Hesabım banlandı

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Bluewar
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Beyaz Köşk

Re: Hesabım banlandı

Mesaj gönderen Bluewar »

Hakkımızı arayalım aramasına da ne için uğraşmış olacağız?

Blok açıldı diyelim, tekrardan ticaret yaptığında banlanma ihtimalin yok mu? Var, hem de emek vererek ürettiğin tılsım veya çektiğin maden karşılığı başka bir şey aldığında blok yeme ihtimalin de var.

Kopya yapan elemanlar banlansa bile ertesi gün farklı hesap açıp bir kaç gün içinde hesabını dizebiliyor. Yine kopya yapıp piyasanın içinden geçiyor. Belli bir çevre yaptığı zaman organize şekilde ilerliyorlar. Beyazköşk sunucusunda kaç gündür savaş 4 ve savaş 7 er meydanlarında afk bekleyen hesaplar var mesela, desteğe attım ama tık yok :D

Oyun içi düzen zaten kaç yıldan beri birbirine kin beslemiş kişi ve gruplar üzerinde tartışmalar dönüyor. adam aile üyelerini ifşa ederim, numaranı paylaşırım gibi saçma sapan tehditler savuruyor, bulup paylaşsa ne olacak onu da merak ediyorum. Oyunda sadece kadın karakter oynayanlara bile sulanan varlıklar var. Oyuna 1 ay gibi bir süre girmemiştim, 1 ay sonra girdiğimde bölgeden aynı konuları tartıştıklarını gördüm. Abi bu kadar ruh hastası nasıl olabiliyor insanlar anlamıyorum.

Böyle bir toxic ortam varken açıkçası hak aramak bana mantıklı gelmiyor hatta oyunun kapanması bir çok iyi anıyı korumaya daha fazla yardımcı olur, ulaşalım CEO'ya bu oyundan haberi olduğunu bile sanmıyorum ama oyunun düzenini bozan insanlar için mi bir şeylerin düzelmesini isteyeceğiz. Yönetim bu saatten sonra %100 doğru kararlar ile ilerlemiş olsa bile, e benim hesabım gitti yani benim açımdan bir önemi kalmamış olacak.

Bazı şeylere erken tepki verilmesi gerekirdi, kopya olayı mesela ilk ne zaman çıktıysa oyuncular olarak emeğini korumak için anormal sayıdaki madenlerin alıp satılmasına karşı çıkılmalıydı. Ben o zamanlar bu oyunu oynamıyordum, gerçi hoş oynasam da tek başıma "daha fazla madenim olsun, daha fazla bonom olsun" düşüncesine karşı bir şey yapamazdım. 2 yıldır oynuyordum ve bu düşünceye karşı olsam bile gelip 999 gün cezayı yapıştırıp gidiyorlar :D itiraz edeyim desem karşımda muhatabım yok, 30 gün muallakta bir bekleme süresi vermişler ki dün iftarda ne yediğimi unutan birisi olarak her gün mailime bakıp bunu takip edemem, etmemeliyim de zaten bir oyun destek ekibinden en hızlı şekilde cevap almalıyız bu sadece İKV için geçerli bir durum değil.

Daha söylenecek eminim çok şey vardır, eski konuları bilmiyorum. Oyuna devam edenler umarım keyif alırlar, haksız blok yiyenler umarım kısa sürede cezaları açılır. Es kaza benim blok açılırsa destek ekibi hazır olsun ki her gün 5 mail hakkımı oyuncu hata kullanımı seçeneğinden göndereceğim :D
Kullanıcı avatarı
ejedrogl
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi

Mesaj gönderen ejedrogl »

Bluewar yazdı: 05 Nis 2022 11:28
Göster
Hakkımızı arayalım aramasına da ne için uğraşmış olacağız?

Blok açıldı diyelim, tekrardan ticaret yaptığında banlanma ihtimalin yok mu? Var, hem de emek vererek ürettiğin tılsım veya çektiğin maden karşılığı başka bir şey aldığında blok yeme ihtimalin de var.

Kopya yapan elemanlar banlansa bile ertesi gün farklı hesap açıp bir kaç gün içinde hesabını dizebiliyor. Yine kopya yapıp piyasanın içinden geçiyor. Belli bir çevre yaptığı zaman organize şekilde ilerliyorlar. Beyazköşk sunucusunda kaç gündür savaş 4 ve savaş 7 er meydanlarında afk bekleyen hesaplar var mesela, desteğe attım ama tık yok :D

Oyun içi düzen zaten kaç yıldan beri birbirine kin beslemiş kişi ve gruplar üzerinde tartışmalar dönüyor. adam aile üyelerini ifşa ederim, numaranı paylaşırım gibi saçma sapan tehditler savuruyor, bulup paylaşsa ne olacak onu da merak ediyorum. Oyunda sadece kadın karakter oynayanlara bile sulanan varlıklar var. Oyuna 1 ay gibi bir süre girmemiştim, 1 ay sonra girdiğimde bölgeden aynı konuları tartıştıklarını gördüm. Abi bu kadar ruh hastası nasıl olabiliyor insanlar anlamıyorum.

Böyle bir toxic ortam varken açıkçası hak aramak bana mantıklı gelmiyor hatta oyunun kapanması bir çok iyi anıyı korumaya daha fazla yardımcı olur, ulaşalım CEO'ya bu oyundan haberi olduğunu bile sanmıyorum ama oyunun düzenini bozan insanlar için mi bir şeylerin düzelmesini isteyeceğiz. Yönetim bu saatten sonra %100 doğru kararlar ile ilerlemiş olsa bile, e benim hesabım gitti yani benim açımdan bir önemi kalmamış olacak.

Bazı şeylere erken tepki verilmesi gerekirdi, kopya olayı mesela ilk ne zaman çıktıysa oyuncular olarak emeğini korumak için anormal sayıdaki madenlerin alıp satılmasına karşı çıkılmalıydı. Ben o zamanlar bu oyunu oynamıyordum, gerçi hoş oynasam da tek başıma "daha fazla madenim olsun, daha fazla bonom olsun" düşüncesine karşı bir şey yapamazdım. 2 yıldır oynuyordum ve bu düşünceye karşı olsam bile gelip 999 gün cezayı yapıştırıp gidiyorlar :D itiraz edeyim desem karşımda muhatabım yok, 30 gün muallakta bir bekleme süresi vermişler ki dün iftarda ne yediğimi unutan birisi olarak her gün mailime bakıp bunu takip edemem, etmemeliyim de zaten bir oyun destek ekibinden en hızlı şekilde cevap almalıyız bu sadece İKV için geçerli bir durum değil.

Daha söylenecek eminim çok şey vardır, eski konuları bilmiyorum. Oyuna devam edenler umarım keyif alırlar, haksız blok yiyenler umarım kısa sürede cezaları açılır. Es kaza benim blok açılırsa destek ekibi hazır olsun ki her gün 5 mail hakkımı oyuncu hata kullanımı seçeneğinden göndereceğim :D
Bu oyun böyle ne kadar devam eder bilmem ama şu bir gerçek,oyun tarihinin en kötü zamanlarını geçiriyor. Adım başı hata ve lag dolu oyun da,tıkla üretciler paralarını kazanmaya devam ederken,alış veriş yapıp,karşındaki kişi blok yemezken senin blok yemen kadar saçma bir şey yok.Malı adamdan alıyorsun sen blok yiyorsun,komedi. Boşvermişlik hat safa da zaten,bunu ikvnin 15.yılını ve ramazanı kutlamayan yönetimden anlayabiliriz.Yapacak bir şey yok,bu oyun artık düzelmez,geçmiş olsun...
ilkayacikbas
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

Mesaj gönderen ilkayacikbas »

Nefes alan herşeye ban atıyorlar. 1 Ayda 2 hesabım banlandı. Hem de sadece alışverişten. Öyle 3 yıl 5 yıl da banlanmıyor. Her gün 1 gün daha ileriye atıyor. Umudumuzu yitirmeyelim oyundan diye herhalde. Soruyorum size ahali, ne olacak bu banların hali? :thinking_face:
Kullanıcı avatarı
Gecekusu2
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Gecekusu2 »

Bluewar yazdı: 05 Nis 2022 11:28 Hakkımızı arayalım aramasına da ne için uğraşmış olacağız?

Haklısınız hocam belki bazı şeyler için erken tepki göstermeliydik bir sürü arkadaş ban yedi haksız olarak sadece alışveriş yaptıkları için forumda konular açıldı belki biraz biz bencil davrandık ve sonunda başımıza gelince şapkamızı önümüze alıp düşünme vakti geldi.

Doğru belki de CEO'nun haberi yoktur oyundan ama yönetim yazdığım yazıdan etkilenmiş olacak ki verdiğim şikayet adresleri ile CEO'nun twitter adresini mesajımdan silmişler. Gördüğünüz gibi bu oyunu kimler yönetemiyor karşımızda oturduğu koltuktan olmak istemeyen , oyundan şikayet etmemizi dahi engellemek isteyenler.

Göz önünde yapılan kopyaları görmeyip ticaret yapanları banlayanlar .

Ya da daha kuşkucu olup şöyle bakıyorum . Düşünseniz ticaret yapmayı seven birisin ve hesabın banlanıyor. Sonra oyunu sevdiğin için gibip reel maden alıyorsun . Burada kazanan kopyacılar. Ama onlar banlanmıyor sen banlanıyorsun . Belki de o kopyacılar kazandıkları paralardan birilerine yüzde ödüyordur.

YANLIŞ MI DÜŞÜNÜYORUM ?
28.07.2008 den beri
Beyazköşk
Roots
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen Roots »

Hayatın ve yaşamın her noktasında olduğu gibi, destek takımınında idame ve icra tarafında peyderpey hatalı işlemleri olabilmektedir. Fakat bir gerçek vardır ki; yerinde ve tabiri caizse "nokta atışı" uygulanan moderasyonlara nazaran, hatalı uygulanan moderasyonlar geçte olsa telafi edilebiliyor. Ama kimse kendini zeki sanmasın ya da onları saf yerine koymasın. Herkes, herşeyin farkında ve bilincinde... :relaxed:

Misal A hesabınızdaki bir karakterinizle oyun açığından faydalanarak elde etmiş olduğunuz birikimleri, B hesabınızdaki bir karakterinize aktarmanız sizi masum ilan etmez. Veya farklı bir örnekle; A hesabınızdaki bir karakterinizde yine oyun açığından elde etmiş olduğunuz envanter öğelerini, B hesabınızdaki bir karakterinizle aynı şekilde elde etmiş olduğunuz bono veyahut materyaller vasıtasıyla sözde "ticaret" süsü vererek almanız, yine sizin masum olduğunuz anlamına gelmez. Bu son örneği ister kendiniz, ister ise yakın ve arkadaş çevreniz ile kendi aranızda yapmanız sonucu değiştirmeyecektir. Bu örnekler değişerek çoğalabilir. Ayrıca bu durumda hem oyun açığını kullanarak haksız kazanç elde etmeniz, hem de destek takımını yanıltma çabanızdan dolayı iki ayrı maddeden hüküm uygulanır ve moderasyona tabi tutulursunuz.

Destek takımı hiçbir zaman oyun açığını inkar etmemiştir. Ama sergilediği tavır ise tıpkı öğrenci zamanlarımızdaki öğretmenlerimizin söylemiş olduğu "kopya çekmek serbest, yakalarsam disiplin kuruluna sevk ederim" veya askerlik vazifemizi yerine getirirken komutanlarımızın "telefon kullanmak serbest, yakalarsam tutanak tutarım" gibi söylemlerini örnek gösterebiliriz. Bu biraz şansa, biraz sizin oyun içi sergilediğiniz davranışlara ve birazda oyun içi kimliğinizin geçmişteki vukuat siciline bağlı. Unutmayın sizin oyun içerisinde yaptığınız her komut, işlem, yazışma dahil olmak üzere kayıt edilmekte ve kısmen arşivlenmektedir. Bu durumda ister VPN kullan, ister dinamik IP kullan ya da farklı bir lokasyondaki bilgisayar veya sunucular üzerinden İKV sunucularına bağlanmayı dene; ek çaba ve mesailerle, derinlemesine bir inceleme yapılarak en ufak ilişiğin bulunur ve kanıtlanırsa moderasyon yine kaçınılmaz olacaktır.

Sosyal ve demokratik bir ülkede yaşıyoruz. İstediğin kurum ve mevki/makama şikayet etmekte özgürsün ve hakkında. Lakin bu bulgular, ilgili mercilere sunulduğunda şikayetinin doğruluk payını yitirebileceğini de unutmamalısın.

Çok sevdiğim bir sözü alıntılayarak son veriyorum;

Elwing yazdı: 13 Eki 2017 23:07 Sobee'nin yarattığı dünyada Sobee' den birşey saklayamazsınız. Lütfen bu tarz asılsız iletiler yazmadan önce her şeyin takip edildiğini ve er geç tespit edilebileceğini unutmayın. ;)
Bluewar
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen Bluewar »

Gecekusu2 yazdı: 06 Nis 2022 21:35

Haklısınız hocam belki bazı şeyler için erken tepki göstermeliydik bir sürü arkadaş ban yedi haksız olarak sadece alışveriş yaptıkları için forumda konular açıldı belki biraz biz bencil davrandık ve sonunda başımıza gelince şapkamızı önümüze alıp düşünme vakti geldi.

Doğru belki de CEO'nun haberi yoktur oyundan ama yönetim yazdığım yazıdan etkilenmiş olacak ki verdiğim şikayet adresleri ile CEO'nun twitter adresini mesajımdan silmişler. Gördüğünüz gibi bu oyunu kimler yönetemiyor karşımızda oturduğu koltuktan olmak istemeyen , oyundan şikayet etmemizi dahi engellemek isteyenler.

Göz önünde yapılan kopyaları görmeyip ticaret yapanları banlayanlar .

Ya da daha kuşkucu olup şöyle bakıyorum . Düşünseniz ticaret yapmayı seven birisin ve hesabın banlanıyor. Sonra oyunu sevdiğin için gibip reel maden alıyorsun . Burada kazanan kopyacılar. Ama onlar banlanmıyor sen banlanıyorsun . Belki de o kopyacılar kazandıkları paralardan birilerine yüzde ödüyordur.

YANLIŞ MI DÜŞÜNÜYORUM ?
Bu kadar kuşkucu bakış açısına sahip olmak doğru olmayabilir ama haklısınız da bir taraftan, anlamadığım kısım elinde binlerce aynı madenden bulunan insanların halen oyunda olup bundan oyun dışında kazanç elde etmesi. Blok yiyenlerin oyun açığını kullananlar değil de genellikle nihai taraf olması bir sürü mağduriyeti ortaya çıkarıyor bence.

Bu arada yazıyı yazdıktan sonra Türk Telekoma oyunla ilgili bir mail attım ve ertesi gün yani dün kurumsal bir numaradan aradılar, mail ile mobil hat başvurusu yapmışsınız nasıl yardımcı olabiliriz diyorlar. Yanlış anlamışsınız diyerek kapattım telefonu :D hızımı alamayıp LinkedIn üzerinden Ceo'ya yazdım ancak bilmiyorum görür mü veya görse bile cevap verir mi emin değilim. Destek ekibi dışında nasıl bir çözüm sağlanır çok zor gibi, açıkçası ben haksız olduğunu düşünsem bile hesabın açılmasından hiç umudum yok.
Roots yazdı: 07 Nis 2022 01:37 Hayatın ve yaşamın her noktasında olduğu gibi, destek takımınında idame ve icra tarafında peyderpey hatalı işlemleri olabilmektedir. Fakat bir gerçek vardır ki; yerinde ve tabiri caizse "nokta atışı" uygulanan moderasyonlara nazaran, hatalı uygulanan moderasyonlar geçte olsa telafi edilebiliyor. Ama kimse kendini zeki sanmasın ya da onları saf yerine koymasın. Herkes, herşeyin farkında ve bilincinde... :relaxed:
Konuyu gerçekten güzel açıklamışsınız, elinize sağlık. Destek ekibine ve yaptıkları işe saygı duyuyorum ancak "ticaret" süsü denilen olayın gerçekten ticaret olup olmadığını daha keskin şekilde ayırabilseler. Zira oyuncuların anlatmak istediği nokta karşı tarafın oyun açığından yararlanması sonucu elde ettiği maden ve bonodan habersiz şekilde alışveriş yapması oluyor. Hem oyun kurallarını yok sayıp hem de şikayetçi olmak hiç ama hiç mantıklı değil, gerçi bu başlığın altına yazıp videosunu gördüğüm oyuncular da var işte kurunun yanında yaşın yanması bu kadar basit oluyormuş :)

Benzetmenize ek olarak, evet okulda kopya çekmek serbest ama yakalanmak yasaktı. Ben kafamı çevirdiğim için ceza alıp, önümdeki kişinin kopyadan bakmasına göz yumulursa ne diyebilirim ki. Çünkü rutin kontroller sonucu ticaretten dolayı blok cezası alıp, aynı kontrol kasasında binlerce madeni olan oyuncuları es geçiyorsa şans demek bana pek inandırıcı gelmiyor. Bir şekilde radara yakalanmadan geçmiş olsa bile bunu oyun dışında maden başına 20-30 kuruş gibi komik bir rakamdan satışa sunuluyor, akçe ile takas etmeye çalışanlar oluyor, tılsım üretip bunu oyun dışı satanlar oluyor hadi hepsini geçtim kopya maden ile üretim yapıp karakter satanlar var bunların hepsi kural ihlali hem de kanıtlı ama ceza verilmiyor işte, benim itirazım tam olarak buna :D
Kullanıcı avatarı
Gecekusu2
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Gecekusu2 »

Roots yazdı: 07 Nis 2022 01:37 Destek takımı hiçbir zaman oyun açığını inkar etmemiştir. Ama sergilediği tavır ise tıpkı öğrenci zamanlarımızdaki öğretmenlerimizin söylemiş olduğu "kopya çekmek serbest, yakalarsam disiplin kuruluna sevk ederim" veya askerlik vazifemizi yerine getirirken komutanlarımızın "telefon kullanmak serbest, yakalarsam tutanak tutarım" gibi söylemlerini örnek gösterebiliriz. Bu biraz şansa, biraz sizin oyun içi sergilediğiniz davranışlara ve birazda oyun içi kimliğinizin geçmişteki vukuat siciline bağlı. Unutmayın sizin oyun içerisinde yaptığınız her komut, işlem, yazışma dahil olmak üzere kayıt edilmekte ve kısmen arşivlenmektedir. Bu durumda ister VPN kullan, ister dinamik IP kullan ya da farklı bir lokasyondaki bilgisayar veya sunucular üzerinden İKV sunucularına bağlanmayı dene; ek çaba ve mesailerle, derinlemesine bir inceleme yapılarak en ufak ilişiğin bulunur ve kanıtlanırsa moderasyon yine kaçınılmaz olacaktır.

Bilmiyorum destek takımında mısınız ancak şu ifadeler oldukça can sıkıcı kopya çekmek serbest yakalanmayın demek SEN DE YAPSANA KOPYA YETER Kİ YAKALANMA demektir. Sizin kurallara uyup başkasının kurallara uymaması ve o kişinin sizi haksız şekilde geçmesi / yenmesi adaletli midir. Ancak görüldüğü kadarıyla destek bu usulü benimsemiş.

Siz kişilerin kurallara uyup uymadığını mı denetliyorsunuz , yoksa bu emek hırsızlarının ne kadar yetenekli olup gizlendiklerini görüp tebrik mi ediyorsunuz ? . Oldu olacak bu kopyacılara " vay be ne kadar güzel saklamış" deyip plaket gönderin.

Artık bu iletiden sonra bir başka ileti yazmayacağım görüldüğü üzere tuz kokmuş arkadaşlar.
28.07.2008 den beri
Beyazköşk
SisliKurbaga
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen SisliKurbaga »

4 Şubat günü inceleme için hesabım blok yedi ve 8 Şubat günü hesabımın bloğu kaldırıldı. Fakat 9 Şubat'ta hesabım tekrar bloklandı ve bu süreç her gün tekrar ediyor. Şu an oyuna giremiyorum ama az önce Destek'ten gelen mesaj ise şöyle ''Bildiriminiz üzerine yapılan incelemeler sonrasında üyeliğinize sorunsuz giriş yapabildiğiniz görülmektedir.''. Ne yapmam gerek lütfen yardımcı olun ceza itiraza derdimi kaç defa anlattım ama blokum kalktıktan sonra oyuna girsem de girmesem de ertesi gün tekrar geliyor.
Kullanıcı avatarı
Arzchavo
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: La Casa Da Papel

Mesaj gönderen Arzchavo »

kardeşim gel vazgeç bu sevdadan olmayacak bişey :)
SisliKurbaga
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen SisliKurbaga »

Kardeşim ben uygunsuz hiç bir şey yapmadım yeşil elmas çekip bono karşılığında sattım sadece. Zaten IKV Destek'te cezamı kaldırıyor ve cezamın olmadığını söylüyor. Yine de oyuna giremiyorum benim sorunum bu.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön