OsmanBey yazdı:Sormak istediğim, İKV nin bu kadar Rehbere gerçekten ihtiyacı varmı?
Oyuna bu kadar fazla yeni başlayan oyuncu varmı? Oyuna yeni başlayacakları adapte etmeye çalışmaktan ziyade,
Oyun içerisinde gerçek yetkili, sorulacak sorulara cevap verecek düzeyde kişilerin olması daha uygun değilmidir?
Oyun içerisinde sadece Eminönünde 1 ile 25 seviye oyunculara bilgi vermekten daha çok görevi olacak örnek kişilerin olması gerekir diye düşünüyorum.
Rehber ekibi yeni geldiğinde herkes başvurdu,bir süre sonra da seçilenlerin çoğu tag'ı kapatıp oyunlarını eskisi gibi oynamaya başladı.Bugünlerde oyundaki rehber sayısı kesinlikle az.
Ayrıca bilgi vermekten daha çok görevi olacak biri nasıl olabilir ki ? Rehber sistemi bile doğru düzgün uygulanamamışken, kişilere daha fazla görev (ve dolayısıyla yetki) verilmesi büyük felaketlerin önünü açar.
efsaneottoman yazdı:
Rehber takımının bir diğer amacıda Destek Takmı' na katılacak yeni üyeler belirlemektir görevlerini layıkıyla yerine getirenler zamanla görevlerinde yükselirler ve böylece yeni yetkililer belirlenir anlatabilmişimdir umarım.
Keyifli Forumlar.
Galiba tam ifade edemedim.
Rehber ekibi görevleri ve Rehber ekibinin dikkat etmesi gereken hususlar bölümündeki yazılara karşı ben bu soruyu sordum.
Rehber ekibi neden sadece oyuna yeni başlayan kişilere yardımcı oluyor?
Ekibe yetki verilsin demedim. Ekibin daha fazla bilgi vermesi sağlansın dedim.
Bu yeni başlayan oyuncuların görevleri ve oyunun işleyişi hakkında bilgi verilmesinden ziyade oyunun her alanında olan sorulara Forumdaki Hızlı Destek gibi Rehber ekibininde Sorulara cevap verecek düzeyde olması gerekir.
Daha önce Rehberlik yaptım. O zaman edindiğim tecrübeden yola çıkarak. Rehber iken Çok fazla yeni oyuncu görmedim.
Sorulan sorular genellikle oyun içerisinde zaten var olan kullanıcılardan geliyordu. Bir kısmına edindiğim Tecrübeler sayesinde cevap verebilirken bir kısmına yetkimiz/iznimiz olmadığından Foruma veya Destek iletişime gönderiyordum.
Burda kesinlikle Rehberlere Yetki veya Yaptırım izni verilmesi taraftarı değilim.
Karşılaşılan sorular az çok bellidir. Belirli sorular veya olabilecek sorular karşısında eğitilip Rehber olarak.
Gerçek anlamda tam Rehberlik yapılması taraftarıyım.
OsmanBey yazdı:Sormak istediğim, İKV nin bu kadar Rehbere gerçekten ihtiyacı varmı?
Oyuna bu kadar fazla yeni başlayan oyuncu varmı? Oyuna yeni başlayacakları adapte etmeye çalışmaktan ziyade,
Oyun içerisinde gerçek yetkili, sorulacak sorulara cevap verecek düzeyde kişilerin olması daha uygun değilmidir?
Oyun içerisinde sadece Eminönünde 1 ile 25 seviye oyunculara bilgi vermekten daha çok görevi olacak örnek kişilerin olması gerekir diye düşünüyorum.
Rehber ekibi yeni geldiğinde herkes başvurdu,bir süre sonra da seçilenlerin çoğu tag'ı kapatıp oyunlarını eskisi gibi oynamaya başladı.Bugünlerde oyundaki rehber sayısı kesinlikle az.
Ayrıca bilgi vermekten daha çok görevi olacak biri nasıl olabilir ki ? Rehber sistemi bile doğru düzgün uygulanamamışken, kişilere daha fazla görev (ve dolayısıyla yetki) verilmesi büyük felaketlerin önünü açar.
efsaneottoman yazdı:
Rehber takımının bir diğer amacıda Destek Takmı' na katılacak yeni üyeler belirlemektir görevlerini layıkıyla yerine getirenler zamanla görevlerinde yükselirler ve böylece yeni yetkililer belirlenir anlatabilmişimdir umarım.
Keyifli Forumlar.
Rehber ekibi görevleri ve Rehber ekibinin dikkat etmesi gereken hususlar bölümündeki yazılara karşı ben bu soruyu sordum.
Bu yeni başlayan oyuncuların görevleri ve oyunun işleyişi hakkında bilgi verilmesinden ziyade oyunun her alanında olan sorulara Forumdaki Hızlı Destek gibi Rehber ekibininde Sorulara cevap verecek düzeyde olması gerekir.
Daha önce Rehberlik yaptım. O zaman edindiğim tecrübeden yola çıkarak. Rehber iken Çok fazla yeni oyuncu görmedim.
Sorulan sorular genellikle oyun içerisinde zaten var olan kullanıcılardan geliyordu. Bir kısmına edindiğim Tecrübeler sayesinde cevap verebilirken bir kısmına yetkimiz/iznimiz olmadığından Foruma veya Destek iletişime gönderiyordum.
Burda kesinlikle Rehberlere Yetki veya Yaptırım izni verilmesi taraftarı değilim.
Karşılaşılan sorular az çok bellidir. Belirli sorular veya olabilecek sorular karşısında eğitilip Rehber olarak.
Ben zaten şu soruna cevap vermiştim "Neden bu kadar rehber var ? " Rehberliğin bir diğer amacıda bunu olduğunu açıklamak istedim , aslında güzel bir nokta fakat birde şöyle bir şey var oyun tecrübesi olanlar oyun hakkında yardım alabilecekleri yerleri bilirler ( forum , www.istanbuloyun.com gibi ) yeni başlayan bir oyuncu ise bu tarz yerleri bilmez doğal olarak ilk yapacağı şey oyun içerisinde bulunan oyunculara sormaktır işte bu noktada Rehber devreye girer ve yeni başlayan oyuncuya yardımcı olur.
efsaneottoman yazdı:
Bu uyarıyı 3. bir kişiden aldığımda bunu yapıcağıma dair kendime söz vermiştim ve işte
Bu renk daha güzel
OsmanBey yazdı:
Şimdi daha net anladım seni.Ama yinede yapılamaz diye düşünüyorum çünkü hem yeni hem eski oyunculara,oyunun her alanında yardımcı olabilecek kalitede oyuncu sayısı az.Ve rehber seçiminde kişinin önceden aldığı cezalar da önemli rol oynuyor diye biliyorum.Mesela ben oyunu tam sürüme geçtiğinden beri oynuyorum.Şimdiye kadar hep başvurup hiç rehber seçilemememi önceden almış olduğum susturma cezaları dışında bir sebeple açıklayamıyorum.Demek istediğim hem senin bahsettiğin kadar bilgili oyuncular az,hem de bunca yıllık oyun kariyerlerinde ceza almamış olmaları da düşük ihtimal.
AtesCan yazdı:Öncelikle herkese merhabalar. İsmim Can, daha önce rehber ekibine basvurmuştum ve olumlu yanıt almıştım. Fakat olayların içine girdikçe İKV sisteminin ne kadar bozulduğunu oyun ünlendikçe ne kadar hata ve yanlışların döndüğünü gözlemledim. Bunlar sadece bir varsayım tabii ki. Başkası başka gözle görüyor olabilir. O kısım beni bağlamaz bu sadece kişisel görüş. Rehber ekibinde görev yapmaya başladım tabii ki bir hevesle, ayrıca destek ekibine yükselme hevesi falan da var yükselmemi de garanti görüyorum çünkü, bilgisayar işletmenliği konusunda M.E.B onaylı A1 sertifikam var oyuna 4 buçuk yıl emek vermişim. Her çar sınıfı hakkında ve oyun hakkında geniş bilgiye sahibim. Rehber tagım gelir gelmez (Görevim onaylandıktan yaklaşık bir ay sonra extra gecikmeli şekilde.) hemen görevime başladım ve inanırmısınız tonla raporlama yaptım. Maille göndermeye başladım o kadar çok resim vardı ki artık daha büyük dosya boyutu olamaz diyordu. Rehber tagım açık geziyordum ve bu nedenle aşırı derecede saçma sorularla karşılasıyordum. Örn. Junon Kaç Canda tısslıyor?, Jandarma Ali'nin babası kim?, Caminin içinde neden imam yok? vs. Bu saçma sorularla uğraşmaktan rehberlik yapmaya vaktim kalmıyordu ve bende Tag'i kapattım. Artık tagsiz yapıyordum rehberliği. Daha sonra ben yaz ayı olduğundan tatile gittim geldim (15 gün) ve ne göreyim rehberlik tag'im dükkanda gözükmüyor. Defalarca mail atıp sordum lâkin cevap alamadım. Daha sonra bir teknik sorun olduğunu ve düzeleceğini ümit ederek oyuna devam ettim çünkü REHBER ceketim bizzat yerinde duruyordu. Aradan uzun zaman geçince dayanamadım bu sefer birkaç mail adresine birden mail attım ve o şahıstan cevap geldi... Forumdaki tartışmaya açık yorumlarınızdan ötürü rehberliğiniz elinizden alınmıştır. Ama ama nasıl olurdu bu benim forum hesabımda o zamanlar taş patlasın 7 mesaj vardı... Ve benim forum hesabım daha rehber tag'i dahi almamıştı. Nasıl suçlanabilirdi ki? Birisi nickim adına hesap açıp yazı da yazabilirdi, ben olduğumu nerden bileceklerdi? Ve sonra anladım ki, bazı insanlar oyunda insan beğenisine göre iş yapıyor.Yani siz enayi gibi çalısıyorsunuz, gönlünüzden gelerek iş yapıyorsunuz ve sonrasında hevesiniz birden bire kişisel zevkler yüzünden kırılabiliyor. Tekrar şansımı denemek istedim GM'lerle konuştum tek cevap ''ALAMAYIZ''. Canınız sağ olsun. Pekâlâ dedim ve oyunu bıraktım iki buçuk ay önce. Daha Türkçemiz kelimesinin birleşik olduğunu bilmeyen ''miz'' ekinin ayrılması gerektiğini düşünen fakat Türkçe kurallarını çok iyi kullanılması gerektiği söylenilen kişiler yaz ayında rehber ekibine girip sonbaharda GM bile oldular. Ben artık yokum. Hakkımı verebilecek oyunlar oynuyorum. Çünkü ben bir oyunda asla normal player olarak kalmadım, işin teknik yönü hep ama hep ilgimi çekti bunun nedeni ise bilgisayar programcılığı ile uğraşıyor olmamdı. Delphi 7.0 biliyor, şu anda da C, C# ve C++ öğreniyorum. Daha önce aranızda bilen var mı bilmiyorum ama ''MÜTTEFİK'' adlı oyunda adminlik yaptım. Orada işin içine torpil girince ve gold üyelere müsemma göstermemiz gerektiği söylenince adminliğimi bıraktım. Şimdi ise o dönen torpillerden dolayı kapandı oyun. Size burada as kadronuzla ve seviyeli oyun elemanlarınızla başarılar diliyor. Rehber ekibine girecek arkadaşlara da şans diliyorum. Kolay gelsin. (Bu sadece bir iç dökmedir, üstüne alınmayan kişileri bağlayan ya da buna bağlı geçerli olan hiçbir kişisel suçlama amacı güdmemektedir.)
Not: Çarım ya da forum hesabım hiçbir banlanma ve benzeri cezaya maruz kalmamıştır.
Keyifli Forumlar.
Daha bankaya inemez iken Rehber olup camiide yardım etmek için ne tür bir yol planlıyorsunuz?
Hiçbir şey başladığı gibi bitmez hayatta.
Ya hedeflediklerimiz ya biz biteriz daima.
Bir şeyi bıkmadan istemek,
Daima kazanmak için bir çabadır insana.
Sırf senin yazdığın saçma mesaj yüzünden yazdığım şeyi sildim askleipos bana bu oyunu bırakmamın sebebini bir kez daha pekiştirdin teşekkür ederim. Evet ben bu oyunu senin gibiler yüzünden bıraktım. Koca yazıyı okuyup sadece kendi düşüncesini ortaya koyanlar yüzünden
hallelujah yazdı:Forum adımı Hallelujah olarak yazdım gerçeği hallelujah sorun olur mu?
Sorun olmaz diye düşünüyorum sisteme girdiklerinde çıkmasa bile yakın sonuçlara ulaşabilirler bence.Ki bu konuyu takip ediyorlarsa eğer ve bu yazdığını görürlerse durumu anlarlar herhalde.
Arkadaşlar rehberlik başvurusu ile ilgili herhangi bir sonuç açıklama tarihi hakkında bilgisi olan varmı...Nerull yada herhangi bir yöneticimiz bu konu hakkında bizleri bilgilendirirseler seviniriz...Eminönü Sunucusu / ATLETİK / Atletikbüyücü / Şifacıatletik
Şakağımdaki kansa, o benim gülüşümdür, Namert sürünmektense, erkekçe ölüşümdür