Bu gece bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi. Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi? Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.
Muhammet Asım Küçük
***Börteçine Loncası İletişim Sayfası**(Yeni)
Re: ***Börteçine Loncası İletişim Sayfası**(Yeni)
asim3428 yazdı:Bu gece bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi. Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi? Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.
Muhammet Asım Küçük
@asim3428; Teşekkür ederiz Asım abi.Allah tüm müslüman aleminin ettiği duaları kabul eylesin.CuRe yazdı:Gün vardır, bin yıldan uzun gelir bize. Bir yıl vardır, bir günden kısa gelir bize. Bire bin yazılan bu gecede dua edelim Rab'bimize. Hayırlı kandıller..
@CuRe; Teşekkür ederiz.Sizlerede hayırlı Kandiller.
Yusuf ATMACA

Zafer "Zafer benimdir" diyebilenlerindir.
-
- Salgın Koruyucusu
- Sunucu: Tılsım
Ülkücü değilim ve hiçbir siyasi görüşüm bulunmamakta.Bununla beraber loncanıza 49.Seviyeden sonra katılmak istiyorum.Acaba lonca ismini başına eklemem gerekir mi?Eğer gerekirse değiştirdikten sonra başvurmak istiyorum.Ayrıca ben ismimi süslü yapabilir miyim?Mesela o0BörTEÇİNExMERİÇ0o gibi.Ayrıca ben sadece yazları girebiliyorum bir sorun olur mu?Eğer olursa sadece yazın lonca üyesi olurum yaz haricinde üyeliğim askıya alınır böyle birşey mümkün müdür?Teşekkürler...
-
- Salgın Koruyucusu
- Sunucu: Tılsım
Flood kuralına aykırı davrandıgım için özür dileirm ama birşey sormak istiyorum.En başta kızıl bir elmanın üzerinde hilal kurt ve türk dünyası var.Elma olmasının nedeni dünya yı mı simgelemekte?Kırmızı rengide türk kanını.Böylece türk dünyası anlamına geliyor.Haritada konunca tam oluyor üzerinede bir hilal ve kurt tamamdır.Doğru mu yorumladım.Biraz saçma bir soru oldu ama meraklılığımdan, bağışlayın.Hani bayrak yerine elma kullanmak, dünya nasıl elipstir ya türk dünyasınıda öyle simgelemek için mi?
Selamlar,xXxAAVENGERRxXx yazdı:Ülkücü değilim ve hiçbir siyasi görüşüm bulunmamakta.Bununla beraber loncanıza 49.Seviyeden sonra katılmak istiyorum.Acaba lonca ismini başına eklemem gerekir mi?Eğer gerekirse değiştirdikten sonra başvurmak istiyorum.Ayrıca ben ismimi süslü yapabilir miyim?Mesela o0BörTEÇİNExMERİÇ0o gibi.Ayrıca ben sadece yazları girebiliyorum bir sorun olur mu?Eğer olursa sadece yazın lonca üyesi olurum yaz haricinde üyeliğim askıya alınır böyle birşey mümkün müdür?Teşekkürler...
Öncelikle şuan için loncaya üye alımı durdurulmuştur lakin danışılıp uygun görülürse loncamıza alım söz konusu olabilir.Loncaya alındığını varsayarsak sizin değiminizle isminizi süslü yapmakta bir sıkıntı olmayacağını belirtmek isterim.Loncamızın ön adını kullanmak zorunludur.
:idea: Ek olarak;
Loncamıza başvuruları buraya tıklayarak yapınız.
Yusuf ATMACA

Zafer "Zafer benimdir" diyebilenlerindir.
- ustax66
- Sığınak Fedaisi
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Raiders Of Anatolia
xXxAAVENGERRxXx yazdı:Ülkücü değilim ve hiçbir siyasi görüşüm bulunmamakta.Bununla beraber loncanıza 49.Seviyeden sonra katılmak istiyorum.Acaba lonca ismini başına eklemem gerekir mi?Eğer gerekirse değiştirdikten sonra başvurmak istiyorum.Ayrıca ben ismimi süslü yapabilir miyim?Mesela o0BörTEÇİNExMERİÇ0o gibi.Ayrıca ben sadece yazları girebiliyorum bir sorun olur mu?Eğer olursa sadece yazın lonca üyesi olurum yaz haricinde üyeliğim askıya alınır böyle birşey mümkün müdür?Teşekkürler...
Börteçine loncası Ülkücü bir loncadır. Doğru, ama aramızdaki bütün arkadaşlarımızın Ülkücü olması gibi bir kural yoktur. Aramızda ülkücü olmayan kardeşleriminde olduğunu biliyorum. Loncamızın Ülkücü kimliği siyasi değil, dünya görüşü olarak geçerlidir. Bunun manası Türk kültürünü ve Türk Aile terbiyesinin gerektirdiği gibi davranmayı kabul etmektir. Loncamızın kurulu olduğu oyun siyasi bir yapı olmadığı için, loncamızda siyasi olarak değil manevi anlayış olarak Ülkücüdür.
Loncamıza katılman neticesinde çar isminin başına Börteçinex İfadesini yazman kuraldır bu süslü yada sade olabilir.
Loncamızda tahsilinden veya işinden dolayı seyrek olarak veya belli dönemlerde oyuna giren kardeşlerim mevcut, aynı durum senin içinde geçerli olabilir.
Loncamıza katılma isteğin geçerli ise hakkındaki bilgileri yine forum sayfamıza yaz, üye alım sorumlularımız değerlendirerek yönetim kurulu kararını forum sayfamızdan ve özel kanaldan size bildireceklerdir.
Sevgi ve Saygılarımla

[right]Arif YAMAN[/right]
- ustax66
- Sığınak Fedaisi
xXxAAVENGERRxXx yazdı:Flood kuralına aykırı davrandıgım için özür dileirm ama birşey sormak istiyorum.En başta kızıl bir elmanın üzerinde hilal kurt ve türk dünyası var.Elma olmasının nedeni dünya yı mı simgelemekte?Kırmızı rengide türk kanını.Böylece türk dünyası anlamına geliyor.Haritada konunca tam oluyor üzerinede bir hilal ve kurt tamamdır.Doğru mu yorumladım.Biraz saçma bir soru oldu ama meraklılığımdan, bağışlayın.Hani bayrak yerine elma kullanmak, dünya nasıl elipstir ya türk dünyasınıda öyle simgelemek için mi?
Logomuzdaki kızıl elmanın manası hedeftir.
Hilal, İslam ahlakını ifade eder.
Bozkurt, Türk Milletinin bağımsızlık sembolüdür.
Türk dünyası haritasıda, kızıl elmanın ilk aşaması olan Türk devletlerinin tek birlik altında birleşmesidir.
Kırmızı renk ise ifade ettiğiniz gibi Türk şehitlerinin Vatan, Millet ve Bayrak uğrana akan kanlarıdır.
Sevgi ve Saygılarımla

- ustax66
- Sığınak Fedaisi
28 AĞUSTOS TARİHTE BUGÜN
Olaylar
1916 - Birinci Dünya Savaşı'nda Almanya Romanya'ya, İtalya da Almanya'ya savaş ilan etti.
1963 - Washington, D.C.'de yapılan ve yüzbinlerce kişinin katıldığı mitingde, Martin Luther King ünlü I Have a Dream (Bir Hayalim Var) konuşmasını yaptı.
1974 - Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nde elektrik üretilmeye başlandı.
1979 - Nesrin Olgun, Manş Denizi'ni yüzerek geçen ilk Türk kızı oldu.
1987 - Kocatepe Camisi, Başbakan Turgut Özal tarafından açıldı.
1988 - İtalyan Hava Kuvvetleri gösteri takımının üç uçağı havada çarpışarak seyircilerin üzerine düştü. 75 kişi öldü, 346 kişi ciddi biçimde yaralandı.
1990 - Körfez Savaşı: Irak, Kuveyt'i yeni ili ilan etti.
1995 - Markale Katliamı: 37 kişi öldü, 90 kişi de yaralandı. Bu olay, NATO askeri müdahalesine bahane oldu.
1996 - Galler Prensi Charles ile Prenses Diana boşandı.
2007 - TBMM'de cumhurbaşkanlığı seçiminin üçüncü turu yapıldı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kayseri milletvekili Abdullah Gül, 339 oy alarak Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. cumhurbaşkanı seçildi.
Olaylar
1916 - Birinci Dünya Savaşı'nda Almanya Romanya'ya, İtalya da Almanya'ya savaş ilan etti.
1963 - Washington, D.C.'de yapılan ve yüzbinlerce kişinin katıldığı mitingde, Martin Luther King ünlü I Have a Dream (Bir Hayalim Var) konuşmasını yaptı.
1974 - Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nde elektrik üretilmeye başlandı.
1979 - Nesrin Olgun, Manş Denizi'ni yüzerek geçen ilk Türk kızı oldu.
1987 - Kocatepe Camisi, Başbakan Turgut Özal tarafından açıldı.
1988 - İtalyan Hava Kuvvetleri gösteri takımının üç uçağı havada çarpışarak seyircilerin üzerine düştü. 75 kişi öldü, 346 kişi ciddi biçimde yaralandı.
1990 - Körfez Savaşı: Irak, Kuveyt'i yeni ili ilan etti.
1995 - Markale Katliamı: 37 kişi öldü, 90 kişi de yaralandı. Bu olay, NATO askeri müdahalesine bahane oldu.
1996 - Galler Prensi Charles ile Prenses Diana boşandı.
2007 - TBMM'de cumhurbaşkanlığı seçiminin üçüncü turu yapıldı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kayseri milletvekili Abdullah Gül, 339 oy alarak Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. cumhurbaşkanı seçildi.

- ustax66
- Sığınak Fedaisi
KEBAN BARAJI
Keban Barajı, Keban ilçesinde, Fırat Nehri üzerinde, 1965-1975 yılları arasında inşa edilmiş olan elektrik enerjisi üretimi amaçlı barajdır. Beton ağırlık ve kaya dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 16.679.000 m³, akarsu yatağından yüksekliği 210,00 m, normal su kotunda göl hacmi 31.000,00 hm³ normal su kotunda göl alanı 675,00 km²'dir.
Keban Baraj Gölü bu özellikleriyle Türkiye’nin Atatürk Barajı'nın gölünden sonra en büyük yapay gölüdür. Doğal göllerle bir arada sıralandığında Van Gölü, Tuz Gölü ve Atatürk Baraj Gölü'nün ardından 4. sırada yer almaktadır. Baraj gölünün Murat Nehri Vadisi boyunca uzunluğu 125 km’dir. Genişliği yer yer değişmektedir. Keban baraj gölünde elektrik üretiminin yanı sıra su avcılığı yapılmakta ve balık üretimi de gerçekleştirilmektedir. Gölün etrafında Elazığ ve çevre illerin halkının faydalandığı eğlence ve mesire yerleri mevcuttur. Üzerinden feribotla üç ilçeye geçiş yapılabilen gölün, özellikle iskelelerinde ve Elazığ-Bingöl karayolu üzerindeki sahilinde çok sayıda balık lokantası hizmet vermektedir.
Enerji açısından Türkiye’nin ilk dev yatırımlarındandır. 1965 yılında yapımına başlanılmıştır. 1974 yılında ilk 4 büyük tribünü, 1981 yılında da diğer 4 türbini devreye girdi. Barajın toplam kurulu gücü 1330 Megawatt olup yıllık enerji üretimi 6 Milyar kWh dir. Kurulduğunda Türkiye’de üretilen elektriğin %20 sini tek başına karşılayan santral şu an tüketilen toplam elektriğin % 8’ini karşılamaktadır. Keban Barajı böylece 1950'lerde Hirfanlı Barajı ve Sarıyar Barajı'nda büyük baraj inşaatı tecrübesini kazanmış Türk mühendisliğinin ortaya koyduğu ilk dev baraj olup, gururu ve alnının akıdır.
Baraj mevkii Elazığ'ın 45 km kuzeybatısında, Malatya'nın 65 km kuzeydoğusunda olup, Karasu ve Murat nehrinin birleştiği yerden 10 km daha aşağıda nehrin aktığı en dar boğazlarından birindedir. Karasu ile Murat nehirlerinin birleşmeleri ile meydana gelen Fırat nehrinin bu birleşme noktasından itibaren ilk uygun baraj yeridir.
Fırat nehri yılın muhtelif zamanlarında çok farklı bir akım düzenine sahiptir. Ortalama geçen su miktarı 635 m³/sn.'dir. Kış aylarında ortalama debi 200 ile 300 m³/sn. arasında değişir. Nehrin bir yıl içinde geçirdiği suyun % 70'i kar erime mevsiminde yani Mart ile Haziran ayları arasında geçer.
Keban Barajı, Keban ilçesinde, Fırat Nehri üzerinde, 1965-1975 yılları arasında inşa edilmiş olan elektrik enerjisi üretimi amaçlı barajdır. Beton ağırlık ve kaya dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 16.679.000 m³, akarsu yatağından yüksekliği 210,00 m, normal su kotunda göl hacmi 31.000,00 hm³ normal su kotunda göl alanı 675,00 km²'dir.
Keban Baraj Gölü bu özellikleriyle Türkiye’nin Atatürk Barajı'nın gölünden sonra en büyük yapay gölüdür. Doğal göllerle bir arada sıralandığında Van Gölü, Tuz Gölü ve Atatürk Baraj Gölü'nün ardından 4. sırada yer almaktadır. Baraj gölünün Murat Nehri Vadisi boyunca uzunluğu 125 km’dir. Genişliği yer yer değişmektedir. Keban baraj gölünde elektrik üretiminin yanı sıra su avcılığı yapılmakta ve balık üretimi de gerçekleştirilmektedir. Gölün etrafında Elazığ ve çevre illerin halkının faydalandığı eğlence ve mesire yerleri mevcuttur. Üzerinden feribotla üç ilçeye geçiş yapılabilen gölün, özellikle iskelelerinde ve Elazığ-Bingöl karayolu üzerindeki sahilinde çok sayıda balık lokantası hizmet vermektedir.
Enerji açısından Türkiye’nin ilk dev yatırımlarındandır. 1965 yılında yapımına başlanılmıştır. 1974 yılında ilk 4 büyük tribünü, 1981 yılında da diğer 4 türbini devreye girdi. Barajın toplam kurulu gücü 1330 Megawatt olup yıllık enerji üretimi 6 Milyar kWh dir. Kurulduğunda Türkiye’de üretilen elektriğin %20 sini tek başına karşılayan santral şu an tüketilen toplam elektriğin % 8’ini karşılamaktadır. Keban Barajı böylece 1950'lerde Hirfanlı Barajı ve Sarıyar Barajı'nda büyük baraj inşaatı tecrübesini kazanmış Türk mühendisliğinin ortaya koyduğu ilk dev baraj olup, gururu ve alnının akıdır.
Baraj mevkii Elazığ'ın 45 km kuzeybatısında, Malatya'nın 65 km kuzeydoğusunda olup, Karasu ve Murat nehrinin birleştiği yerden 10 km daha aşağıda nehrin aktığı en dar boğazlarından birindedir. Karasu ile Murat nehirlerinin birleşmeleri ile meydana gelen Fırat nehrinin bu birleşme noktasından itibaren ilk uygun baraj yeridir.
Fırat nehri yılın muhtelif zamanlarında çok farklı bir akım düzenine sahiptir. Ortalama geçen su miktarı 635 m³/sn.'dir. Kış aylarında ortalama debi 200 ile 300 m³/sn. arasında değişir. Nehrin bir yıl içinde geçirdiği suyun % 70'i kar erime mevsiminde yani Mart ile Haziran ayları arasında geçer.

- ustax66
- Sığınak Fedaisi
MANŞ DENİZİNİ YÜZEREK GEÇEN İLK TÜRK KIZI
Nesrin Olgun, (d. 1957, Adana), yüzücü, beden eğitimi öğretmeni. Manş Denizini yüzerek geçen ilk Türk kadını.
7 yaşında yüzmeye başladı ve çeşitli dereceler aldı. Masa tenisiyle de uğraştı ve Türkiye dereceleri aldı. 1979'da Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi bölümünü bitirdi. 28 Ağustos 1979'da 15 saat 47 dakikada Manş Denizini yüzerek geçti.Başkent Okullarında Baş Antrenörlük yaparak yüzme sporunu bir çok çocuğa aşıladı.İki çocuk annesi olan Nesrin Olgun'un çocukları Bengü ve Şevket Arslan'da annesi gibi yüzme dalında başarılıdır, her iki çocuğu da Çanakkale Boğazı'nı küçük yaşta geçerek büyük bir başarıya imza atmıştır.
Nesrin Olgun, (d. 1957, Adana), yüzücü, beden eğitimi öğretmeni. Manş Denizini yüzerek geçen ilk Türk kadını.
7 yaşında yüzmeye başladı ve çeşitli dereceler aldı. Masa tenisiyle de uğraştı ve Türkiye dereceleri aldı. 1979'da Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi bölümünü bitirdi. 28 Ağustos 1979'da 15 saat 47 dakikada Manş Denizini yüzerek geçti.Başkent Okullarında Baş Antrenörlük yaparak yüzme sporunu bir çok çocuğa aşıladı.İki çocuk annesi olan Nesrin Olgun'un çocukları Bengü ve Şevket Arslan'da annesi gibi yüzme dalında başarılıdır, her iki çocuğu da Çanakkale Boğazı'nı küçük yaşta geçerek büyük bir başarıya imza atmıştır.