***Börteçine Loncası İletişim Sayfası**(Yeni)

Tılsım sunucusuna ait Loncaların iletişim, bilgilendirme ve paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Moreblood
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı
Sunucu: Tılsım
Klan: Arzın Çocukları

Re: ***Börteçine Loncası İletişim Sayfası**(Yeni)

Mesaj gönderen Moreblood »

Yusuf senle muhabbet etmek isterdim ama Pes 11 Master Lig oynıyacam. Fenerbahçe'ye Drogbayı falan almıştım :D
Mustafa OKTAR

BÖRTEÇİNEXMERLİN

TicTacToe
Kullanıcı avatarı
xtengiz
Kobra Takipçisi
Kobra Takipçisi
Lonca: Börteçine

Mesaj gönderen xtengiz »

La olum ben hep oyundayım internet bozuktu oldu hep oyundayım yani bu arada ejdere son 4 menekşe yardım ederseniz üzülmeme izin veriyoru myardım etmenize bu iyilimi unutmayın :) :D :D
KÜLTİGİN
Börteçinextengiz
Resim
(Lonca tanıtım sayfası ve başvuru formu için lütfen resime tıklayınız.)
Staffers
Kobra Takipçisi
Kobra Takipçisi

Mesaj gönderen Staffers »

xtengiz yazdı:La olum ben hep oyundayım internet bozuktu oldu hep oyundayım yani bu arada ejdere son 4 menekşe yardım ederseniz üzülmeme izin veriyoru myardım etmenize bu iyilimi unutmayın :) :D :D
Valla ben Menekşeleri tamamladım ertesi gün bir girdim 30m menekşe olmuş ben 23'den 27'den filan almıştım. :D
Yusuf ATMACA

Resim
Resim

Zafer "Zafer benimdir" diyebilenlerindir.
Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi
Sunucu: Eminönü
Lonca: Raiders Of Anatolia

Mesaj gönderen ustax66 »

25 Temmuz Tarihte Bugün

Olaylar
1934 - Avusturya başbakanı Engelbert Dollfuss ülkesindeki Naziler tarafından Viyana’da öldürüldü.
1950 - Bakanlar Kurulu Kore’ye 4500 kişilik bir askeri birlik gönderme kararı aldı.
1958 - Sovyetler Birliği Türkiye’ye nota verdi: “Türkiye’nin Irak’a girmesi kötü sonuçlar doğurur.”
1973 - Türkiye Barolar Birliği Genel Başkanı Profesör Faruk Erem, üniversite özerkliğinin gasp edildiği gerekçesiyle öğretim üyeliğinden istifa etti.

1975 - Türkiye İncirlik dışındaki bütün Amerikan üslerine el koydu.
1978 - İlk tüp bebek, İngiltere'de doğdu (Louise Brown).
1992 - Kürdistan Demokrat Partisi lideri Mesut Barzani ve Kürdistan Yurtseverler Birliği lideri Celal Talabani’ye diplomatik Türk pasaportu verildiği açıklandı.
1992 - Atatürk Barajı’nın iki ünitesi açıldı.
1994 - Ürdün kralı Hüseyin ile İsrail Başbakanı İzak Rabin savaş durumunu sona erdiren deklarasyonu imzaladılar.
2000 - Concorde uçağı Paris’ten kalkıştan kısa bir süre sonra düştü; 100 yolcu ve 9 mürettebattan kurtulan olmadı.
Resim
Resim

[right]Arif YAMAN[/right]
Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi

Mesaj gönderen ustax66 »

Kore Savaşı ve Türkiye

Kore Savaşı ve Türkiye

BM Gücü Genel Komutanı General W.Walker Tuğgeneral Tahsin Yazıcı'ya 'Gümüş Yıldız' madalyasını takarken
Sovyet baskısına karşı müttefikler arayan ve bu sebeple NATO'ya girmek isteyen Türkiye, bu isteklerini daha kolay elde etmek ve Amerika'ya yakınlaşmak amacıyla Kore Savaşı'na bir tugay yollamıştır.

Tuğgeneral Tahsin Yazıcı komutasındaki 259 subay, 18 askeri memur, 4 sivil memur, 395 astsubay, 4414 erbaş ve er olmak üzere 5090 kişilik 1. Türk tugayı, 17 Eylül 1950'de İskenderun limanından hareket ederek 12 Ekim 1950'de öncü takım Pusan limanına ulaştı ve 17 Ekim'de ana birliği de Pusan'dan karaya çıktı. Aynı gün Pusan'dan hareket ederek 20 Ekim'de Taeg'a varıp, süratle kuzeye doğru ilerleyen Birleşmiş Milletler ordularına iştirak etti. 10 Kasım'da Taeg'dan hareket ederek 21 Kasım'da Kunuri'ye vararak Amerikan 9. Kolordusu'nun sağ kanadında konuşlandırıldı.

24 Kasım 1950 sabahı kuzeye Çin sınırına doğru ilerleme emrini alan tugay Kunuri'den hareket ederek Kaechon, Sinnimni, Wawon boyunca Tokchon'a doğru yola çıktı. Ancak Çin Halk Gönüllü birlikleri cephenin arkasına sızmaya başladı. Durumu farkeden Amerika ve Güney Kore birlikleri ricat etmeye başladılar. Ancak Türk tugayına ricat emri geç ulaştı. 1. Taburun etrafı kuşatılıp süngülü çatışmaya girmek zorunda kaldı. Ricat harekâtını sağlamak için sonuna kadar direnen 3. Tabur 9. Bölük imha edildi. Geri kalan Türk birlikleri ise Chongchon nehri boyunca geri çekildi.

Muharebeler;
Türk Tugayı'nın Tokchon'a doğru ileri hareketi
26 Kasım 1950 saat 18.00'de Teğmen Hasan komutasındaki 3. Bölük silah takımı ile takviye edilmiş Üsteğmen Kamil Doğan komutasındaki keşif takımı Tokchon'a doğru hareket etti. 5 dakika sonra tugay birlikleri de yola çıktılar. 27 Kasım 1950 saat 03.00'e kadar birlikler Choyang-myon'a vardılar.

27 Kasım 1950 saat 14.30 civarında ABD Kara Kuvvetleri 9. Ko­lordusu'ndan Türk Tugayı komutanlığına Tokchon'a gitmemesi ve önceki gece kamyonlardan indiği yerin 10.000 yarda doğusunda kalarak yolu kapatması için emir geldi. Ayrıca Chongsang-ni'de bir alay büyüklüğünde Çin birliğinin göründüğü bildirildi. Ancak ne 9. Kolordunun amacı ne ABD 2. Piyade Tümeni'nin du­rumu ne de Güney Kore 2. Kolordusu'nun bozgununa ait bilgi verildi.

Wawon Muharebesi
27 Kasım gecesi Türk Tugayı'nın takviyeli keşif takımı, Wawon'un doğusundaki savunma pozisyonunu devraldı.[9] İlk olarak Çin Halk Gönüllü Ordusu 114. Tümeni'ne bağlı 342. Alay ile karışlaştı.[10] Daha sonra 342. Alay ile Türk Tugayı'nın ileri karakolu arasında 28 Kasım'ın tüm gün boyunca devam eden mücadelenin sonucu 400 Türk asker öldü ya da yalarandı 28 akşam aracakaranlık saatinde Türk Tugayı daha sağlam savunma pozisyonunu kurmak için batıya Sinnim-ni'ye doğru 5 km (3.1 mi) geri çekilmeyi denedi. Fakat Çin Halk Kurtuluş Ordusu 342. Alay, Türk Tugayı'na arkasından saldırıdı ve tamamen kuşattı. Türk Tugayı keşif takımının karargâhı ile arasındaki irtibatı kesildi.

Sinnim-ni Muharebesi
28 Kasım 1950 akşamı Türk Tugayı'nın 1. ve 2. Taburu Choyang-myon'dan çekilmeden önce Sinnim-ni'nin güneydoğu ve kuzeybatı sırtlarında savunma mevziine geçti. 29 Kasım 1950 tarihinde 2. Tabur Sinnim-ni'de Çin Halk Kurtuluş Ordusu ile savaştı ve yarı kuşatıldı. 1. Tabur 1. ve 3. Bölükleri geceden Kaechon'a ulaşabilirdiler. Fakat Sinnim-ni'de savunma mevziinde kalan 2. Bölük Alay birlikleri tarafından ku­şatıldı.

29 Kasım 1950 saat 10:00'da ABD Kara Kuvvetleri 2. Tümeni'ne bağlı 38. Piyade Alayı Komutanı'nın emrinde bir piyade taburu ve bir tank böklüğü Kaechon'a yardıma geldi.

Sunchon Boğazına taarruz
Türk birliğinin direnişi sayesinde Birleşmiş Milletler Kuvvetleri'nin çevrilmesi ve cephenin çökmesini engellenmiştir. Yan ve gerilerini koruma görevi verilen Türk Tugayı, görevini yerine getirmiş ve müttefik kuvvetlere geri çekilmek için gereken 3 günü kazandırmış, kendisi de zaiyat vermesine rağmen kuşatmayı yararak imhadan kurtulmuştur. Bu muharebede tugayın toplam zayiatı; 767 subay, astsubay ve er'dir. (218 ölü, 455 yaralı ve 94 kayıp)
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi

Mesaj gönderen ustax66 »

ATATÜRK BARAJI

Atatürk Barajı, Adıyaman ve Şanlıurfa illeri arasında, Fırat Nehri üzerinde kurulu olup, enerji ve sulama amaçlıdır. 1983 yılında inşaatı başlamış olan baraj 1992 yılında işletmeye açıldı. 8 türbine sahip barajın yüksekliği 169 metredir. 2400 MW gücüyle yıllık 8900 GWh elektrik enerjisi üretim kapasitesine sahiptir.

Kaya dolgu tipinde bir barajdır. Gövde hacmi 84 500 000 (84,5 milyon) m³ tür. Dış yüzeyi kaya içi kil ve topraktır. Baraj gölünün baskısı ile ilk inşaasındaki yüksekliği 10 metre kısalmıştır.

GAP Projesi içinde, Karakaya Barajının 180 km mansabında, Şanlıurfa ilinin Bozova ilçesine 24 km uzaklıkta Fırat Nehri üzerinde kurulan baraj.

İnşaatına; 4 Kasım 1983 tarihinde başlandı. 1994 senesinde bitirilmesi planlanan baraj; sulama ve enerji elde etmek maksadıyla yapılmıştır. 2400 megavat, yılda 8.9 milyar kilowatt elektrik enerjisi üretecek kapasitededir. 84.4 milyon m3 kaya ve toprak dolgu ile dolgu hacmi bakımından bugüne kadar dünyada inşa edilen barajlar arasında beşinci sıradadır. Meydana gelen göl alanı 817 kilometrekaredir. Yıllık ortalama su akışı 26.654 milyar metreküptür. Toplam su depolama hacmi 48.7 milyar metreküptür.

Her bir grupta; gücü 300.000 kilovat olan ( yani herbiri 300 bin attan daha güçlü ) 8 adet türbün jeneratör bulunmaktadır. 25 Temmuz 1992'de bu 8 üniteden ikisi hizmete açılmıştır. Halen inşaatı devam eden Şanlıurfa Tünelinin de tamamlanması ile, Şanlıurfa, Harran, Mardin, Ceylanpınar, Siverek-Hilvan ovaları ile beraber 1.43 milyon dönüm arazi sulanır hale gelecektir.Temelden yüksekliği 169 metredir. Nehir seviyesinden yükseklik bakımından minimum su kotu 513, ideal su kotu 526, maksimum su kotu ise 524 metreye ulaşır. Barajda elektrik üretimi için derinliğin en az 133 metre olması gerekir. Baraj duvarının boyu 1644, eni ise 15 metredir.

Atatürk Barajı, dolgu hacmi bakımından dünyanın en büyük 6. barajı durumundadır. Hidroelektrik Santralı da, dünyada halen yapımı sürenler arasında 3., inşa edilmiş olanlar arasında da 5. en büyük santraldır. Aynı zamanda Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük barajıdır.
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi

Mesaj gönderen ustax66 »

DÜNYADA VE TÜRKİYE DE İLK TÜP BEBEK

İlk tüp bebek Louise Brown.

LONDRA - Üreme tedavilerinde çığır açan tüp bebek yönteminin ilk ‘ürünü’ Louise Brown’ın doğumuyla dünyanın her yerinden milyonlarca kısır çifte tüp bebek veya deneme tüp bebek yoluyla çocuk sahibi olmanın kapılarını açılmıştı. Dünyanın ilk tüp bebeği olan Louise Brown yarın 30 yaşına basıyor.

Louise Joy Brown, 25 Temmuz 1978’de İngiltere’de dünyaya geldiğinde 2,61 kilo ağırlındaydı. Ebeveynleri Lesley ve John Brown dokuz yıl boyunca çocuk sahibi olmaya çalışsada Lesley Brown’ın kısır olması nedeniyle başarılı olamamışlardı. Cambridge Üniversitesi’nde fizyolog Robert Edwards ve jinekolog Patrick Steptoe’nun araştırmasını duymaları çift için dönüm noktası oldu ve doğurganlık tedavisi için iki bilim adamıyla anlaşma imzaladılar.

Çiftin yumurta ve spermlerinden laboratuvar ortamında döllenmiş embriyon üreten araştırmacılar sonra bunu Lesley Brown’ın dölyatağına yerleştirdi. Çift, Leslie adını verdikleri kızlarına nasıl doğduğunu dört yaşındayken, video ile anlatmaya çalıştı.

Leslie “Bunu bence okuldaki çocukların durumumu bilme ihtimaline karşı yaptılar, çocuklar bazen çok zalim olabiliyor. Bir test tüpüne nasıl sığdın gibi sorular sorabiliyorlardı” diyor. Brown, 30’uncu yaşgünü için büyük planlar yapmıyor ve “Bunu herhangi bir doğum günüm olarak görüyorum. Arkadaşlarımla dışarı çıkabilirim veya ailemle yemek yiyebilirim” diyor. İngiltere’nin güneybatısındaki Bristol’da kocası Wesley Mullinder ve 18 aylık oğlu Cameron ile birlikte sakin bir hayat süren Brown, bir gemicilik şirketinde yönetici.

Tüm diğer çocuklar kadar nomal bir çocukluk geçirdiğini söyleyen Brown’ın kendinden dört yaş küçük kız kardeşi Natalie de dünyada tüp bebek yöntemiyle doğan kırkıncı kişi.

Natalie Brown 1999’da doğal yollardan dünyaya getirdiği çocuğu ile dünyada anne olan ilk tüp bebek oldu. Louise Brown’ın oğlu Cameron da 2006’da doğal yollarla doğdu. İlk tüp bebek olması konusundaki utangaçlığına rağmen Brown, doğumuna yardım eden Robert Edwards’la yakın bağlantıyı koparmadı. Brown, düğününe de gelen Edwards’ı büyükbabası gibi görüyor. Edwards’ın meslektaşı Steptoe 1988’de hayatını kaybetti. Edwards ve Brown en son, yöntemin 30. yıl kutlamasına bir araya geldi. Seremoninin gerçekleştiği Bourn Hall Kliniği, Edward ve Steptoe tarafından kurulmuştu.

Tüp bebek yöntemiyle 30 yılda üç milyondan fazla çocuk doğdu. Türkiye’de de her yıl yaklaşık 40 bin tüp bebek uygulaması yapılıyor, bunların yüzde 15’i olumlu sonuçlanıyor.

TÜRKİYEDE İLK TÜP BEBEK

Birsel ve Türkay Katrancı çifti , kızları Dilek'e 18 yıllık bekleyişin ardından kavuşmuştu. '
Türkiye'yi yeni bir yöntemle tanıştıran Dilek Katrancı, 16 yaşında. 'Aman ateşle yaklaşmayın, senin tüpün bitmedi mi' gibi 'uyarı'larla büyüyen Dilek, diğer tüp bebeklerle tanışmak istiyor

İSTANBUL - Türkiye'de 'tüp bebek' yöntemiyle dünyaya gelen ilk bebek Dilek Katrancı şimdi 16 yaşında ve başarılı bir lise öğrencisi.

Denizli'de yaşayan Türkay-Birsel Katrancı çifti 1971 yılında evlenip Samsun'a yerleşti. Birsel Hanım 16, Türkay Bey 25 yaşındaydı. Mutlu bir evlilikleri vardı. Ancak beklenen çocuk bir türlü gelmiyordu. Maddi durumları iyiydi, önerilen her doktorun kapısını çaldılar. Ancak her seferinde umutları bir kez daha yıkıldı. Bu mücadele tam 18 yıl sürdü. Ta bir kadın doğum uzmanı arkadaşları, 'tüp bebek' yönteminden bahsedene kadar.

Almanya'da aşılandı
Katrancı çifti, günlerce heyecandan uyuyamadı. Bir akşamüstü beklenen haber geldi. Münih'te açılan bir tıp merkezi, bu yöntemi uyguluyordu. Hemen toparlanıp, Almanya'ya gittiler. Bir süre sonra Birsel Katrancı, aşermeye başlamıştı. Hamileydi ve her adımı doktor kontrolündeydi. Eşi Türkay Katrancı, Almanya'da üç ay kaldıktan sonra dönmek zorunda kalmıştı. Birsel Katrancı, bebeğini Samsun'da doğurmaya kararlıydı. Tahliller yapıldıktan sonra, doktorlar Birsel Katrancı'ya yolculuk iznini verdi.

Tarihler 22 Aralık 1988'i gösterdiğinde, Türkiye'nin ilk tüp bebeği dünyaya geldi. Katrancı çifti sevinç içindeydi, 18 yıllık çocuk hasreti sona ermişti. Hastanenin önünde komşular ve akrabaların yanı sıra gazeteciler de bekliyordu.
Katrancıların evi ziyaretçi akınına uğruyordu. Komşuları, akrabaları da sevinç ve aynı zamanda merak içindeydi. 'Tüp bebek' nasıl oluyordu? Anne Katrancı, o günleri anlatırken, aynı heyecanı yaşıyor: "Almanya'ya giderken, hep dua ediyordum; 'Allahım emeklerimizi boşa çıkarma' diye... Dileğimiz yerine geldi diye adını 'Dilek' koyduk. O zamanlar kimse bu yöntemi bilmediği için bebeği merak ediyordu. Bir teyze geldi ve 'Kızım tüpü bitince n'apıyon' diye sormuştu!"

Kızını en iyi şekilde yetiştirmeye çalıştıklarını anlatan Birsel Katrancı, "Onu çok seviyorum" diyor. Tüp bebek isteyen ailelerin hâlâ kendileriyle iletişim kurduğunu söyleyen Katrancı çocuğu olmayan ailelere bu yöntemi tavsiye ediyor.
Denizli'de tekstil ürünleri satan baba Türkay Katrancı da, kızları büyüdükten sonra ona 'tüp bebek' olduğunu anlattıklarını belirterek, "Hemen anladı. Zaten çok iyi bir çocuk, kendini yetiştiriyor. Ama hâlâ bazı kişiler, 'Tüp içinde mi yetişti?' diye soruyor" dedi.

Türkiye'nin ilk tüp bebeği olan Dilek ise aralık ayında 16 yaşına girdi. Denizli'de Hasan Tekinada Lisesi birinci sınıf öğrencisi olan Dilek Katrancı kendini farklı hissetmediğini söylüyor: "Altı yaşıma geldiğimde bana 'tüp bebek' yöntemiyle doğduğumu anlattılar. Zaten daha önce gazetelerde görmüştüm. Ama tam olarak nasıl olduğunu ilerki yaşlarda öğrendim. Kendimi farklı hissetmiyorum. Benden sonra Türkiye'de doğan diğer tüp bebeklerle tanışmak istiyorum."

1.5 milyon tüp bebek
Arkadaşlarının hâlâ 'Ateşle yaklaşmayın, tüpün bitmedi mi' gibi espriler yaptığını ama onlara kızmadığını anlatan Dilek, ileride İngilizce öğretmeni olmak istiyor.
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
maynaq
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen maynaq »

ihsancım 3 sibiryalı ellerinden öper ;)
Maynaqsavaşçı

Maynaqbüyücü

Maynaqşifacı

Resim
Bir şifacıyı asla küçümsemeyin.
viewtopic.php?f=46&t=77287
viewtopic.php?f=46&t=77417
Kullanıcı avatarı
maynaq
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen maynaq »

yok yav o manada demedim etkinlik amcamız bayram harçlığımı verdi :)
Maynaqsavaşçı

Maynaqbüyücü

Maynaqşifacı

Resim
Bir şifacıyı asla küçümsemeyin.
viewtopic.php?f=46&t=77287
viewtopic.php?f=46&t=77417
Kullanıcı avatarı
AlpAykan
Junon'un Katili
Junon'un Katili

Mesaj gönderen AlpAykan »

Selamün aleyküm , hayırlı sabahlar gönüldaşlarım.

Yeni hafta sizlere ve tüm milletimize hayırlar nasip etsin.
Sağlıklı , huzurlu ve başarılı hafta ve haftalar geçirmeniz temennisiyle ,

Esen kalın...

“Lonca İletişim” sayfasına dön