GB ler ve Ofans savaşçıya karşı yapılan saçma haksızlık

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
JANISSARY
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları

Re: GB ler ve Ofans savaşçıya karşı yapılan saçma haksızlık

Mesaj gönderen JANISSARY »

Öncelikle iyi geceler...
Konu epey bi uzadığı için tüm mesajları okuyamadım ancak şikayet edilen duruma anladğım kadarıyla cevap vermek istiyorum. SVH savaşçıları diye tabir edilen grup grup bölgelerinde işe yaramaz değildir. SVH savaşçılar grup bölgelerinde tercih edilmiyor. Çünkü bir kaç klasik taktik bulunmuş ve herkes en kısa yol bildiğim yoldur mantığıyla hareket ederek o taktikten vazgeçmiyor. Kendi deneyimlerime dayanarak söylüyorum ki, grup bölgeleri için her zaman farklı stratejiler var.
Bunu şöyle açayım. Karakterlerin eşitsizliğinden söz edilmiş. Aslında ortada öyle bir durum yok. Büyücü az zamanda en fazla hasarı vermesi için tasarlanmış. Bunun yanında hızlı ölüyor. Ofansif bir savaşçı az zamanda fazla hasar vermesi için tasarlanmış. Büyücüden az bir hasar tabi ki de. Ama savaşçının farkı daha yavaş ölmesi. İki büyücünün grup bölgelerinde bir yaratığı çevirerk öldürebildiğini biliyoruz. Anca iki ofansif savaşçı da birlikte çok rahat bir şekilde bir yaratığı öldürebilir. Zaten kafadan ikisi de art arda durdurma atsa belki canları bile azalmaz. Yani sorun birlikte çalışabilmek. O eski taktiği, geleneği yıkabilmek. Sürekli çok büyücüyle girenler bunu anlayamaz. o 3 büyücünün arasında ofansif savaşçı işe yaramaz gibi görünür ki öyledir de. Ama emin olun ki 3 ofansif savaşçının olduğu yerde büyücü de işe yaramaz görülebilirdi. Nitekim büyücüler zihin tutma özelliği sebebiyle seçiliyor. Neyse, bu konu çok fazla uzayabilir. Çok fazla yoldan eşitlikleri kanıtlanabilir.
Ben sadece bir tavsiye vermek istiyorum. Ofansif savaşçı olup grup bölgelerine girememekten yakınan oyuncular, arkadaş ortamına göre yeni bir taktik geliştirmeli. Bu tek şifacı iki büyücü ve 3 savaşçı olabilir. Tanklardan biri ya da ikisi tank olabilir. Savaşçılar zor öldükleri için şifacı 5 kişiyi şifalamaya dayanabilir. Olmaz diyenler için şimdiden cevabımdır, ben çok kez bir şifacı üç büyücü ve 2 savaşçı ile sığınağa girmişimdir. Zaman zaman bu 1 şifacı 2 büyücü 3 savaşçıya dünüşmüştür. Kesimiz de en fazla bir buçuk saat.
Yani karakterlerle ıynamaktansa taktiklerle oynamak, yeni taktikler keşfetmek yararınıza olacaktır.
İyi forumlar...
Kullanıcı avatarı
Icha
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen Icha »

JANISSARY yazdı:

Öncelikle iyi geceler...
SVH savaşçıları diye tabir edilen grup grup bölgelerinde işe yaramaz değildir. SVH savaşçılar grup bölgelerinde tercih edilmiyor. Çünkü bir kaç klasik taktik bulunmuş ve herkes en kısa yol bildiğim yoldur mantığıyla hareket ederek o taktikten vazgeçmiyor.
yani sonuçta ne oluyor? GB lerde o "herkes" o "klasik taktiklerle" hareket ettiğinde ofans savaşçılar olarak bizler GB lere girememiş olmuyor muyuz? "klasik taktiklere dadanmış herkes" yüzünden ofans savaşçı kitlesi GB lerden mahrum kalmamış mı oluyor?bu nasıl işe yaramaz değildir tespiti????"işe yaramayı" geçin bir kalem, GB lere GİREMİYORUZ BİLE!!!
JANISSARY yazdı:

Karakterlerin eşitsizliğinden söz edilmiş. Aslında ortada öyle bir durum yok.

peki biz bu kadar savaşçı, aklımızdan sorunumuz mu var da "adaletsizlik ve eşitliksizlikten" bahsediyoruz?
aslında hareket noktanızı anladım ve niyetinizin ise son derece iyi olduğuna eminim. Ancak şu var (ki tasarım kısımına eleştirel dille sorduğum sorudur aynı zamanda)
"Tasarım ekibi olarak,oyuncu kitlesinin profilini ve özelliklerini en iyi bilen kişiler olarak bunun bu yetenek düzeninde böyle olacağını nasıl olur da öngörmezsiniz?"

bir başka deyişle;

gerçekler, pollyannacı yaklaşımlarla tanımlanmaya kalkılırsa şizofrenik;
gerçekler, baştan kara kötü tanımlanırsa paranoid olur...
gerçekler ancak pratik sonuçlarıyla analiz edilerek(beklentilerden bağımsız sadece olanlarla ilgilinerek) tanımlanırsa realist olur..

Bir sınıf insan GB ler o ya da bu sebeple girememiş-giremiyor ve görünen köy kılavuz istemez şeklinde giremeyecek olacaksa;
orada karakter eşitsizliği vardır..teoriler değil pratikler bunu böyle zaten göstermektedir...Arife tarif gerekmez ofans savaşçılar GB lere GİREMİYOR!!!!

JANISSARY yazdı:
o 3 büyücünün arasında ofansif savaşçı işe yaramaz gibi görünür ki öyledir de. Ama emin olun ki 3 ofansif savaşçının olduğu yerde büyücü de işe yaramaz görülebilirdi. Nitekim büyücüler zihin tutma özelliği sebebiyle seçiliyor. Neyse, bu konu çok fazla uzayabilir. Çok fazla yoldan eşitlikleri kanıtlanabilir.

tek bir şeyle bunun teorik (tabiri maruz görün ama sorunu yaşayan birisinin gözünden, bu tip sorunu görmemeye çalışan sırf ve lafla dolu ama gerçek yaşamdan bir o kadar uzak yaklaşımlar böyle görülür) "vızıltıdan" öte olmadığını kanıtlayayım;
ofans savaşçılar GB lere "ofans savaşçı" olarak girebiliyor mu?hayır!daha ne ???

Olan, olması beklenen ya da olması gereken ya da olması düşünülenin aksindedir..

ve konuşulacak olan, zihinlerde kalmış mükemmel dünya hayali değil; "YAŞANAN" ve onun gösterdiği yaşanılan dünya gerçeğidir...
YAŞANAN: GBLERE ÜST MAİLDE DETAYLICA ANALİZ EDİLDİĞİ ŞEKİLDE OFANS SAVAŞÇININ G-İ-R-E-M-E-M-E-M-E-S-İ-D-İ-R!!!

JANISSARY yazdı:
Ben sadece bir tavsiye vermek istiyorum. Ofansif savaşçı olup grup bölgelerine girememekten yakınan oyuncular, arkadaş ortamına göre yeni bir taktik geliştirmeli. Bu tek şifacı iki büyücü ve 3 savaşçı olabilir. Tanklardan biri ya da ikisi tank olabilir. Savaşçılar zor öldükleri için şifacı 5 kişiyi şifalamaya dayanabilir.
niyetinizin çok iyi olduğuna emindim zaten
ama şimdi bir kere daha kani oldum...
ama takdir edersiniz ki bazen iyiniyet yetmiyor...

hatta bu olayda olduğu gibi son derece kırıcı olabiliyor ve pratik gerçeklerden şizofrenik derecede denilebilecek kadar uzak..

savaşçıların 1 şifa ve 2 büyüyü bu taktiğe ikna etmelerine;
1-imkan yok çünkü bizzat siz söylediniz ortada çalışan halikazırda taktik var
2-bunun bir savaşçıdan istenmesi zaten bu konunun açılmasına yeter bir nokta;
"neden ben ofans savaşçı açtım diye birilerine yalvarıp onları ikna etmeye mahkum ediliyorum?"

