" İstanbulKıyametVakti " Bilginleri

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
ISTANBULFATIHI
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi
Sunucu: Kuklacı
Klan: Lodos
Lonca: Ace Of Spades

Re: " İstanbulKıyametVakti " Bilginleri

Mesaj gönderen ISTANBULFATIHI »

Konunun ilk açılış gününde tereddütlerim vardı. Ancak şimdi o tereddütler ortadan yok. Bunun sebebini senin özverili çalışmana bağlıyorum.

Çeteci ile Migrat arasındaki ilişki hakkında ? Bilgi verebilirmisin.
ISTANBULFATİHİ > FATIH

Resim

LoveLy ||||| M.Fatih KARATAŞ
Kullanıcı avatarı
Buqrahan
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Merchant King

Mesaj gönderen Buqrahan »

Bu konu içerisinde, yorum yapan tüm arkadaşlarıma Teşekkür ederim. Konu içerisinde araştırmalarımı yaparken, sık dokuyor ve eliyorum , bunlar arasında hatalarım oluyorsa af ola. Ben araştırmalarım sonucu en yakın fikirleri burada sergiliyorum. Kimi zaman araştırılması gerekenler zor konu'lar olmaya başlayınca, burada 1 Sayfayı tutmasa bile, Ben bir çok Ansiklopedi,İnternet Adresi ve Bilinen Bilgiler doğrultusunda araştırmalar yapıyorum bu kimi zaman 1-2 Gün bile sürse net bir sonuç alınca Forumumuza koymaya karar veriyorum. Şimdiye kadar bu konu ile ilgilenen ve yorum yapan tüm herkes'e tekrardan Teşekkür Ederim. Eğer Soru'larım yetersiz diyorsanız, bana " ÖM(Özel Mesaj) " olarak bildirmeniz yeterlidir ya da özEleştiri yapmak isterseniz tekrar " ÖM(Özel Mesaj) " olarak bildiriniz. İleri gelen zamanlarda yeni " İstanbulKıyametVakti " Bilginleri hâkkında araştırmalarım devam etmektedir. Yeni Bilginler'i Forumumuza koymaya devam edeceğim.

Buğrahan[Buqrahan] Sevgiler ve Saygılar.

İyi Forumlar. İlginiz için Teşekkürler.

Cahil insan; boş bir Kavanoza benzer, dışını istediğin kadar parlatsan da güzelleştirsende, içi her zaman boş kalır.

LEYLIRK ۩۩۩ LEYLİRK ۩۩۩

𝔾𝔸𝕃𝔸𝕋𝔸𝕊𝔸ℝ𝔸𝕐

Çınaraltı Müdavimi

ISTANBULFATIHI yazdı:Konunun ilk açılış gününde tereddütlerim vardı. Ancak şimdi o tereddütler ortadan yok. Bunun sebebini senin özverili çalışmana bağlıyorum.

Çeteci ile Migrat arasındaki ilişki hakkında ? Bilgi verebilirmisin.

Öncelikle yorumunuzdan dolayı teşekkür ederim, bu konular hâkkında halen araştırma yapmaktayım; Fakat net bir sonuç topladığımdan hâlen emin değilim, net bir cevap veremem, en kısa sürede[2-3 Gün] bilgilendirme yapacağım.

İyi Forumlar. İlginiz için Teşekkürler.

Cahil insan; boş bir Kavanoza benzer, dışını istediğin kadar parlatsan da güzelleştirsende, içi her zaman boş kalır.

LEYLIRK ۩۩۩ LEYLİRK ۩۩۩

𝔾𝔸𝕃𝔸𝕋𝔸𝕊𝔸ℝ𝔸𝕐

Mezarlık Bekçisi
Sunucu: Kuklacı
Lonca: Ace Of Spades

Mesaj gönderen ISTANBULFATIHI »

Merakla bekliyor olacağım ;)...
ISTANBULFATİHİ > FATIH

Resim

LoveLy ||||| M.Fatih KARATAŞ
Kullanıcı avatarı
xARZx
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen xARZx »

MUHTEŞEM ÇALIŞMA TEBRİK EDERİM
Harponxlider (49)[(^)Latif]
Kullanıcı avatarı
Buqrahan
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Âgah Efendi(Bir Üye'mizin İsteği Üzerine)

o Hâkkında bilinenler?

Çapanzade Ömer Hulûsi Efendi'nin oğlu olarak Yozgat'ın Sorgun ilçesinde doğdu. İstanbul'da Mekteb-î Tıbbiye'de eğitim görmüştür. Tıp öğreniminden sonra çok iyi Fransızca bilmesi nedeni ile Bâb-ı Âli'de kâtip olarak çalışmaya başlamıştır. Daha sonra İngilizce ve İtalyanca dillerinide öğrenmiştir. Dild eki bu başarıları nedeni ile Tercüme Odası tercümanları arasına alınmıştır.

1860 yılında Şinasi ile birlikte Tercüman-ı Ahvâl gazetesini çıkarmıştır.

1861 yılında Posta Nazırlığına getirilmiştir. 1862 yılında ise 1843 yılında Padişah Abdülmecit’in buyruğuyla posta taşıma amacı ile kurulmuş olan Fevaid-î Osmaniye vapurları idaresi direktörlüğü görevide kendisine verilmiştir. 1862 yılı sonunda ise ilk Türk posta pullarını çıkarmıştır. Daha önceleri yapıldığı gibi mesafeye göre posta ücretlerinin hesaplanmasına son vererek 13 Ocak 1863 tarihinde Sirkeci, Beşiktaş, Üsküdar, ve Fatih postahanelerinde satışı başlayan bu pullar ile posta gönderi ücretlerinin ödenmesi uygulamasını da başlatmıştır. Agâh Efendi bununla da kalmayarak halkın postahanelere gelmeden mektup yollayabilmesi için ilk defa posta kutuları uygulamasını da başlatmıştır. 14 Şubat 1865 tarihinde ise ülke sınırları içinde her türlü posta taşınması haklarının devlete ait olduğunu açıklamış ve Mısır Postalarının başlatılmasını emretmiştir.

o Şinasi Kimdir bir bilginiz var mıdır?

İbrahim Şinasi (D. 5 Ağustos 1826 - Ö. 13 Eylül 1871) , Osmanlı Devleti zamanında İstanbul kentinde doğan Türk gazeteci, şair ve tiyatro yazarı.

Şinasi, 19. yüzyılda Türk edebiyatını etkileyen ve yönlendiren yazarlar arasında yer alır. Osmanlı toplumunun çağdaş uygarlığı yakalayarak gelişebileceğini, bununsa batı örnek alınarak gerçekleşebileceğini savunan batılılaşma hareketinin öncülerinden biridir. Gazetelerde yazdığı makalelerle, Fransızca'dan yaptığı şiir çevirileriyle, edebi ve toplumsal eleştirileriyle, yazdığı tiyatro yapıtlarıyla ve kullandığı yalın, halkın anlayabileceği arı dille edebiyatta batılılaşmanın ilk adımlarını atmıştır.

1860 Ekim’inde yayına başlayan Tercümân-ı Ahvâl, Türkler tarafından çıkarılan ilk özel gazetedir. Fakat en önemli özelliği, bizdeki ilk fikir ve kültür gazetesi oluşudur. Şinâsî ve Âgâh Efendi tarafından çıkarılmış, başmuharrirliğini de -Âgâh Efendi ile anlaşamaması yüzünden ayrılıncaya kadar- altı ay süreyle Şinâsî yapmıştır.

Çeşitli edebî ve fikrî yazılara yer vermesi sebebiyle, yeni Türk edebiyatının kurulup gelişmesinde önemli hizmeti bulunan Tercümân-ı Ahvâl, önceleri haftalık Şinâsî’nin ayrılışından sonra ise haftada üç gün çıkmıştır.

Gazetenin ilk nüshasında yer alan beyannâme mahiyetindeki mukaddimede yer alan ve “bir toplum içinde yaşayan halk birçok kanunî görevi yerine getirmekle yükümlü olduğuna göre, kendi vatanının çıkarlarına dair görüşlerini sözle olsun yazıyla olsun belirtmek onun kazanılmış haklarındandır.” şeklinde bugünkü dile aktarabileceğimiz ifade, Şinâsî’nin bu gazeteyi nasıl kullanmak istediği konusunda önemli bir ip ucu vermektedir. Ona göre, fikirlerini beyan etmek, vatandaş olmanın getirdiği tabiî bir haktır.

Şinâsî’nin idare ettiği ilk 26 nüsha, yayınlanan makaleler, şiirler ve tefrika edilen edebî eserler dikkate alınırsa o devir için ideal sayılabilecek kalitededir. Ancak, onun ayrılışından sonra gazetenin aynı kaliteyi sürdüremediği ve gittikçe sıradan bir gazete kılığına büründüğü görülmektedir.

