PC DONANIM

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Alcatraz24
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Tılsım
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: ^^Bloody Touch^^

PC DONANIM

Mesaj gönderen Alcatraz24 »

Arkadaşlar bildiğim kadarıyla laptopta oynadığımızda oyunda daha çok kasma meydana geliyor. Masaüstü pc'im de 2 gb ram 512 mb ekran kartı var nvidia. ayrıca intel core işlemci. PC kaynaklı donmaları ortadan kaldırmam için ekran kartını mı yükseltmem gerekiyor. yoksa sadece ekran kartımı değiştirmem yeterli olmaz mı ?

Oyunun içinde ki lag dan bahsetmiyorum. Örneğin " etrafımda kimse yokken bi sıkıntı yok rahatça ilerliyorum, ancak 10 karakter yanyana geldiğinde kasmalar meydana geliyor. " bunu ortadan kaldırmak istiyorum
" ^^Bloody Touch^^ "
Kanlı Dokunuş

ıIRamazaNIı
ıIKaaNIı
Alcatraztr

Gördüğün hiçbir şeyden korkmazsın bu doğru, ama heybetini gizli tut, yürüyüşün ölümü korkutuyor !!
Kullanıcı avatarı
ARZLODOS
Sivri Ada Kaşifi
Sivri Ada Kaşifi
Sunucu: Teşkilat

Re: PC DONANIM

Mesaj gönderen ARZLODOS »

Görüntü ayarlarını kısarsan biraz etkisi olur bunun tamamen ortadan kalkabilmesi için oyunun motorunun değiştirilmesi lazım. Ve internet hzıınında iyileştirilmesi lazım oncelikle motor sonra internet sonra pc.

Görüntü ayarlarının münkün oldugu kadar kıs
A R Z L O D O S
Kullanıcı avatarı
Alcatraz24
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

ARZLODOS yazdı:Görüntü ayarlarını kısarsan biraz etkisi olur bunun tamamen ortadan kalkabilmesi için oyunun motorunun değiştirilmesi lazım. Ve internet hzıınında iyileştirilmesi lazım oncelikle motor sonra internet sonra pc.

TTNET fiber internet kullanıyorum, 8 mbit netim var. İnternetten yana bi sıkıntım yok. Oyun motorunu ben değiştiremeyeceğime göre :D benim elimde olanları yapayım bari de en azından biraz olsun düzgün oynayayım. Zaten çalışıyoruz akşamları 1-2 saat oynayabiliyorum o da kasmayla donmayla geçmesin
" ^^Bloody Touch^^ "
Kanlı Dokunuş

ıIRamazaNIı
ıIKaaNIı
Alcatraztr

Gördüğün hiçbir şeyden korkmazsın bu doğru, ama heybetini gizli tut, yürüyüşün ölümü korkutuyor !!
Kullanıcı avatarı
EsoRGeT
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Sancak
Klan: Lodos

Mesaj gönderen EsoRGeT »

Alcatraz24 yazdı:Arkadaşlar bildiğim kadarıyla laptopta oynadığımızda oyunda daha çok kasma meydana geliyor. Masaüstü pc'im de 2 gb ram 512 mb ekran kartı var nvidia. ayrıca intel core işlemci. PC kaynaklı donmaları ortadan kaldırmam için ekran kartını mı yükseltmem gerekiyor. yoksa sadece ekran kartımı değiştirmem yeterli olmaz mı ?

Oyunun içinde ki lag dan bahsetmiyorum. Örneğin " etrafımda kimse yokken bi sıkıntı yok rahatça ilerliyorum, ancak 10 karakter yanyana geldiğinde kasmalar meydana geliyor. " bunu ortadan kaldırmak istiyorum
Laptoptan oynayınca daha çok kasma oluyor demişsin katılmıyorum.Bende laptop ile oynuyorum.8 gb ram 2 gb paylaşımsız ekran kartı var ve sıfır donma :) Oyun içindeki donmalar bilgisayarının özellikleri ile alakalıdır.Masaüstü bilgisayarımda ise 1,5 gb ram 512 ekran kartı var ve kasma yapıyor .
Resim
Kullanıcı avatarı
cihankaraca
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: KYK

Mesaj gönderen cihankaraca »

Alcatraz24 yazdı:
ARZLODOS yazdı:Görüntü ayarlarını kısarsan biraz etkisi olur bunun tamamen ortadan kalkabilmesi için oyunun motorunun değiştirilmesi lazım. Ve internet hzıınında iyileştirilmesi lazım oncelikle motor sonra internet sonra pc.

TTNET fiber internet kullanıyorum, 8 mbit netim var. İnternetten yana bi sıkıntım yok. Oyun motorunu ben değiştiremeyeceğime göre :D benim elimde olanları yapayım bari de en azından biraz olsun düzgün oynayayım. Zaten çalışıyoruz akşamları 1-2 saat oynayabiliyorum o da kasmayla donmayla geçmesin
Fiber İnternet Minimum 20 Mbit Olur :D 8mbit Fiber Olmaz Destekli At :D
İnsanlar hile ve üç kağıtçılıkta o kadar ustalaşmışlar ki, şeytanın bu konudaki şöhreti unutulup gitmiş.
Kullanıcı avatarı
LinkiNParkK
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Saygı Or Sevgi

Mesaj gönderen LinkiNParkK »

Bu konuda mükemmel derecede bilgim yok ama Bana sorarsanız İşlemciye önceliğinizi vermeniz gerekiyor.
RAM'da bu konuda önemlidir(Ama 2gb yeterli gibi).Ekran kartı oyunun görüntü kalitesini yüksek oynamak isteyenler için değiştirilmesi gerekiyor ama 512mb az kalırmı orasını bilemeyeceğim.
Kısaca görüntü kalitesini biraz düşürerek Yeni işlemci ve belki yeni Ram ile donmadan rahatça oynayabileceğinize inanıyorum.
Youtube Kanalım

LPxSEVENFOLD
LPxMEMORABLE
LPxWOW
Kullanıcı avatarı
ForGaDDaRLorD
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Eminönü
Lonca: Old Brothers

Mesaj gönderen ForGaDDaRLorD »

öncelikle merhaba
sorun tamamen ekran kartından kaynaklanıyor oyun oynarken lazım olan büyük şey ekran kartıdır sana önerim şöyle olacak 1gb 128 bit bir ekran kartı alman olacaktır oyun oynarken ram in faydası olmaz fazla işlemcini değiştirmenede gerek yok dediğim özelliklerde bir ekran kartı alman yeterli aşırı ısınma yapmaması içinde bakır soğutucuyla destekle he pc nin termal macunlarınıda yeniletmeyi unutma.iyi forumlar
Kullanıcı avatarı
Alcatraz24
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

cihankaraca yazdı:
Alcatraz24 yazdı:

Fiber İnternet Minimum 20 Mbit Olur :D 8mbit Fiber Olmaz Destekli At :D
Cihanım benden iyi mi bileceksin kullandığım neti ? 1 ile 8 mb arası net kullanıyorum ve yaklaşık 2 ay önce fiber hat çekildi bulunduğum bölgeye. Mantık yürüt bakim 1 ile 8 mb arası net kullanan birine direk 20 mb net verirler mi ? 8 mb fiber olmazmış yoh ya, hayırdır ttnet'in genel müdürü falan mısın ?
" ^^Bloody Touch^^ "
Kanlı Dokunuş

ıIRamazaNIı
ıIKaaNIı
Alcatraztr

Kullanıcı avatarı
Alcatraz24
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

Şimdi arkadaşlar araştırdım öğrendim, 1gb ekran kartı yeterde artar bile, ekran kartı bilgisayar performansında üçüncü sırada yer alıyor. 1 işlemci, 2 ram, 3 ekran kartı. İşlemci ve ram ın aynı orantıda yani birbirlerini destekleyecek şekilde yüksek olduğunda pc veya laptop performansı kat kat artıyor. Ekran kartı çoğunlukla görüntü kalitesinde yer alıyor. 4 gb 256 bit ekran kartın olsa bile sadece oyunu daha canlı görürsün. E bizim oyunda küçük ayrıntılar ve hd özellik olmadığı için bu kadar yüksek bi ekran kartına gerek yok. Yeni laptop alıyorum linkini veriyorum. İnceleyelin yorumlarını bekliyorum. Alacağım laptop 2600 tl.

http://www.toshibatr.com/(S(uzrwfqil4vf ... E-P855-34C

" ^^Bloody Touch^^ "
Kanlı Dokunuş

ıIRamazaNIı
ıIKaaNIı
Alcatraztr

“Genel Etkileşim” sayfasına dön