GAFFAR İsmi Değiştirilsin!

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Comader
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Arzın Çocukları

Re: GAFFAR İsmi Değiştirilsin!

Mesaj gönderen Comader »

Neyse,özet olarak söylemek istediklerimi söyleyip bu konuya bir daha yazmamayı düşünüyorum,ama bana güven olmaz iradeli biri değilimdir.

Burası bir oyun forumu ve bahsettiğiniz Gaffar bir oyun karakteri.Bakın şöyle açıklayayım,Allah Gaffar'dır.Aslına bakarsanız Gaffar kelime türü olarak bir sıfat olduğundan, ''Allah,gaffar (bağışlayan) bir varlıktır.'' dememiz daha doğru olur.Bakın gaffar kelimesini küçük harfle yazıyorum çünkü o sadece yaratıcıyı niteleyen bir sıfat.Ve siz bu sıfatı Allah kavramının tamamını karşılıyormuş gibi algılıyorsunuz.Oyundaki ise bir özel isim ve ''bağışlayan'' kelimesinin anlamını karşıladığı halde,''yaratıcı'' kelimesinin anlamını karşılamıyor.Demek istediğim,oyundaki karakter ile gerçek hayattaki yaratıcının bağdaştırılması mümkün değildir.Belki oyun karakterinin adı Allah olsaydı size hak verirdim.Ama Gaffar isminin anlamı ''bağışlayan''dır.Yaratıcıya ise onun nitelikleri dolayısıyla Gaffar denmiştir ve bir sıfattır bu.

Yani sonuç olarak,aslında bu konunun bu kadar tartışılmasına bile gerek yoktu.

Ama siz yine de rahatsız oluyorsanız eğer oyundayken,gidip her duyarlı vatandaş gibi ''Şu oyunda dini unsurlara hakaret ediliyor gereğinin yapılmasını arz ederim.'' diyerek hakkınızı arayabilirsiniz.Zaten yetkililer konuları kapatarak falan fikir belirtme hakkınızı elinden alıyorlar,nedir bu çektiğiniz zulüm :).Yanlış anlaşılmak istemem,konuların gereksiz yere kapatılmasını asla tasvip etmem ama bence aşırı tepki veriyorsunuz bu konuda.

Umarım iyice düşünüp ona göre karar verirsiniz,çünkü okuduğumuzu anlamadan tartışmaya devam edersek sonsuza kadar tartışırız burada ve bu iki tarafa da bir şey kazandırmaz.Eğer bahsettiğiniz kadar rahatsızsanız,tekrar tekrar söylüyorum hakkınızı aramakta özgürsünüz,burasının özgür bir ülke olduğu söyleniyor.
Eski nickim, LoSTxGENCASKER

Yeni nickim, BericDondarrion

Düşsel Eserler Kısa Hikaye Birincisi

Fan Art 2011 Kısa Hikaye İkincisi

''Hikayede sen de yerini al '' Kazananı
Kullanıcı avatarı
LEPRECHAUN
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini
Sunucu: Tılsım
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Deva

Mesaj gönderen LEPRECHAUN »

Comader yazdı:Neyse,özet olarak söylemek istediklerimi söyleyip bu konuya bir daha yazmamayı düşünüyorum,ama bana güven olmaz iradeli biri değilimdir.

Burası bir oyun forumu ve bahsettiğiniz Gaffar bir oyun karakteri.Bakın şöyle açıklayayım,Allah Gaffar'dır.Aslına bakarsanız Gaffar kelime türü olarak bir sıfat olduğundan, ''Allah,gaffar (bağışlayan) bir varlıktır.'' dememiz daha doğru olur.Bakın gaffar kelimesini küçük harfle yazıyorum çünkü o sadece yaratıcıyı niteleyen bir sıfat.Ve siz bu sıfatı Allah kavramının tamamını karşılıyormuş gibi algılıyorsunuz.Oyundaki ise bir özel isim ve ''bağışlayan'' kelimesinin anlamını karşıladığı halde,''yaratıcı'' kelimesinin anlamını karşılamıyor.Demek istediğim,oyundaki karakter ile gerçek hayattaki yaratıcının bağdaştırılması mümkün değildir.Belki oyun karakterinin adı Allah olsaydı size hak verirdim.Ama Gaffar isminin anlamı ''bağışlayan''dır.Yaratıcıya ise onun nitelikleri dolayısıyla Gaffar denmiştir ve bir sıfattır bu.

Yani sonuç olarak,aslında bu konunun bu kadar tartışılmasına bile gerek yoktu.

Ama siz yine de rahatsız oluyorsanız eğer oyundayken,gidip her duyarlı vatandaş gibi ''Şu oyunda dini unsurlara hakaret ediliyor gereğinin yapılmasını arz ederim.'' diyerek hakkınızı arayabilirsiniz.Zaten yetkililer konuları kapatarak falan fikir belirtme hakkınızı elinden alıyorlar,nedir bu çektiğiniz zulüm :).Yanlış anlaşılmak istemem,konuların gereksiz yere kapatılmasını asla tasvip etmem ama bence aşırı tepki veriyorsunuz bu konuda.

Umarım iyice düşünüp ona göre karar verirsiniz,çünkü okuduğumuzu anlamadan tartışmaya devam edersek sonsuza kadar tartışırız burada ve bu iki tarafa da bir şey kazandırmaz.Eğer bahsettiğiniz kadar rahatsızsanız,tekrar tekrar söylüyorum hakkınızı aramakta özgürsünüz,burasının özgür bir ülke olduğu söyleniyor.
o kadar uraşmaya gerek yokki savcılık falan bırakırız olur biter. :)
Resim

LEPRECHAUN
Kullanıcı avatarı
KizilBuyu
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Sancak
Klan: Lodos
Lonca: [Inceptıon]

Mesaj gönderen KizilBuyu »

BlackParadise yazdı:
Nerull yazdı:Merhaba,

Öncelikle İstanbul Kıyamet Vakti geliştirme ekibi olarak, milli değerlerimize ve geleneklerimize bağlı olduğumuzu ve bu konulara çok büyük bir hassasiyetle yaklaştığımızı belirtmek isteriz.

Oyunumuzu diğer oyunlardan ayıran en büyük özellik ise milletimizin bağlı olduğu değerlere ve geleneklere gösterdiği saygı duruşudur. Bu yaklaşımımızı oyunumuzun tamamını aynı hassasiyetle incelediğinizde göreceksiniz.

Oyun içinde hiçbir objenin, şeklin, öğenin ise kesinlikle ve kesinlikle hiçbir dine, ırka, mezhebe, düşünce anlayışına, kişisel yada milli değerlere veya geleneklere ters düşecek şekilde tasarlanmadığını ve her birinin hayal ürünü olduğunu; karakterlerinin adlarının ise günlük hayatta kullanılan isimlerden oluştuğunu, özel bir anlam ifade etmediğini üzerine basa basa hatırlatmak isteriz.

GAFFAR ismi Türkiye'de en çok kullanılan 2121. isimdir. Ülkemizde yaklaşık her 29,448 kişiden birinin adı GAFFAR ve ismin yaygınlık oranı binde 0.03 dür.

(... 2119. memiş, 2120. füruzan, 2121. gaffar, 2122. gazanfer, 2123. gencay, ...).

GAFFAR adının yaygınlık oranının Türkiye'nin resmi nüfus sayımı sonuçları ve günlük ortalama nüfus artış hızına orantılarsak ülkemizde an itibariyle yaklaşık 2,264 kişinin isminin GAFFAR olduğu ve GAFFAR isimli kişi sayısının her yıl ortalama 36 kişi arttığı tahmini yapılabilir.

İyi forumlar.
bakın arkadaşlar bazı şeyler bazı arkadaşlarımıza çok basit gelebilir sizden sadece düşünmenizi istiyorum yukarıda [Nerull]'un bahsettiği 3 5 isim "memiş,gazanfer,gaffar ve gencay" isimleri var neden diye bi düşünün neden gaffar ismi seçildi Allah'ın ismi olduğu içinmi yoksa yönetim bilmiyormuydu burada birbirinizle yok yazım yanlışlarınızla yok anlatma tarzlarınızla birbirinize yazı yetiştirmeyin ben Gaffar isiminin gereksiz bir oyunda insanların düşman bildiği ve kestiği hatta kesemediği yada item ws şeylerde küfür hakaret ettiği bi karaktere bu ismi uygun görmüyorum ve değiştirilmesini istiyorum...
.........................[KızılBüyü]....[AtaxGaZi]....[AtaxHeKiM]........................

...........................................[İnceptıon]...........................................

[Küçük Şeylere Fazla Önem Verenler Ellerinden Büyük Şeyler Gelmeyenlerdir]
Kullanıcı avatarı
HellRiDerS
Fareli Köyün Kavalcısı
Fareli Köyün Kavalcısı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos

Mesaj gönderen HellRiDerS »

Merhaba Arkadaşlar;

Bu konu ile ilgili 4 5 tane başlık açıldı hepsine aynı yanıt verildi ve tekrar edilmemesi için uyarıldı, Devoloperimiz Nerull ilgili yanıtı vermiş bulunmaktadır. Lütfen forum kurallarını ihlal etmeyiniz.

Forum Kuralları:

2. Uyarı ile kapatılan konuların devamı niteliğinde veya aynı içerikte ya da konunun neden silindiğine yada taşındığına dair konu açılamaz.

3. Yeni bir konu başlığı açmadan önce o konunun Forum'da mevcut olup olmadığını kontrol edilmelidir. Forum'da açılacak konular ilgili bölümlere yazılmalıdır. Bunun için Forum'un arama özelliği kullanılabilir. İKV Forumun düzenli bir şekilde devam edebilmesi ve oyuncularımızın İKV Forumdan en iyi şekilde faydalanabilmesi için bu hususa önem gösteriniz. Aksi takdirde ilgili konular kilitlenebilir, taşınabilir veya silinebilir.

Nerull yazdı:Merhaba,

Öncelikle İstanbul Kıyamet Vakti geliştirme ekibi olarak, milli değerlerimize ve geleneklerimize bağlı olduğumuzu ve bu konulara çok büyük bir hassasiyetle yaklaştığımızı belirtmek isteriz.

Oyunumuzu diğer oyunlardan ayıran en büyük özellik ise milletimizin bağlı olduğu değerlere ve geleneklere gösterdiği saygı duruşudur. Bu yaklaşımımızı oyunumuzun tamamını aynı hassasiyetle incelediğinizde göreceksiniz.

Oyun içinde hiçbir objenin, şeklin, öğenin ise kesinlikle ve kesinlikle hiçbir dine, ırka, mezhebe, düşünce anlayışına, kişisel yada milli değerlere veya geleneklere ters düşecek şekilde tasarlanmadığını ve her birinin hayal ürünü olduğunu; karakterlerinin adlarının ise günlük hayatta kullanılan isimlerden oluştuğunu, özel bir anlam ifade etmediğini üzerine basa basa hatırlatmak isteriz.

GAFFAR ismi Türkiye'de en çok kullanılan 2121. isimdir. Ülkemizde yaklaşık her 29,448 kişiden birinin adı GAFFAR ve ismin yaygınlık oranı binde 0.03 dür.

(... 2119. memiş, 2120. füruzan, 2121. gaffar, 2122. gazanfer, 2123. gencay, ...).

GAFFAR adının yaygınlık oranının Türkiye'nin resmi nüfus sayımı sonuçları ve günlük ortalama nüfus artış hızına orantılarsak ülkemizde an itibariyle yaklaşık 2,264 kişinin isminin GAFFAR olduğu ve GAFFAR isimli kişi sayısının her yıl ortalama 36 kişi arttığı tahmini yapılabilir.

İyi forumlar.

Bilgi ve dikkatinize sunar iyi forumlar dilerim.
Koray YAR
Kilitli

“Genel Etkileşim” sayfasına dön