Klanlar arasında ki savaş haddinden fazla büyümüştü. Arz ve Lodos kıyımları dur durak bilmiyor, kayıp listesi gittikçe kabarıyordu. Diplomatik görüşmelerin başlaması şart olduğu bu dönemde her hangi bir üstünlük gösteremeyen klanların üstünlük arayışları sadece sancak kuşatmasında bitiyordu. İki klanında yaptığı bu güç gösterilerinde yaralılar, ölüler, katiamlar, korku verici durumdaydı.
Handan Hanım bütün komuta birliğini odasına toplamıştı. Kürsüden inip baş kumandan Halit`in karşısına geçti ve konuşmaya başladı
"Ne konuşacağım hakkında birazcık olsun bilginiz vardır. Bildiğiniz gibi çok fazla kayıp veriyoruz. Savaş iki taraf içinde ızdıraplı geçiyor. Fakat şunu belirtmek isterim ki, savaşın lehimize dönmesi sizin strateji bilginizdir. Eğer her savaşta ön kapıdan girmeyi alışkanlık haline getirirseniz her savaşı kaybedersiniz !. Şimdiye kadar ki kayıp raporlarını okuduğumda sonuç bir facia 457 asker 133 kumandan 27 baş kumandan ve 61 muhafız. Sana soruyorum Halit 27 kişiden biri olmak ister miydin ?."
Halit başını büküp cevap verdi
"Hayır efendim."
Handan Hanım ses tonunu tekrar yükselterek
"O zaman ordunu düzgün yönet eğer seni bu mevkiye layık gördüysem sana verdiğim değeri zedelemeden görevini yap !. Her biriniz hemen şimdi burada bir saldırıda ölebilirsiniz ben bile ölebilirim .! Eğer temkinli olursanız ve doğru kararlar verirseniz ölmezsiniz (bir kaç kişiyi işaret ederek) sende ölmezsin ! sende ölmezsin ! biriniz hata yaparsanız hepiniz ölürsünüz bende ölürüm !. Eğer baştan savma bir şekilde kayıpları kabartarak yönetecekseniz bu koca orduyu gidelim İsmet`in yanına vur başımızı sende yorulma bizde yorulmayalım diyelim !."
Dedi. Birliğin korkusu ve tedirginliği bacaklarındaki titreklikten besbelliydi. Handan hanım eliyle gidin işareti verince tüm bölük büyük bir heves ve üzüntüyle hızlı adımlarla odayı boşalttı. Sesler tüm kaleyi inletmişti ki dışarıdan çıt ses gelmez olmuştu. Bölük, gözlerini onlara dikmiş olan askerleri görünce Halit sinirlenip
"Çok mu önemli yani bizim yediğimiz fırça !. Hepiniz işinizin başına dönün .!"
Dedi. Savaşın korkusu gün geçtikçe kendisini dahada büyütüyordu. O bakışların korku bakışı olduğunu tüm kale biliyordu.
Handan Hanım eline bir kalem alıp Meteor Bölgesindeki Lodos sancağının haritasını çizmeye başladı. Haritayı birince düşüncelerini döktüğü kağıda son olarak taaruzun ve kuşatmanın planını çizdi. Bu haritada boş çıkarsa Handan Hanımın mağlubiyeti reddedecek bir nedeni kalmayacaktı.
**********************************************************************************************************************************************
BÖLÜM AÇIKLAMASI
Arkadaşlar bir düre düşündükten sonra senaryoyu tamamladım. Aklımda güzel bir fikir var tabi bu bana göre öyle size göre nasıldır bilmiyorum. Hikayem kaç bölüm olur hiç bir fikrim yok senaryonun bittiği yerde hikayemde biter bu yarında olur 1 ay sonra da olabilir. Bölümler kısa kısa olacak en azından heyecan katlanır diye düşünüyorum. Hikayenin devamına tahmin yürütülecek bir şey yok aklımda o yüzden rica ediyorum devamını görmeden aşağılayıcı yorumlar atmayın. Kendimi geliştirdim diye düşünüyorum hikayelerime daha fazla aksiyon katacağım. Birisi bana noktalamalara dikkat etmemi söylemişti umarım bundan böyle dikkat ettiğimi görmüştür. Karakterler gün geçtikçe ana karakterler gün geçtikçe belirtilecek mesela bu bölümde Halit ve Handan Hanım baş rol gibiydi. muhtemelen yazım bölümüne taşınacak bu hikayemi okuduğunuz için teşekkür ediyorum.
Yazar: Taha DOĞAN
Bir Büyük Savaş (1. Bölüm)
Bir Büyük Savaş (1. Bölüm)
VaTaNxKoMaNDo
Ejderhanınxgücü
Ejderhanınxgücü
Re: Bir Büyük Savaş (1. Bölüm)
okumaya erindim özet yok mu?
Var kardeşim Handan Hanım bölükle konuşuyor sonra odasından kovuyor bir şeyi bu şekilde anlayabileceksen ne mutlu sana eğer erineceksen diğer bölümleri okumazsın bu kadar netEkvator yazdı:okumaya erindim özet yok mu?
VaTaNxKoMaNDo
Ejderhanınxgücü
Ejderhanınxgücü
Cok güzel yazmışsınız eline sağlık,hikaye sürükleyici ve üslubunda akıcı yazılarının devamını bekliyoruz,sen 2 satırdan baska yazıyı okumaya üşenen,hiç bir sey üretmeyip üretenleri saçma.sapan.eleştirenlere kulak.asma yolun açık olsun.
Yüreğine sağlık valla bir solukta okudum. Bölümlerin kısa kısa olması heyecanı arttıracaktır bunu çok iyi düşünmüşsün. Devamını muhakkak bekliyorum.
Bad Sector
Teşkilat&Meran
Yazma isteğimi kat kat artıran yorumlarınız için size teşekkür ediyorum...
VaTaNxKoMaNDo
Ejderhanınxgücü
Ejderhanınxgücü