Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi-Gençliğin Cevabı

Meran sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Vandervaart
Kadim Hidra Avcısı
Kadim Hidra Avcısı
Sunucu: Meran

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi-Gençliğin Cevabı

Mesaj gönderen Vandervaart »

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Mustafa Kemal Atatürk
20 Ekim 1927

Gençliğin Atatürk'e Cevabı

Ey Büyük Ata,
Varlığımızın en kutsal temeli olan, Türk İstiklâl ve Cumhuriyetinin sonsuz bekçisiyiz. Bu karar, değişmez irademizin ilk ve son anlatımıdır. İstikbâlde, hiçbir kuvvet bizi yolumuzdan döndürmeyecektir. Bizler, bütün hızımızı senden, ulusal tarihimizden ve ruhumuzdaki sönmez inanç ateşinden alıyoruz. Senin kurduğun güçlü temeller üzerinde attığımız her adım sağlam, yaptığımız her atılım bilinçlidir. En kıymetli emanetimiz olan, Türk İstiklâl ve Cumhuriyeti, varlığımızın esası olarak, eğilmez başların, bükülmez kolların, yenilmez Türk evlatlarının elinde sonsuza dek yaşayacak ve nesillerden nesillere devredilecektir. İstiklâl ve Cumhuriyetimize kastedecek düşmanlar, en modern silahlarla donanmış olarak, en kuvvetli ordularla üzerimize saldırsalar dahi, ulusal birliğimizi ve yenilmez Türk gücünün zerresini bile sarsamayacaktır. Çünkü, bu aziz vatanın toprakları üzerinde yetişen azimli ve inançlı Türk gençliği, dökülen temiz kanların ve Cumhuriyet devrimlerimizin aydın ürünleridir. Vatanın ve milletin selameti için her zorluğa iman dolu göğsümüzü germek, gerçek amacımızı olacaktır.

Ey Türk'ün büyük Ata'sı !
İstiklâl ve Cumhuriyetimizi korumak gerektiği zaman, içinde bulunacağımız durumlar ve şartlar ne olursa olsun, kudret ve cesaretimizi damarlarımızdaki asil kandan alarak, bütün engelleri aşıp her güçlüğü yenmek azmindeyiz.

Türk gençliği olarak özgürlüğün, bağımsızlığın, egemenliğin, cumhuriyet ve devrimlerin yılmaz bekçileriyiz. Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize, namus ve şeref sözü verir, kendimizi büyük Türk ulusuna adarız.

Türk Gençliği

ATAM KURDUGUN BU YOLDA SONUNA KADAR İZİNDEYİZ.

Not : Böle bi konu açma gereksinimde bulundum kimseye zararı olmaz hatta faydası olur.İnş Taşınmaz.
Kullanıcı avatarı
KaRASiS
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Klan: Lodos

Re: Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi-Gençliğin Cevabı

Mesaj gönderen KaRASiS »

ilk kez adam akıllı güzel bir konu görebildim şu forumda gereksiz cvp yzanlar çıkmz umarım

teşkilatdan alıntı yazsdaydın keşke ordada vardı aynı konu

İZİNDEYİZ ATAM SEN RAHAT UYU...
Kullanıcı avatarı
efsaneottoman
İstihbarat Üyesi
İstihbarat Üyesi
Lonca: Zaman

Mesaj gönderen efsaneottoman »

KaRASiS yazdı:ilk kez adam akıllı güzel bir konu görebildim şu forumda gereksiz cvp yzanlar çıkmz umarım

Ottomanxölümsüz anısına
Kullanıcı avatarı
babacan
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen babacan »

KaRASiS yazdı:ilk kez adam akıllı güzel bir konu görebildim şu forumda gereksiz cvp yzanlar çıkmz umarım

OoOoOo---Kalpsizkurt--oOoOoO

30 KUPONA ALINMADI BU VATAN!!!

Resim
********** BU VATAN BÖLÜNMEZ BU BÖYLE BİLİNE,
********** BU VATAN UĞRUNA HAZIRIZ ÖLMEYE....
Kullanıcı avatarı
funi15
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen funi15 »

afrin karasis arda mantıklı cümlelrde kurabiliyosun=)
Kullanıcı avatarı
Rapkoliq
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

Mesaj gönderen Rapkoliq »

Selam,

Ben aslen Arab'ım fakat 85-90 yıllarında ailem Ş.urfa'ya geldikten sonra Türk olarak yaşıyorum.Ve bundan gurur duyuyorum.

Konuyu karıştırmak veya siyasi tartışma açmak niyetinde değilim.Sadece her zaman söylemek istediklerimi söylüyorum.Sayın, RTE ile görüşe bilsem bizzat söylerdim fakat ...

(Siyaset olmasın ama) bizim Türkiye'nin çok büyük bir yanlışı var.

Bana göre Türkiye'nin yasalarına eklenecek bir kaç madde:

1 - Hırsızlık yapan asılsın (bir daha yapamasın diye :mrgreen: )
2 - Türkiye'ye aykırı bir protesto (vb.) suçlu en az 2-3 yıl habis yemeli
3 - Başka ülkeyi destekleyen siyasetçiler olmaması gerek
4 - Din zayıflığı olmaması gerek(Dini zayıf olan millet, helak olur.)
5 - Başka bir ülke adına protestolar vb. gibi failiyetlerde bulunanlar en az 2-3 yıl hapis cezasına çaprılmalıdır !

Bakınız,ABD devletinde ülkeye karşı bir sorun yapan milleti FBI tarafından emen yakalınıyor.Ama bizim ülkede ne yazık öyle bir uygulama yok ! Newroz ve Siyasi Parti mitinglerinde bunları görüyoruz.

Ayrıca hırsızlık yapan bir kişi sadece 1 geceler nezaret gördükten sonra tekrar serbest bırakılıyor.Tabi buna karşın hırsız " 1 geceden ne çıkar yine girerim kafamı takmam " hevesiyle tekrar hırsızlık yapar.

Ne Mutlu Türküm Diyene ! Atam sen rahat uyu biz ölene kadar bu vatanı korumaya bekçi olacaz.Değil yarısını bir karışını bile kimse alamaz.

iyi forumlar.
23. Haziran. 2011 tarihinden itibaren Rapkoliq, İKV Dünyasını bırakmış bulunmaktadır. Çakma karakterlere dikkat edelim !
Kullanıcı avatarı
MeGaxLoST
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen MeGaxLoST »

Vandervaart yazdı:Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Mustafa Kemal Atatürk
20 Ekim 1927

Gençliğin Atatürk'e Cevabı

Ey Büyük Ata,
Varlığımızın en kutsal temeli olan, Türk İstiklâl ve Cumhuriyetinin sonsuz bekçisiyiz. Bu karar, değişmez irademizin ilk ve son anlatımıdır. İstikbâlde, hiçbir kuvvet bizi yolumuzdan döndürmeyecektir. Bizler, bütün hızımızı senden, ulusal tarihimizden ve ruhumuzdaki sönmez inanç ateşinden alıyoruz. Senin kurduğun güçlü temeller üzerinde attığımız her adım sağlam, yaptığımız her atılım bilinçlidir. En kıymetli emanetimiz olan, Türk İstiklâl ve Cumhuriyeti, varlığımızın esası olarak, eğilmez başların, bükülmez kolların, yenilmez Türk evlatlarının elinde sonsuza dek yaşayacak ve nesillerden nesillere devredilecektir. İstiklâl ve Cumhuriyetimize kastedecek düşmanlar, en modern silahlarla donanmış olarak, en kuvvetli ordularla üzerimize saldırsalar dahi, ulusal birliğimizi ve yenilmez Türk gücünün zerresini bile sarsamayacaktır. Çünkü, bu aziz vatanın toprakları üzerinde yetişen azimli ve inançlı Türk gençliği, dökülen temiz kanların ve Cumhuriyet devrimlerimizin aydın ürünleridir. Vatanın ve milletin selameti için her zorluğa iman dolu göğsümüzü germek, gerçek amacımızı olacaktır.

Ey Türk'ün büyük Ata'sı !
İstiklâl ve Cumhuriyetimizi korumak gerektiği zaman, içinde bulunacağımız durumlar ve şartlar ne olursa olsun, kudret ve cesaretimizi damarlarımızdaki asil kandan alarak, bütün engelleri aşıp her güçlüğü yenmek azmindeyiz.

Türk gençliği olarak özgürlüğün, bağımsızlığın, egemenliğin, cumhuriyet ve devrimlerin yılmaz bekçileriyiz. Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize, namus ve şeref sözü verir, kendimizi büyük Türk ulusuna adarız.

Türk Gençliği

ATAM KURDUGUN BU YOLDA SONUNA KADAR İZİNDEYİZ.

Not : Böle bi konu açma gereksinimde bulundum kimseye zararı olmaz hatta faydası olur.İnş Taşınmaz.
Karakterler:Hanedanx$ırtlanXxkumandanxXJohniexWalkerElectromagneticExkallibre
Sunucu:Meran
Klan: Arz / Lodos
Resim '``'HANEDAN'``'
ResimResim
Kullanıcı avatarı
Cyberr
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen Cyberr »

Can çok şaşırdım. gerçekten duygulandım. (senden beklemezdim beni çok şaşırttın) SÜPER
Resim
Artık çarım yoq. :(
Kullanıcı avatarı
hanedanxbutcher
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi

Mesaj gönderen hanedanxbutcher »

Cyberr yazdı:Can çok şaşırdım. gerçekten duygulandım. (senden beklemezdim beni çok şaşırttın) SÜPER
Hanedanxbutcher49

Hanedanxuskurya49

Hanedanxbutccher49

Uskurya'49 dan başka çarım yoktur

Kuru dutla yar sevilmez
Vandervaart
Kadim Hidra Avcısı
Kadim Hidra Avcısı

Mesaj gönderen Vandervaart »

Cyberr yazdı:Can çok şaşırdım. gerçekten duygulandım. (senden beklemezdim beni çok şaşırttın) SÜPER

Alla Alla =) Beni ne sandın =) Öle insanlardan mı sandın=)

“Genel Sohbet” sayfasına dön