Karakterler Arası Dengesizlik Hakkında

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
kimerufan
İskele Babası
İskele Babası

Re: Karakterler Arası Dengesizlik Hakkında

Mesaj gönderen kimerufan »

Uzun zamandır oyunu bırakmış biri olarak konuyu açan arkadaşa sonuna kadar katılıyorum.Oyundaki önemli eksiklilerden birine değinmiş.Büyücü sınıfı şifacı ve savaşçı sınıflarına karşı etkisiz kalmış. Keyifle oynadığımız oyunu bu hale sokan,sözde yetkili aslında beceriksiz ve basiretsiz insanlardan daha fazlasını göremediğimiz için bir yığın yanlışlık ve eksiklikler oyuna veda etmemize sebeb oldu.İrade gösterip çözüm üretebilen,vasıflı,yetkin insanlar varken oyundan alınan keyfi tadanlar bu yavan haline alışamadılar İKV nin. 2006 aralık ile 2009 mayıs arasında ki güzellikleri görebilmek dileğiyle...
kimerufan
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen kimerufan »

Bu başlığa tatmin edici cevabı verebilecek bir yetkili neden göremiyoruz hala ? Bu fiyaskoların sebebi beceriksiz ve donanımsız insanlar karakter açıp oyunda görev yapıp level atlamaktan ve bunları paylaşıp insanları oyalamaktan başka birşeyler yapma zahmetine girecekler mi ?
Kullanıcı avatarı
HeilHitler
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen HeilHitler »

"Kendi tecrübenin avantajı büsbütün kesinliğe sahip olmandır."

Ne kadar doğru bir söz. Buraya hangi yetkili ya da hangi oyuncu açıklama yaparsa yapsın bu beni tatmin etmez. Tatmin edilmek istemememden dolayı değil, bir şeyleri kendi tecrübelerimle anlamış olmamdan dolayı. Ben bu oyunda PVP sistemi göremedim, savaşılacak bir sistem göremedim. En basitinden oyundaki iksirlerin yenilenme süreleri bir dakika. Ölürsen 15 saniye sonra kalkabiliyorsun ve öldüğün yerde kalkma gibi bir lüksün yok. Sınırları zorlamadığın müddetçe iki kişiye direnemiyorsun. Peki kaç iki kişi diye devam edecek bu durum? Şifacı yoksa yanında zaten hiçsin. Savaşma gibi bir durumunda söz konusu olamaz. Anca kesileceksin, sonra sıkıntıdan çıkacaksın oyundan. Ya da bir çoğunun yaptığı gibi konuyu bölgeye, klana taşıyacaksın sataşacaksın. Oyunda gözle görülür bir düzensizlik var.

Bakın Metin2 oyununu bilir bir çok kişi. Orada bir sura karakteri ki bizim buradaki büyücüye denk gelir kendisi. Tek başına köy basardı, on tane savaşçının arasına dalar keserdi. Bazen kaçardı, iksir içer tekrar saldırırdı. İtemi olan, bir şeylere sahip olan coşardı orada. İtemsiz bir savaşçı gelip de surayı deviremezdi ki bırakın devirmeyi, o itemsizlerden 15-20 tanesini rahat rahat alırdı sağlam bir sura. Burada durum böyle mi? İlk sayfaya gidip tekrar okuyacak olursanız rezilliği görürsünüz.

Şimdi de çıkın bu bizim oyunun farklılığı deyin, deyin ki, ben de bu oyunun şimdi neden böyle olduğuna, bu hale geldiğine dair kanıt sunayım size. Hep sizler yüzünden. Sürekli oyunu başka oyunlara benzetmeme çabasına girdiniz, sürekli diğer oyunları eleştirip bu oyunu övdünüz. "Normal" oyunlardan uzaklaşa uzaklaşa bu hale geldi işte İKV.

Pazar sistemi yok.
Yetenek geliştirme sistemi yok.
Eşya geliştirme sistemi yok. Herkes aynı. "Fabrika çıkışlı gibi."
Lonca savaşı sistemi yok.
Madenler ve slot kesip materyal düşürme dışında insanların oyalanacağı vakit geçireceği bir şey yok.
Haritalar çok küçük, oyun çok dar.
Fazlasıyla Lag var hiçbir zaman da düzelmeyecek.
Tılsımlar hatalı. Slotlar hatalı. Yürünecek yollar hatalı.

... Bu liste uzar gider. Bunun sorumlusu sadece sizlersiniz, oyuncular. Hep daha iyi olacağını düşündüğünüz ve bu oyunla hiç ilgilenmediğiniz için. Oyunu oynamanız, bir şeyler satın alarak destek vermeniz bu oyunla ilgilendiğiniz anlamına gelmez. Aksine bunları yaparak, bu oyunun batmasına katkı sağladınız. Söylenecek çok şey var ama buradaki tüm yazdıklarımın hiçbir anlam ifade etmeyip de askıya alınacağını bildiğimden dolayı daha fazla yazarak okuyacakları da yormak istemiyorum. Oyunun gelişeceğini ama geliştikçe daha da batacağını ve bir süre sonra toparlayamayıp kapacağını biliyorum, hepsi o.
İki ayaklı hayvanların sıradan sohbetleri kadar kısır ve sıkıcı bir sohbeti sürdürmektense hiç konuşmamak daha iyi.

Arthur Schopenhauer
Kullanıcı avatarı
Refresh
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi
Sunucu: Eminönü
Lonca: Guardians Of İstanbul

Mesaj gönderen Refresh »

HeilHitler yazdı:"Kendi tecrübenin avantajı büsbütün kesinliğe sahip olmandır."

Ne kadar doğru bir söz. Buraya hangi yetkili ya da hangi oyuncu açıklama yaparsa yapsın bu beni tatmin etmez. Tatmin edilmek istemememden dolayı değil, bir şeyleri kendi tecrübelerimle anlamış olmamdan dolayı. Ben bu oyunda PVP sistemi göremedim, savaşılacak bir sistem göremedim. En basitinden oyundaki iksirlerin yenilenme süreleri bir dakika. Ölürsen 15 saniye sonra kalkabiliyorsun ve öldüğün yerde kalkma gibi bir lüksün yok. Sınırları zorlamadığın müddetçe iki kişiye direnemiyorsun. Peki kaç iki kişi diye devam edecek bu durum? Şifacı yoksa yanında zaten hiçsin. Savaşma gibi bir durumunda söz konusu olamaz. Anca kesileceksin, sonra sıkıntıdan çıkacaksın oyundan. Ya da bir çoğunun yaptığı gibi konuyu bölgeye, klana taşıyacaksın sataşacaksın. Oyunda gözle görülür bir düzensizlik var.

Bakın Metin2 oyununu bilir bir çok kişi. Orada bir sura karakteri ki bizim buradaki büyücüye denk gelir kendisi. Tek başına köy basardı, on tane savaşçının arasına dalar keserdi. Bazen kaçardı, iksir içer tekrar saldırırdı. İtemi olan, bir şeylere sahip olan coşardı orada. İtemsiz bir savaşçı gelip de surayı deviremezdi ki bırakın devirmeyi, o itemsizlerden 15-20 tanesini rahat rahat alırdı sağlam bir sura. Burada durum böyle mi? İlk sayfaya gidip tekrar okuyacak olursanız rezilliği görürsünüz.

Şimdi de çıkın bu bizim oyunun farklılığı deyin, deyin ki, ben de bu oyunun şimdi neden böyle olduğuna, bu hale geldiğine dair kanıt sunayım size. Hep sizler yüzünden. Sürekli oyunu başka oyunlara benzetmeme çabasına girdiniz, sürekli diğer oyunları eleştirip bu oyunu övdünüz. "Normal" oyunlardan uzaklaşa uzaklaşa bu hale geldi işte İKV.

Pazar sistemi yok.
Yetenek geliştirme sistemi yok.
Eşya geliştirme sistemi yok. Herkes aynı. "Fabrika çıkışlı gibi."
Lonca savaşı sistemi yok.
Madenler ve slot kesip materyal düşürme dışında insanların oyalanacağı vakit geçireceği bir şey yok.
Haritalar çok küçük, oyun çok dar.
Fazlasıyla Lag var hiçbir zaman da düzelmeyecek.
Tılsımlar hatalı. Slotlar hatalı. Yürünecek yollar hatalı.

... Bu liste uzar gider. Bunun sorumlusu sadece sizlersiniz, oyuncular. Hep daha iyi olacağını düşündüğünüz ve bu oyunla hiç ilgilenmediğiniz için. Oyunu oynamanız, bir şeyler satın alarak destek vermeniz bu oyunla ilgilendiğiniz anlamına gelmez. Aksine bunları yaparak, bu oyunun batmasına katkı sağladınız. Söylenecek çok şey var ama buradaki tüm yazdıklarımın hiçbir anlam ifade etmeyip de askıya alınacağını bildiğimden dolayı daha fazla yazarak okuyacakları da yormak istemiyorum. Oyunun gelişeceğini ama geliştikçe daha da batacağını ve bir süre sonra toparlayamayıp kapacağını biliyorum, hepsi o.
Katılıyorum keşke item yapmak zor olsaydı ama yapınca itemsiz 10 15 kişi vızz gelseydi bize
Kıyametin göbeğinde, İstanbul'da ya Kıyametin Efendisi olursun ya kölesi!

GuardianS of İstanbuL
Kullanıcı avatarı
HeilHitler
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

Refresh yazdı: Katılıyorum keşke item yapmak zor olsaydı ama yapınca itemsiz 10 15 kişi vızz gelseydi bize
Bir çok kişinin de bunu istediğine eminim.

Ayrıca, seviye sınırı 49'a çakıldı kaldı ve gelen en önemli güncellemeler bu seviyenin içerisine gömüldü. Eğer tılsım sistemi yeni seviyeler ile birlikte gelseydi o zaman durum biraz daha iyiye gidebilirdi fakat tılsım sistemi gelmeden dahi oyun içerisinde bu kadar dengesizlik varken, sen hangi akılla bu seviyenin içerisine TILSIM SİSTEMİ gibi büyük bir güncellemeyi koyabiliyorsun? Hiç mi düşünmüyorsun bu tılsımların tüm dengeyi daha da bozuk, karmaşık bir hale sokacağını. Yani azıcık aklı olan insan bu tılsım sistemi güncellemesinin tamamen para ve vakit kazanma amaçlı yapıldığını görebilir, sadece bir oyalama. Yeni seviyeyi oyunculara sunacak vakitleri yoktu ve vakit kazanmak için böyle bir şey yapıldı ama batırdılar. Yani şu tılsım sisteminin ve bir çok yeniliğin bu 49 seviyeye sığdırılmış olmasını düşündükçe bu oyundan nefret ediyorum. Şimdi Hol'ün devamını getirecekler ve kesin onu da 49 seviyeye sığdıracaklar. Eğer yeni bir genişleme paketinde seviye gelmezse veya ki o genişleme paketinden kısa bir süre sonra yeni seviyelerin de geleceği haberi duyurulmazsa, oyunu bilgisayarımdan komple kaldıracağım ve bir daha asla geri dönüş yapmayacağım. Son kozlarını oynuyorlar artık. Eğer oyun yapıyorsanız bu oyunun gelişiminden tutun, sonuna kadar her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüp yapmalı ve oyuncuların beklentilerini karşılamalısınız, oyuncular gibi olmalısınz, yoksa bırakın bu işi. Ve şuna da eminim ki, en iyi oyun yapımcıları, en iyi oyuncu olan değil, "oyuncu" olabilen insanların içinden çıkar.
İki ayaklı hayvanların sıradan sohbetleri kadar kısır ve sıkıcı bir sohbeti sürdürmektense hiç konuşmamak daha iyi.

Arthur Schopenhauer
mzanx
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

Mesaj gönderen mzanx »

HeilHitler artık bıraksanda herkes kurtulsa be kardeşim. İkv yönetimini suçlarken bile suçluluk psikolojisi içerisindesin. Bırak da adamlar işlerini yapsınlar. Akıl hocalığı yapacağına oyuna gir ve tılsımları üret oyunun tadına varmayı dene bence. Haa yok ben Xenotim kasmayı maden çekmeyi sevmiyorum dersen o zaman böyle anca İkv çalışanlarını kötülemekten başka bir işe yaramazsın. Bence hemen bilgisayarından kaldır. :D
Kullanıcı avatarı
HeilHitler
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

mzanx yazdı:HeilHitler artık bıraksanda herkes kurtulsa be kardeşim. İkv yönetimini suçlarken bile suçluluk psikolojisi içerisindesin. Bırak da adamlar işlerini yapsınlar. Akıl hocalığı yapacağına oyuna gir ve tılsımları üret oyunun tadına varmayı dene bence. Haa yok ben Xenotim kasmayı maden çekmeyi sevmiyorum dersen o zaman böyle anca İkv çalışanlarını kötülemekten başka bir işe yaramazsın. Bence hemen bilgisayarından kaldır. :D
Al işte, sonra oyun neden böyle diyoruz. Eğer burada söylediklerim akıl hocalığı olacaksa, evet o tabiri de kullanabilirsin. Ben gözle görülür bir şeyi ve oyunun neden bu kadar sıkıcı, boş olduğunu söylüyorum. "Tılsımlarını üret, oyunun tadına varmayı dene", diyorsun, üreteceğim kadar tılsım ürettim ama bu dengesizlik hala düzelmedi, karşılığını alamadım ve bıraktım üretmeyi, bir anlamı yok çünkü. Doğruları söylemek, kötülemek oluyor demek? Şu sayfaya atılan yorumları en baştan bir oku bakalım, insanlar memnun mu şuan ki sistemden. Neyse, senin amacını az çok tahmin edebiliyorum daha fazla yazmayacağım sana. Tekrardan cevap atmazsan iyi olur.

Arthur Schopenhauer
Kullanıcı avatarı
Gerrard8
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Gerrard8 »

o dengesizligin ortadan kaldıracaklarını sanmıyorum çünkü adam bi heves büyücü açıyor para harcıyor plusdu yükseltme kutu arttırcıı vs 100-150 tl yi bulur belki daha fazla sonra beğenmeyip savaşçı yada şifacı açıyor onada bi o kadar para harcıyor

ve konunda sonuna kadar haklısın 3-4 senede yapılmış karekterlere 1 haftalık 3000 maxlık savascının 3 yada 4 vuruşta alması çok saçma
Kullanıcı avatarı
Barbarosxhizir
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Lonca: Vuslatt

Mesaj gönderen Barbarosxhizir »

Herşey ortada Metorit 2 (III) ürettik o kadar parayla daha rakibin zırıhını kırmadan ölüyoruz ne yapıcam o noktadan sonra tılsımı çemberlitaş bölge için konuşmuyorum savaştan bahsediyorum
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
SINANGOKTURK
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos
Lonca: Olds And Legends

Mesaj gönderen SINANGOKTURK »

HeilHitler kardeşim ilk yazdığını ve üç-dört yorumunu okudum.Tamamıyla katılıyorum sana,söylenecek pek söz yok.Buna ben artık ''oyun'' diyemiyorum ama ne var ki o kadar emek etmiş bir insan olarak bir anda kopamıyorsun oyundan.Denedim olmadı ama bu böyle süregiderse bende oyunu bırakacağım nihayetinde.. :cry:
oLDS aND LeGeNDS

“Genel Etkileşim” sayfasına dön