[ Azap Birliği ]

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
PASAXVARYEMEZ
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları

Re: [ Azap Birliği ]

Mesaj gönderen PASAXVARYEMEZ »

takio yazdı:Oncelıkle Azap Birliğine Katılmak Bize Destek Vermek Bizle Aynı Dusunceyi Savunun Diye Kimse Zorlama Veya Baskı Yapmıyor .

RoA Yönetim Demek ? Demiştim

Burda Sayı Vermicemki DEV , GM gibi Yöneticilerin Çogu RoA Çıkışlıdır ..

Bununla Herzaman Övünür Gurur Duyarız . Lakin Bizim Amacımız Sadece Kendi Sesimizi Duyurmak Olsa Biz Zaten Gerken Yerlere İsteklerimizi Duyurabılıyoruz . Ama Bu Olusum Tum Sunucularda Tum Loncaların Veya Loncası Olmayan Guclu Gucsuz Herkezın Fıkrını Belırtebılıcegi Bir Kurum Olusturmak Tek Bir Çatı Altında Toplamak ..

Eleştirilerinizi Yaparken Mantıklı Yapıp Kendınızı Kucuk Dusurmeyin .

Bazı ARkadaslarımız Durmadan Saldırmaya Calısyor . Onlar Amaclarını Aşmaktadırlar Sadece KAralamak İçin Saldırıyolar Ama Farkında Degıller Saldırıları Dusuk Savunmamız Yuksek ;)

Bu Etkınlık RoA ' ait Diyen Arkadaslar İçinde 300 Kişi ye Yakın Bir Üye Sayısı Olan Loncada Sızce Kendımızı Buyuk Gormek Istesek Kendimizin Sadece Yapıcagı Olusumlar Yeterli Olmazmı ?

Şimdi Lütfen Boş Vaatlerde Bulunup Boş Yere Saldırıcagınıza İzleyin Görün ...

Saygılar , Sevgiler
RoA'lı kardeşlerim SONUNA KADAR SİZE DESTEK VERECEM SİZE VE SİZİN GİBİLERE GÜNCENDİM VE HER ZAMAN GÜVENECEM BEN KESİN KATILACAM AMA İNŞ. LONCAMLA BİRLİKTE KATILIRIZ ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞIRIZ,

BeLaX LoNCaSı
PAŞAXVARYEMEZ

Nice insanlar gördüm, üzerinde elbisesi yok.
Nice elbiseler gördüm, içinde insan yok.
´´HZ.MEVLANA´´
Kullanıcı avatarı
PASAXVARYEMEZ
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

Arkadaşlar;

RoA LoNCaSı desteklerinizi bekliyorum bence çok güzel ve akıllıca düşünmüşler unutmayınki daha 1 veya 2 ay önce er meydanında bize 2 isim değiştirme son 1 sonra hiç verilmemişti bunu unutunuz sanırım eğer Azap Birliği istenilen yere kadar gelirse emin olunki İKVDE artık daha çok SÖZÜMÜZ GEÇECEK TLOO LoNCaSı' dada değerli kardeşlerim var bence böyle yaparak hem bizleri hem kendinizi üzüyorsunuz ben RoA LoNCaSı'sında olmamama rağmen destek verecem elimden gelenide yapacam çünkü bunu bende yapmak istiyordum doğru bir zamanı bekliyordum EĞER HARBİDEN İKV' DE SÖZÜNÜZÜN GEÇMESİNİZİ İSTİYORSANIZ DESTEK VERMENİZİ İSTERİM.

***BeLaX LoNCaSı***
PAŞAXVARYEMEZ

´´HZ.MEVLANA´´
Kullanıcı avatarı
WaxWhineRAVYN
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Kuklacı
Klan: Lodos

Mesaj gönderen WaxWhineRAVYN »

Selamlar

Destek ve Köstek olanlara tekrar teşekkürler.

Bazılarımız takılmış RoA'nın projesi, RoA'nın çıkarlarına hizmet edecek filan diye...

Proje daha hayata geçmeden böyle bir yorum yapmanız doğmamış çocuk hakkında, "bundan adam olmaz" demek gibi bir şeydir.

RoA bu projede büyük destekçilerden biri ve sponsor konumundadır. Projeyi yapan ve yayan kişilerin RoA üyesi olması bunu RoA'nın projesi gibi gösterse de RoA üstü bir projedir.

Yakup (Badxdream) diyorsun ki 700 bin kişiye de ulaş. Bunun ne kadar imkansız bir şey olduğunu sende benim kadar biliyorsun. Tüm oyuncuların söz hakkı olması lazım diyorsun ki oluşumun kapıları herkese açık isteyen katılabilir, bireysel veya loncasıyla.
Bu oluşumu bir sendika gibi görebilirsiniz, nasıl ki bir sendika savunduğu meslek grubunda ki herkesi bünyesinde barındıramıyor sa bu projenin de barındırma şansı yoktur. Ama herkese söz hakkı vermiştir.

Yöneticilerin zamanında RoA'dan çıkmasını sorun eden arkadaşlar olmuş, evet bazı RoA üyeleri yöneticilik makamına yükselmişlerdir. Fakat bizler asla o makamı kullanmadık. Zaten öyle bir şey olsa ve herhangi bir kanıt gösterebilen olsaydı görevlerine son verilirdi.

Yakup senin anti RoA'cı olman biraz garip, bugün karşısında durduğun loncanın bir sene kadar öncesinde üyesi ve fanatiğiydin. Hatta bugün eleştirdiğin İKV yönetiminin bir üyesiydin :)

İyiForumlar...
WaxWhineRAVYN
OkhDayy

Kullanıcı avatarı
PASAXVARYEMEZ
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

WaxWhineRAVYN yazdı: [Yakup senin anti RoA'cı olman biraz garip, bugün karşısında durduğun loncanın bir sene kadar öncesinde üyesi ve fanatiğiydin. Hatta bugün eleştirdiğin İKV yönetiminin bir üyesiydin :)

İyiForumlar...
:lol: :lol:
PAŞAXVARYEMEZ

´´HZ.MEVLANA´´
Kullanıcı avatarı
BadXDreaM
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

Mesaj gönderen BadXDreaM »

WaxWhineRAVYN yazdı: [Yakup senin anti RoA'cı olman biraz garip, bugün karşısında durduğun loncanın bir sene kadar öncesinde üyesi ve fanatiğiydin. Hatta bugün eleştirdiğin İKV yönetiminin bir üyesiydin :)
RoA fanatigi olmam yanlışlarını eleştirmemem anlamına gelmiyorki ?( ben roadayken roa yı liderini eleştiren adamım Oktay Musa abi orda sor anlatsın her işini eleştirmişimdir :) ) Geliyormu yoksa . Ben diyorumki ikv camiasının temsil edilebilmesi için 1000 kişiden fazlası olması gerek olması gerekende o degilmi oktayım . İKV yönetiminin üyesiydim yönetimin üyesi demiyelimde gönüllü çalışanlarıydım diyelim buna talihsiz bir olay oldu . Bu demek degilki ikv yi eleştiremem ? Ben bu oyunun daha iyi yerlere gelmesini sizden daha fazla istiyorum . Hep savunmuşumdur bir yerde herşey dogru ise orda yanlışlar kol geziyordur haksızmıyım ? Ben bugün bile sorsan RoA cıyım derim ki runsayla az sohbet ettik oyunda bugün elimde şansım olsa roa kuklacıyı komple fes ederim demişimdir ;) Vaktinde sizede söylemedimmi bunları ben siz herşeyi dogru yaptıgınıza inanırken ben farklı açılardan bakmadımmı ;) Ben bunları inkar etmiyorumki . Eleştiri iyidir Oktay varsa yanlışınız düzeltin en büyük destekçiniz ben olam kuklacıda ;) Ama bana şunu savunma 700.000 kişiyi 1000 kişinin temsil edemiycegi online bir oyunda açık ve nettir ... Bak ilk yorumumda tuttum bu fikri demişim az oynama yapın daha da geliştirin dedigim gibi en büyük destekçiniz ben olam ;)
kötürüya

Sizler birer kuklasınız oynamayı bekleyen BİZLER ustayız o konuda oynatmayı bilen
Kullanıcı avatarı
WaxWhineRAVYN
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Bende dediğim gibi önerilere ve desteğe açığız, sen 700 bin kişiyi nasıl dahil edebileceğimizi söyle bende edeyim :)

Şurası eksik burası fazla de düzeltelim, bu sadece senin için değil tüm İKV oyuncuları için geçerli. Konuyu okuyan herkes belirtsin "burayı yanlış düşünmüşsünüz şöyle olsa, daha iyi olur" diye. Zaten isteğimiz de bu tüm oyunculara mal etmek bu oluşumu.

İyiForumlar...
WaxWhineRAVYN
OkhDayy

Kullanıcı avatarı
BadXDreaM
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

700.000 kişiyi loncalara baglı kalarak seçmek neden ? 70 milyonluk ülke seçimlerle kendi temsilcilerini seçmiyormu ? Sunucuların nüfüsları baz alınarak kendi aralarında temsilci seçmelerine imkan tanıyın . Nüfusu kalabalık sunucular daha fazla temsilci seçsinler . Eski yönetici seçimleri gibi . Bu sayede herkes kendi istedigi tanıdıgı kişiyi seçecektir ve daha çok kişiye ulaşılacaktır yine herkes sevdigi kişiye istegini iletecektir .

Peki loncalara baglınılarak yapılandan farkı ne ?
1- Kişi A loncasını sevmiyor olabilir onlara dertlerini , isteklerini söylemiyor olabilir . Bu seçimlerle herkese her kesime hitap etcek kişiler nasılsa çıkacaktır herkes deyim yerindeyse kendi adamına derdini anlatacaktır
2-BU sayade ilerde birgün bir istek kabul edildiginde bakın bizim seçtigimiz adamlar bu işi başardılar denilcektir . ( liderlerimiz başardılar denilmiycektir kimseye temsil edilmek ters gelmiycektir )
3- Sunucu temsilcileri ( milletvekili ) atıyorum eminönü sunucusunun nüfusu fazla oldugundan 15 kişi seçildi ve bu kişileri sunucu oylarak seçti . Kendi sunucularındaki istekleri bir hafta boyunda topladıktan sonra diger sunucu temsilcileriyle bir araya gelerek bu istekleri bir sıraya koyarak çalışmaya başlayabilir

İletişim konusunda

İletişim konusunda artık bence çag atlamanız gerekmekte msn panelden bu işler olmaz skyp dende olmaz şu anda kendi takımımda kullandıgımız Team speak a geçiş yapmanızı öneririm . Sesli olarak birbirinizi daha iyi duymanız açısından skyp den farklı bir programdır araştırın siz atadıgınız tuşa basmadan karşı tarafa sesiniz gitmemekte
http://www.teamspeak.com/

Peki kimler seçilcek ?
Burda ikv yönetimden yardım alabilirsiniz . Seçilcek adayların bazı özellikleri ve yaş sınırı olması daha iyi olacaktır . 15 kişinin seçilcegi bir seçimde herkese hitap etcek insanların tercih edilmesi daha iyi olacaktır . Vaktinde ben nasıl herkesle sohbet eder onlarla konuşurdum her sunucuda buna benzer 15 kişinin çıkcagından eminim . Bir lodosun bir arzı sevmemesi veya bir arzın bi lodosu sevmemesi muhtemel ama onların seçicegi adaylara itirazları olmuycaktır .

A loncası oyun içerisinde üye sayısı çok olabilir ama sevilmez ve diger oluşumlar onlarla aynı ortam içinde olmayı istemiyceklerdir . Seçilen üyeler sunucu lideri arz klanı lideri lodos klanı lideri olarak adlandırılmıycak bu bana ters geldigi gibi oyuncuların geneline itici bir faktör görüncektir . Seçilen kişiler seçilmiş kişiler oyuncuyu dinlemeye hazır olan kişiler olmalıdır . Kesinlikle lider gibi oyuncuların üstüymüş gibi bir sıfat ile bu kişiler adlandırılmamalıdır itici gelmemesi için ama temsilci denilebilir her oyuncu kendi temsilcisini seçmelidir ve temsil edilmelidir ama belli başlı loncaları alarak sadece onları dinleyerek olmaz bırakın herkes kendi temsilcisini seçsin lider demiyorum dikkat temsilci . Bu kişiler göze batmayan kişiler olursa daha iyi olcaktır . 700.000 kişiyi anca bu yolla dahil edersin . LOncaları aldıgında sadece o katılan loncaların istekleri için ugraşmakdan daha iyi olcaktır . Bana sorulsa veya ben olsaydım bunu sölerdim . Umarım ne anlatmak istedigimi anlatabilmişimdir .
Ama bırakında kim kimi istiyorsa temsilcisini seçebilsin sonuçta reelde de seçimlerle şehirlerimizi , kendimizi temsil etmeleri için milletvekili seçiyoruz . Her insanın temsilcisini seçme ve temsil edilmeye ihtiyacı vardır 700.000 kişilik bir ortamda ve herkese uyan istedigi gibi konuşcagı kişilerde vardır bu oyunda .

Türet Oktay ım fikir türet yalnız herkes kendi temsilcisini seçsin şu veya bu loncanın adı karıştırılmasın bu işe kimse kimseye liderlik etmesin liderlik ismi anılmasın bile temsilci denilsin buna ;) Bana kalırsa bu temsilciler ne arz ne lodos olsun nede şu veya bu loncaya taraf olsun klansız loncasız insanlarda çok bu oyunda ;)

Takio msn den gm lerle görüşüyorya hani hah yönetimi bu konuda o ayarlıycaktır :)
kötürüya

Sizler birer kuklasınız oynamayı bekleyen BİZLER ustayız o konuda oynatmayı bilen
Kullanıcı avatarı
BadXDreaM
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

Ayrıca bu işi RoA nın yürütmemesi lazım yürütüosa bile gizli kalmalıdır bak takio ya bu işide RoA yaparsa ilerde GM lerle aslında övünmüyoruz deyipte devamlı onlaı gündeme getirdikleri gibi bazo RoA lı üyelerin yarın birgün bunuda gündeme getirceksiniz izlenimi vard artık herkeste ;) Gİzli kalın gündeme RoA adını getirmeyin bile ben az çok bugün oyunda(kuklacıda) nabız yokladım bişi yazıosam boşa yazmam bilion ;)
kötürüya

Kullanıcı avatarı
WaxWhineRAVYN
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Selamlar tekrardan,

Dediğini şöyle geliştirelim;

Bu oluşuma katılacak loncalar arasından bir lonca temsilcileri meclisi kuralım buna ek olarak, dediğin gibi seçimle gelecek bir temsilciler meclisi de kuralım.

Bu temsilciler meclisi için;

-Her sunucudan 30 - 35 yaş ve üstü oyuncuların ( yaşın verdiği bir olgunluk olacağından dolayı böyle olması daha mantıklı geldi bana, tabi değişebilir) arasından seçimle her sunucuda 5'er temsilci alalım. ( sayı 5 diyorum çünkü hangi sunucuda kaç oyuncu oynadığını bilemeyeceğimiz için ve İKV yönetiminin bize bu bilgiyi vereceğini sanmadığım için böyle olması daha mantıklı olacaktır.)

-Bu temsilciler meclisi ve lonca temsilcileri meclisinin ortak oylamasıyla (forum üzerinden anket yaparak) birlik için alınacak kararları belirleyelim.

Ve dediğin gibi lider sıfatını kaldırıp "temsilci" diyelim.

Fakat İKV forumunda temsilcilerin seçimini yapmak için anket özelliğini kullanamıyoruz, bunun içinde ikvonline.net yönetiminin desteğini alalım, kabul ederlerse. Seçimde oy kullanmak isteyen her oyuncu o forum üzerinden oyunu istediği adaya kullanır.

İletişim açısından önerin biraz zor, herkes mic edinemeyebilir ya da her zaman müsait olamayabilir o nedenle group msn daha uygun olacaktır. Log arşivi oluşturulacağı düşünülürse msn en mantıklı tercih.

Daha farklı yorumu olan oyuncu varsa önerileri bekliyoruz.

Ek olarak azapbirliği.com için hazırlık çalışmaları devam ediyor, mod ekibinde yer almak isteyen oyunculara da kapımız açık site yönetiminde ve yapımında katkı sağlamak isteyenler Tılsım sunucusu oyuncusu "KFYGFB(Hüseyin)" ile iletişime geçebilir.

Dediğim gibi bu projenin çıkışı RoA kökenli olabilir fakat tüm oyunculara açıktır, her türlü görüş ve öneriye her zaman açığız.
Bu birlik İKV oyuncularının tamamınındır. Bizim eksik veya yanlış gördüğümüz noktalar olabilir, bunları düzeltmek sizin elinizde ;)

Destek ve önerilerinizi bekliyoruz.

İyiForumlar...
WaxWhineRAVYN
OkhDayy

Kullanıcı avatarı
xSagopaKajmerx
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen xSagopaKajmerx »

varsayalim ki siz oyuncuların sesını duyurmak ıstıyorsunuz ama kime ? ne için ? neden ? oyuncular istediklerınde sesınız duyuramıyor mu ? zorda kalınca desteğe/hızlı desteğe mesaj atamıyor mu ? buradaki amaç ne onlarca kez okumama rağmen hala anlamadım.

amaç devrim mi ? yani devlet kötü yönetiliyor ise devrim yapılır. yönetim oyuncuya kötü mü davranıyor (istisnalar olabilir ama istisnala kaideyi bozmaz) insanlar oyuna eğlence için stres atmak için geliyor siz ne yapmaya calsııyorsunuz roa olarak zaten maşallah böyle bişeye hiç gerek duymuyorsunuz SirOnur zaten en önemli roa üyelerinden bilmeyen mı var? bana burdakı amacınızı tam olarak acıklayın :!:

“Genel Etkileşim” sayfasına dön