Tank ve Dps

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
FromXXXhELL
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Re: Tank ve Dps

Mesaj gönderen FromXXXhELL »

tebrıkler arkadasım guzel bır konuya degınmıssın 1-2 arkadasım olayı guzelce acıklamıs.. Ben acıkcası onlıne oyunlar konusnda olan tecrubemın ust sevıyede oldugunu dusunen bır oyuncuyum her oynadıgım oyun gıbı bu oyunuda takıp edıyorum .. ama gel gor kı yapımcı arkadasların her lvl veya eklentı oncesı yaptıkları reklam ve ballandıra ballandıra anlattıkları hıc bır sey dogru cıkmamaktadır.. Bu onumuzde bekledıgımız yenı bolum ıcınde yapımcı arkadaslar gene mangalda kul bırakmamaya devam edıyorlar tank dıyor dps dıyor ben bunu yazan arkadasıma sormak ısterım hıc bır onlıne oyunda bu anlatıgı ozellıklerı yapmıs ve kullanmısmı yada anlamını bılıyormu .. ıkv nın mevcut karakter yapılanması ıcınde tank ve dps yetenek sıstemının verılmesı yada bunun dıllendırılmesı anca 7 yasındakı cocukları kandırmakdan ıbaret olur.. (MEVCUT SISTEM UZERINDEN KONUSUYORUM ANLAM KARKASASI OLMASIN ) stat puanlarını kendın dagıtmadın bır karakter yapılandırılmasında sız nasıl bır tank ve dps sıstemınden bahsedebılrısınız arkadasım ben sızlerın oyun bılgısınden suphe etmeye basladım acıkcası .. savascılara verılmıs 3-5 yetenek ve 1-2ıtemle tankmı olunur dps mı yapılır... Lutfen ıkv buyuro gelısıyor derken .. bu oyunu oynuyan oyuncu kıtlesının bılgı ve kapasıtelerınıde kucumsemeyelım .. bızler ıkv yokkende onlıne oyun oynuyorduk varkende oynuyoruz.... Burda amac tabıkı kımsenın bılgısını sorgulamak degıl ama yenı bır sey yaratmaya veya gelıstırmeye gayret edıyorsanız bunun ıcın bızlerınde ozgurce fıkırlerımızı soylemesı gerektıgını dusundugum ıcın bu konuyu yorumluyoruz.. Su ankı karakter yapılandırma puanı ıle bu dev arkadasımızın anlatmıs oldugu tank ve dps sıstemı yapılamaz .. yapılır derse buyursun glesın onunla her ortamda bunu tartısır ve haklılıgımı kanıtlıya bılırm .. hA...Gelıcek bolumlerı gorup yorumlama sansımız olmadıgı ıcın gene hıdralar gıbı cakma karakterler olucaksa karsımızda zaten tank olsa ney dps olsa ney 2-3 yıkılırsın sonunda ıllakı bır yenme noktasını bulabılrısın .. Ama amac renklı ve zengın kombınasyonlu bır oyun seklı yarata bılmek ıse.. karakter puanlamasını oyuncuların kendı ıradelerını bırakıcaksınkı .. o zmana secımını kendı yarata bılsın .. tank mı olmak ıster grupplarda sıfacımı amansız bır savascımı korkulu bır buyucumu .. sORARIM SIZE.. oyun cınde sıfırdan bır karakter kasıp kalıtelı bır sekılde dızmek oyun bılgısı olan bır ınsan cıın ne kadar bır sure alırkı .. topluyacagın 6 parca esya o kadar ve bıraz sabır ve kasmak .. 49 lvl sın her savascının her buyucunun her sıfacının karater ozelıklerı esıt ve ustekı 3-5 parca esyanın gucune bakıyor.. Onlıne oyun demek bumudur.. kendı yaratıcılıgın ve bılgının nerde oneemı .. Oyuzden bu yapımcı arkadaslarımıza nacızane onerım .. o kadar yogun bır tempo ıcınde olmadıklarından emınım rakıp oyunlarıda ırdelesınler sıstemelrı takıp etsınler ney nasıl oluyor bence bır goz atsınalr derım bu kopya cekmek degıl aksıne .. kendını gelsıtırmek ıcın ıyı fırsattır... Yoksa onlıneoyunu burda ogrenerek nereye kadar yaratıcı olunabılırkı .. SAYGILARIMLA...........................fROMh€LL _____bLACm@$k___bLACfoX
[img]img35.imageshack.us/img35/3205/ggfg10.png
[/img]
Kullanıcı avatarı
AmisosEmmi
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen AmisosEmmi »

Fromxxxhell Arkadaşımıza katılıyorum.
Burda tank savaşçı deniliyor ama şöyle bir gerçek var sadece yetenekler ile tank olacak ise zor.
Misal 1 şifacı ve bu şifanın item ve yetenekler ile zırh ı yüzde 70 buluyor ve bu yeni gelecek itemlerle daha kolay olacağa benziyor. Peki tank savaşçı yüzde 60 zırh ile nasıl tank olacak sadece fazladan 30 civarı bir savunma sı ilemi.
Şöyle bir düşünürsek şifacı bile savaşçıdan daha uzun süre ayakta kalmayı başarabilecek duruma gelecek bu yeni itemler ile. Savaşçıdaki zırh oranı yükselmeyecek ve sadece tank olabilmesi için savunmasını arttıracak Bir de Savaş narası veya kışkırtma ile canvarı kendi üzerinde tutacak çok saçma. Eğer tank olacaksa savaşçı biraz daha fazla bilgiye dayanması gerekir buda elbette statü puanları ile yapılabilir. Mademki sadece bu bölgede iyi olanlar kazançlı çıkacak. O zaman bilgi ve beceriye önem verilmesi gerekir diye düşünüyorum.
KarargaHxTeaM FAN !..!
Karakter Adı :[/color] AmisosEmmi-- AmisosGame
Karakter :[color=#FF0000] Savaşcı

Seviye : 49
Lonca :[/color] Amisos
Sunucu : Tılsım
anektod
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

Mesaj gönderen anektod »

Gargoyle35 yazdı:Arkadaşım benim anlatmak istediğimi anlamıyorsun ki.Bu iş sadece yetenekle olmuyor.Açıklamaları iyi oku.Tank oyuncuların Canları daha fazladır Zırhları daha yüksektir.Dpslerin çeviklikleri daha fazladır bu ayarlamalar yapılabiliyor mu ? Zaten sakınmayla zırhını herkes en yükseğe çekebiliyor ? Herkes ağır vuruş sert vuruş yapıyor.Madem Tank Dps ayrımı var sakınmayı sadece tanklar yapsın ağır ve sertide Dpsler.Mantıken böyle lütfen iyi okuyun yazdıklarımı amacım körü körüne eleştirmek değil hele yıkıcı eleştiri hiç değil.Ayrıca merak etme ben şaşırmam çünkü Tank Dps kavramının tam geçtiği oyunları oynadım oynuyorumda.

sana ne olacağını söyleyeyim.

yine bildik klasik itemi ve parası olan kişi tank ve dps olabilecek senin tabirinle enerji efsunlu eşyalar konulacak insanlar bunlara özendirilecek yani ikv de birşeyler kaybetmeye devam edecek ama parası olan oyunu sıkılana kadar ! oynamaya devam edecek ya sonrası ?
Resim

http://www.dailymotion.com/video/xgsjx9_dikkat-kyrylmaz-her-turk-yzlesin_shortfilms

Az söz erin yüküdür, çok söz hayvanın yüküdür. Bilene bu söz yeter sende cevher var ise. (Yunus Emre)
Kullanıcı avatarı
Gargoyle35
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Deva

Mesaj gönderen Gargoyle35 »

fromXXXhell arkadaşım açıkcası benim senin kadar deneyimim var diyemem bu konuyu açmamdaki sebep başka bir online oyuna adım atışım oldu zaten statü puanlarını dağıtma özgürlüğü herkesin birbirndne farklı değişik kombinasyonlar yapabilmesi bu konuda kafa patlatmak beni o kadar etkilediki yıllarımızı verdiğimiz ikv neden böyle olmasın diye düşündüm.Diyorsun ben online oyunlarda uzmanın peki bunun ne kadarını ikvde gösterebiliyorsun ? senle aynı itemlere sahip biri seni madara edebiliyor mu ? Evet.Ama işte herşey bizim elimzde olsa adam iki ay kasıp para yapıp senin karşına dikilemicek çünkü o senin bildiginin ceyreğini bilmiyor olcak.Ve iş sadece itemlede bitmicek statü puanlarının dengesi mantıklı oluşu bunları itemlerinle uydurma yada eksiklerini itemlerinle kapatma milyonlarca kombinasyon yapılıp saatlerce tartışılcak şeyler çıkar ortaya.Kısacası emek ve mantıkla daha hoş ve keyifli oyun alanı sağlanabilir.Ama... !
Resim
Kullanıcı avatarı
Gargoyle35
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi
Lonca: Deva

Mesaj gönderen Gargoyle35 »