JANISSARY yazdı:
Olmaz diyenler için şimdiden cevabımdır, ben çok kez bir şifacı üç büyücü ve 2 savaşçı ile sığınağa girmişimdir. Zaman zaman bu 1 şifacı 2 büyücü 3 savaşçıya dünüşmüştür. Kesimiz de en fazla bir buçuk saat.
Yani karakterlerle ıynamaktansa taktiklerle oynamak, yeni taktikler keşfetmek yararınıza olacaktır.
İyi forumlar...
1-işte yukarıda denildiği gibi iyiniyetli sizin gibi kaç oyuncu var da bu taktiği denemeyi aklından şöyle bir geçirecek?
2-sizin yapıyor olmanız genel pratik uygulamanın ezici farklılığı ve farkındalığını ortadan hala kaldırmadı..kaldıramazdı da ki konu ister istemez kişisel değil genel olmalı çünkü işte forum başlıkları....Savaşçılar çığlık çığlığa...
bunların hepsi de nedense sizin bulgularınızın tam anlamıyla zıttı bir olguya işaret ediyor.
3-hala tüm iyi niyetli beklentiler ve tespitlerinize rağmen oyunda ;
a-adaletsizlik
b-ayrımcılık
c-eşitsizlik acı ama bir o kadar yaşanan dünyanın gerçekleri ve
d-hatta kötüniyete varan bir insan kullanmacılık olduğu iddiası bile var....

not: yanlış anlamayınız, iyiniyetlerle yazıldığına emin olduğum mesajınıza aynı iyi niyetlerle cevap verip sizi, beklentilerden farklı olarak yaşanan bu buz gibi gerçeğin ortasından karınca kararınca aydınlatmaya çalıştım; maksadımı aşan bir ifadem olduysa kasıtlı değildir çünkü bu adaletsizliğin -niyet ne olursa olsun- görülememiş olmasını bile bir haksızlık olduğunu düşünüyorum ve bu noktada artık öfke ile de doluyum(ama tabii ki bu öfke size yönelik değildir olamaz da);

en nihayetinde siz olaya sadece kişisel, fazlasıyla iyimser ve çokça da teorik yaklaşırken; ben pratik gerçeklerin acımasızlığında, o teorilerin benim çarımı nasıl yararsız hale getirdiğini de gözlemlemeye mahkum edilmiş durumda yaklaşmaktayım...

En son şunu söyleyelim(slogan araklayarak :D );
Bu kadar çok kişi bu kadar net ve tek bir konuda bu kadar birbirinin aynı şeyi bu kadar zamandır boşuna söylüyor olamaz ...

mesajınız için öncelikle teşekkürler
sevgi saygı ve iyi günler dileklerimle
Yapım halinde...
under construction..
Kullanıcı avatarı
mrnikotin
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos
Lonca: Mevlana

Mesaj gönderen mrnikotin »

şöyel bi konuda gerçek zaten sıpğnağa savaşçı lamıyolardı artık yani gliştirdsiğmiz bir satrateji, ile migratada 4büyü 22 şifa giryoruz gerçi benim savaşçımdada herşey var ama şahaer düşürmöek için bi süre
densi,f gezmenin zararı olmaz
mrnikotin
mrnıkotın
xMrNiKoTiNx mrnikotin
JANISSARY
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Kuklacı

Mesaj gönderen JANISSARY »

Icha,
Yazdığın mesajda sürekli kendi pratiklerine dayanarak cevapladığını ve itiraz ettiğini söylemişsin. Yanlış anlama lütfen ama senin gözden kaçırdığın bir nokta var: Ben de kendi pratiklerime dayanarak hareket ediyorum. Ben sana sığınağa bir şifacı iki büyücü ve üç savaşçı girilebilirken yönetimden karakter özellikleriyle oynamasını istemenin yanlış olduğunu göstermeye çalışıyorum. Nitekim böyle bir durumda büyücüyü sık kullanan oyuncular, "zaten savasşçılar biri depar ve durdurmayla rahatça kesebiliyordu, yönetim daha da güçlendirdi" diyerek isyan edeceklerdir.
Konuyu dağıtmadan ben asıl söylemek istediğime odaklanmak istiyorum. Tekrar vurgulamak gibi oluyor ama; bir buçuk saatin altında bir sürede bir şifacı iki büyücü ve üç savaşçı sığınaktan başarılı bir şekilde çıkabiliyorsa zaten gereken ayarlama yapılmıştır demektir. Yani yönetim ya da oyun geliştiriciler zaten gereken düzenlemeyi yapmışlar, gerisi biz oyunculara kalmıştır. Sen bu başlığı yöneticileri hedef alarak açmaktansa senin gibi başka birilerini bulup söylediğim taktiği denesen daha yararlı olur görüşündeyim. Çünkü yönetim hiç bir surette ofansif savaşçıların grup bölgelerine girmesini zorunlu kılacak değişikler yapamaz, yapmamalıdır da. Aksine yönetim öyle bir ayarlama yapmalı ki, taktiğine göre tüm oyuncular grup bölgelerine girebilmelidir. Tüm oyuncuların sığınaklara girmesi ise biz oyuncuların sorumluluğudur. Bu yönetimin piyasaya el atamaması gibi bir şey. Bazı materyaller var ki, efsunlu eşyalardan çok daha pahalıya satılıyor. Bunu kim bu hale getirdi? Biz oyuncular! Dört büyücü şeklinde sığınağa girilmesini de biz yaptık. Elbet biz düzelteceğiz. Nitekim grup bölgelerine o kadar çok büyücü giriyor ki, bir gün setlerini tamamladıklarında daha fazla girmeleri anlamsız olacağından onlar da diğer karakterlerine yönelecektir. İşte o zaman savaşçıları bölgelerde daha fazla görebileceğiz.
Bir daha söylemiş olacağım ama benim tavsiyem sabretmen ya da kendine senin gibi düşünüp grup bölgelerine ofansif olarak giremeyen savaşçılar bulup yeni taktikler keşfetmektir.
İyi niyetin için sana teşekkür ederim, iyi forumlar...
Kullanıcı avatarı
Icha
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen Icha »

muhtemeldir ki bu konuda taban tabana zıt düşünüyoruz..onun için konu tekrarı olacak diğer noktalara ayrıca bir daha cevap vermeden;
sadece bir düzeltmeyi yapmak istedim

JANISSARY yazdı:Icha,
Yazdığın mesajda sürekli kendi pratiklerine dayanarak cevapladığını ve itiraz ettiğini söylemişsin.

hayır... sadece benim değil... benim gibi düşündüklerini ve deneyimlerinin benimle aynı olduğunu sadece bu başlıkta değil; bunun gibi nice başlıkta dile getirmiş arkadaşlarımın da pratiklerine dayanarak itiraz ediyorum GB lerin bu günkü haline...

ayrıca büyücüler, GB lerde şaheserler nadideler düşürürken ya da "yaaa bana düşmediiii bu da adaletmiiii?" diye çığırışabilirken; yönetimin çıkıp da "ne yapalım oyuncular diğer taktikleri denemiyorlar bile.. biz böyle yaptık.. bir şey değiştiremeyiz" diyerek savaşçıların bunları görme olasılığını bile pratikte sıfıra indirgemesinin adilane olamayacağını dillendiriyorum...

kaldı ki mailimizde ki öneriler kısmında, özellikle büyücülere yönelik negatif durum yaratılmayacak önerileri bulmaya çalıştığımızı da dikkatle belirtmeliyim...(39 lvl da büyücü olarak çektiğim sıkıntıları unutmuş değilim)

katkınız için gene teşekkür ediyorum..sizin gözünüzden görünen manzaranın da bence maile yansıtılması lazımdır...
evet mail böylece daha da uzayacak ama daha da geniş kapsamlı olur..

bu yüzden mailin İKV desteğe bu gün değil; 02.10.2010 tarihinde gönderilmesinin (hem benim düşüncelerinize yönelik editasyonu( "şu yönde fikirler de belirtildi ancak o düşüncelerin cevapları şudur ki;...." şeklinde bir kısımın eklenmesi suretiyle böylece "argumentative essay" mantığı ile daha da yapıcı olacak) mailde düzgünce gerçekleştirmem için, hem de olur da diğer arkadaşların da katkı sağlaması sağlanabilir umuduyla- çünkü sizin ki tam benim maili göndermemden önce son dakikada gelmiş bir katkı oldu belki başka arkadaşlarında böyle bir fırsata ihtiyacı olabilir-)
daha isabetli olduğunu düşünüyorum...
saygılar...
Yapım halinde...
under construction..

“Genel Etkileşim” sayfasına dön