Omzds yazdı:Anektod , burayı kirletmeyelim , tartışamk istiyorsan özel mesaja gel rahatsız olmasın kimse
son mesajımı yeni yazdım buraya tekrar yazı yazmıyorum tekrar verdiğim rahatsızlık için özür diliyorum iyi forumlar..
Omzds yazdı:Anektod , burayı kirletmeyelim , tartışamk istiyorsan özel mesaja gel rahatsız olmasın kimse

Laiklik yazdı:Ramazan Bayramında, Olası bir Kurgulanan Kutlama Etkinliklerine HAYIR !
Oyun kutlaması, sadece Milli ve Uluslararası bayramlarda OLUR !
26 Oyuncu yazdı:Atatürk'ün Sözünü Değiştirebilme (...) Ni Gösteren 1453'Ü Esefle Kınıyoruz !

ırkçılık zehri derken osmanlıda değil.osmanlıdaki azınlıklar ırkçılık yüzünden ayaklandılar.osmanlı dine değil türkçülüğe yaslansaydı herşey farklı olurdu demek istedim kısaca.Omzds yazdı:Dur tamamlayayım kardeşim, Irkçılık değil bu Bağnazlık . Gelişme dönemlerinde şu anki Avrupa misali yapılan atılımların ardından, şeyhülislamlarla ve hala günümüzde doğurarak çoğunluğu oluşturmuş beyni yıkanmışlar dönemi yarattı ve yıkılış başladı. Sonuçta, dar gözlüklerden bakan; dağ göklerini de (ileriyi, muasır medeniyeti) göremez derim ben hep. Ben tarihçiyim ama Osmanlı tarihçisi değil ve sonuçta daha bilgili kardeşim ağzının payını vermiştir umarım...
Anektod, bu konudaki son sözümdür ki; dediğim gibi İstiklal Marşı'nı çekememezlik değil, kabul edememezliktir ki bunun adı zorunluluk değildir. İstiklal Şiiri demesini öğren önce marş dediğin zaman iki kıtasından ibarettir ki Ulu liderimiz de bunun iki kıtasının doğru ve ulusal olduğunu öngörmüş ve sadece ilk iki kıtayı kabul etmiştir. Ama çok istiyorsan sana "Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavarı" 'n senin gibi medeniyetsizler için yaratılan bir söz olmadığını, İstiklal marşının adı gibi İstiklalimize müdahale amaçlı olan ve çok övdüğün "Osmanlı"'ların bunlara da göz yumduğu kuşkusuzluğu içerisinde sömürgeciler ülkemizi işgal etmiştir ve bu işgal eden medeniyet, canavardır. Marşın adı İstiklaldir. Ve eğer senin gibi Orta çağ mağara adamlarına yazılsaydı bu mısra , o zaman "İstiklalden sonrasıdır hür yaşamak, hürlüktür bağımsız yaşamak ve muasır dünyaya ayak uydurmak." kabulü de olmazdı.
Dinle. Hz. Muhammed, bundan asırlar öncesinde yaşadığı iddia edilen bir birey olarak ; her zaman söylediğim gibi videolu bir kanıt hatta en azından bir resmi bile olmadan ve diğer savaşlar için de geçerli , bu tür şeylere inanmak güçtür. O dönemlerde nelerin yapıldığını anlamak ve yüzde yüz emin olmak "saçmalıktır". Böyle ki şu an her şeyiyle belli Atatürkçülük ilkemiz buyurur ki; Laiklik, her ilkenin de kapısını açar. Dine inanmak bu sebeplerden zordur ve her din eleştirilebilir, kabul edilmeyebilir ve en doğrusu her dini bilip her dinden en doğruları, en iyiyi, en güzel karakter ahlakını seçip, hayat yolumuza bağlamaktır. Çünkü asırlar öncesinde yazılmış olduğu varsayılan içeriklerde 12 saat çalışan biri için yapılması imkansız olaylar vardır, din göreceli olduğundan bunlar zorunlu değildir. (Örn. Hinduizm, Budizm-Meditasyon kavramı, İslam-Namaz)
Ama senin şu anda yaşamanı sağlayan Kuruluş ve Kurtuluş felsefene asla laf edemezsin. Niye mi? Çünkü belli, kabul edilen ve herkesçe de kabul edilmesi "zorunlu" olandır. Kabul edilememesi Menderes'lerin Tayyip'lerin zamanında yargılanma unsuru olan "Vatan hainliği" unvanıdır ve zamanında örnekte gösterilen birçok isim bundan ceza almıştır.
Resmi ideolojimiz herkesçe kabul edilmelidir çünkü aynı zamanda birlik ve beraberliğimizi sağlamamız içinde bu gereklidir.
Sıkıyorsa, bir daha konuş; ben buradayım ama yine Medeniyeti canavarı Osmanlıyı zırvalayacaksan hep derim : Lafı yok, lafı sok. Ya da başka da vardı unuttum burada söylemiştim.Hee lafın olmadığından hakkatten artık, sana cevap verme gereği duymam farklı bir şey söylemezsen. Ama aynı şeyleri bıdı bıdı edersen o zaman belli ki "Zavallısın".
... Petcarar, sağol evet biraz üslubum böyle olabilir ama sen gözünü iyi açta millet 4Y yapıyor , laf yerine gitti.. 4Y == Yararlandığında; Yazdıklarını Yakıyor(unutuyor) , Yalaklanıyor.
, (ve)
Bence israf ama bu konuyu uzatmayalım demiştik.

kıskanıyor bu sen takmaOmzds yazdı:İksirlerine yazık değil mi daha sonra Kullanırdın ?
Bu beceri değil , Şifacı Kılıklı Savaşçı olmak bu bir ;
İkincisi artistlik yapacam forumda diye , Ziyan Zebillik yapmak ..
Tasarruf dünyanın her yerinde her şeyinde olur arkadaşlar .. ( Oyunda Bile ! )
Yaptığın zor ve dudak uçuklatıcı bir şey değil ;
Ya da bunca zahmete katlanılacak bir şeyde değil ;
Bir sözüne gelecek Lonca arkadaşlarını "çağırmamaya" (ya da)
Orada , çevrede bu görevi yapacak ya da rica edebileceğin charları "çağırmamaya"
Asla DEĞMEZ İDİ ..
Tekrarlıyorum , iyi ezberle :
Tasarruf dünyanın her yerinde her şeyinde olur arkadaşlar .. ( Oyunda Bile ! )