı. Oyuncularımız için bu sene hayırlı ve güzel şeyler olacağını umuyorum.

Sevgilerimle,
Şimdi şöyle bir durum var Sobee ekibi oyun geliştirme departmanı TürkTelekom ise dağıtıcı şirket yayımcı olarak görev yapıyor.Nerull forum üzerinden güncelleme yapıcaz yeni bölge getiricez v.b gibi birşey zaten söylememiş yukarıda gördüğün üzere zaten beyan edilmemiş bir şeyi nasıl dava edeceksin :?: Ayrıca forum üzerinden Sobee çalışanının yaptığı bir sözle olmaz bu iş TürkTelekom vasıtası ile İKV resmi sayfasında duyurulması lazım ortada resmiyet yok.
Resim
kekikserp
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

crom yazdı:
kekikserp yazdı:Hayır. Mümkün değildir.
neden mümkün olmadığını söz konusu hukuk bilgilerinizle açıklaya bilir misiniz? sayın kekiserp.
Çünkü burası Türkiye.
Resim
Kullanıcı avatarı
Legendhunter
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Ek olarak ben yinede dava açacım hırslandım diyosan buyur aç ama kime açıcaksın Nerull 'a mı Allah aşkına adamlar da sadece bir şirketin çalışanları ne gareziniz var çalışanlarla git ara TürkTelekomu anksesörlü telefondan küfür et azcık rahatlarsın.
Resim
Kullanıcı avatarı
crom
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

Mesaj gönderen crom »

şu şekilde açıklayayım. Müşteri hizmetlerinin size söylediği her söz şirketin sorumluluğundadır. Bu durumda Nerull denen yönetici şikretin üst kademesinde görevli ve bu konuyla ilgili söylediği her şey şirketin sorumluluğu altındadır. Ayrıca Nerull; "Yazın sonunda bir güncelleme gelecek." dedi. bunu burada pek çok kullanıcı gördü. Hatta resmini çekenlerde vardır. Kendimden örnek veriyorum eğer Nerull bu yazın sonu gelecek bir güncellemeden bahsetmeseydi bu oyunu bırakırdım ve para yatırmazdım bu süre boyunca. Ortada bir çeşit manipülasyon var ve bu cezai işlem uygulanması açısından yeterlidir.
kekikserp
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Kimse sana zorla para yatırmanı telkin etmedi, delinin birinin kuyuya attığı taşla iş yapmamayı öğrenmelisin. Onlar sadece oyuncuların gazını almaya yönelik oynuyorlar.
Resim
Kullanıcı avatarı
crom
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

Mesaj gönderen crom »

Legendhunter yazdı:Ek olarak ben yinede dava açacım hırslandım diyosan buyur aç ama kime açıcaksın Nerull 'a mı Allah aşkına adamlar da sadece bir şirketin çalışanları ne gareziniz var çalışanlarla git ara TürkTelekomu anksesörlü telefondan küfür et azcık rahatlarsın.
Niyetim dava açmak evet. Bu konuda benimle aynı fikirde olan kullanıcıları bulablirsem toplu bir dava daha etkili olur düşüncesindeyim. Bu bir ticari dava olacaktır ve böyle davalarda manipülasyon kanıtlanırsa kullanıcılara ödedikleri paranın kat ve katını verebiliyor mahkemeler. Bunu göz önüne almak lazım.
Kullanıcı avatarı
Legendhunter
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

crom yazdı:şu şekilde açıklayayım. Müşteri hizmetlerinin size söylediği her söz şirketin sorumluluğundadır. Bu durumda Nerull denen yönetici şikretin üst kademesinde görevli ve bu konuyla ilgili söylediği her şey şirketin sorumluluğu altındadır. Ayrıca Nerull; "Yazın sonunda bir güncelleme gelecek." dedi. bunu burada pek çok kullanıcı gördü. Hatta resmini çekenlerde vardır. Kendimden örnek veriyorum eğer Nerull bu yazın sonu gelecek bir güncellemeden bahsetmeseydi bu oyunu bırakırdım ve para yatırmazdım bu süre boyunca. Ortada bir çeşit manipülasyon var ve bu cezai işlem uygulanması açısından yeterlidir.
Böyle birşey dediğini hatırlamıyorum forumda arattım ama bulamadım bizimle bunu paylaşır mısın ? Böyle bir sözde bulunduysa bile bu açıklama resmi bir kaynak açıklaması değildir şirket içerisinde söyleyen kişiye dokunur ucu şirket bişey kaybetmez sen bişey kazanmazsın hatta maddi olarak dava yükümlülükleri için zararlı çıkabilirsin.
Resim
Kilitli

“Genel Etkileşim” sayfasına dön