Kuklacının Oyunu

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Barbarosxhizir
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Vuslatt

Re: Kuklacının Oyunu

Mesaj gönderen Barbarosxhizir »

SeyhulMuverrih yazdı:Selamun Aleyküm;

Söze başlamadan önce yazılanları satır satır okuduğumu belli etmek isterim. Satır satır da yorumlayacağım, okumaya üşenen yeni jenarasyonumuz hiç okumasınlar yazımı daha hayırlı olur.
Kuklacı kimdir, nedir? Oyun tarihçesinden alıntılarla cevaplayalım;*

1957 yılında meteor felaketinin ardından şehre gelen yabancılardan biri olan Kuklacı, Eminönü'nün limanlarında bir takım kukla ve küçük büyü gösterileri yapıyor, halkı etkileyerek para kazanıyordu. Daima maskeli olan yüzü ve insanları şaşırtan numaralarıyla eğlenceli ve heyecan verici, aynı zamanda da ürkütücü bir kişilikti. İstanbul'da felaketten kurtulan az sayıda sanatkardan biri olan ressam Mansur Bey hatırı sayılır bir servete sahipti. Servetini İstanbul'un yaratıklarla mücadelesi için idareli bir şekilde kullanıyordu. Mansur Bey'in aynı zamanda İstanbul içinde önemli bazı çevreler üzerinde nüfuzu vardı. Sözü dinlenen bir kişilikti. Verdiği mücadelelerde genellikle kendi geliştirdiği çözümleri uygular, başkalarının bulduğu çıkış noktaları üzerine para ve emek harcamak istemezdi.
Yani anlayacağınız Kuklacı namıyla bilinen adam gerçekten de kukla oynattığı için bu ünvana nail olmuştur. Burada bir art niyet, bir ima, bilinç altımıza gönderilen gizli bir bilgi var mı? Var da ben mi göremiyorum? Oyun tarihçesinden yaptığım alıntıyı okuyan arkadaşlar cevaplasın bu soruyu.

Kukla gibi oynatılıyoruz demişsin Kuklagiller kullanıcı adlı arkadaşım, evet kukla gibi oynatılıyoruz. Ama bu oyunda değil, yaşadığın yüzyılın Türkiye'sinde. Siyasete girmeyeceğim adetim değildir, ama Mehmet Akif Ersoy'un şu mısrasıyla cevap vereceğim,

Nebi'ye atf ile binlerce herze uydurdun, Yıktın da dini mübini yeni bir din kurdun... **

Daha fazla söz söylememe lüzum yok sanırım? Ha bu mısralarda manasını bilmediğin kelime var ise üç numaralı dipnotta belirttiğim Osmanlıca Türkçe lugatta*** bulabilirsin.

Demişsin ki 6 yılda neler yapılabilirdi, 6 dakikada sizlere burada 600 sayfadan fazla tutan eser isimleri saydım ve bunları okumanız 6 günden fazla alır, bu feyz kıymetini bilen insana 60 yıldan daha fazla gider... Yani demek istediğim, 6 yılını buraya gömen bir insan bomboş çıktım diyemez, en azından bir bilgi, bir fikir, bir söz öğrenir ve hayatı boyunca bunu kullanabilir, farklı fikirler dünyamızı zenginleştirir ve güzelleştirir diye bir söz anımsıyorum, bilemedim kime aitti...

Kaldı ki, bu bir oyun, adı üstünde, bir vakitler köy kıraathanelerinde oynatılan perde oyunları misali, günün yorgunluğunu atmak isteyen insanlar gider, oyununu izler, eğlenir güler, ve akabinde perde kapandı mı fasıl biter, evli evine köylü köyüne gider. Oyunu perdede bırakmayıp yaşantısına nakşedene zaten oyuncu denir. Mesleği haline gelir. Şartları günümüze endekslediğimiz zaman sen bu oyunu bilgisayarda bırakmayıp yaşam tarzın haline getirdiysen o da senin müşkülatındır. Oyuncu yani oyunu tasarlayan olamadığına göre, "oyunkolik" gibi yeni bir terim sizler için türetiliyor. Nice kesimden erbabtan insanlar oynuyor bu oyunu, beyin cerrahı bir doktordan tut, müzisyenine, akademisyenine, mühendisine varana kadar... Eğer bu oyuna sen 7.200 TL yatırdıysan, bence iki elinin arasına başını al ve bir düşün... Bunu sen yaptın, o başa kimse silah dayamadı zorla ver diye. Vermeyen nasıl vermiyor, nasıl ayda 10 lira hatta hiç masraf etmeden bu oyunu oynuyor? Bunun cevabını bir ara bence, hırsın mı sana bunu yaptıran, yoksa akıl yanından fukaralık mı?

Gelelim meselenin en can alıcı noktasına, Gaffar bey... Cenab-ı Hakk'ın her bir ismi muhakkak ki mukaddestir. Amiyane bir tabirle bir örnekleme yapacağım. Bugün Müslümanlığı yoğun bir şekilde savunan apayrı bir kesim var toplumumuzda. Saygı duyuyorum ve gıpta ederek izliyorum bu topluluğu. Fakat bazen gerçekten fikirleri çok dar oluyor ve beni hayretler içerisinde bırakıyorlar. Bu konu da bunlardan birisi. Allah'ın her ismi mukaddestir doğru mu? Peki neden çıkıp da Hristiyanların veyahut Yahudilerin kullandığı isimlere müdahale edip tepki göstermiyorsunuz? Cenab-ı Hakk Ayet-i Kerime'sinde açıkça buyurmuyor mu, esteuzubillah; "Benim ismim Allah'tır" diye? Neden müşriklerin ve münafıkların, Tanrı, God, Dieu demesine müdahale edilmezken gelinip bu oyunda Allah'ın bir isminin kullanılmasına karşı çıkılıyor? Kaldı ki Allah'ın isimlerinden bir çoğu dün atalarımıza verildi, bugün bizlere veriliyor, ve yarın da evlatlarımıza verilecek. O vakit sümme haşa şirk mi koşmuş oluyoruz bu fiiliyattan ötürü? Kazan kazana dibin kara demiş, seninki benden kara... Misali...

Resme iyice bak denilmiş, evet birinde oyundan bir kare, arka kısımda bulunan tabloda bir el ve kukla misali oynatılan bir insan, tarihçeye ve oyun örgüsüne uygun bir manzara. Tarihçeyi okurken zihnimizde canlandırdığımız hayalin oyuna nakşedilmiş hali. Diğerinde ise Elif, Lam, Gayın, Fe, Elif ve Re harflerinden mürekkep üzerine harekeler serpiştirilmiş nefis bir sülüs yazı*** örneğiyle Allah'ın isimlerinden biri. nasıl bir bağlantı kurdun, şaştım doğrusu... Diyeceklerim bu kadar, umarım şu at gözlüğünüzü çıkarır ve temsil ettiğin kesime yaraşır laflar edip, davranışlar sergilersin.. Şayet bir kesime mensupsan tabi...

Sana gelince Barbarosxhizir, Türklerde ne bir kral oldu, ne de Türk ismi küçük harfle yazılacak kadar acizleşti.. En eski Türk hükümdarlarının ünvanı da Kral değil, Hakan veyahut Kağan'dır.**** Git evvela lugatını düzelt, daha sonra millete tarih oku de, ben bir Müverrih yani Tarihçiyim, bu da aklında bulunsun. İşin rast gelsin.

Boş lakırdı etmem, bol keseden de atmayı sevmem. Metodoloji bilgisi olmayan genç arkadaşlarım için söylüyorum, (*) işareti ile belirttiğim her mısrada bir dipnot vardır, dipnotlarda bu yazdıklarımı aldığım kaynak isimleri mevcuttur, dileyen bir şekilde temin edip okuyabilir. Yazımı okuma lütfunda bulunanlara teşekkürler, iyi forumlar.

* İstanbul Kıyamet Vakti Tarihçesi - Beyaz Köşk ve Mansur Bey Dönemi (1957-1963).
** Mehmet Akif Ersoy, Safahat, Ankara, 1911.
*** Muharrem Ergin, Osmanlıca Dersleri, İstanbul, 2009.
**** İbrahim Kafesoğlu, Türk Milli Kültürü, İstanbul, 1997.
İsmimin sonuan efendi koyman hosuma gitti ben türk değilim kürtüm yinede geçmişteki türklerin yaptıkları beni etkilendirdi kürt olarak değil türk olarak dunyaya gelseydin en az bu kadar onur duyardım ayrıca bu okuduklarım milli eğitimin kendi kitablarında dahi türk kelimesi basa gelmedikce kucuk harfle yazılıyor bununla ilgili bir sıkıntın varsa öncelikle milli eğitime bir dilekce yazman gerekiyor ve Avrupa Hun imparatoru milli eğitim kitaplarında dahi kral Atilla diye geciyor
gel gelelim diğer konuya bos konsumuyorum diyorsun ama bos konsutuğun konular var ac interneti ve yaz ALLAH ın iismlerini cocukalra koymak doğrumudur diye alıcağın cevabı ben söylüyüm günah değildir ama makbulde değildir cunku alimler diyorki eğer o insana kızıp kufur ederseler ALLAH ın isimleri geciyor sadece sana demiyorum herkes açsın yazsın bi 5 dk alır en fazla
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
SeyhulMuverrih
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen SeyhulMuverrih »

Milli eğitim kitaplarında bu tür ibarelerin yer alması iktidarın ve hükümetin ayıbıdır, ben sana bir tarihçi olarak doğrusunu söylüyorum, dilin, dinin, kimliğin, ırkın ne olursa olsun, herkes tarafından değişmeyen tek bir doğru vardır, bende sana yüzyıllardır süregelen bu doğruları naklediyorum. Ayrıca seninle aynı dili konuşuyor, aynı topraklar üzerinde yaşıyor ve aynı kültüre, tarihe, inanca mensup oluyorsak o zaman sende bir Türksün demektir, Kürdüm demek hoş değil. Bu bilince nail olduktan sonra Türk kelimesine ayrı bir anlam yükler ve emin ol elinden gelse dört harfin dördünü de büyük yazmak, yazdırtmak istersin.

İnternet dediğin bir kaynak değildir, en güzel kaynak kitaplar, makaleler ve ansiklopedilerdir. Neden dersen her önüne gelen internette bilgi paylaşabilir, karalamak için de desteklemek için de... Bu hususun İslam Ansiklopedisinde geçip geçmediğini bilmiyorum ama bir göz atmanı öneririm. İl halk kütüphanelerinde bulabilirsin, doğrudan isim koyma konusu olmasa da muhakkak buna paralel bir kaç konu yer alacaktır. Altını çize çize belirtiyorum, Ne Hunlar ne de Osmanlı bir imparatorluk değildi. İmparatorluk kelimesi emperyalizmden gelir yani Türkçe karşılığı yayılmacı gibi bir anlama tekabül eder. Türkler yayılmacı bir kavim değil gaza ve cihat anlayışıyla fethedici, akıncı bir kavimdir. Fethetmek siyasi ekonomik ve askeri anlamda ele geçirmek iken yayılmacılık sadece kendi fikirlerini oraya empoze etmek ve buna bağlı olarak yayıldığı yerlerden çıkar sağlamak manasına gelir. Kaldı ki Türklerin böyle bir faaliyeti ne yazılmış ne de çizilmiştir tarih boyunca. Osmanlı kendisine Devlet-i Aliyye-i Osmâniyye demiştir, bu da Büyük, Yüce Osmanlı Devleti manasına gelmektedir. Ama günümüzde Devlet-i Aliyye gibi bir terim olmadığı için o yüceliği muhteşemliği karşılamak namına İmparatorluk diyoruz, büyüklük açısından aynı, ama fikri anlamda bambaşka. Bu ince çizgiyi görmelisin. Branşım İslamiyet Öncesi Türk Tarihi değil ama mütemadiyen Genel Türk Tarihine hakimim, bu bilgilerime de dayanarak Hunlar'ın da kendilerine Devlet dediklerini ve ne Attila'nın ne de diğer hükümdarların kendisine asla imparator, kral gibi ünvanlar vermediğini onlarca hatta yüzlerce belge ile ispatlayabilirim. Ha dersin ki belki bizim tarihçiler abartmıştır şişirmiştir, dilersen yabancı yazarlardan da kaynak gösterebilirim. Yeri burası değil bu lafların, bizde olayları değil ama milletin kafasını şişirmeden lisan-ı münasip ile lafı noktalayalım. :) Umarım anlamışsındır yazdıklarımı, daha teferruatlı bilgi almak ister veya kaynak ismi öğrenmek dilersen mesaj atabilirsin dilediğin vakit. Yanlış eğitimin bende farkındayım fakat, henüz ne benim ne de senin gücün yetmiyor buna Dur ! demeye... Ama henüz... En güzel günler senin olsun, esen kal. :)
Resim

Avaro omnia desunt inopi pauca sapienti nihil !
Kullanıcı avatarı
sshinobi
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen sshinobi »

Şu konuyu kilitleyin allah rızası için, nedir bu boş boğazlık.
Kullanıcı avatarı
CiToS
İskele Babası
İskele Babası
Lonca: Wrath Ofthe Titans

Mesaj gönderen CiToS »

dahil olmıyım diyorum konuya ama kendimi alıkoyamıyorum :)

çanakkaleye gittinizmi bilmem.ben çok kez gittim şehitliklerin bulundugu yer savaşın en can alıcı,en şiddetli,en kanlı oldugu yerdir.ve şehitliklerin bulundugu yerin yan kısımları boştur hep.ilk 15 yasında falan lise talebesiyken gittim.geziyoruz etrafı 80 li yaşlarda bir amca yanında koca bir semaver oturmuş boş araziye çay içiyor.gençlik işte birazda cahillik takıldık biraz amcaya.bu arazi benim dedi.tabi yeni nesiliz yaa hemen amcaya akıl vermeye başladık amca burayı cafe yap,butik otel yap otantik olsun falan dedik.amca işte güldü bize dediki.hiç kışın geldinmi buralara,hayır dedik haliyle gitmemiştik çünkü,bu topraklar su gördümü oluklardan kıpkırmızı akar,topraya çapa vurmaya gör,1-2 mtrede bir mermi çıkar.gönlüm nasıl el versin dedi.içim bi burkuldu bi üzüldüm hele o anki UTANCIM tarif dahi edilemez.

21.yy dayız hala daha böyle bir milletin çetin mucadelesinin izlerini ALLAH'ımın yagdırdıgı, estirdigi, inlettigi doga olayları silememiş birr millete hitap TÜRK'SE.
senelercee ırk ayrımı yapmadan insanları katleden teör örgütlerine sayın ibaresi serbest bırakılıyorsa.
bırakın müfredatı tartışmayı.
TÜRK kelimesinin baş harfi degil bütün harfleri anlamı,benligi,kişiligi,özverisi,nezaketi KOSKOCAMAN
aksini kim iddaa edebilirki =)
İYİ FORUMLAR
Resim

ULu ÇıNaRLaR
FıRTıNaLı
DiYaRLaRDa YeTiŞiR...
Kullanıcı avatarı
Kuklagiller
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen Kuklagiller »

Sayın CiToS Hanım :geek:

Tebrikler 100.000 kişiden biri olmayı başardın.(ya da 10.000 olsun) Peki geriye kalan 9999 kişi ne yapacak ? Onlara da maaş bağlayabilecek misin :) Ofisine ise bir acı kahveni içmek için gelebilirim tabi istersen :) bu arada 21.yy ile başlayan cümleyi rica etsem biraz açar mısın

konunun kilitlenmesini isteyenler ...
Burasının bir (tartışılabilir bir ortam )forum olduğunu hatırlatır konuyu begenmediği taktirde de burayı terk etmesi gerektiğini tavsiye edebilirim...

Forum Nedir ?
Bir başkanın yönetiminde, toplumu ilgilendiren bir konuda, farklı gruplardan oluşan dinleyicilerin söz sırası alarak konuşma kuralları içerisinde yaptıkları tartışmalara forum denir.Esasen forumdan amaç belli kararlara varmak değil, konuyu değişik anlayışlarla, farklı boyutlarıyla ortaya koymaktır.
İmzanızda büyük ölçekli resimler kullanmayınız.
Gizlenmiş İçerikGöster
Allah'a tevekkül et; vekil olarak Allah yeter. (33:3)
viewtopic.php?f=46&t=116787
Kullanıcı avatarı
Kuklagiller
İskele Babası
İskele Babası

:arrow:
Kuklagiller yazdı: :idea: Allah'ın sıfatlarından biri adına klanda,bölgede ya da herhangi bir yerde kötü bir şekilde zikredilmesi elbette beni incitir...
Tabi siz nasıl hissederseniz hissedin . Ben size ne yapabilirim ki ....
Gizlenmiş İçerikGöster
Kullanıcı avatarı
CiToS
İskele Babası
İskele Babası
Lonca: Wrath Ofthe Titans

Mesaj gönderen CiToS »

Kuklagiller yazdı:Sayın CiToS Hanım :geek:

Tebrikler 100.000 kişiden biri olmayı başardın.(ya da 10.000 olsun) Peki geriye kalan 9999 kişi ne yapacak ? Onlara da maaş bağlayabilecek misin :) Ofisine ise bir acı kahveni içmek için gelebilirim tabi istersen :) bu arada 21.yy ile başlayan cümleyi rica etsem biraz açar mısın

konunun kilitlenmesini isteyenler ...
Burasının bir (tartışılabilir bir ortam )forum olduğunu hatırlatır konuyu begenmediği taktirde de burayı terk etmesi gerektiğini tavsiye edebilirim...

Forum Nedir ?
Bir başkanın yönetiminde, toplumu ilgilendiren bir konuda, farklı gruplardan oluşan dinleyicilerin söz sırası alarak konuşma kuralları içerisinde yaptıkları tartışmalara forum denir.Esasen forumdan amaç belli kararlara varmak değil, konuyu değişik anlayışlarla, farklı boyutlarıyla ortaya koymaktır.

DURUMU SADECE BANA EMPOZE ETMEYİN BENCE
OYUN İÇERİSİNDE BİR ÇOK TANIDIGIM KİŞİ VAR MESLEKİ HAYATLARINDA CİDDİ ANLAMDA KARİYER YAPMIŞ
ÖNEMLİ MEVKİLERDE GÖREV YAPAN KİŞİLER VAR.
AYRICA BU KONUYA NİÇİN BU KADAR TAKILI KALDIGINIZIDA ANLAMIŞ DEGİLİM.
BU HEM BİLİMSEL BİR SONUÇ.HEMDE KİŞİSEL GÖRÜŞÜMDÜR.
İNTERNET ÜZERİNDEN OYNANAN MOORPY TABANLI OYUNLARIN HEPSİ İÇİN GEÇERLİDİR Kİ
BU TARZ OYUNLARI KABA TABİRLE DEGİL BİLİMSEL OLARAK KULLANIYORUM GERİZEKALI İNSANLAR OYNAYAMAZ
CİDDİ ANLAMDA KABİLİYET,ANLAYABİLİRLİK ÖZELLİGİ VE ZEKA GEREKTİRİYOR =)
BİLİRSİNİZ İNSAN BEYNİ İKİ UZUVDAN OLUŞUR SAG PRAK VE SOL PRAG.
IQ SEVİYELERİNE SAG PRAK A GÖRE ÖLÇERLER.DÜŞÜNSEL ZEKADAN ÇOK GÖRSEL ZEKANIN NE KADAR ÇABUK KAVRANABİLDİGİ ÇOK DAHA ÖNEMLİDİR ÇÜNKÜ İNSANLARDA AMİGDALA DENEN NEOKORTEKS TARAFINDAN ÇEVRİ ALGILAYICI VAR.BU DENLİ OYUNLAR İNSAN IRKININ ZEKASININ GELİŞMESİNDE ÇOK BÜYÜK ROL OYNUYOR.
Kİ BU ŞU DEMEK DEGİLDİRKİ.SABAHDAN AKŞAMA KADAR PC BAŞINDA OYUN OYNAYALIM.BÜTÜN ZAMANIMIZ OYUNDA GEÇSİN.
İNSANLARIN FARKLI DÜŞÜNCELERİNİ YANSITA BİLECEGİ AÇIK BİR PLATFROM TABİKİDE BURASI.
LAKİN İNSANLARIN FARKLI DÜŞÜNCELERİNİ BAŞKALARINA EMPOZE EDEBİLCEGİ BİR PLATFORM KESİNLİKLE DEGİL =).
BU ARADA FORUMDA ZAMAN KAYBI OLARAK DÜŞÜNDÜGÜNÜZ BİR OYUN İÇİN DAHA FAZLA ZAMAN KAYBETMEYİN DERİM.
İYİ FORUMLAR....
Resim

ULu ÇıNaRLaR
FıRTıNaLı
DiYaRLaRDa YeTiŞiR...
Kullanıcı avatarı
Kuklagiller
İskele Babası
İskele Babası

Resim
Evet zekayı arttırıyor bunu inkar edemeyiz ama zamanın çalındığını da inkar edemeyiz...Oyunu çoktandır oynamıyorum.Bu ve önceki resimler google amcaya sorarak buldum. Yani bana ait değil :roll:

Lütfen önceki kişilere vermiş olduğum cevapları okuyun . Artık tekrar tekrar papağan gibi aynı cevapları vermek istemiyorum !!!
Gizlenmiş İçerikGöster
Kullanıcı avatarı
Barbarosxhizir
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı

SeyhulMuverrih yazdı:Milli eğitim kitaplarında bu tür ibarelerin yer alması iktidarın ve hükümetin ayıbıdır, ben sana bir tarihçi olarak doğrusunu söylüyorum, dilin, dinin, kimliğin, ırkın ne olursa olsun, herkes tarafından değişmeyen tek bir doğru vardır, bende sana yüzyıllardır süregelen bu doğruları naklediyorum. Ayrıca seninle aynı dili konuşuyor, aynı topraklar üzerinde yaşıyor ve aynı kültüre, tarihe, inanca mensup oluyorsak o zaman sende bir Türksün demektir, Kürdüm demek hoş değil. Bu bilince nail olduktan sonra Türk kelimesine ayrı bir anlam yükler ve emin ol elinden gelse dört harfin dördünü de büyük yazmak, yazdırtmak istersin.

İnternet dediğin bir kaynak değildir, en güzel kaynak kitaplar, makaleler ve ansiklopedilerdir. Neden dersen her önüne gelen internette bilgi paylaşabilir, karalamak için de desteklemek için de... Bu hususun İslam Ansiklopedisinde geçip geçmediğini bilmiyorum ama bir göz atmanı öneririm. İl halk kütüphanelerinde bulabilirsin, doğrudan isim koyma konusu olmasa da muhakkak buna paralel bir kaç konu yer alacaktır. Altını çize çize belirtiyorum, Ne Hunlar ne de Osmanlı bir imparatorluk değildi. İmparatorluk kelimesi emperyalizmden gelir yani Türkçe karşılığı yayılmacı gibi bir anlama tekabül eder. Türkler yayılmacı bir kavim değil gaza ve cihat anlayışıyla fethedici, akıncı bir kavimdir. Fethetmek siyasi ekonomik ve askeri anlamda ele geçirmek iken yayılmacılık sadece kendi fikirlerini oraya empoze etmek ve buna bağlı olarak yayıldığı yerlerden çıkar sağlamak manasına gelir. Kaldı ki Türklerin böyle bir faaliyeti ne yazılmış ne de çizilmiştir tarih boyunca. Osmanlı kendisine Devlet-i Aliyye-i Osmâniyye demiştir, bu da Büyük, Yüce Osmanlı Devleti manasına gelmektedir. Ama günümüzde Devlet-i Aliyye gibi bir terim olmadığı için o yüceliği muhteşemliği karşılamak namına İmparatorluk diyoruz, büyüklük açısından aynı, ama fikri anlamda bambaşka. Bu ince çizgiyi görmelisin. Branşım İslamiyet Öncesi Türk Tarihi değil ama mütemadiyen Genel Türk Tarihine hakimim, bu bilgilerime de dayanarak Hunlar'ın da kendilerine Devlet dediklerini ve ne Attila'nın ne de diğer hükümdarların kendisine asla imparator, kral gibi ünvanlar vermediğini onlarca hatta yüzlerce belge ile ispatlayabilirim. Ha dersin ki belki bizim tarihçiler abartmıştır şişirmiştir, dilersen yabancı yazarlardan da kaynak gösterebilirim. Yeri burası değil bu lafların, bizde olayları değil ama milletin kafasını şişirmeden lisan-ı münasip ile lafı noktalayalım. :) Umarım anlamışsındır yazdıklarımı, daha teferruatlı bilgi almak ister veya kaynak ismi öğrenmek dilersen mesaj atabilirsin dilediğin vakit. Yanlış eğitimin bende farkındayım fakat, henüz ne benim ne de senin gücün yetmiyor buna Dur ! demeye... Ama henüz... En güzel günler senin olsun, esen kal. :)
Kardeşim bence kendini çok büyük görüyorsun ben orda Türk yada türk yazmam çok seyi değiştirmez nice TÜRK yazıp tarihi hakkında birsey bilmeyenler var hangisi daha saygılı kaldı ki ben bir kürtüm bu değişmez kürt olarak doğdum Pg efendimiz buyurmuski soyunu inkar eden bizden değildir . ben kürtüm ama türkiye devleti altında yasmaktan memnun olan bir kürt tammı
2. olarak hangi devirde yasıyorsun bilmiyorum sana bahsetiğim internet siteleri Türkiye Diyanet sitesinin ordaki müftüler senn bahsetiğin ansikopiledileri yutmus kişilerdir ve il halk kütüphanlerinde bulamadığın bilgileri internete bulursun emin ol. ve son olarak Hun türkleri koskoca bir imparator kurmuslardır bende sana kaynak gösteirirm tarihci olmaya gerk yok tüm bilgiler elimiz altında okumamız yeterli saygı benden :)
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Barbarosxhizir
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı

CiToS yazdı:dahil olmıyım diyorum konuya ama kendimi alıkoyamıyorum :)

çanakkaleye gittinizmi bilmem.ben çok kez gittim şehitliklerin bulundugu yer savaşın en can alıcı,en şiddetli,en kanlı oldugu yerdir.ve şehitliklerin bulundugu yerin yan kısımları boştur hep.ilk 15 yasında falan lise talebesiyken gittim.geziyoruz etrafı 80 li yaşlarda bir amca yanında koca bir semaver oturmuş boş araziye çay içiyor.gençlik işte birazda cahillik takıldık biraz amcaya.bu arazi benim dedi.tabi yeni nesiliz yaa hemen amcaya akıl vermeye başladık amca burayı cafe yap,butik otel yap otantik olsun falan dedik.amca işte güldü bize dediki.hiç kışın geldinmi buralara,hayır dedik haliyle gitmemiştik çünkü,bu topraklar su gördümü oluklardan kıpkırmızı akar,topraya çapa vurmaya gör,1-2 mtrede bir mermi çıkar.gönlüm nasıl el versin dedi.içim bi burkuldu bi üzüldüm hele o anki UTANCIM tarif dahi edilemez.

21.yy dayız hala daha böyle bir milletin çetin mucadelesinin izlerini ALLAH'ımın yagdırdıgı, estirdigi, inlettigi doga olayları silememiş birr millete hitap TÜRK'SE.
senelercee ırk ayrımı yapmadan insanları katleden teör örgütlerine sayın ibaresi serbest bırakılıyorsa.
bırakın müfredatı tartışmayı.
TÜRK kelimesinin baş harfi degil bütün harfleri anlamı,benligi,kişiligi,özverisi,nezaketi KOSKOCAMAN
aksini kim iddaa edebilirki =)
İYİ FORUMLAR
Ve sen citos hanım vatan millet sevgisini sadece türkler de ben kürtüm ama dedilerim cannaklede oldular orda sadece türkler ve kürtler yoktu bunun bilince olursan bende sevinirim Güneydoğu bölgesi Fransızlara karsı kendi kendine ordaki aşiretlerin birlerşip savunmasyla kurtuldu düsman işgalinden vatan sevgisi türklerde yok sadece ben kürttüm ve kürt olmaktan gruru duyuyırum gelgelim terör olayına sen hakkariye şırnağa gittinmi hiç gitmediysen hiç gitme tek bulcağın dağlar olucaktır ve ordaki halk işe girip çalışıcak bir fabrika yok iş imkanı yok bazı zenginler baska ülkerlerde fabrika acmak yerine doğuya yatırım yapsalardı genclerimiz bu kadar kolay düsmezdi terörr örgüte kimse canını hiçe saymaz ordaki hal mayın tarlaları arasından gecip suriyeyeden ucuza mal getiirp az daha pahalı satma derdinler ve malesef yicek ekmek bulamadıklarından terör örgütünün eline düsüyorlar ben bunları yazıyorsam ailemin daha iyi durmda olduğu ve okula gidbilem imkanım olduğu icin farkındayım ama okula gidemeyen arkdlsarımda var onların düsünceleri malesef tamtersi
Resim
Resim
Resim
Resim
Kilitli

“Genel Etkileşim” sayfasına dön