Acaba... Herşeyin Farkında Mıyız???

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Buqrahan
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos
Lonca: Merchant King

Re: Acaba... Herşeyin Farkında Mıyız???

Mesaj gönderen Buqrahan »

Buqrahan yazdı:
NATHAN yazdı:
Buqrahan yazdı:
Arkadaşlar öncelikle açıklayacağım hususta çoğu kişinin farkında olmadığına istinâden böyle bir paylaşım(konu) açtığımı belirtmek isterim.
_________________________________________________________________________________________________________________________

o Oynadığımız oyunun ismi ne?
- İstanbul Kıyamet Vakti

o Dili ne?
- Tabi ki " Ana Dilimiz " türkçe.

o Oyun içerisindeki yazılımlar ne?
- Türkçe; lâkin dikkatinizi çekmeye bilir, ama benim çekiyor. (Örn.) ( Çemberlitaş çıktı! Sende hemen Çemberlitaş Kutu almak istiyorsan -> http://www.istanbuloyun.com/cemberlitasbox.aspx ) box(türkçesi): Kutu anlamına gelmektedir.

o Bizi diğer oyunlardan/oyunculardan ayıran özellik ne?
- Herkesin ilk olarak cevabı: " Oynadığımız oyunun Türk Yapımı bir oyun olması ve Türkçe olmasıdır. " Ama bu cümle de bir yanlışlık var kimse farketmemiştir...
Oynadığımız oyun Türk Yapımı, ama diğer oyunların çoğu Türkçe'ye çevriliyor. O yüzden sadece TÜRK yapımı desek net olacaktır.

o Oyundaki Takma İsimler ne?
- Ben oynadığım şu güne kadar 700 Takma İsim görmüşsem, bunun sadece 50 tanesi TÜRKÇE geriye kalan 650 tanesi (gereksiz,saçma veya yabancı dil) bu da demek oluyor ki %15lik bir dilim ismini türkçe yazıyor. Geri kalanı ya kafasına göre sallıyor ya da GÖRKEMLİ bulduğu yabancı dil isimleri kullanıyor. ( Ben kendime güvenim sonsuzdur; çünkü hiç daha yabancı dil isim kullanmadım/kullanmamda; çünkü ben Türk'üm ve Türkçe'mi seviyorum. )

_________________________________________________________________________________________________________________________

Aslında bunları okuduktan sonra bir çok şeyden ( ASLINDA ) haberdâr olmadığımızı farkedebiliriz. Bir gün geldiğinde şöyle bir diyalog geçerse acaba ne cevap veririz?

" - Hangi oyunu oynuyorsun?
- İKV oynuyorum, Tamamen türk yapımı bir oyun.
- Peki, oyun içerisindeki Takma İsmin ne?
- ( Bu cevaba ismi uydurmasyon, yabancı dil olan arkadaşlar ne cevap vericek acaba? ) "

Benim karakterlerime ne isim verdiğimi imzamda görebilirsiniz, aslında bir çok kişi bilirki; İMZA'lar insanın karakterini yansıtır, aynen bu şekilde bir oyun içerisinde karakterinize verdiğiniz isim, sizin gerçek kimliğinizi yansıtır. Bende vermiş olduğum isimleri ve neden verdiğimi açıklayabilirim:

xDiReNiŞx ( DİRENİŞ ) , Savaşçımın ismidir ve oyunda herkes bilir ki, tüm savaşlarda ve bölgelerde en güçlü (Yakın Dövüşlerde) savaşçıdır. Benimde Hem TANKLIK Hemde SAVAŞÇILIK yeteneklerim güçlü olduğu için, böyle bir ismi verdim. SAVAŞA KARŞI DURAN DİRENİŞ...

xDiRiLiŞx ( DİRİLİŞ ) , Büyücümün ismidir ve oyunda herkes bilir ki, büyücüler yaptığı yeteneklerle ve üstündeki eşyalarla çok güçlü bir karakterdir. Tek başına bir orduyu yıkabilir ( Uzak Mesafeden ) ve bu da yeniden doğmuş bir SÜPER KAHRAMAN'a benzer. Yani bu devasa SAVAŞ İÇİN DİRİLEN BİR KAHRAMANA bu da onun öyküsüdür. DİRİLİŞ...

Benim anlatacaklarım bu kadar...

Yorum yapmak isteyen herkes yapabilir; Fikrime katılanlar, Yeni fikir eklemek isteyenler, Fikrimi yanlış bulan herkes yorum yapabilir. Ben sadece bildiklerimi ve FARKINDA OLDUKLARIMI yazdım, sizde aslında farkında olduğunuz; ama bizim olmadığımızı düşündüğünüz bir şey varsa burada paylaşın.

Gizlenmiş İçerikGöster
Not: Lütfen konunun tartışmayı dönmesinden sakınalım, yorumlarımızı dikkatli yapalım.

İlginiz ve Dikkatiniz için teşekkür ederim.
Gizlenmiş İçerikGöster
İsteyenlerde kendi karakterlerine verdikleri (Takma İsim)leri söyleyebilir ve yanına neden böyle bir isim verdiklerini açıklayabilirler.
Gizlenmiş İçerikGöster
** Buğrahan **
[/b]
Forum kullanıcı adın ve oyunda ki eski nickinde BuĞrahan kelimesindeki Ğ yi Q olarak yazmıştın. Bu Türkçe'de mevcut bi harf değil. Neden Kullandın ?
Buğrahan isimli ve Bugrahan isimli başka bir kullanıcı olduğu için; aklıma en yatkını bu geldi.
LÜTFEN TÜM YORUMLARI OKUMADAN YORUM YAPMAYIN! BU SİZİN HATALI YORUM YAPMANIZA NEDEN OLUYOR.
Perfectmagician yazdı:
Buqrahan yazdı:
Arkadaşlar öncelikle açıklayacağım hususta çoğu kişinin farkında olmadığına istinâden böyle bir paylaşım(konu) açtığımı belirtmek isterim.

o Oynadığımız oyunun ismi ne?
- İstanbul Kıyamet Vakti

o Dili ne?
- Tabi ki " Ana Dilimiz " türkçe.

o Oyun içerisindeki yazılımlar ne?
- Türkçe; lâkin dikkatinizi çekmeye bilir, ama benim çekiyor. (Örn.) ( Çemberlitaş çıktı! Sende hemen Çemberlitaş Kutu almak istiyorsan -> http://www.istanbuloyun.com/cemberlitasbox.aspx ) box(türkçesi): Kutu anlamına gelmektedir.

o Bizi diğer oyunlardan/oyunculardan ayıran özellik ne?
- Herkesin ilk olarak cevabı: " Oynadığımız oyunun Türk Yapımı bir oyun olması ve Türkçe olmasıdır. " Ama bu cümle de bir yanlışlık var kimse farketmemiştir...
Oynadığımız oyun Türk Yapımı, ama diğer oyunların çoğu Türkçe'ye çevriliyor. O yüzden sadece TÜRK yapımı desek net olacaktır.

o Oyundaki Takma İsimler ne?
- Ben oynadığım şu güne kadar 700 Takma İsim görmüşsem, bunun sadece 50 tanesi TÜRKÇE geriye kalan 650 tanesi (gereksiz,saçma veya yabancı dil) bu da demek oluyor ki %15lik bir dilim ismini türkçe yazıyor. Geri kalanı ya kafasına göre sallıyor ya da GÖRKEMLİ bulduğu yabancı dil isimleri kullanıyor. ( Ben kendime güvenim sonsuzdur; çünkü hiç daha yabancı dil isim kullanmadım/kullanmamda; çünkü ben Türk'üm ve Türkçe'mi seviyorum. )

Aslında bunları okuduktan sonra bir çok şeyden ( ASLINDA ) haberdâr olmadığımızı farkedebiliriz. Bir gün geldiğinde şöyle bir diyalog geçerse acaba ne cevap veririz?

" - Hangi oyunu oynuyorsun?
- İKV oynuyorum, Tamamen türk yapımı bir oyun.
- Peki, oyun içerisindeki Takma İsmin ne?
- ( Bu cevaba ismi uydurmasyon, yabancı dil olan arkadaşlar ne cevap vericek acaba? ) "

Benim karakterlerime ne isim verdiğimi imzamda görebilirsiniz, aslında bir çok kişi bilirki; İMZA'lar insanın karakterini yansıtır, aynen bu şekilde bir oyun içerisinde karakterinize verdiğiniz isim, sizin gerçek kimliğinizi yansıtır. Bende vermiş olduğum isimleri ve neden verdiğimi açıklayabilirim:

xDiReNiŞx ( DİRENİŞ ) , Savaşçımın ismidir ve oyunda herkes bilir ki, tüm savaşlarda ve bölgelerde en güçlü (Yakın Dövüşlerde) savaşçıdır. Benimde Hem TANKLIK Hemde SAVAŞÇILIK yeteneklerim güçlü olduğu için, böyle bir ismi verdim. SAVAŞA KARŞI DURAN DİRENİŞ...

xDiRiLiŞx ( DİRİLİŞ ) , Büyücümün ismidir ve oyunda herkes bilir ki, büyücüler yaptığı yeteneklerle ve üstündeki eşyalarla çok güçlü bir karakterdir. Tek başına bir orduyu yıkabilir ( Uzak Mesafeden ) ve bu da yeniden doğmuş bir SÜPER KAHRAMAN'a benzer. Yani bu devasa SAVAŞ İÇİN DİRİLEN BİR KAHRAMANA bu da onun öyküsüdür. DİRİLİŞ...

Benim anlatacaklarım bu kadar...

Yorum yapmak isteyen herkes yapabilir; Fikrime katılanlar, Yeni fikir eklemek isteyenler, Fikrimi yanlış bulan herkes yorum yapabilir. Ben sadece bildiklerimi ve FARKINDA OLDUKLARIMI yazdım, sizde aslında farkında olduğunuz; ama bizim olmadığımızı düşündüğünüz bir şey varsa burada paylaşın.

Gizlenmiş İçerikGöster
Not: Lütfen konunun tartışmayı dönmesinden sakınalım, yorumlarımızı dikkatli yapalım.

İlginiz ve Dikkatiniz için teşekkür ederim.
Gizlenmiş İçerikGöster
İsteyenlerde kendi karakterlerine verdikleri (Takma İsim)leri söyleyebilir ve yanına neden böyle bir isim verdiklerini açıklayabilirler.
Gizlenmiş İçerikGöster
** Buğrahan **
[/b]
Öncelikle sen kendinde sütten çıkma ak kaşık değilsin.xDireniş felan filan diyosunda kardeşim orda (x) ne ?Veya o ismindeki Buqrahandaki (q) ne ?Onun orjinali Buğrahan değilmi?
XSAZOBALiX yazdı:Siz karakterinizin ismini bırakın bir kenara.
Sanırsam isminiz Buğrahan.
Forum Kullanıcı Adınız: "Buqrahan"
Türkçe' ye q harfi ne zaman geldi ?
Savunduğunuz fikre önce siz uymalısınız bence.
XxWhiteDewiLxX yazdı:2. paragrafa kadar geldım dırek soruyorum neden Buqrahan o zaman ??

Okumadan yorum yapan bir kaç kişi...

Cahil insan; boş bir Kavanoza benzer, dışını istediğin kadar parlatsan da güzelleştirsende, içi her zaman boş kalır.

LEYLIRK ۩۩۩ LEYLİRK ۩۩۩

𝔾𝔸𝕃𝔸𝕋𝔸𝕊𝔸ℝ𝔸𝕐

Kadim Hidra Avcısı
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: #direngezi

Mesaj gönderen Canceazi »

Buqrahan yazdı:
xReNaRDox yazdı:Bence yanlış düşünüyosun Dil olarak değilde kendine özgü bir isim yapmak istiyolar, istiyoruz. Ondan ötürü bu tip isimler meydana geliyo türkçe olmayan çoğusunun başka dillerdede karşılığı yok zaten.
Dediğin doğru ama, player'lar şunu unutuyor, aslında türkçe isimleri şekillendirirseniz ve güzel,anlamlı bir isim bulursanız hem o isim kendinize özgü olur, hem de çok şık durur. Ama kolaya kaçmayı seven bir milletiz.
he oyuncu demedin player dedin burda türkçeyi savunuyorsun :roll:
Resim
Colorado - Magicem
- BeoWulfxBaNDeRaS - MeGaxPeaRSoN

Resim
Kullanıcı avatarı
Buqrahan
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Listeye bakarak, neden böyle bir kitleye sahip olduğumuzu anlayabiliriz:

1996 I 2001
Kütüphane Sayısı 1.260 I 1.412
Kitap Sayısı 10.899.127 I 12.221.392
Okuyucu Sayısı 22.523.449 I 11.698.602
Kayıtlı Üye Sayısı 1.004.681 I 254.007
Ödünç Verilen Kitap Sayısı 4.507.508 I 2.164.324
Satın Alınan Kitap Sayısı 129.450 I 13.862

Bir araştırma ve sonuç bilgileri:

Kitap Türkiye’de ihtiyaç maddeleri sıralamasında 235 nci sırada yer alıyor.

Japonya’da toplumun yüzde 14’ü, ABD’de yüzde 12’si, İngiltere ve Fransa’da yüzde 21’i düzenli kitap okurken, bizim ülkemizde sadece on binde bir kişi kitap okuyor.

Türkiye’de günde ortalama beş saat televizyon seyredilirken, kitap okumaya yılda sadece altı saat ayrılıyor.

Japon yılda ortalama 25, İsviçreli 10, Fransız 7 kitap okurken, Türkiye’de BİR KİŞİ ON YILDA BİR KİTAP OKUYOR.

Türkiye’de dergi okuma oranı %4, gazete okuma oranı %22, radyo dinleme oranı %24, televizyon izleme oranı %95(eh azmış doğrusu...).

Biz Türklerin kitap okumaya ayırdığı zamanı, Norveçli 300’e, ABD’li 210’a, İngiliz 87’ye, Japon 97’ye katlıyor. (anlayamayan olursa açıklayayım. Biz 1 kitap okuyorsak, Onlar 300 - 210 - 85 ve 97 kitap okuyor ;) )

Cumhuriyet Gazetesinde aşağıdaki haber dikkatimi çekti. Örütağdan buldum.
Öbekdaşlarla paylaşayım istedim.
İlgilenenlerin dikkatine sunulur.
"Kitapçılar da, dağıtımda rol oynayamaması nedeniyle kapanmak durumunda kalıyor. Tam da bu nedenle şu ana kadar Anadolu’da 10 binin üzerinde kitapçı kapandı, son 5 yılda.”

Birleşmiş Milletler'e (BM) üye devletler bu maddede sıralanmaktadır. BM'in şu anda 192 üye devlet olup hepsi de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun üyesidir. :arrow: Birleşmiş Milletler’in insani gelişim raporunda ülkeler kitap okuma oranına göre sıraya dizilmiş. Türkiye 86 ncı sırada. Hemen sevinmeyin 86.yız diye, geriye kalan 50 Devlette okuma-yazma oranı %1 neden mi? Çünkü okul yok. 40 Devlet ise savaş/çatışma ve benzeri unsurlar içerisinde. O zaman ne demek oluyor 102 Devlet arasında, 86.Yız büyük başarı, Hani derler ya: " 102 Kişi arasında 16. OLDUM ! ", " ne mutlu sana! " , " Ama sondan... ",

Gözünüzü açın etrafınıza bakıp, bilip bilmeden yorum yapmayın. Benim okulum olduğu için size cevap yazamıyorum; ama gerekli cevapları önceden verdim ve sağ olsun(Yorum yapanlar olursa diye söyleyim " sağ ol " ayrı yazılır, TDK'e bakabilirsiniz. ) arkadaşım JackGhosen benim yerime idare ediyor... Çok teşekkür ederim.

Bundan sonra bir daha birini ELEŞTİRMEDEN önce, etrafınıza bakın ince eliyip, sık dokuyun. Okuma oranını görüyoruz ;)

Eğer inanmayanlar varsa. Arama Motoru'na; " Türkiye Okuma İstatistik Oranları " yazmanız yeterli. Benim daha paylaşmadığım birden fazla bilgi var. Deve Kuşluğunu bırakın ve artık kafanızı Kumdan çıkarın lütfen.

Gizlenmiş İçerikGöster
Not: Yönetimden ricam konunun kilitlenmemesidir. Bu yorumu yapmamın sebebi toplumu bilinçlendirmek ve uyandırmaktır.

İlgilerinden dolayı, Yönetim Ailesi'ne teşekkür ederim.
[/b]

Cahil insan; boş bir Kavanoza benzer, dışını istediğin kadar parlatsan da güzelleştirsende, içi her zaman boş kalır.

LEYLIRK ۩۩۩ LEYLİRK ۩۩۩

𝔾𝔸𝕃𝔸𝕋𝔸𝕊𝔸ℝ𝔸𝕐

Çınaraltı Müdavimi

Canceazi yazdı:
Buqrahan yazdı:
xReNaRDox yazdı:Bence yanlış düşünüyosun Dil olarak değilde kendine özgü bir isim yapmak istiyolar, istiyoruz. Ondan ötürü bu tip isimler meydana geliyo türkçe olmayan çoğusunun başka dillerdede karşılığı yok zaten.
Dediğin doğru ama, player'lar şunu unutuyor, aslında türkçe isimleri şekillendirirseniz ve güzel,anlamlı bir isim bulursanız hem o isim kendinize özgü olur, hem de çok şık durur. Ama kolaya kaçmayı seven bir milletiz.
he oyuncu demedin player dedin burda türkçeyi savunuyorsun :roll:
Ben demiyorum, bir çok oyun diyor. Eğer " OYUNCU " deseydi, Oyuncu'lar derdim ;) Yani Player'ın türkçe kavramı yoktur,

Edebiyat hocamın dediği gibi; " Lütfen sallamayalım! " :roll:

LEYLIRK ۩۩۩ LEYLİRK ۩۩۩

𝔾𝔸𝕃𝔸𝕋𝔸𝕊𝔸ℝ𝔸𝕐

Kadim Hidra Avcısı

Buqrahan yazdı:Yani Player'ın türkçe kavramı yoktur,
Kavram :?: dostum iyice çorba yaptın.
Resim
Colorado - Magicem

Resim
Kullanıcı avatarı
Buqrahan
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Canceazi yazdı:
Kavram = Bilgi/Anlam.

Harbiden kitap okumuyoruz galiba... Böyle bilgileri İlköğretim 6. Sınıf'tan görmeye başlıyoruz... TÜRKÇE Derisini iyi dinleyin :)

LEYLIRK ۩۩۩ LEYLİRK ۩۩۩

𝔾𝔸𝕃𝔸𝕋𝔸𝕊𝔸ℝ𝔸𝕐

Kadim Hidra Avcısı

Buqrahan yazdı:
Canceazi yazdı:
Kavram = Bilgi/Anlam.

Harbiden kitap okumuyoruz galiba... Böyle bilgileri İlköğretim 6. Sınıf'tan görmeye başlıyoruz... TÜRKÇE Derisini iyi dinleyin :)
Tamam kardeşim biz türkçe derisini iyi dinleriz. http://tdkterim.gov.tr/bts/ buyur bu linkten bak istersen Türk Dil Kurumu'nun sözlüğü kavramın anlam anlamına gelmediğini daha net idrak edersin. 6. sınıftanmış boş konuşuyorsun.
Resim
Colorado - Magicem

Resim
Kullanıcı avatarı
Buqrahan
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Canceazi yazdı:
Buqrahan yazdı:
Canceazi yazdı:
Kavram = Bilgi/Anlam.

Tamam kardeşim biz türkçe derisini iyi dinleriz. http://tdkterim.gov.tr/bts/ buyur bu linkten bak istersen Türk Dil Kurumu'nun sözlüğü kavramın anlam anlamına gelmediğini daha net idrak edersin. 6. sınıftanmış boş konuşuyorsun.
İyi araştırmanı öneririm, Sadece " Kavram " , " Tam Sözcük " ara ile bitmiyor bu iş ;)

Terimin Çevremi = Terimin Kavramı ;)

Buraya Tıkla TDK( " Kavram " " 1. ve/veya 2. kelimesi ... başlayan ) olarak araştır(iyi araştır orada SAĞ tarafta yazıyor.) ;

eğer anlayamadım dersen:

O terimin Asıl İsmini vermiş ve yanına Kavramını vermiş ( Yani ANLAMI olarak düşünebilirsin. )

LEYLIRK ۩۩۩ LEYLİRK ۩۩۩

𝔾𝔸𝕃𝔸𝕋𝔸𝕊𝔸ℝ𝔸𝕐

Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Tılsım
Lonca: Nemesis

Mesaj gönderen YusufATMACA »

Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşıdakinin anladığı kadardır.

Bence kimse iyi Türkçe biliyorum muhabbeti yapmasın. Sanalda değil de sosyal yaşantımızda bu tür kurallara uymalıyız. Şimdi çok iyi Türkçe ile ilgili bilgileri aktarmayı biliyoruz fakat yarın yine yabancı kökenli sözcükleri kullanmaya devam edeceğiz. Herkes beğendiği karekterin adını koymakta özgürdür. Bırakın herkes ne istiyorsa o'nu yapsın. Bu arada Konunun adı ile içerik hiç uyuşmuyor.

Tekrar söylüyorum, bu tür işlevleri sanal ortamda değil sosyal yaşantımızda göstermek gerek.
Keyifli forumlar.
PASLIBIÇAK - xCENTERx
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Canceazi
Kadim Hidra Avcısı
Kadim Hidra Avcısı