Bir süre yoğunluktan ötürü devam edemediğim günlüğüme eskisi kadar sık olamasa da fırsat buldukça yazmaya devam ediyorum.
Lodos klanının avantajlarından faydalandım, yeterince maden çektim. Hol bölgesinde tecrübe edindim. Yalnız başına yapılabilecek birçok şeyi yaptım. Klan ne kadar kalabalık görünse de maalesef gruplaşmak, daha önce oluşmuş grupların içerisine girmek oldukça zahmetli, hatta bazen gurur kırıcı olabiliyor.
Khaos görevi için GBM-X öldürmeye gidecek bir gruptan yardım istemiştim.
Aldığım cevaplar gerçekten beni üzmüştü.
Alamadıklarım da...
Klandan çıkmaya ve oyun tarzıma uygun olan topluluğu bulmaya karar vermiştim. Azınlıklar!
Belki daha azdı sayıları, ama selam verdiğim ve neden klan değiştirdiğimi anlattığım anda oyunda olan tüm oyuncular sanki sahiplenircesine yardıma koştular. Sadece Khaos değil, tüm Çemberlitaş görevlerime yardım edebileceklerini söylediler. Doğru seçim yaptığımı hissediyordum. Sadece görevlerimin yapılacak olmasından ötürü değil, kişilerin konuşma tarzları itibari ile doğru ortamda olduğumu hissetmiştim.
Hızlıca bir grup toparladılar ve Khaos görevi için içeri girdik.
Khaos görevini yaptıktan sonra Topal'a doğru yol aldım. Yeteneklerimi sıfırladım ve Çemberlitaş'ta kullanımı daha avantajlı olacak tek yetenek (meteorit) olacak şekilde yeniden dağıttım.
Ve Çemberlitaş'a yeniden girdik herkes hazır olduğunda.
Herşey sorunsuz gidiyordu. Genelde en hafif işleri ben yapıyordum, yine de elimden geldiğince kortekslerde 15 puan olan Büyü Bozma yeteneğimden yararlanmaya çalışıyordum. Tesla Küresi kurarak ya da farklı bir yaratığa saldırmayarak grubu zor durumda bırakmıyordum. Yol Savaşçısı'nda üzerime düşen görev Köpek'i oyalamaktı.
Devam ettik, GBM-X 'i de sorunsuz kestikten sonra bölgeye devam edeceğimizi söylediler. Stuart Efendi ile tanıştım.
Semiha...
Ve Gaffar...
Dakikalarca, saatlerce giriş önünde dördüncü Meteorit 1'i arayan Lodosları düşünüyordum. Hırsın fazlası ne kadar acı.
İlk Çemberlitaş bölgemden birşey elde edememiştim. Ama çok büyük bir tecrübe elde etmiştim.
Arz olarak maden çekmek oldukça zor geldi. Madenciliğimin sonuna mı geldim acaba diye düşünmeye başladım ama bunun için yeni çözümler bulabileceğimi düşündüm. Sadece maden çekmek değil, dolaşmak bile zor.
Sığınaklara girmek için hazırlanan bir grup ile Sığınak bölgesine girdik. Bunun için tekrar yetenek puanlarımı sıfırlamıştım. Maalesef oradan da elim boş çıkmıştım.
İlerleyen zamanlarda diğer karakterlerim ile de günlüğe katılacağım.
Not: Bu zamana kadar tanıştığım veya iletişim kurduğum Lodos oyuncularımızın tavırları nedeni ile tüm Lodos klanı oyuncularını genellemek elbette doğru bir davranış olmayacaktır. Lodos klanı içerisinde de diğer oyunculara yardımcı olan, onlar için birşeyler yapmaktan çekinmeyen nadide oyuncularımız mevcut. Bkz; karşılıksız 10 adet Klorotoksin veren oyuncumuzu hatırlayabiliriz. Aynı şekilde Arz klanı içerisinde de yukarıdaki klan tanımına uymayan oyuncuların da var olabileceği aşikardır.
Çemberlitaş grubuna sizi almayanlar GM olduğunuzu bilseler ne tepki verirlerdi oda ayrı bir merak konusu :mrgreen: Ama bir GM olarak normal oyuncuların arasına karışıp herşeye sıfırdan başlayıp oyuncuların yaşadığı zorlukları görmeniz güzel bir olay umarım yakın zamanda bu sorunları çözersiniz.
Arz klanına geçerek doğru bir tercih yaptığınızı söylemek isterim. Klanın hepsi olmasa da büyük bir çoğunluğu bahsettiğiniz gibi yardımsever... Bugün sanırım oyunda karşılaştık. Sizi gördüm mısır çarşısında sanırım. Sarışın bir karakterdeydiniz.
Arz olarak maden çekme gibi bir sıkıntınız olursa klana ya da meteor bölgesine "Phelps burada mısın?" yazarsanız size yardım edebilirim.
Şah sen oyuncuların bölge girememesini veya gelişememesini oyuncuların tenbelliğine bağlıyorum oyuna ara vermiştim 1,5 yıldır oyuna tekrar başladım su an 3*4 ful krakterim ve meran sunucusunda en fazla tılsımı bulunan kişilerdenim tüm ihtiyaclarımı oyundan karşılıyorum bunların tümünü maden cekerek yaptım sadece bence kişiler doğru madene artıcı alıp yüklenmeli.
Kimse yanlış anlamasın veya gücenmesin ama ben bunu Eminönü sunucusunda her zaman dile getiririm "1 Arz 3 Lodosa bedel" gördüğümüz üzere 4 adet m1 yada şifası 3500 yada 42 bin canı olan tank arama huyu çok nadirdir Arz klanında.
Hoşş son zamanlarda o kadar çok lodos Arz klanına geçtiki artık amaç ne bilmiyorum tabiki herkesin kendi tercihi.Tabi bi gerçek daha kimse birbiriyle aynı değil elbet her iyiliğin içinde bir kötülükte bulunuyor..
Mükemmel gidiryorsunuz.Lodos klanı genellemek gerekirse azınlık ve yardım etmeyi sevmeyen bir kesim.Yasaklayan şahıs ayıp etmiş.Bu yüzden TEK YOL ARZIN ÇOCUKLARI..
Sunucu: Eminönü Karakter Adı: ???? Tarih: Şubat 2014
Eminönü Sunucusu'nda Arz klanına geçiş yaptığım günden itibaren zorluk yaşamaya devam ettim. Grup bölgelerine giden oyuncuların azlığı, kaleden çıkmak veya her an her yerde düşmanla mücadele etmek gibi zorlukları yıpratıyordu biraz. Tabi Kıyamet'te olduğumuzu düşündüğümüzde motive eden bir yanı da olmuyor değildi bu zorlukların.
Kaleden çıkıp Sivri Ada veya Büyük Hol'e gitmek istemiştim ama savaşmadan bunu gerçekleştiremeyecektim. Bir gruba dahil oldum.
Savaştık! Yeteneklerim savaşmaya çok müsait olmasa da elde olanı kullanmaya çalıştım.
Biraz ileri açıldığımızda büyülerden, sert ve ağır vuruşlardan kaçacak yer yoktu!
Biraz savaştıktan sonra oyundan çıktım. Tekrar girdiğimde karizmam yenilenmiş ve kale önü de boştu. Fırsatı değerlendirip bölge değiştirmek istedim.
Büyük Hol'e doğru yol almıştım. Öldürüldüm!
Ertesi gün savaşın durulduğu bir andan faydalanıp bankamı düzenlemek ve takipçilerim ile paylaşmak için bir takım aktarmalar yaptım. Karakterlerimle topladığım madenleri düzenledim. Piyasa değerlerine göre ortalama mal varlığımı hesapladım. Ama yine de net bir sonuca ulaşamadım tabi.
Düzenledikten sonra Meteor Bölgesi'nden Er Meydanını kullanarak çıkabilmek için Klan Paramı yükseltmek istiyordum ve bunun için karizma satan bir arkadaş ile anlaştım. Maalesef söylediği yere gidene kadar ölümle karşılaştım!
Yine de Eminönü'ne zor da olsa daha fazla karizma kaybetmeden çıkmayı başardım ve 500bin karşılığında karizma satın aldım.
Büyük Hol'e inmek üzere yola koyuldum ama uslu duramadım. Biraz tatlı rahatsızlık verdikten sonra yoluma devam ettim. Beni erken farkettiler.
Hol'de dolaştım. Yaratık öldürerek Lonca Puanı kazandım. Biraz dolaştıktan sonra oyundan çıktım.
Büyük Hol'de bulunan materyal kaynaklarını değerlendirmek istiyordum. Aynı zamanda hem etrafta bulunan yaratıkları öldürerek düşecek materyalleri biriktirmeyi, hem de yol üzerinde bulunan materyal kaynaklarından değerli maden elde etmeyi umuyordum. Madenciliğe yeniden başlamıştım. Ancak burada dolaşmak o kadar da kolay değildi!