AmisosEmmi yazdı:Fromxxxhell Arkadaşımıza katılıyorum.
Burda tank savaşçı deniliyor ama şöyle bir gerçek var sadece yetenekler ile tank olacak ise zor.
Misal 1 şifacı ve bu şifanın item ve yetenekler ile zırh ı yüzde 70 buluyor ve bu yeni gelecek itemlerle daha kolay olacağa benziyor. Peki tank savaşçı yüzde 60 zırh ile nasıl tank olacak sadece fazladan 30 civarı bir savunma sı ilemi.
Şöyle bir düşünürsek şifacı bile savaşçıdan daha uzun süre ayakta kalmayı başarabilecek duruma gelecek bu yeni itemler ile. Savaşçıdaki zırh oranı yükselmeyecek ve sadece tank olabilmesi için savunmasını arttıracak Bir de Savaş narası veya kışkırtma ile canvarı kendi üzerinde tutacak çok saçma. Eğer tank olacaksa savaşçı biraz daha fazla bilgiye dayanması gerekir buda elbette statü puanları ile yapılabilir. Mademki sadece bu bölgede iyi olanlar kazançlı çıkacak. O zaman bilgi ve beceriye önem verilmesi gerekir diye düşünüyorum.
Umarım sizlerin anladığı gibi yapımcılarda hak verir.Çünkü sadece itemle parayla olmaz sadece itemi ve parası olanın zevk alacağı bir bölge gelmiş olur.Dicekler ki şimdi Zaten orda yazıyor parası olmayan iyi olmayan girmesin belki adam parasız ama karakterini yapma özgürlügü olsa oraya girip herkesten daha az hasar alıp daha az ölcek şekilde yapar karakterini ve o zenginlerden daha çok parası olabilir ;)
Resim
Kullanıcı avatarı
AmisosEmmi
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen AmisosEmmi »

Bu oyunun ilk zamanlarında bilgi çok önemliydi ve Statü puanları + yetenek dağılımı çok önemli oluyordu.
Şimdi ise nerdeyse bütün sınıflar aynı yetenek dağılımlarını kullanıyor. Statülerde aynı olduğundan bi fark kalmıyor.
Denildiğinin aksine itemler çokda fark yaratmıyor misal bir savaşçı vs sinde kimin kudreti biterse yüzde 90 yeniliyor.
Şifacıda ise kim kritik can basarsa ayakta kalıyor. Büyücüdeki durumda bundan farklı değil.
Bir çok değişikliğe şahit olduk bu oyunda ilk statü puanları elimizden alındı sonra efsunların verdiği özelliklerde oynamalar yapıldı ve bir çok daha sevdiğimiz özellikler elimizden alındı.
Yeni bölgelerde bazı arkadaşlar max enerji ve kudret efsunların işe yarayacağını öngörmüş ama buda bir savaşçıya pek etki sağlamayacağı kesin sonuçta karşılaşacağımız canavarlar bizlere 100 vurmayacak en az vuruşları 1000 ve üzeri olacağı kesin bu durumda bu efsunlarda belki 1 vuruş belki o kadarda sağlamayan bir enerji verecek. Doğal olarak sen hasar veremedikten sonra bu kadar az etkisi olan bi efsunu tercih etmeyeceksin. Burda çelişkiler doğuyor elbette.
Yetenek kombinasyonlarında tank olmayı sağlayacak çok fazla özellik göremiyorum açıkcası.
Gerçek anlamda tank ve dps yi ön plana çıkarmak şu halde bana imkansız geliyor.
Efsunların katkıları ortada zaten. Yönetiminde bu konuda daha detaylı bir bilgi vermesi gerekir en azından
kafamızda oluşan soru işaretleri çözülür ama ne yazıkki bugüne kadar böyle bir bilgilendirme hiç görmedik.
Pek göreceğimizide zannetmiyorum.
KarargaHxTeaM FAN !..!
Karakter Adı :[/color] AmisosEmmi-- AmisosGame
Karakter :[color=#FF0000] Savaşcı

Seviye : 49
Lonca :[/color] Amisos
Sunucu : Tılsım
KaraKuLes
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen KaraKuLes »

Ellerine Sağlık Güzel Çalışma Olmuş :) Bu Terimlerin Anlamını Bilmeyen Baya Oyuncu Vardır :) Farklı Oyunlar Üzerinde Göstermişsin Ellerine sağlık :]
"Sakın kendisine verdiğin kıymeti sana vermeyenle arkadaş olma".
Hz. Muhammed

Resim
Kullanıcı avatarı
Yakamozxefemeih
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Kuklacı
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Yakamozxefemeih »

[quote="Gargoyle35"]Resim

Sevgili İkv oyuncuları ve Developerlar yukarda gördüğünüz gibi İkv oyununda Tank ve Dps kavramları geçmiştir.Kadim hidra gelene kadar ikvden başka online oyun oynamayan arkadaşlarımız duymadığı bir kaç terimdir.Öncelikle genel olarak Tank ve Dps açılımını yapmak istiyorum.

TANK
Bu terim genelde Savaşçı sınıfına hitaben kullanılır. Tankın amacı, mobları(yaratıkları) üstüne çekerek bütün dayağı tek başına yemesidir. Bu şekilde ağır zırhı[+Kalkan] onu koruyacaktır (sonsuza kadar değil tabiki ) ve guruptaki diğer kişiler rahat nefes alabileceklerdir.Ayrıca Tank olarak yapılmış savaşçıların yüksek can ve makul ölçüde karizmaları olmalı ki düşmanları üzerine çekebilsinler.Aşağıda Tam manasıyla tank kavramını gösteren bir foto vardır.Str[Güç] Dex[çeviklik] Con[Can] Int[zeka] Wis[bilgelik] Cha[Karisma] orda [AC][ARMOR CLASS] 84 olan zırh etkisi ve bu rakam herkesin kendi isteğine göre ayarlanılabiliyor.Tank olmak istemiş ve nasıl yapmış arkadaş resimde açıkça görülüyor.Dps ise daha çok DEX biraz daha az CON ve karizmasıda minimun olmalı.

Resim

DPS
"Damage Per Second" kısaltmasıdır. Saniye başında verilen hasar anlamına gelir. Silahlarda DPS kısmında yazar ne kadar hasar verdiği. Ne kadar yüksekse o kadar fazla hasar verir. Çoğunlukla Savaşçı [Rogue,Ranger,Champion ikvde yoktur] Dps kavramı için uygundur.Tanklara nispeten az canları ve daha çok çeviklikleri[Dexterity] vardır.Daha az hasar almamaları için çünkü tanklar kadar ağır ve dayanıklı zırhları giyemezler ve kalkan kullanmazlar.

Şimdi sayın İkv oyuncuları ve Developerlar İkvde karakterimizi kendimiz mi yapıyor da Tank ve Dps terimlerini kullanmışınız.Tüm savaşçıların canları eşit.Zırhları eşit.Saniyede verdikleri hasar eşit.Neye göre bu ayrımı yapıyorsunuz hiç anlamış değilim.Kışkırtma yeteniği yapan sizce Tank yeteneği alıyorsa tamam diyeceğim söz yoktur ama Tank kavramını diğer online oyunları oynamış arkadaşlar daha net bir şekilde öğrenir.Ayrıca ikvde tek tip zırh var verdiği koruma hepsinin aynı.Elimize kalkan alamıyoruz.Daha bir sürü şey sadece terim kullanmakla olmuyor bazı şeyler umarım eleştirilerimi yapıcı olarak görür ve ters anlamazsınız.Zaten bu karakteri kendi yapmamamız çok saçma eskiden bu varmış ikvde ama bunun değiştirilmesiyle çok beta oyuncusu oyunu bıraktı en yakından bildğim abim Bigugur ve arkadaşları.Aynı şekilde artık bende bu oyuna ne vakit nede para ayırıcam.Umarım bazı şeyler düzeltilir çünkü oraya terim yazmakla olmuyor.

Saygılarımla...
[/quot

öncelikle böyle bir konu açtıgın ve bizleri bilgilendirdigin için telekkür ederim ben bo oyun ilk online oyunum ve merak ediyordum bu özellikleri hadi tankı biraz ögrenmiştikte kadimde dps hakkkında bi bilgim yoktu eger dediklerin dogruysa ki fotoylada kanıtlamışşın ozman yönetim bununla ilgili bi açıklama yapması lazım ama belki yeni yetenek sisteminde olabilir diye düşünüyorum bu smylediklerim tekrardan sagol
Kingly Yakamozxefemeih Melihxthend
Herkesde biz kralız tavırları ikv bizden sorulur ayakları kimse karşımızda duramaz fasılları gördünmü herkes delikanlı olmuş vay anasını
Kullanıcı avatarı
snmz35
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen snmz35 »

:S güzel açıklamışsın
Göster
Tahammül

Seviyoruz bu hayatı
Kullanıcı avatarı
turkoxHAMSTER
Praetorian Piyadesi
Praetorian Piyadesi
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen turkoxHAMSTER »

arkadaşlar Her savaşçının DPS si yani SVH si elindeki silaha göre değişir.herkesinki aynı değil yani.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön