Meraklandıran Sorular

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Sora
Kobra Takipçisi
Kobra Takipçisi
Sunucu: Beyaz Köşk

Meraklandıran Sorular

Mesaj gönderen Sora »

Merhaba sevgili abiler. Lütfen önyargıyla yaklaşmayıp okumanızı rica ediyorum fazla zamanınızı almayacağım.

Şuanda 15 yaşındayım. Oynadığım ilk oyun istanbul kıyamet vaktiydi. Ne zaman mı? Beta sürecinde. Evet bu oyuna bu kadar erken başladım :D Sanırım 2. sınıftaydım o zamanlar arkadaşlarım internet üstündeli oyunları veya knight online vs. Oyunları oynarken ben ikv oynuyodum. Herkes '' o oyun çok kötü olum Türk oyunu item isimleri berbat diyordu. Bende ne olursa olsun bu oyunu savunuyordum.

Oyuna başladıgımda sadece yürüyor geziyordum. Belki yanlış hatırlıyorum ama eminönündeki çeteci sokaklarında sanki bi aralar philothos u görmüştüm :D saçmaladım galiba yanlış hatırlıyorum ve neden anlattıgını bilmiyorum. O zamanlar vurmayı bile bilmiyodum bi arkadaşımda benî destekleyip oyuna başladı bana ertesi gün okulda ''olum fareye basıp boşluğa basınca vuruyo tekme atıyo süper oyun lan'' deyince oyun maceram başlamış oldu :D

Oyunu çok seviyodum herkes birbirine yardım ediyordu bizden büyük abiler işlerini güçlerini bırakıp görevlerimizi yapardı falan. Sonra meteor bölgesi geldi sivri ada geldi uzun süre oynadım oyunu. Bi süre ara verdim sanırım 6. Sınıfa :D hemde uzun bi süre vermiştim ardından lonca paketi çıktıgında arladaşımla geri dönmüştük. Tekrar oynadık ve 8. Sınıfta SBS yüzünden yine bırakmıştım :D şimdi tekrar döndüm ve açıkcası ortam yavaştan bayatlıyor. Çeteci mağrasında kurt mağrasında kuklacıda kimsecikler yok. İnanın bana şimdi diyorum ki ''Keşke oyunu 0 dan eski haliyle başlatıp 29 level sınıryla oynasak güncellemeleri bilsek bile yine gelse falan.

Şimdi gel gelelim asıl muhabbete. Bunları niyemi anlattım ? Belki anlattıklarımla sizide bir nebze olsun duygularıma ortak edebilmiş veya anılarınızı canlandıranilmişimdir.

Oyuna uzun süre ara vermiş biri olarak sorular sormak istiyorum.

1-) Selami kelaynak olayı vardı. O olay en son ne ile sonlandı veya son durum nedir ?
2-) Karaköy muhabbeti dönmüş 2010 da karaköy nerden çıktı ? Bir
GÖRevde falanmı geçti.

Yani bu soruları merak ettim konu altında anlatabilecek varsa gerçekten çok çok teşekkür ederim ayrıca bildiklerinizide paylaşırsanız sevinirim.
Konularım

İstanbul Kıyamet Vakti - Hikaye Özet Konusu

Ne Diyor Bu Domuz? - İnceleme

Oyun Görevleri ve Hikaye Özeti (1'den 49'a) - İKV

Yarın ufuk, grimsi pembe olur belki... Pembemsi griden iyidir her şekilde.
Kullanıcı avatarı
alifurkanyalcin
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Fıerce

Re: Meraklandıran Sorular

Mesaj gönderen alifurkanyalcin »

selami kelaynak denizlere yelken açtı ama hala sır perdesi kalkmadı.
karaköyü bilmiyorum.
Xali
alifurkanyalcin
speeder

O gemi gelecek..

Resim
Kullanıcı avatarı
MuratABI
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Klan: Lodos

Mesaj gönderen MuratABI »

Karaköy Kuklacının bir kaç fare adamla birlikte gittiği mekan Balıkçı idrisin karşı tarafı olduğu söyleniyor.
MuratABİ

IıKörCeRRaHıI

Balyoz Nazım'ın Torunu.... Son Arz Bükücü

Varlığımızda mutlu olamayanlar yokluğumuzda mutlu olsun ki gidişimiz bir işe yarasın....

Kullanıcı avatarı
Sora
Kobra Takipçisi
Kobra Takipçisi

Mesaj gönderen Sora »

MuratABI yazdı:Karaköy Kuklacının bir kaç fare adamla birlikte gittiği mekan Balıkçı idrisin karşı tarafı olduğu söyleniyor.
Hmm teşekkürler fakat bu bi görevde falanmı geçiyor böyle olduğu yoksa oyun hikayesimi ?
Konularım

Kullanıcı avatarı
Kptm1234
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Lonca: GazapVeBiz

Mesaj gönderen Kptm1234 »

Selami kelaynak en son çemberlitaş bölgesinde görülüyor.Yani Selami bence şu anda İstanbul da bir yerlerde.
(Görevlerden kaynaklı yorum yapıyorum.)

