***Börteçine Loncası İletişim Sayfası**(Yeni)

Tılsım sunucusuna ait Loncaların iletişim, bilgilendirme ve paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
AlpAykan
Junon'un Katili
Junon'un Katili
Sunucu: Tılsım

Re: ***Börteçine Loncası İletişim Sayfası**(Yeni)

Mesaj gönderen AlpAykan »

Yusuf şu işi bir konuşalım artık ne dersin.
msn imi özeline atıyorum.

Görüşmek üzre...
Kullanıcı avatarı
SoLo
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Anka
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen SoLo »

Yakında düğün var beyler.
Son gün geldiğinde , Bizde oyunumuzu oynayacağız
İki Ters , Bir Düz

๘۩ஜॐ๑๘۩ஜ๘๘۩¤ۣۜ๘۩ஜ๘۩ஜ
~~ FaunTLeRoy ~~
๘۩ஜॐ๑๘۩ஜ๘๘۩¤ۣۜ๘۩ஜ๘۩ஜ

Resim
Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi
Sunucu: Eminönü
Lonca: Raiders Of Anatolia

Mesaj gönderen ustax66 »

27 Temmuz Tarihte Bugün

Olaylar
1302 - Osmanlı Beyliği ile Bizans İmparatorluğu arasındaki Koyunhisar Savaşı, Osman Gazi'nin zaferiyle sonuçlandı.
1794 - Fransız Devrimi'nin jakoben önderlerinden Maximilien Robespierre iktidardan düşürüldü ve Fransa Millî Meclisince tutuklandı. Robespierre, 28 Temmuz'da idam edildi.
1914 - Avusturya, Sırbistan'a resmen savaş ilân etti; I. Dünya Savaşı başladı.
1953 - İki milyondan fazla kişinin öldüğü Kore Savaşı sona erdi. Ateşkes anlaşması Panmuncon'da imzalandı.
1957 - Kıbrıs'ta "Türk Mukavemet Teşkilâtı" kuruldu.
1964 - Amerika Birleşik Devletleri'nde siyahlar, Federal Mahkeme'ye başvurma hakkını elde etti.
1971 - Türkiye - Ortak pazar Geçici Ticaret Anlaşması imzalandı.
1976 - Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit'e, Waldorf Astoria Oteli'nde konuşurken, Kıbrıslı Rum Staviros Skopetrides tarafından suikast girişiminde bulunuldu.
1993 - Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş'in görev süresinin 1 yıl uzatılmasına karar verildi.
2002 - Ukrayna'da hava gösterisi sırasında bir savaş uçağının (Su-27) düşmesi sonucu izleyicilerden 77 kişi öldü.
2008 - İstanbul'da ünlü heavy metal grubu Metallica çok fazla kişinin rağbet ettiği konserini sundu.
Resim
Resim

[right]Arif YAMAN[/right]
Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi

Mesaj gönderen ustax66 »

KOYUN HİSAR SAVAŞI-1302

Koyunhisar Muharebesi, Bafeus Muharebesi, Bapheus Muharebesi, 18 Temmuz ve 27 Temmuz 1302 tarihleri arasında Osmanlı Beyliği ile Bizans İmparatorluğu'nun yaptığı muharebe. Koyunhisar Savaşı Osmanlı Beyliği ve Bizans İmparatorluğu arasında yapılan tarihteki ilk silahlı çarpışmadır. Savaşı Osman Bey yönetimindeki Osmanlı ordusu kazanmıştır.

Savaşın sebebi
Osmanlıların İzmit'e yaklaşmalarından korkuya kapılan Bizans tekfurlarının aralarında anlaşarak Osmanlı Beyliği'ne saldırması.

Savaşın yeri
Koyunhisar Savaşı diye tanımlanan savaş bugün Bursa ili Yenişehir ilçesine bağlı Koyunhisar ya da diğer adı ile Hamidiye köyünün bulunduğu ovada gerçekleşmiştir. Başta Bursa valisi Atranos, Ketel ve Kite tekfurları Osman Bey'e karşı birleştiler. İmparator II. Andronikos Palaiologos da 2000 kişilik bir kuvvet gönderdi. Ancak bu birleşik Bizans ordusu Osman Bey komutasındaki Osmanlı kuvvetleri tarafından Kalınyazı, İzmit'in kuzeydoğusunda Koyunhisar (Baphaeon) denilen yerde ağır bir yenilgiye uğratıldı. Bu savaş sırasında Osman Bey'in yeğeni Aydoğdu Bey hayatını kaybetmiştir. Osman Gazi yeğeninin ölümüne çok üzülmüştür. Aydoğdu Bey'in kabri halen Koyunhisar beldesinin girişindedir.

Savaşın önemi
Osmanlı Devleti Bizans'a karşı gücünü göstermiştir.
Osmanlılar Bizans tekfurlarının güçlü ordusunu yenerek zaten zayıflamış olan Bizans'ın gücünü iyice zayıflatmıştır.
Bursa'nın kuzeyi hariç üç tarafı Osmanlı topraklarıyla çevrilmiştir.

Osman Gazi'nin ününe ün katmıştır ve Anadolu'nun dört bir yanından gönüllüler Osman Gazi komutasındaki Osmanlı ordusuna katılmışlardır.
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi

Mesaj gönderen ustax66 »

TÜRK MUKAVEMET TEŞKİLATI

Türk Mukavemet Teşkilatı (kısaca TMT), 1 Ağustos 1958'de EOKA örgütüne karşı mücadele etmek için kurulan silahlı yeraltı örgütü.

Tarih

Kıbrıs'ta, 1 Nisan 1955'te faaliyete geçen ve Kıbrıslı Türklere saldırmaya başlayan, Türk köylerini yakıp yıkan EOKA'ya karşı, Türk halkının savunmasını yapacak bir örgütlenme ihtiyacı duyan Kıbrıs Türkleri, önceleri çeşitli grupları oluşturmuştur. Ancak, dağınık, küçük ve eğitimsiz olan bu mukavemet gruplarının askerî bir yapıya sahip EOKA karşısında, Türk halkının savunmasını yapması mümkün olmamıştır.

Bu eksikliği gidermek amacıyla 27 Temmuz 1957'de zamanın Türkiye Cumhuriyeti Başvekili Adnan Menderes'in talimatı ve Hariciye Vekili (Dışişleri Bakanı) Fatin Rüştü Zorlu ve Korgeneral Daniş Karabelen'in önderliğinde Rıza Vuruşkan, Burhan Nalbantoğlu, Rauf Denktaş ve Kemal Tanrısevdi tarafından Lefkoşa’da küçük gruplar birleştirilerek 1 Ağustos 1958'de kurulmuştur.

Amaçları

Kıbrıs Türklerinin can ve mal güvenliğini sağlamak,

Enosis'e ve bu hedef doğrultusunda yapılan girişimlerle estirilen teröre karşı durmak,

Türklere yapılacak saldırıları geri püskürtmek,

Türk toplumunun birliğini ve bütünlüğünü sağlamak, Enosis'i savunan AKEL'in Türk toplumu içinde ideolojik etkinlik kurmasını ve iç cepheyi bölmesini önlemek,

Rumlara ve İngilizlere karşı Kıbrıslı Türklerin haklarını savunmak,

"Anavatan" Türkiye ile sıcak ilişkileri ve Türk halkının "Anavatan"a bağlılığını sürdürmek.
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi

Mesaj gönderen ustax66 »

KORE SAVAŞI

Kore Savaşı (Güney Kore'de 한국전쟁 Hanguk-jeonjaeng (Han-Guk Savaşı) veya 육이오 사변 Yugio sabyeon yani 25 Haziran Olayı, Kuzey Kore'de 조국해방전쟁 Chogukhaebang chŏnjaeng yani Vatan Kurtuluş Savaşı), 1950-1953 yılları arasında yapılan, Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki savaştır. Soğuk Savaş'ın ilk sıcak çatışması olmuştur. Savaş, ABD ve Müttefiklerinin, daha sonra da Çin Halk Cumhuriyeti'nin müdahelesiyle uluslararası bir boyut kazanmıştır. Kore Savaşı sonunda Kore'nin bölünmüşlüğü korunmuş ve bugüne kadar gelen birçok sorun miras kalmıştır. Savaş, 2007'de Güney Kore ve Kuzey Kore arasında imzalanan barış antlaşmasına değin kâğıt üzerinde devam etmiştir.
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi

Mesaj gönderen ustax66 »

GÜLÜMSE

Kaçanları yiyelim
Akıl hastanesinden iki deliyi salıvereceklermiş. Doktorlar kendi aralarında "şunlara son bir test yapalım da görelim akılları başlarına gelmiş mi?" demişler. Bunun üzerine iki deliyi bir masa başına çağırmışlar. Masanın üzerine bir kavanoz dolusu siyah zeytin, bir kavanoz dolusu da canlı hamamböceği dökmüşler ve: - "Buyrun beyler, yiyiniz." demişler. Delilerden bir tanesi hemen zeytinlere saldırmış, öteki araya girmiş: - "Önce kaçanları yiyelim, öbürleri nasıl olsa duruyor!"
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi

Mesaj gönderen ustax66 »

Bilgetonyukuk yazdı:Selamun aleyküm sevgili Börteçine ailem,

Hayatın zor şartlarının getirdiği nedenler dolayısıyla, uzun, çok uzun bir mühlet oyuna günün belirli saatlerinde girebileceğim bundan sonra, Dertsiz insan yoktur, elhamdürillah Allah bugünlerimizi aratmasın.. Ama derdi dünya olanın, dünya kadar derdi olur demiş atalar. Derdimin dünya olduğunu anladım, gitmekte olduğum yolu değiştirmeye ve sanal alemden önce, gerçek yaşamda üzerime düşen sorumlulukları ifa etmeye karar verdim. Ne genel etkileşime bir konu açtım, ne de oyundan kimseye bir şey söyledim, prim - reklam yapmak isteyeceğim en son şey. Siz ailem bunu bilsin kâfi. Sabahları saat 7.00 ile 9.00 aralıklarında Börteçinexatsız, Börteçınexatsız ve BörteçinexxAtsız ve diğer kişisel karakterlerimi oyunda görebilirsiniz bundan sonra, Zübükzade zaten tamamiyle şahsıma ait değildir. Belirttiğim saatler haricinde şahsıma ait olan hiçbir lonca veya kişisel karakterimi online göremeyeceksiniz, Zübükzade'yi de görürseniz, karakterin asıl sahibi olan kız kardeşim vardır, bilginiz olsun.

Elimden geldiği kadar forumu takip etmeye çalışacağım, telefonum her daim açıktır, ulaşmak isteyenler diledikleri vakit arayıp mesaj atabilirler. Numaramı almayanlar da olanlardan rica ederek temin edebilirler. Hepiniz esen kalın, bâki dostluk ve kardeşlik ile, Yaradan'a emanetsiniz..

İnsan oğlunun Dünya hayatında çalışmak, fiili duadır. Karşılığı garanti olan tek dua dır. İnsan ömrünün büyük bölümü bu fiili dua ile geçer. Karşılık olarak herkes nasibine göre karşılık alır ama az ama çok, mutlaka alır. ALLAH C.C. Yardımcın olsun.
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
Mustangs
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen Mustangs »

Merhaba börteçine ailem birkaç gündr yoktum geldim bi ara kenan yapsak olurmu :D görevler vr
Kullanıcı avatarı
Mustangs
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen Mustangs »

Merhaba börteçine ailem size şunları söylemek istiyorumki oyunda çok zor durumdayım kararsız bir haldeyim şifama ashab üreticektim vazgeçtim büyüme ejder üretip adını değiştirebilirim diye düşündüm ama madenlerde yoktu yoncaları takasladım akiklerle sonra ejder madenleri tamamlansın diye kadimleri sattım ve en kötüsü farabi solucan itemler alıp tank savaşçı açarım diye düşündüm ama ejderden sapmadım ve sapmamam dah akötü oldu çünkü param azaldı görev itemlerini nerden bulucam 2 kadim göz liderlikler kaldı cebimde bi 14 m felan kaldı elimde hiçbişey yok daha mavi kayaya 18 tane mavi istiyor paramı harcadığım için tank itemleride alamıyorum kimi zaman kazığada uğradım maden çekmeye çalışıyorum çıkmıyor böyle giderse oyunu bırakabilirm bu kadar fakirlik oyundan bıktırdı keşke zamanı geri alabilsem keşke yaptığım hataları düzeltebilsem diyorum 1 mavi topaz bile çıksa havalara uçuyorum sevinçten çünkü çok naidr rastlıyorum bu olaylara sizinle derdimi paylaşmak istedim

“Lonca İletişim” sayfasına dön