MevDinç'in Açiklamalari

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Ostankino
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos
Lonca: Ittihat Ve Terakki

Re: MevDinç'in Açiklamalari

Mesaj gönderen Ostankino »

Konu hort olucak ama iki laf söylemek istiyorum.

Öncelikle bir oyunun farklı bir oyun motoruna taşınması öneren arkadaşlar olmuş. Bir oyunun farklı bir oyun motoruna taşınması o kadar emek ister ki, oyunu sıfırdan yazmaya başlayın daha iyi. Her oyun motorunun dinamikleri, programlama dilleri aynı değil. Ha belli şeyler yeni motora port edilerek aktarılır orası ayrı.

Bir diğer lafım ise mevlüt dinç'e. Oyuna yeni bir güncellemenin veya geliştirilmesinin zor olduğunu söylemiş. Hali hazırda zaten Actor oyun motorunun Sobee tarafından IKV için geliştirilmiş bir motor olduğunu bilmeyen yoktur. Yeni geliştirici ekip bu oyun motoru ile çalışıp yeni eklentileri bu oyun motorunun izin verdiği çerçevede geliştirecekler. Yada oyun motorunun kaynak kodlarını değiştirip, oyun motorunu geliştirip kendilerine göre düzenleyecekler.

Oyunun sonu ne olur bilemeyiz, yeni güncelleme gelirmi oda bilinmez. Tek bildiğim şey zamanında 6 kişinin günde 1-2 saatlerini ayırarak oyun motoru ile beraber oyunun kendisini geliştirmiş olması. Sobee'de bulunan geliştiriciler ihtiyacı oldukları araçlar ellerinin altında hazır olduğu halde herhangi bir şey yapamıyorlarsa diyecek bir sözüm yok. Günahlarını'da almak istemem, Türk Telekom kasti olarak geliştirici ekibini diğer projelere yönlendirmiş olabilir.

Not: Birçok oyun Knight, Silkroad ve Metin2 yıllarca güncelleme almadılar. Hiçbiride bu oyunun oyuncuları kadar ağlamadı. Herkes sevdiği için oynamaya devem etti/ediyor.
Senior Software Engineer
Kullanıcı avatarı
YemeLik
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

Mesaj gönderen YemeLik »

Ostankino yazdı:Konu hort olucak ama iki laf söylemek istiyorum.

Öncelikle bir oyunun farklı bir oyun motoruna taşınması öneren arkadaşlar olmuş. Bir oyunun farklı bir oyun motoruna taşınması o kadar emek ister ki, oyunu sıfırdan yazmaya başlayın daha iyi. Her oyun motorunun dinamikleri, programlama dilleri aynı değil. Ha belli şeyler yeni motora port edilerek aktarılır orası ayrı.

Bir diğer lafım ise mevlüt dinç'e. Oyuna yeni bir güncellemenin veya geliştirilmesinin zor olduğunu söylemiş. Hali hazırda zaten Actor oyun motorunun Sobee tarafından IKV için geliştirilmiş bir motor olduğunu bilmeyen yoktur. Yeni geliştirici ekip bu oyun motoru ile çalışıp yeni eklentileri bu oyun motorunun izin verdiği çerçevede geliştirecekler. Yada oyun motorunun kaynak kodlarını değiştirip, oyun motorunu geliştirip kendilerine göre düzenleyecekler.

Oyunun sonu ne olur bilemeyiz, yeni güncelleme gelirmi oda bilinmez. Tek bildiğim şey zamanında 6 kişinin günde 1-2 saatlerini ayırarak oyun motoru ile beraber oyunun kendisini geliştirmiş olması. Sobee'de bulunan geliştiriciler ihtiyacı oldukları araçlar ellerinin altında hazır olduğu halde herhangi bir şey yapamıyorlarsa diyecek bir sözüm yok. Günahlarını'da almak istemem, Türk Telekom kasti olarak geliştirici ekibini diğer projelere yönlendirmiş olabilir.