Bilindiği gibi, Şinâsî’nin Şâir Evlenmesi bu gazetede tefrika edilmiştir.

o " Tercüman-ı Ahvâl " hâkkında bilgi verebilir misiniz?

Tercüman-ı Ahvâl, İstanbul'da 1860-1866 arasında yayımlanan ilk özel gazetedir.
Resim
Tercümân-ı Ahvâl

22 Ekim 1860'ta Agah Efendi ve Şinasi tarafından çıkarıldı. Önceleri pazar günleri çıkan gazete 22 Nisan 1861'deki 25. sayısıyla birlikte haftada üç gün yayımlanmaya başladı. Gazete zamanla Ceride-i Havadis gazetesiyle rekabet edebilmek için yayınını beş güne çıkardı. Bahçekapı'da bir matbaada basılan gazete, matbaanın altındaki bir tütüncü dükkânından satılıyordu.

Ahmed Vefik Paşa, Ziya Paşa, Refik Bey'in sık sık bu gazetede yazıları yer aldı. Bu yazılarda Osmanlı toplumunun geri kalma nedenleri ve ülkede olup bitenler tartışılıyordu.Ancak 24. sayısından sonra Şinasi ayrılmıştır.

Ayrıca edebi eserlerin de yayımlandığı gazetede, batılı anlamda ilk Türkçe oyun olan Şinaşi'nin Şair Evlenmesi de (1860) dizi olarak yayınlamıştı.

Gazete, Ziya Paşa'nın kaleme aldığı sanılan ve eğitim sistemine sert eleştirilerde bulunan bir yazı yüzünden Mayıs 1861'de iki hafta süreyle kapatıldı. Bu olay Türk basınında yayın durdurmanın ilk örneği oldu. 792 sayı yayımlanan Tercüman-ı Ahval 11 Mart 1866'da yayınına son verildi.

:idea: " İstanbul Kıyamet Vakti " nde Üyeler'e başlangıç yardımcısı olarak bilinmektedir; Fakat 49.Seviye Görev'lerinde bile yardım etmeye devam etmekte olan bir Bilgindir. :idea:
:arrow: Arkadaşımız
Buhara İnşallah yeterli bilgiyi alabilmiştir.

LEYLIRK ۩۩۩ LEYLİRK ۩۩۩

𝔾𝔸𝕃𝔸𝕋𝔸𝕊𝔸ℝ𝔸𝕐

FareAdam Düşmanı
Sunucu: Sancak

Mesaj gönderen Buhara »

Teşekkürler Buqrahan
Kullanıcı avatarı
Buqrahan
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Buhara yazdı:Teşekkürler Buqrahan
Rica ederim. Yeni istek/talep'leriniz var ise, bana " ÖM(Özel Mesaj) " olarak bildiriniz. Yeni Bilgi'ler ve İstenilenler'in araştırması devam etmektedir.

Uzun bir süredir
ISTANBULFATIHI adlı arkadaşımız'ın isteği üzeri'ne yoğunlaştım yakında sizlerin ve arkadaşımızın beğenisine sunacağım.
Konu: Çeteci ile Junon'un Alakası[MİGRAT'ın]

İyi Forumlar.

LEYLIRK ۩۩۩ LEYLİRK ۩۩۩

𝔾𝔸𝕃𝔸𝕋𝔸𝕊𝔸ℝ𝔸𝕐

Çınaraltı Müdavimi

Kısa bir dönem için araştırmalara ara veriyorum...
İlgileriniz için teşekkür ederim, En kısa zaman içerisinde araştırmalara devam edeceğim.

İYİ Forumlar.

LEYLIRK ۩۩۩ LEYLİRK ۩۩۩

𝔾𝔸𝕃𝔸𝕋𝔸𝕊𝔸ℝ𝔸𝕐

Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen SelamiKelaynak »

Buqrahan yazdı:
Kısa bir dönem için araştırmalara ara veriyorum...
İlgileriniz için teşekkür ederim, En kısa zaman içerisinde araştırmalara devam edeceğim.

İYİ Forumlar.
En kısa zaman içerisinde yeni bilgiler vererek bizi aydınlatmanı ve bilgilendirmeni dört gözle bekliyorum. Güzel Paylaşım.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön