Çemberlitaş İncelemesi; 2 !

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Rescuer
Mebrure'nin Adamı
Mebrure'nin Adamı
Klan: Lodos

Re: Çemberlitaş İncelemesi; 2 !

Mesaj gönderen Rescuer »

DerindekiSIR yazdı:Arkadaşlar boşuna meraklanmayın yeni bölgelerin gelmesine daha çok uzun zaman var çünkü tasarımı bile yapılmadı daha ...videoyu az bu işlerden anlayanlar baksın ..test sunucusuna yaratıkları salmiş video çekmişler çoğu sığınaklardaki fareler veya immunelerdir ayrıca dikkat ettınızmı yaratıklarla bölgenin görsel kalitesi çok farklı yanı o yaratıklar oraya ait değil durun bitmedi ayrıca videodaki çoğu sey görseldir bi iki animasyonla yıldırım falan efekti uygulanmıstır o kadar aslında orda asasından yıldırım çıkartan boslar yok daha tasarlanmadı hatırlayınız gbleri ne zaman açıklandı gecen yıl ve siteye tüm görseli koyuldu buna rağmen kaç ay sonra çıktı ben çok imkansız olarak görüyorum ayrıca sunuda söyleyım görsel kalitesi çok yüksek olmayacak zaten oyun surekli lag yapıyor kaldırmaz serverler oyun çöker toparlayamazlar ki gurup bölgelerini hatırlayınız açıldığında nasıl lag olusmustu hareket edemiyorduk çünkü ordaki görsel kalite daha yüksekti değerleri fazlaydı oyuna yük getirdi bu doğal olarak
daha sonrasındaysa serverlerin kapasitesi arttırıldı ve oyuna doğal olarak çok sayıda insan girmeye basladı bu da arz talep doğrultusunda madenlerin fiyatlarının yükselmesine neden oldu

Büyük ihtimalle yazın gelecektir ve size sunuda söyleyım çok büyük beklentileriniz olmasın ikv yine aynı ikv olacak

Giriside ucak olacak işlev bakımından orası müsait ..da vinci şifresi gibi abartmayın :D altı üstü bi oyun
Öncelikle yorumun için teşekkür ederim...
Söylediğin meseleleri ben de pek çok kere tekrarladım fakat burda yapılıp yapılmadığı, testlerine başlanıp başlanmadığı yahut ne zaman çıkacağı hakkında konuşmuyoruz -eğer konuyu incelediysen-. Biz sadece merakımızı dindirmek, bazı tartışmalar sonucu doğruyu bulmak için uğraşıyoruz ve bunu yaparken kolay ama illegal yol olan dataları kullanmadan oyun camiasına bakıyoruz ve öyle tahminlerimizi yapıyoruz.
Oyunda lag olacağı için gelecek bölgenin görsel kalitesinin düşük olacağını söylemişsin buna kesinlikle katılmıyorum ve hattta Çemberlitaş'ın görüntü kalitesinin, detaylarının Grup Bölgeleri'nden daha yüksek, daha fazla olacağını düşünüyorum. Pek çok kutu satıldı, çeşitli yollardan gelirler elde edildi bu gelirlerin bir kısmı -ki tahmin ediyorum büyük bir kısmı- İKV'nin gelişimi için ayırılmıştır. Bununla sunucu da geliştirilebilir. Bazı yabancı üretimi oyunlara bakarsanız setup boyutları 1,5 GB'ın üzerinde, İKV ilk açıldığında 400 küsür MB idi sanırım şimdi 600'lerde, İKV'de genişleme paketleriyle orantılı olarak boyut ve altyapı bakımından değişecek, gelişecektir. Yani oyunda lag olacak diye kaliteyi düşürmezler.

Son olarak sen esprili bir yaklaşımda bulunmuşsun fakat ben bu konuda gerçekten alınıyorum, kimseyi rahatsız ettiğimizi (bu konuyla) düşünmüyorum, konuya bakılma konusunda da kimeye hiçbir şekilde zorlama yapılmıyor, vakit ayırmak istemeyene bir lafımız olamaz tabiiki...
Resim
Bitmez görünen mücadelede bir adım daha ilerlemek için...
Tılmesa
Kullanıcı avatarı
Rescuer
Mebrure'nin Adamı
Mebrure'nin Adamı

Mesaj gönderen Rescuer »

Scalgar yazdı:Bu kadın Çemberlitaş Duvar kağıdındada makinenin üzerinde oturuyordu :

Resim
Bu kadın makinenin (GBm-70, GBM-71) üstünde oturmuyor :o Omuzunda oturduğu yaratık daha önce (posterler dışında) görmediğim ve oyun hikayesinde izine rastlamadığım bir yaratık :o Araştırılması gereken konulardan biri diye düşünüyorum... :geek:
Scalgar yazdı:Çemberlitaş, etrafındaki duvarlardan anlaşıldığına göre uzun bir labirent yolundan geçtikten sonra oraya ulaşıcaz.. :

Resim[/img]
Labirent yok İlerciğim :) Çok basit bir kanıt sunduğumda sen de farkedeceksin :)

Resim
Resim
Tılmesa
Kullanıcı avatarı
Rescuer
Mebrure'nin Adamı
Mebrure'nin Adamı

Mesaj gönderen Rescuer »

Scalgar yazdı:Bu Robot arada çıkıyor.. :

Resim

Resim
O makine nedir gerçekten ben de merak ediyorum...
Resim
Resim
Resim

Farklı farklı görünüşlerden makineyi gösterdim, bu makine bir jeneratör olabilir mi ? Çemberlitaş'da bulunan enerjiyi veya bu enerjinin bir kısmını sağlayan dev bir jeneratör... GBM'lerden biride onu koruyor sanırım videodan alınmış resimdeki konumlara bakarsak (bu zayıf bir ihtimal çünkü onlar Gaffar Bey'i koruyacaktır :) ). Bu makinenin bir benzeri mi, biraz daha büyüğü mü, yoksa benim hayal gücüm mü yani ben mi benzettim bilmiyorum ama suların aktığı bir yere bağlı, bu yer bir şadırvan fakat şelale tarzına getirilmiş bu su akımı elektrik gücüyle sağlanmış olabilir, amacı çözemedim. Belki de bir elektrik akımı olacak ve suyun iletken olduğunu düşünürsek oyuncular için bir tuzak hazırlanmış olabilir, su bulunan yerlere giden elektiriğe maruz kalır tarzında... Aynı zamanda su akımının olduğu resime biraz daha dikkatli bakarsak ordaki makine dev bir tesla tabancasını anımsatıyor o zamanda aklımıza direk bu kare geliyor:
Resim

Scalgar yazdı:Ayrıca 1. resimdeki kadının elinde 3 parmak var ve ateş yanıyor.. Ayrıca arkasındaki adamlarıda kırmızı içine aldım... :

Resim
Arkasında bulunan adamlar hakkında bir fikrim yok fakat kadının 5 parmağı olduğu ortada :) Sadece biraz daha dikkat gerektiriyor. Yüzük parmağı ve orta parmak sanki tek bir parmakmış gibi görünmüş. Resme yaklaşıp o bölgeye daha dikkatli bakarsan göreceksin. Baş parmak ise elini tutmuş olduğu açı nedeniyle gözükmüyor. :) Bunu evde deneyebilirsiniz elinizi öyle tutun ve ordaki resimin çekildiği yerden bir fotoğraf çektirin, sizin de parmağınız gözükmeyecektir. :)
Bu konuda senden çok fikirler bekliyorum İlker :) ;)
Resim
Tılmesa
Kullanıcı avatarı
Rescuer
Mebrure'nin Adamı
Mebrure'nin Adamı

Mesaj gönderen Rescuer »

TaTaNgAxEbKK yazdı:Bu arada o elinde alev olan karakter Semiha...
Semiha ? Biraz açar mısın ? :)
Evulation yazdı:cevabı cok basit dikkat etiyseniz 12 lwl örümceklerin orda yıkık lık var genelde öle yerlerden acılıor ve arkaya dogru bir sokak devam edior ordan acılcak iddaya giren varsa cıksın...ayrıca yılanların oldugu yer grub bölgesi olark acılcaktırr....bide su sahildeki gemininde bişeyle alakası olabilr ama emn kapı 12 lwlik örümceklerin ordan acılcak
:) Önceki mesajlarda giriş konusunda biz de bundan bahsetmiştik :) Kattıkların için teşekkür ederim...
Hakanst yazdı:İfliss'in bulunduğu yerin izdüşümünü yeryüzüyle birleştirirseniz tapınağın tam altında olduğunu farkedeceksiniz. Ayrıca İfliss'in tapınağındaki(bulunduğu yer) koca sütunun üstünde büyük bir girinti var sitedeki "Ekran Görüntüleri" kısmından görebilirsiniz ve benzer sütun Çemberlitaş'ta üstünde ayriyeten mor ışık var yani sütunlar neredeyse aynı.

Yani girişin tapınak olacağına hemfikirim.

Teşekkürler.. ;)
Bu konuya birde şu yönden yaklaşayım (daha önce pek çok defa yanıtladığımdan) ;
Meran şehrine ulaşmak bir dert bu ortada, Meran'da ise İfliss'e çıkmak bir dert buna da itirazı olan yoktur diye düşünüyorum. İfliss'in saldırdığı grup dışındakilere direk olarak öldürücü etki yaptığını da biliyoruz. Böyle bir konuma giriş yapılır mı sizce ? Diyelim ki yapıldı, siz de dahil olmak üzere oyuncuların tamımına yakını isyan etmez mi ?
Fakat "...girişin tapınak olacağına hemfikirim." cümlesini tam olarak anlayamadığım için yani demek istediğinizi anlayamadığım için çok fazla yorum yapmıyorum. :) Yine de söylediğim neden yetiyor sanırım ? :)
Resim
Tılmesa
Kullanıcı avatarı
Rescuer
Mebrure'nin Adamı
Mebrure'nin Adamı

Mesaj gönderen Rescuer »

LeosmontuBJK yazdı:Merhaba arkadaşlar.
Çemberlitaş videosunda biraz inceleme yaptım. Ve birkaç önemli nokta buldum. Sizinle paylaşmak istedim.

Videoda bir gazete haberi mevcut santral açılışı ile ilgili.

Burda ''Erg'' maddesinden bahsediliyor. Erg C.G.S Sisteminin bir parçasıdır.

Erg = Joule.
Joule = Newton/Watt/Coulomb

Burada oyunla ilgili tek parça Coulomb oluyor. Coulomb bir elektrik parçasıdır.Bundan çıkaracağımız ise Çemberlitaş'ta elektrik bence işe yaramayacak. Çünkü deniyorki:
Erg yüksek miktara maruz kaldıgında delilik ve ölüme neden olabilecek kadar güçlü bir enerji kaynagıdır. Zaten Çemberlitaş duvar kağıdındada görmüşünüzdür ateş ve buz mevcut sadece.

Kadının arkasındaki adamlar ise benim düşünceme göre görev alabilcegimiz kişiler. Aynı sıgınaktaki Lamia falan gibi.

Blackmon
Güzel araştırmalar, vakit ayırıp konunun içeriğini zenginleştirdiğin için çok teşekkür ediyorum öncelikle fakat düzeltmek istediğim bir konu var. Elektrik bir işe yaramayacaktır demişsin fakat Kenan da yüksek miktarda Erg'e maruz kalmış bir BOSS'dur hatta elektrik ile saldırıyor ve Lamia artık beynine bile elektrik verdiğini söylüyor ama yine de böyle bir BOSS'a yıldırım (elektrik) yeteneği işliyor, fiziksel işlemiyor. Buz büyücüsünde ise senin bahsettiğin gibi bir durum söz konusu, buz okları pek işe yaramıyor...
Yani bu konuda şimdiden birşeyler söylemek pek mümkün değil, boşuna piyasa karıştırmanın anlamı yok. :)
Resim
Tılmesa
Kullanıcı avatarı
Rescuer
Mebrure'nin Adamı
Mebrure'nin Adamı

Mesaj gönderen Rescuer »

Benim bir teorim vardı önceki sayfalarda dile getirmiştim, Çemberlitaş'ın bir kısmının Ada'da ki bitki örtüsü gibi yeşilliklerle kaplı olabileceğini söylemiştim fakat kendi tezimi kendim çürütüyorum, videoadaki karakterin önünde durduğu bitki Çemberlitaş'ın göbeğinde sayılabilecek bir yerdeymiş. :) Resmin sol tarafına doğru bakalım... :)
Resim

Bu arada modemim garantiden geldi, garantide olduğu süre boyunca konuya sahip çıkan kardeşlerime, dostlarıma çok teşekkür ederim...

Ve işte sizlere modemimin dönmesinin getirdiği bir mutlulukla tam o sırada durdurabilmek için 10 dakikamı harcadığım Çemberlitaş resmini gösteriyorum. Bu resim bir şimşek efektinde saklanmış ve 2 resim olduğu için yakalamak gerçekten zor denemenizi tavsiye etmem delirtici bi etkiye sahip. :)
Resim
Resim
Tılmesa
Kullanıcı avatarı
karayilanx
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Sancak

Mesaj gönderen karayilanx »

Resim
Tavsiyene uymadım denedim ve oldu :D yardımcı olduysam ne mutlu bana...
Türk Çocuğu
ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
M.Kemal ATATÜRK
Kullanıcı avatarı
xRushMoLex
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Anka
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen xRushMoLex »

Semiha
Fuarda vardı sanırım fotoğraflarda
Yasemin'in yanında
Son gün geldiğinde , Bizde oyunumuzu oynayacağız
İki Ters , Bir Düz

ReaLaTTacK

ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
TaTaNgAxEbKK
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen TaTaNgAxEbKK »

Rescuer yazdı:
TaTaNgAxEbKK yazdı:Bu arada o elinde alev olan karakter Semiha...
Semiha ? Biraz açar mısın ? :)
Semiha olduğunu DEV Lathander söylemişti yanlış hatırlamıyorsam...
Zaten fuara gidenler de bilir oradaki kadın Semiha'yı temsil ediyordu... :)
Resim
Resim Resim

Gizlenmiş İçerikGöster
FiaNNa ;)
Resim
[/b][/i]
Kullanıcı avatarı
Rescuer
Mebrure'nin Adamı
Mebrure'nin Adamı

Mesaj gönderen Rescuer »

karayilanx yazdı:Resim
Tavsiyene uymadım denedim ve oldu :D yardımcı olduysam ne mutlu bana...
:D Vay canına ! :) TEbrikler gerçekten çok güzel yakalamışsın, kıskandım doğrusu nasıl başardın... :)
Öncelikle çok teşekkür ediyorum uğraşın için, elbette faydan dokundu hem de büyük derecede...
Çemberlitaş'ın üstüne dikkat çekmek istiyorum, üzerinde bir haç bulunmakta ve hatta Çemberlitaş'ın bulunduğu salon benzeri yerin girişinde de kapının üstünde sarı bir haç bulunmakta, şimdi haçları inceleyelim;
Resim

Yukardaki tabloya bakacak olursak bu haç ya Latin'leri temsil ediyor yada "Aktif Görevin Yakınında Gömülü" seçeneğine uyuyor, Çemberlitaş'ın gizemi malum ben "Aktif Görevin Yakınında Gömülü" seçeneği üstünde durmayı tercih ediyorum fakat etraftaki heykelleri görenler özellikle Age of Mythology oynamışsa aklına Yunan Mitolojisi gelir... Heykellerin gerçekten Yunan (Latin) mitolojisine ait olması, haçın bu ırka ait olması, ve Çemberlitaş hakkındaki bu bilgiler ise işi tamamen karıştırıyor ve bahsettiğim her iki ihtimalinde birlikte olabileceğini gösteriyor;
Çemberlitaş sütunu, M.S. 330 yıllarında İmparator I. Konstantin onuruna, İstanbul'un yedi tepesinden biri olan ve şu anki adıyla Çemberlitaş olarak adlandırılan semteki tepeye dikilmiş olan sütundur...
...Bizans imparatoru Kostantin Roma'daki Apollon tapınağından söktürterek uzunluğu 57m olan bu sütunu getirterek eskiden Forum Kostantin adı verilen bir meydan olan günümüzdeki yerine diktirmiştir...
Kaynak: Wikipedia

Ancak videoada iki farklı türde Çemberlitaş sütunu gösterilmiş olması da kafa karıştırıcı, biri bu yeni keşfettiğimiz resim diğerleriyse etrafında mor ışınlar bulunan resim...

Yeni keşfettiğimiz resimde sağ tarafta bulunan fil heykelinin yanında olan giriş ise Semiha'nın videoda durduğu (hatta arkasında adamlar var denilmişti) yere çok benziyor, sanırım orası.
İşler gerçekten karışıyor fakat su önce dalgalanmalı ki sonra durulsun değil mi ? :)
xRushMoLex yazdı:Semiha
Fuarda vardı sanırım fotoğraflarda
Yasemin'in yanında
Tamam ama geçmişi nedir bunun hiç bilgi var mı Ogüncüm :)
Resim
Tılmesa
Kilitli

“Genel Etkileşim” sayfasına dön