Not: Birçok oyun Knight, Silkroad ve Metin2 yıllarca güncelleme almadılar. Hiçbiride bu oyunun oyuncuları kadar ağlamadı. Herkes sevdiği için oynamaya devem etti/ediyor.

Daha bir şey söyleme bence Unreal Engine 3 ü ögrenmek için kendilerinden geçiyorlarsa hic degilse ikvyi parça parça yayınlarlardı .Neyse aglıyormuşuz ya ben gidp zamklı akçe çekeyim o zaman bayss yeni gelip burda insanları aptal yerine koyma sende tamammī?
Kullanıcı avatarı
LoNeLyWoLf
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Eminönü
Lonca: Return Of The Kings

Mesaj gönderen LoNeLyWoLf »

Saver yazdı:merhaba arkadaşlar, geçerken uğradım bu konuyu gördüm bir cevap yazayım istedim.
geçenlerde (1 ay önce falan) kariyer nette iş ilanı görmüştüm telekom tarafından verilmiş. iş tanımı şu şekildeydi:
Gizlenmiş İçerikGöster
[*]GENEL NİTELİKLER
Oyun oynamak ve oyun dünyasını yakından takip etmek
En az 5 yıl profesyonel bir yazılım geliştirme ekibinde yer almış olmak
Gereksinimler doğrultusunda yazılım sistemlerini tasarlama, dökümante etme ve uygulama yetilerine sahip olmak
NoSQL (özellikle MongoDB) ve SQL veritabanları konusunda bilgi sahibi
C#
Multithreaded programlama konusunda bilgili
Garbage collection hakkında bilgi sahibi
Native Code ve .NET code entegrasyonu konusunda bilgi sahibi
C++
Temel C++ kavramlar konusunda bilgili
Şablonlar ve standart kütüphane konusunda bilgili
Optimizasyon konularında deneyimli
Üstün hata ayıklama yetileri (senkronizasyon problemleri, bellek kaçakları vs.)
Algoritmalar, veri yapıları ve karmaşıklık hakkında sağlam bir temele sahip
Temiz ve kendini açıklayabilen kod yazmaya özen gösteren
Teknik doküman yazma yeteneği olan
Unreal Engine 3 / 4, UDK (UnrealScript) bilgisi (çalışan bir demo ile kanıtlanmak üzere)
Geçmişte bir oyun backend sistemi geliştirmesinde çalışmış olma
Ağ programlama (Protokoller, soket programlama)
[*] İŞ TANIMI
Sobee oyunlarının sunucu yazılımı tasarımının ve programlamasının yapılması
Var olan oyunların sunucu yazılımlarını geliştirme ve hatalarını giderme
Outsource edilen sunucu yazılımlarının bilgi transferinin Sobee’ye taşınması ve gerekli yazılım geliştirme altyapısının kurulması
bakın iş tanımı bölümünde üç cümle var tekrar alıntı yapıyorum:
Sobee oyunlarının sunucu yazılımı tasarımının ve programlamasının yapılması
Var olan oyunların sunucu yazılımlarını geliştirme ve hatalarını giderme
Outsource edilen sunucu yazılımlarının bilgi transferinin Sobee’ye taşınması ve gerekli yazılım geliştirme altyapısının kurulması
ikinci cümleyi görüyorsunuz, var olan oyunların diyor. açık açık ikv yazacak halleri yoktu sonuçta:) ben kendi adıma hala umutluyum, neden umutlusun diyemezsiniz ya arkadaş. :)

edit: ilan kariyer nette kaldırılmış ancak başka bir sitede buldum:
https://iscepte.net/turk-telekom-grubu/ ... ni-1111232

Bu arkadaşımızın söyledikleri doğru olabilir çünkü şuanki ekibin başında Nerul var ancak o da k m isimli oyunu geliştiriyor. Gm ekibi ise eskisi gibi değil yani abura madtürk gibi hem geliştirme hem de oyunu yakından takip eden adamlar gibi değiller, yeni yöneticiler oyunda bir şekilde game master mevkisine gelmiş arkadaşlar olduğunu tahmin ediyorum. Zaten 49 ve üzerinde yapılan güncellemeler zwartan gorgar nerul ve o zamanki ekibin yaptığı işlerdir muhtemelen. Şuanoyunda gelişim beklemek biraz hayalperestlik başka hiç bişi değil arkadaşlar
Saygılarımla
Zeroberto
LoNeLyWoLf
Kullanıcı avatarı
Ostankino
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Lonca: Ittihat Ve Terakki

Mesaj gönderen Ostankino »

YemeLik yazdı:
Ostankino yazdı:Konu hort olucak ama iki laf söylemek istiyorum.

Daha bir şey söyleme bence Unreal Engine 3 ü ögrenmek için kendilerinden geçiyorlarsa hic degilse ikvyi parça parça yayınlarlardı .Neyse aglıyormuşuz ya ben gidp zamklı akçe çekeyim o zaman bayss yeni gelip burda insanları aptal yerine koyma sende tamammī?
Akçe çekin veya çekmeyin karışan yok. Kimseyi aptal yerine koyduğumda yok. Demekki not kısmını üzerine alınmışsın ki yorum yapma ihtiyacı duymuşsun.

Unreal Engine 3 kastıklarını nereden biliyorsun. Adamlar zaten bu link'den görebileceğin üzere zaten Unreal Engine 3 konusunda deneyimli geliştiriciler aramışlar. Yukarıda yazmıştım yine yazacağım
Bir oyunun farklı bir oyun motoruna taşınması o kadar emek ister ki, oyunu sıfırdan yazmaya başlayın daha iyi
Parça parça yayınlamakta dediğiniz gibi olmuyor. Hem Actor hemde Unreal Engine 3 altyapısı ile çalışacak öylemi? İki farklı motordan oyun renderlanırsa yaşıyacağınız sorunların haddi hesabı kalmaz. Sizin dediğiniz şuna benzer; Bilgisayarım olsun, hem intel hemde amd işlemciyi aynı anda kullanayım. Ne diyeyim
Senior Software Engineer
Kullanıcı avatarı
Ultraslan67
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: <Bozoklar>

Mesaj gönderen Ultraslan67 »

Bu gibi konular, gerek kişisel görüş,gerekse bilgi iceren bircok farkli yoruma açıktır.Birbirinize saygı çerçevesinde yorum yaparak,konunun kitlenmemesini sağlayabilir ve konuyla alakalı yorum yapmak isteyen arkadaşlara fırsat taniyabilirsiniz.Lutfen bir konunun daha kitlenmesine sebebiyet vermeyin sevgili arkadaşlarım.
Hesap taşınmıştır 》》ASİLKAN
Kullanıcı avatarı
turkoxHAMSTER
Praetorian Piyadesi
Praetorian Piyadesi

Mesaj gönderen turkoxHAMSTER »

Ostankino yazdı:

Not kısmına kadar iyi gidiyordun.Öncelikle o bahsettiğin oyunları da oynamış ve bizim İKV ye verdiğimiz değer kadar değer veren arkadaşları olmuş bir kişi olarak cümleni onaylamıyorum.Gayet de ağladılar.Fakat bu oyunların İstanbul Kıyamet Vakti'nden ziyade bazı özel durumları var.Birincisi bu oyunların open-world kısmı İKV'den daha fazla.Çok daha büyük sermayeler ve ekipler ile yapıldığından oyunların serüven kısımları daha uzun.Yani şu halleri ile halen oynanmaları daha doğal.Üstelik yazılımları halka mal olmuş olduğundan PvP serverları sayesinde; aslında ölmüş olan oyunu zaman zaman tekrar hortlatabiliyorlar.Bunlar güzel şeyler değil.İKV'de olmasını ben istemem.Fakat güncelleme almamasına rağmen süreklilikleri devam eden oyunlar.

İKV 2010 yılında gelen Grup Bölgeleri sisteminden itibaren META olarak tutarlılığı bozulmaya uğrayan bir oyun.Silah hasarları düzenlemesi ve savaşçılara gelen Ofansif/Defansif düzenlemesinin ardından, daha tam olarak yerleştiremediği altyapının üzerine büyük bir yük bindirdi.Devamında gelen Çemberlitaş ile beraber oyundaki dungeon sistemini bir araçtan ziyade amaç haline getirdi ve oyun içi çeşitlilik sıfıra yaklaştı.Tılsım güncellemesini söylemiyorum bile.

İKV şuana kadar oynadığım matematiksel olarak en tutarlı oyunlardan biri.Hikayesinden bahsetmiyorum bile.Bu yüzdendir ki 2007 yılından beri oynuyorum.Fakat yukarıda bahsettiğim öngörülmeyen metatik hatalar oyunu tekedüze bir çıkmaza soktu.İKV oyuncularının ağlama sebebi budur.Oyun şuan 1 sene oynandıktan sonra daha ileri gidemeyeceğin, normalde yaptığından daha farklı bir şey yapamayacağın bir durumda.Ha diyeceksin oyunda 200 tane tılsım var kaç tanesini ürettin.Tılsım olayı da sınıf başına 3 er tane ürettikten sonra sürekli takaslayıp bir diğerini deneyebileceğin bir sistem.Geri kalanı sadece ticaret.

Kalanı senin yorumuna bırakıyorum.
Kullanıcı avatarı
GaffarBEY
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen GaffarBEY »

Vezirx27 yazdı:Şimdi bir kaç fotoğraf paylaşıp buraları alt üst ederdimde neyse :)
Bekleyin bekleyin gelir güncelleme
Lütfen paylaş kardeşim lütfen ya :D O resimleri 2013 ten beri paylaşamadılar da :D
Kullanıcı avatarı
Brainiac
Kobra Takipçisi
Kobra Takipçisi
Sunucu: Eminönü
Lonca: Biizn İ Hüda

Mesaj gönderen Brainiac »

çok uzun yazmışsın okumaya üşendim.
Oksijen alıp tiner mi veriyonuz napıyonuz herkesin kafa güzel.
Kullanıcı avatarı
Ultraslan67
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: <Bozoklar>

Mesaj gönderen Ultraslan67 »

Son zamanlarda bu kadar uzun ve icerigi dolu yazı görmedim.Forumdaki her bir üyeninözellikle bahsetmiş olduğun profildeki kişilerin itinayla üşenmeden, okumasını şiddetle tavsiye ederim.

Iyi Forumlar
Hesap taşınmıştır 》》ASİLKAN
Kullanıcı avatarı
KraToSs
Meteor Kaşifi
Meteor Kaşifi

Mesaj gönderen KraToSs »

bu oyun parlama efektlerini bile zor kaldırıyor. Tabii Bu bir engel değil oyununun gelişmesinde. Beni sinirlendiren birşeyler var şöyle dile getiriyim;
1-güncelleme sitemi edenler, şikayetçi olanların oyun içi ve forumda etkinlikleri kaçımaması, 2 Materyal için oyuna desteğini sunması. Plus alması almasa bile dolaylı yoldan alıma katkı sağlaması örn: oyun içi nakit ile plus alınması.
2-yönetimin modların sürekli savunma modunda olması, moderasyon uygulaması eğer bu moderasyonu haksız bulursanız şikayetinizi yine aynı kişiye yapıyorsunuz böyle bir şey yok!.. Hiç eleştiri kabullenmeme

3-nerullun umut bağlayan afrasiyab'ın sanki, sürekli güncelleme gelir gibi izlenim veren cümleleri
Dipnot mobil/b]
Herhangi bir düşünce,konuya,fikiri sindirmeye çalışan,silen, özgürlük sunmayan ikv yönetimi yüzünden pek yorum atasım gelmiyor.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön