Kolcu yazdı: ↑11 Oca 2018 21:20
Öncelikle iyi oyunlar eylül hanım. Eminönü sunucusunda oynamadığım icin size yardım edemeyeceğim lakin oralarda size yol gösterecek birçok insan olduğuna da eminim. Size önerim, herkes tarafından saygı gören bir lonca bulup lonca liderine mesaj atarak basvuru yapmanız. Bu kaliteli bir ortama girişinizin anahtarıdır
Bu arada çiçeği burnunda stajyer bir avukat olarak ortaya bir yorum bırakayım. Eminim bu post sonrasında kıza atılacak oyun içi mesajlar cogalacak.
18 yaşını doldurmamış bireylere karşı cinsel taciz büyük bir suçtur ve kanunda öngörülmüş 9 aydan 5 yıla kadar hapis cezası vardır. En ufak şikayet halinde takip etmeye başlarım, bunu da büyük bir zevkle yaparım. Limon görünce ağzı sulananlara duyurulur, gözüm üzerinizde.
>Cinsel taciz oluşturacak davranışlar, mağdurun vücuduna temas bulunmamak şartıyla ani olabileceği gibi, devamlı nitelikte de gerçekleşebilir. Suçun oluşabilmesi için, failin cinsel amaç gütmesi ve eylemin somut-belirli kişi ya da kişilere karşı gerçekleştirilmiş olması gerekir. Aksi takdirde cinsel taciz değil,hakaret tehdit ya da kişilerin huzur ve sükununu bozma suçları söz konusu olacaktır.
>Cinsel taciz suçu şu şekillerde işlenebilir:
>Fail, cinsel taciz suçunu doğrudan doğruya mağdurun görüp duyabileceği söz, davranış veya işaretlerle işleyebilir.
>Cinsel taciz suçu, cinsel amaçla mağdura telefon etme, mesaj atma, ses kaydı gönderme, faks çekme, mektup gönderme vb. gibi klasik iletişim araçları yoluyla işlenebilir.
>Cinsel taciz suçu, e-mail atma, internet üzerinden sosyal medya hesaplarına yorum yazma, kapalı veya açık sosyal medya grupları üzerinden sesli, görsel veya yazılı iletiler gönderme yoluyla işlenebilir.
>İnstagram, facebook, twitter, whatsapp gibi internet üzerinden kullanılan bilişim sistemi uygulamaları aracılığıyla sesli, görsel veya yazılı ileti göndermek yoluyla işlenebilir.
>Hangi hareketlerin cinsel taciz suçu teşkil edeceği Yargıtay kararları ile istikrar kazanmıştır. Yargıtay uygulamasına göre, cinsel amaçla işlenen aşağıdaki fiiller cinsel taciz suçunun oluşmasına neden olur (Yargıtay CGK - Karar No: 2015/34):
>Cinsel amaçlı “el hareketi yapma”,
>Cinsel bir hisle “öpücük atma”,
>Cinsel ilişki teklif etme,
>Cinsel organını gösterme
>Mağdura yönelik “sevişelim mi”, “sevişmek ister misin” şeklinde sözler sarfetmek,
>Sokakta yürüyen bir kişiye cinsel amaçla laf atmak, sözlü taciz (fıstık, güzelim, harikasın vs.),
> Failin mağdurun yaşadığı evin penceresine tırmanarak “seni kaçıracağım, beni içeri al, içeri gireceğim” demesi,
>Mağdura karşı cinsel arzuyla çiçek koklamak,
>Telefonla kısa aralıklarla arayıp; “evinin önündeyim, dışarı çık, seni maddi ve manevi tatmin edeceğim,” “seni seviyorum, evlenmek istiyorum,” şeklinde sözler sarfetmek,
>“Konuşmak ister misin, numarayı çaldır, istemezsen kimsenin haberi olmaz” içerikli mesajlar göndermek,
>Mağdurun yüzüne karşı; “seni ve aileni tanıyorum, arabaya bin, gideceğin yere bırakayım, sana kötülük yapmam” şeklinde sözler söylemek
>İnternet üzerinden bir kimseye “soyun”, “vücudun çok güzel” vb. gibi cinsel amaçlı sözler söylemek,
cinsel taciz olarak kabul edilmiştir.
Bunları sen oku diye üşenmeden yazdım lazım olur sana ama bilgilerin eksik ve yersiz , askıntılık vs yapan şahsın çocuk olma ihtimalide yüksek ayrıca bunları da dikkate alıp yazdıklarımın tamamını okumanı rica ediyorum.
Oyundaki birçok senin yaşındaki oyuncuların en büyük sıkıntıları bu ki sebebini sorgulamak gerek loncamıza yaş sınırı koymamızdaki sebeplerin en başında gelen şüphesiz yeni neslin etrafa yaydığı saygısızca ve yaşına uygun olmayan söylemleridir bunun yanı sıra bayan oyuncularda ayrı bir hassasiyet göstermemizdeki en büyük neden ise oyunda çok fazla fake diye tabir ettiğimiz karakterlerin gün geçtikçe çoğalmasıdır .
Bu yüzdendir ki lonca yönetimleri kendi loncalarındaki bu tarz olayları önlemek adına haklı olarak yaş sınırı koymakta.
Ve bu tarz olayları engellemek adına ne yazıkki şu ana kadar bir çözümün olmadığınıda görebilmek çok zor olmasa gerek.
Bu tür insanlarla muhattap olunmadığı sürece gayet rahat oyun oynanıyor. Şahsen ben öyle yapıyorum. İstediğim gibi de oynarım. Oyunu bırakmayı niçin düşünecekmişim? Ya da erkek karakter açıp neden oynayayım? Bunlar çözüm değil. Kötü tabirlerde bulunan, ayrım yapan vs. insanların yaptıkları kendilerinin bazı konularda eksik olduğunu gösterir.
Merhaba Eylül.Oyunu bırakmamış olsaydım yardım etmek isterdim ama maalesef oyunu bırakalı uzunca bir süre geçti. O yüzden umarım düzgün insanlar içerisinde oynayabileceğin bir lonca bulabilirsin. Günümüz Türkiye'sinin tam olarak da özeti.
Pek samimi gelmedi bu şikayetin. Keza yanılmıyorsam Akademi loncamızda misafir etmiştik seni bu tarz bir rahatsızlığı yaşamış olmana ihtimal vermek istemiyorum çünkü gerekli kontrolleri yapıyorduk. Yine yanılmıyorsam kendi rızan ile ayrılmıştın. Şimdi konuyu görünce üzüldüm açıkcası, şikayetinde haklı olduğun kadar samimi olmadığını düşünüyorum. Yaş konusunda şöyle bir taktik verebilirim. Yaşını büyük söyleyerek kazanacağın itibar,saygı gibi kavramlar gerçeğin öğrenildiği gün sadece yok olmayacak, sana geri dönüşü de biraz ağır olacaktır. Bu sebeple yaşını doğru söyleyerek kendi arkadaş çevreni oluşturabilirsin. Sapık kitleye gelirsek, o konuda da olabildiğince isim odaklı ifşalar yapabilirsin. Belki utanır,kızarır yüzleri ve vazgeçerler.
SeRRuh yazdı: ↑13 Oca 2018 14:11 Sapık kitleye gelirsek, o konuda da olabildiğince isim odaklı ifşalar yapabilirsin. Belki utanır,kızarır yüzleri ve vazgeçerler.
Oyun içerisinde denk gelirsen sana arz klanındaki sapıkların ismini verebilirim .
"Her çocuk, kendi ailesini temsil eder." atasözünü bölge ve klandan ara ara yazın o vakit.. Kişinin karakteri dürüst ve doğru değilse elden birşey gelmez malesef.