Kadim Hidra Ve Getirdikleri

Teşkilat sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Kullanıcı avatarı
Ocipres
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos

Re: Kadim Hidra Ve Getirdikleri

Mesaj gönderen Ocipres »

Wiliam Golding'in Sineklerin Tanrısı Romanını okuyuş sebebim 1984 Nobel Edebiyat Ödülünü almasıydı.Böyle bir ödülü alan eseri merak etmiştim.Çok karmaşık olaylar anlatımlar beklerken çok yalın bir olay ve anlatım vardı romanda.Bu eseri foruma taşımamın sebebi ise ikv ile alakalı.Roman askeri okulda okuyan çocukların deniz aşırı bir yolculukta fırtınaya tutulup adaya düşmesiyle başlıyor.Yaşları 10-12 olan çocukların yanında gemi personelinden de sadece kaptan vardır oda ağır yaralıdır bir süre sonrada ölür.Issız bir adada 20-25 civarında çocuk yaşam mücadelesi verir.İçlerinde iyi,akıllı,saldırgan,ürkek birçok karakterde çocuk burada nasıl yaşanacağı üzerine fikir beyan ederler.Üstlerinde yaşadıkları dünyanın ahlak,din sosyal hiçbir baskısı kalmamıştır artık.Bu baskının olmaması bu genç insan grubunu sonunda öyle bir yere getirirki saldırgan ve kötüleşmeye yatkın çocuklar insanlıktan çıkmaya başlar.Sağduyu sahibi, insan kalalım bundan vazgeçmeyelim diye diretenleri tek tek öldürmeye başlarlar.Flimide çekilen bu romanın son sahnesi çok vurucudur.Saldırgan ve kötüleşen çocuklar bir yamyam kabilesi gibi her tarafları boyalı şekilde onlara katılmayan hayatta kalmış tek çocuğu sahile doğru kovalarlarken birden onları kurtarmaya gelen bir bölük askerle karşılaşırlar.Koşan çocuk onları görünce başlar ağlamaya. O anda kovalayanların yüzündeki dehşetli ifadeyi gören askerlerden biri şok içinde sorar.Ne oldu çocuklar size?.Romanın bize sunduğu anafikir insanoğlu ahlak ,din ve yasalarların olmadığı yani toplumsal baskıların olmadığı bir ortamda melek diye yorumlayacağımız çocukların bile nasıl insanlıktan çıkabileceğidir.Hiçbir yer, zaman bizi insanlığımızdan çıkarmamalı.Doğru olmak,doğruyu savunmak zordur ama vazgeçmemek lazım.Sevgiler Saygılar.

Ocipres
"Bose-Einstein yoğuşması; Aynı atomların en soğuk noktada ( - 270" ) omuz omuza "lay lay lay lay lay lay" çekmesidir.Aynen trübünde yapıldığı gibi."
Kullanıcı avatarı
Ocipres
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Ocipres »

Bu tarz oyunlarda checkpoint noktaları vardır.Bu kontrol bölgelerinde kayıt,item -para transferleri,depolama,can- kudret ve item onarma gibi işlemler yapılmaktadır.Oyunun buralarında canavarlar olmayıp tehtid unsuru sıfır olmaktadır.Güvenli bölgeler olduğu içinde genelde oyuna buralarda girilip, çıkılmaktadır.Oyunumuzda da bunları yapabildiğimiz yerler vardır.Buralara canavarlar girmemesine rağmen eğer klandaysan vay haline.Yeraltından babıaliye girmek isteyen biri klandaysa genelde girdiği gibi kesilmektedir.Oyunun bu gibi diğer noktalarıda bu şekildedir.Ayrıca zorluk derecesi yüksek görevlerde, yapmak isteyen kişiler çoğunlukla klandaysa görevi yapmak için klana giren arkadaşlarımız görev yerine gidene kadar ,görev için girdim müsade desebile bir güzel kesilmektedir.Kesen kişinin savunmasıda hazırdır;klana girmeseydin.Bu durum nasıl düzeltilebilir? Düşünelim.Benim nacizane bir fikrim var.Oda şu;eskiden olduğu gibi em de kp kazandırılır ve ws için iki kişi teke tek baş başa kalabilecekleri bölümler em gibi açılırsa oda kp verecek şekilde ve aynı anda oyunun bazı bölümlerinde olduğu gibi(labirent ,yeraltı..) oyunun heryeri savaşılamaz duruma getirilirse bu iş halolur.Böyleliklede oyunda gerilime kin ve nefrete sebeb olan kaynakta kurutulmuş olur.Oyunu oynayanları kin ve nefret içinde oynatmaya mahkum etmiyelim.Bunun için zaman ve vakit ayrılırsa çözüm bulmak hiçde zor değil.Sevgiler Saygılar.

Ocipres
"Bose-Einstein yoğuşması; Aynı atomların en soğuk noktada ( - 270" ) omuz omuza "lay lay lay lay lay lay" çekmesidir.Aynen trübünde yapıldığı gibi."
Kullanıcı avatarı
veym2
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Lonca: Kara Deniz Yıldızları

Mesaj gönderen veym2 »

hiç bişey oyundan soğuttu beni hidra geldikten beri kadimi kesmeye çalışıyorum 8 kere kestiler ama kesenler sonrada hitti hiç yardım etmediler
sebboy
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen sebboy »

YA ARKADASLAR NE KADIMI NE GETIRMESI HIC BIRSEY GETIRMEDI SIKINTI STRESDEN BASKA . :evil:
Kullanıcı avatarı
Ocipres
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Ocipres »

Şöyle bir arkamıza yaslanıp oyuna eleştirel olarak bakmamızı sağladı sanırım.Oyunu ve kendimizi nasıl onarabiliriz fikir üretelim ve paylaşalım.Elbette bilinçlenmek heryerde olduğu gibi oyun dünyasında birçok sıkıntıyı telafi edecektir.Oyun bizim arkadaşlar.Daha iyi bir oyun için herkes kendine düşeni yapsın.Yöneticiler ve oyuncular hatalardan kendilerini ne kadar arındırırlarsa bu oyun o kadar iyi olacak.Sevgiler Saygılar.

Ocipres
Kullanıcı avatarı
Ocipres
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Ocipres »

Bugün yeni bir etkinlik başlıyor.Herkese hayırlı olsun.Etkinliği incelediğimizde 3 bölümden oluşuyor.Bu 3 farklı bölümden 2 tanesi oyuncuların bir birleriyle savaşlarından oluşuyor.Bu tür savaş ortamları için zaten kabadayı modu uygulaması var ,klan özelliği var,em bölümü var daha neden bu şekil etkinlikler sunulur anlamış değilim.Oyuna bu şekilde gerilim yüklemek ne kadar zarar veriyor oyuna görülmüyormu bu.Yani biz barış içinde bu oyunu oynayamıyacakmıyız.Kim savunuyorki herkes vurdulu kırdılı bir oyun istiyor.Zaten canavarlarla bir savaş içindeyiz.Ws tarzı için birçok seçeneğimizde mevcut şuan.Yeni gerilimler getirmenin manası nedir?Bu oyun insani duyguları ortaya çıkaracak etkinlikleri ne zaman ön plana almayı düşünecek merakla bekliyorum.Sevgiler Saygılar.

Ocipres
Kullanıcı avatarı
kenyali65
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen kenyali65 »

Sizlere Katılmıyorum Arkadaşlar
Ben Ecel Getiren Üretmedim İşe Yarayıp Yaramadığını Bilemiyorum
Ancak Ejder Asa Ürettim ve Ateş Çemberim var Üstüm Boşken 10 Bin Vurabiliyorum Sizce İşe Yarıyormu Yaramıyormu
Bana Göre Ecel Getiren Kütük Gibi Bir Silah Çünkü Hasar Aralıklarına Bakarsanız İkisininde Arasında 50 var Mesela Kütük Yaran 27-77 idi Ecel Getiren İse 49-99 Kritik Çarpanları İse Kütük Yaran 4-5 Ecek Getiren 3-6 Bence Arada Pek Fark Yok Denemeden Bilemiyorum Tabi Ama Yücelen Halit Olan Birisi Ecel Getireni Eline Aldığında Büyük Vuruşlar Yapabilir.

Delixkomutan
Kullanıcı avatarı
Ocipres
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Ocipres »

Altında ismim bulunan hiçbir yazıya dayanaksız,enine boyuna düşünmeden yazmamaya özen gösterdim.Ecel, etkinliği göz önünde alınırsa kütükle anılması bile abeste iştikal.Burada söz konusu olan şaheserlerin etkinliğinden çok elde etmek için girilen çaba.Hatırlayın bir herman-serman kütüğü elde etmek için ne yapıyorduk.Orta ayarda parası olan herkesin alabileceği bir fiata alınıyordu.Gözlükler ve alman okucu takılar daha pahalıydı kütükten.Burada anlatılmak istenende o.Sen asadan memnun olabilirsin.Ama bence asa senden memnun olmalı.Beni elde etmek için bukadar masrafa ve eziyete giren bir sahibim var diye.Sevgiler Saygılar.

Ocipres
Kullanıcı avatarı
Ocipres
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Ocipres »

Oyun bitti gm nin son cümlesi ilginçti "Bizi izlemeye devam edin)"birde tebessüm işareti koymuş.Yani yapılan şeyin beğenildiğinden emin.Bu mümkünmü arkadaşlar oyun bikere durmadan düştü yani oyuna adapte olmak mümkün değil.Birde verilen ipucuna bakarmısınız heykelin yanında.Yani herkes heykel olan yerlere koşuşturuyor ilk gm yi gören hediyeyi alıyor.Ya hiç olmazsa öyle bir ipucu verinki insanlar düşünsünler kafa patlatsınlar bulanda oraya yakın olmasıyla değil zekasıyla bulmuş olsun.İpucuyla verdiğin yerde gm değilde torba olsun mesela.Peki sorarım ne kadar sürdü bu beş dakka dahada sürüyormu bakamadım durmadan düşüyorum çünki.Oyun hiç iyi gitmiyor arkadaşlar,iyi olması için yapılan çalışmalarda itinayla seçilmiş şeyler değil.Sevgiler Saygılar.

Ocipres
Kullanıcı avatarı
Ocipres
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Ocipres »

Bir dahaki yapılacak iki etkinliktede oyuncular birbirini kesecek ayakta kalan hediyeyi alacak.Yahu lütfen bişey vererek hiçbirşey sunmayın lütfen.Bir iki güzel sokak manzaralı yerler yapın gezelim oraları yada yeni madenler koyun millet beğendiğini çeksin materyaller, reçeteler çıkarın değişik şeyler üretilsin.Ticareti teşvik edin reçetelere değişik materyaller koyun ,materyal reçeteleri satılsın satıcılarda.Milleti koşuşturarak bu kadar enerjisini heba etmeyin yazık oluyor bu oyuna.Kadronun yetersizse yeni takviyeler yapın tıkanan bu durumunuza biran önce bir tedbir alın lütfen y.Gm nin "bizi izlemeye devam edin)" cümlesi hala gözümün önünde .Bunu yapmayın hiç olmazsa.Bu yapılanı beğenilmesini düşünmek inanılır gibi değil.Oyuna hala girilemiyor o konuyuda önemsemiyorum bişekilde halledilecektir.Sevgiler Saygılar.

Ocipres

“Genel Sohbet” sayfasına dön