Karaköy ise oyunun görevlerinde pek konusu geçmeyen ama yeri bilindiği için oyuncular arasında bir efsane bölge. :)
(Oyunun tarihçesinde mevcut karaköy olayı )

Selami Tangriss ta çıkarsa şaşmam (Çok şey bildiği kesin) bize yardımı dokuna bilecek biri. :?:
Kalfa Eminönü
Kullanıcı avatarı
Equalero
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi
Lonca: Gusion MLBB GLOBAL,TR 1

Mesaj gönderen Equalero »

KaraKöy Yeni gelecek olan bölge çok açık :D
Champion Class

KaiHavertz VanessaIves BLackBeauty
Kullanıcı avatarı
MuratABI
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Mesaj gönderen MuratABI »

Selami de Teknesiyse Karaköye gitmiş olabilir...
MuratABİ

IıKörCeRRaHıI

Balyoz Nazım'ın Torunu.... Son Arz Bükücü

Varlığımızda mutlu olamayanlar yokluğumuzda mutlu olsun ki gidişimiz bir işe yarasın....

Kullanıcı avatarı
Sora
Kobra Takipçisi
Kobra Takipçisi

Mesaj gönderen Sora »

Anladım teşekkürler ^-^
Konularım

Kullanıcı avatarı
BilgeTonyukuk
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Lonca: Raiders Of Anatolia

Mesaj gönderen BilgeTonyukuk »

Selamun aleyküm;

Sorularına şu mısraların yeterli olacağını umut ediyorum;

1) Muhtemelen en son gördüğün Selami Kelaynak görevi Sivri Ada'da Bronz'un ilerisindeki Deniz Feneri'ne gidip duvara kireçle yazılmış "Ufkabakan" yazısı kısmıdır. Daha sonrasında Çemberlitaş eklentisi ile birlikte gelen ve birinci kısımda bulunan Cin Cezmi'den aldığımız, akabinde Sivri Ada'daki Yalnız Adam ile konuşarak, Dev Komodo'nun biraz aşağısındaki teknenin yanına giderek görevi tamamladığımız bir görev dizisi daha geldi. Özetle yeni görevlerin içeriği şöyle; Çemberlitaş'ta ilerlerken karşınıza muazzam bir rakı sofrasında oturan bir cin çıkıyor. İsmi Cezmi. Beyefendi gibi gayet düzgün konuşan bu cin, nasıl kültürünü geliştirdiğini anlatıyor. Kaynağının bir Fare Adam'dan çaldığı günlük olduğunu söylüyor. Günlük Selami Kelaynak'a ait. Bu günlüğü bir mektup ile beraber o Fare Adam'a götürmenizi rica ediyor. Tabi ki Fare Adam'ımız da Yalnız Adam. Adaya varıp Yalnız Adam'a mektubu ve günlüğü teslim edince, size Selami Kelaynak'ın uzun bir süre önce tekne ile denize açıldığını, o teknenin geri döndüğü zaman Selami Kelaynak'ın geri dönmüş olabileceğini söylüyor. Sahil boyunca gezinirken bir tekne görüyorsunuz. Görev zinciri şu mısralar ile bitiyor; "Ufkabakan isimli, sahile demirlenmiş bir tekne buldunuz. Daha önce duyduklarınızdan dolayı, bu teknenin Selami Kelaynak ile ilgili olduğunu düşündünüz. Ancak tekne boştu. Selami Kelaynak'ın tekrar karaya ayak basmış olabileceğini düşündünüz. Teknenin demirle(n)diği sahilde bir de çuval buldunuz." (Orjinal görevde "demirlediği" yazılmış, imla hatası yapılmıştır.) Bu metinlerin ardından Selami Kelaynak yeni bir gizem perdesine bürünüyor. Ve biz takipçilerini merakta bırakıyor. :)

2) Karaköy, Kuklacı'nın gittiği yer değildir. Zira Kuklacı güvendiği Fare Adamları ile beraber Meteor Bölgesi'nden geçerek batıya gitmiştir. Karaköy başlarını Gizit Klanı'nın çektiği kalabalık bir grup Fare Adamın istila ettiği bir bölgedir. Sulh döneminde insanların yaşadığı bu bölgenin kontrolü zamanla Fare Adamlara geçmiştir. Detaylı bilgi için bakınız; http://www.istanbuloyun.com/History.aspx
Güncelleme olarak ne mi oldu? Bunu hemen hemen kimse bilmez. Ancak sıkı oyun takipçilerinin dikkatini çekmiştir. Çemberlitaş gelmeden hemen önce yapılan bir güncellemede Yasemin Hanım'ın yakınındaki iskelelerden birisine bir kayık daha eklendi. Ve sıkı takipçi olan bir grup arkadaşımla beraber biz Karaköy'ün geleceği kanaatine varmıştık. Fakat elbette ki yeni bölge çanları Çemberlitaş için çaldı. Elbette ki Karaköy gelecek, oyun kurgusu devam edecek bir gün. Ve o kayık hala orada duruyor, siz yanından umursamazca geçseniz bile. :) Bir gün belki sizi karşıya geçiren kayık o olacak. Hasılı kelam, beklemedeyiz, herkes gibi. :)

Sevgilerimle, iyi forumlar.
Resim
Kullanıcı avatarı
muhammet1361
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Meran
Lonca: Lotus

Mesaj gönderen muhammet1361 »

BilgeTonyukuk yazdı:Selamun aleyküm;

Sorularına şu mısraların yeterli olacağını umut ediyorum;

1) Muhtemelen en son gördüğün Selami Kelaynak görevi Sivri Ada'da Bronz'un ilerisindeki Deniz Feneri'ne gidip duvara kireçle yazılmış "Ufkabakan" yazısı kısmıdır. Daha sonrasında Çemberlitaş eklentisi ile birlikte gelen ve birinci kısımda bulunan Cin Cezmi'den aldığımız, akabinde Sivri Ada'daki Yalnız Adam ile konuşarak, Dev Komodo'nun biraz aşağısındaki teknenin yanına giderek görevi tamamladığımız bir görev dizisi daha geldi. Özetle yeni görevlerin içeriği şöyle; Çemberlitaş'ta ilerlerken karşınıza muazzam bir rakı sofrasında oturan bir cin çıkıyor. İsmi Cezmi. Beyefendi gibi gayet düzgün konuşan bu cin, nasıl kültürünü geliştirdiğini anlatıyor. Kaynağının bir Fare Adam'dan çaldığı günlük olduğunu söylüyor. Günlük Selami Kelaynak'a ait. Bu günlüğü bir mektup ile beraber o Fare Adam'a götürmenizi rica ediyor. Tabi ki Fare Adam'ımız da Yalnız Adam. Adaya varıp Yalnız Adam'a mektubu ve günlüğü teslim edince, size Selami Kelaynak'ın uzun bir süre önce tekne ile denize açıldığını, o teknenin geri döndüğü zaman Selami Kelaynak'ın geri dönmüş olabileceğini söylüyor. Sahil boyunca gezinirken bir tekne görüyorsunuz. Görev zinciri şu mısralar ile bitiyor; "Ufkabakan isimli, sahile demirlenmiş bir tekne buldunuz. Daha önce duyduklarınızdan dolayı, bu teknenin Selami Kelaynak ile ilgili olduğunu düşündünüz. Ancak tekne boştu. Selami Kelaynak'ın tekrar karaya ayak basmış olabileceğini düşündünüz. Teknenin demirle(n)diği sahilde bir de çuval buldunuz." (Orjinal görevde "demirlediği" yazılmış, imla hatası yapılmıştır.) Bu metinlerin ardından Selami Kelaynak yeni bir gizem perdesine bürünüyor. Ve biz takipçilerini merakta bırakıyor. :)

2) Karaköy, Kuklacı'nın gittiği yer değildir. Zira Kuklacı güvendiği Fare Adamları ile beraber Meteor Bölgesi'nden geçerek batıya gitmiştir. Karaköy başlarını Gizit Klanı'nın çektiği kalabalık bir grup Fare Adamın istila ettiği bir bölgedir. Sulh döneminde insanların yaşadığı bu bölgenin kontrolü zamanla Fare Adamlara geçmiştir. Detaylı bilgi için bakınız; http://www.istanbuloyun.com/History.aspx
Güncelleme olarak ne mi oldu? Bunu hemen hemen kimse bilmez. Ancak sıkı oyun takipçilerinin dikkatini çekmiştir. Çemberlitaş gelmeden hemen önce yapılan bir güncellemede Yasemin Hanım'ın yakınındaki iskelelerden birisine bir kayık daha eklendi. Ve sıkı takipçi olan bir grup arkadaşımla beraber biz Karaköy'ün geleceği kanaatine varmıştık. Fakat elbette ki yeni bölge çanları Çemberlitaş için çaldı. Elbette ki Karaköy gelecek, oyun kurgusu devam edecek bir gün. Ve o kayık hala orada duruyor, siz yanından umursamazca geçseniz bile. :) Bir gün belki sizi karşıya geçiren kayık o olacak. Hasılı kelam, beklemedeyiz, herkes gibi. :)

Sevgilerimle, iyi forumlar.
Kardeşim teşekkür ederim güzel bi açıklama bildiğiniz bir şeyler varsa paylaşın bari zaman geçsin beklemek birazdaha güzelleşsin
Resim

SpannungxTHELOST
aLbus
SpannungxMeridyen
KABİL
Kilitli

“Genel Etkileşim” sayfasına dön