Tılsım Gün. hakkında eleştiri için herkes buraya lütfen.

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Sagopakajmeran
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos
Lonca: Ferday-i kyamet

Re: Tılsım Gün. hakkında eleştiri için herkes buraya lütfen.

Mesaj gönderen Sagopakajmeran »

Nocomment yazdı:Merhaba arkadaşlar

Görüşleriniz, düşünceleriniz ve önerilerinizin hepsi inceleniyor, hepsi takip ediliyor . Yazım yanlışı yada , küçük hatalar bütün testlere rağmen gözden kaçabiliyor , fakat şikayet / uyarı geldiğinde sistem alt yapısına girip reçete düzelmek, benzer madenlerin rengini değiştirmek, yada yazım hatası için sisteme girmek öyle kolay değildir .
Buzdolabı kapağı misali aç kapa yapamazsınız . Bu tarz 3 üncü sınıf dediğimiz hatalar ,oyun dünyasına etki etme şekline göre gruplandırılır biriktirilir ve sonra toplu halde müdahale edilir . Bu gecikme yaşandığında sizde '' ciddiye alınmıyor'' algısı oluşuyor , oysa öyle bir şey yok.

Gelelim Tılsım / Reçete .fiyatlarına . Bu konuyu Sobee takip ediyor .

Benim görüşüşüm biraz kişisel olacak
II ve III sınıf tılsımlara herkes nasıl sahip olacak, fiyatlar yüksek diye konular açılıyor, amaçları para kazanmak, 3 yılımız geçti , bizimle alay ediyorlar tarzında serzenişler.
Arkadaşlar bizim oyun ve benzerlerinin dayanak noktası reel hayat ile paralellik kurmasıdır . Nedir bunlar ? Bireysel çalışma, şans, grup , birlikte hareket etme güdüsü, doğru zamanda doğru yerde olmak ,rakikip ile aynı performansı sergilemeye rağmen rakibin bir adım önde olması ve benzeri bir sürü detay . ..

Fiyatlar yüksektir düşüktür.. Bu tartışılabilir , düzeltilebilir .. Şu açıdan neden bakan yok ? Herkes bunlara sahip olur ise , oyunun ve rekabetin anlamı kalır mı ? Oyuncular talep etti, teknik ekip ekledi, şimdi hepimiz bir anda üretelim ve giyelim, her eşya , her zırh, her eldiven, her tılsım herkeste olsun, bu mantıklımı sizce ?
Ne dedik reel hayat ile paralellik taşıyan yönleri var, herkes ev ,araba, yazlık , bankada birikim ve şirket patronu olur ise, kim çalışır ?Üretimi kim yapacak ? yada ne için çaba sarfedilecek ? ;) Başta belirttiğim gibi kişisel görüşlerimdir.

Konu takip edilmektedir, yorum yada açıklamanın gelmemesi yada geç gelmesi ciddiyetsizlik olarak asla algılanmamalı .

Hepinize iyi hafta sonları .

Saygılarımla

Not: Bu sistemin bazı oyuncuları illegal sistemlere , otomatik buğ lara yönelteceği / yada kullanıldığı yönünde fikirler mevcut. Bu tarz girişimler tesbit edildiğinde, teşebbüs edenler oyundan süresiz uzaklaştırılmaktadır.
Abi Kp yada para yerine, Lonca parası harcanılsa ya, lonca şanı diye bir şey gelsin, aynı kp sistemi gibi o aynı kalsın, lonca parası harcansın. Ayrıca oyuncular daha fazla gb atar, ırk keser, karakter kasar..

Ayrıca hala bono buguyla kasılan paralar duruyor gibi geliyor bize, baksanıza miyarlar havada uçuyor, biz de kaç yıldır oynuyoruz ama kasada en fazla 850 m yi bir arada gördük
Kullanıcı avatarı
LSboss
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Anka

Mesaj gönderen LSboss »

Zamanında oyuna para dağıtan gmler vardı unutmadık tanıdıklarıına dünyalarca paralar vermişlerdi 1 yıl sonra piyasa alt üst olmuştu o paraları toplamaya çalışıyorlar eskisi gibi olmasın için paranın değerini düşürmeye çalışıyorlar sadece. diğer kp tılsımlarına gelirsek parayla kp kastıran çok eğer tılsımı almak istiyorsan o kastırdığın kpyi bitirme zamanı bi kaç ay sonrada yeni gözlük mözlük koyarlar çoğunun kpsi bitmiş olur biraz orda uğraşırız zaman geçirmeye çalışan hareket bunlar ;D
Resim
Kullanıcı avatarı
Berika
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen Berika »

Herkes bunlara sahip olur ise , oyunun ve rekabetin anlamı kalır mı ? Oyuncular talep etti, teknik ekip ekledi, şimdi hepimiz bir anda üretelim ve giyelim, her eşya , her zırh, her eldiven, her tılsım herkeste olsun, bu mantıklımı sizce ?

Talihsiz bir görüş olduğu kanaatindeyim. Tılsım sistemini bir kenara bırakalım, Çemberlitaş eklentisi ile herkesin üzerindeki şaheser eşyalar tek tip düzenden ibaret. O vakit rekabetin anlamı var mıydı ?

Sevgili Nocomment,

Reçeteler 300m 500m ve ya 900m olsun bir dereceye kadar kabul edebilirim. Ancak 3 milyon klan parası nedir?
Çok değil, biraz elini vicdanına götür.

Nocomment yazdı:
Ne dedik reel hayat ile paralellik taşıyan yönleri var, herkes ev ,araba, yazlık , bankada birikim ve şirket patronu olur ise, kim çalışır ?Üretimi kim yapacak ? yada ne için çaba sarfedilecek ? ;) Başta belirttiğim gibi kişisel görüşlerimdir.
Reel hayat ile paralellik taşıyan yönleri varsa, o zaman kullanıcıların talepleri, istekleri veya şikayetleri mütalaa edilsin ve ciddi anlamda önem verilsin. Kimi zaman destek ekibinden aldığımız lakayıt cevaplar sinirlerimizi bozabiliyor.

Birileri bir şeyleri şikayet ediyor. Aşikar üç beş çapulcu yandaş grup dile getirilen şikayetleri baltalamak, özgür düşünceleri tıkamak yerine serzenişlere biraz saygı duysun ve konuları kişisel tartışmalara çevirmesin istiyoruz. Birileri mihnet duyulan hususlarda paylaşımda bulunuyorsa, mevcut durumdan sizlerin çıkarabileceği tek bir pay yakınmayı irdelemektir.

Mini Mani Mone Poooo
Kullanıcı avatarı
Nocomment
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi

Mesaj gönderen Nocomment »

Berika yazdı:

Herkes bunlara sahip olur ise , oyunun ve rekabetin anlamı kalır mı ? Oyuncular talep etti, teknik ekip ekledi, şimdi hepimiz bir anda üretelim ve giyelim, her eşya , her zırh, her eldiven, her tılsım herkeste olsun, bu mantıklımı sizce ?

Talihsiz bir görüş olduğu kanaatindeyim. Tılsım sistemini bir kenara bırakalım, Çemberlitaş eklentisi ile herkesin üzerindeki şaheser eşyalar tek tip düzenden ibaret. O vakit rekabetin anlamı var mıydı ?

Sevgili Nocomment,

Reçeteler 300m 500m ve ya 900m olsun bir dereceye kadar kabul edebilirim. Ancak 3 milyon klan parası nedir?

Nocomment yazdı:
Reel hayat ile paralellik taşıyan yönleri varsa, o zaman kullanıcıların talepleri, istekleri veya şikayetleri mütalaa edilsin ve ciddi anlamda önem verilsin. Kimi zaman destek ekibinden aldığımız lakayıt cevaplar sinirlerimizi bozabiliyor.

Birileri bir şeyleri şikayet ediyor. Aşikar üç beş çapulcu yandaş grup dile getirilen şikayetleri baltalamak, özgür düşünceleri tıkamak yerine serzenişlere biraz saygı duysun ve konuları kişisel tartışmalara çevirmesin istiyoruz. Birileri mihnet duyulan hususlarda paylaşımda bulunuyorsa, mevcut durumdan sizlerin çıkarabileceği tek bir pay yakınmayı irdelemektir.

Burada Talihsiz olan altını çizerek söylediğim kişisel görüşüm mü , yoksa benim görüşümü talihsizleştirmeniz mi :) Bırakında görüşümü açıklama hakkına sahip olayım ;)
Sevgili Nocomment,

Yukarıdaki açıklamalada yazmıştım ,tekrar belirteyim . Sobee oyuncuların talep ve tepkilerini takip etmekte ve gerektiğinde müdahale etmektedir.Cevabın gelmemesi yada gecikmesi ciddiye alınmadığı anlamına gelmesin lütfen.
Birileri bir şeyleri şikayet ediyor. Aşikar üç beş çapulcu yandaş grup dile getirilen şikayetleri baltalamak, özgür düşünceleri tıkamak yerine serzenişlere biraz saygı duysun ve konuları kişisel tartışmalara çevirmesin istiyoruz.
Fikir ve önerilerimize katılmayan , aksi yönde beyanda bulunanlara '' Çapulcu'' demeniz sizin gibi eğitimci birine yakışmıyor, birilerini düşüncelerinden dolayı ,sizin cümleleriniz ile '' özgür düşünceleri tıkamak yerine serzenişlere biraz saygı duysun '' hoş bir yaklaşım değil .

Kişisel özgürlük alanına girilmediği, hakaret içermediği sürece ; Kurallar dahilinde ,haklı yada haksız tüm tepki ve taleplerinizi saygı ile karşılayacağımızı tekrar hatırlatırım

Saygılarımla

İKV'den Haberdar Olun!
Resim Resim Resim Resim
Kullanıcı avatarı
Sagopakajmeran
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi
Lonca: Ferday-i kyamet

Mesaj gönderen Sagopakajmeran »

oyunda ki en büyük hatamız; birlik olamamamız. Herkes şikayet ediyor, üretenler de ego tatmini, gösteriş için üretiyor, adamın büyücüsü yokmuş bb 3 tılsımını üretmiş. Herkes birlik olup o tılsım ve reçetelerini almasaydı öngörülen fiyatlara tepki olarak, herkes bir ağızdan desteğe mesajlarını atsaydı, foruma konularını açsaydı-cevaplarını atsaydı dikkate alınırdık. Fakat daha ilk günden 4-5 tane 3. kademe üretilmiş bile, değişikliğe gidileceğini düşünmüyorum. Sadece oyunda değil ülkede zaten en önemli sorunumuz bu " birlik olamamamız "

Burda demiyorum ki " yönetim para peşinde, millet hileye başlıcak vs. ", daha önce de konularda aslında yeterli kaynak, gelir ve destek olmadığından oyunun böyle bir dönem atlattığını dile getirmiştim(k)

Ama tılsıma 900 m istemek de doğru bir şey değil, her ne kadar millet tek lokman arttırıcı alıp 2 haftada y2 + kıyamet asa malzemesi kastım diyorsa da yalan.. Eğer doğruysa da yönetimin bu politikasından sonuçlanan bu olay sizce doğru-iyi bir şey midir? Demek ki sabah akşam pc başından kalkmamış arkadaş, bütün istanbul u dolaşmış oyunda.

Peki soruyorum Sayın Nocomment " 2 saattir oyundasınız, sağlığınız için lütfen mola verin. " uyarısıyla oyunun politikası ters düşmüyor mu?

Şans sistemi deseniz yine öyle...

İnsanların pc başından kalkmamasını istiyorsunuz resmen...
Basbakmayan
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen Basbakmayan »

Oyunda güçlü olduğunu savunanların gücünü göstermesi için reçete fiyatları yüksek.
Basbakmayan
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

Mesaj gönderen Basbakmayan »

[i]Ama yine de bi düzenleme yapılmalı.[/i]
Kullanıcı avatarı
Rotary
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Rotary »

Merhabalar.

Tılsım güncellemesine çok sıcak bakıyorum. Bence oyuna hem şimdi hemde sonraları bir düzen getirecek. Aklımdaki şeylerden biraz bahsedeyim.

Bildiğimiz gibi bir zamanlar bono açığından oyuna milyarlarca belki trilyonlarca havadan para girişi oldu. Yönetim her ne kadar oyunu geri sarıp, hile yapan kullanıcılara ceza vermiş olsalar da gözden kaçanların çok olduğunu, o zamanlar oyunda çevresi geniş olan oyuncular bilirler. :) Bu para girişi yeraltı bölgesinin başında etkisini hafifçe gösterdi. Sonra Grup Bölgeleri' nin Şaheser gerektirmesi (Rahatlık amaçlı) ile Menekşe 35m'yi Ganoderma 30m'yi gördü. Bunun nedeni bir kaç sene önce havadan gelen paralardı.

Anlattıklarımla tılsımların bağlantısına gelirsek;

Oyun içindeki NPC' lere paranın gitmesi demek, oyunun içinde paranın azalması demektir. Paranın azalması piyasaları düşürür. Eğer yeterli rağbet olursa 2 ay içerisinde Xenomit materyalini 2m veya 3m ye, Epe, Buluşma Hatırası gibi özel eşyalarıda %40 gibi az bir fiyatla alabileceğiz. (Söylediğim rakamlar tahminidir.) Ve bununla beraber yeni bölgelerin gelmesi halinde özel bir maden veya materyal için 35 40m gibi rakamlar ödemeyeceğiz.

Bu tılsımlar yeterince rağbet görürse bu özellik hem şimdi hem yeni gelecek bölge için piyasalarda önemli etken olacaktır. Ki tılsımların yarattığı farklılığa, verdiği özellik ve yeteneklere değinmiyorum bile...

Not: Nocomment' in bazı konularda ki eleştirilere direkt cevap vermesi beni çok mutlu etti. Biz bunları bekliyoruz :D
IIIıPEACEıIII / IIIIıPEACEıIIII / peace / Rotary
Kullanıcı avatarı
azade
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Sancak
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Anadolu Nefesi

Mesaj gönderen azade »

Sınavdan sonra LoL mü ikv mi diyordum cevaptan emin oldum bu sayede.
Grup bölgeleriyle belki idare edilebilirdide büyükhol gibi bir bölgenin nasıl 2 yıl idare edebileceğini düşlünebiliyoruz onu anlamıyorum. ''Biz'' diyorum çünkü oyun bizim. Aslında bu bölgenin gelmesinde bizimde hatamız büyük. Yok gbden sıkıldık yok bireysellik getirin dedik dedik noldu :D
Demir alma vakti geldi gibi ..
Herkese iyi oyunlar.
Yenikayra->AnyOneStopMe
fermanmemo
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Lonca: KaRDeŞ

Mesaj gönderen fermanmemo »

Ben aynı kanaate değilim. Bono yada programla klan parası kasan oyuncuların şuanda kenarda kesinlikle parası vardır. Bunlar reçeteyi alacak üretecek. Tılsımı üretmek isteyen oyuncuya üretim parası isteyecek. ( Bunu yapanlar haklı.) Tılsımları satacak ürettiği fiyattan biraz üst seviyeye. ( Bunu yapanlar haklı. )
Eeee peki ne mi olacak çok açık o para git gide katlanacak.

Teşekkürler İSTANBUL KIYAMET VAKTİ sahtekarların bir kez daha önünü açtığınız için.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön