Darknessxcaptain yazdı:Slm Kurt Loncası. Arkadaşlar bildiğiniz üzere ben ve loncam lodos. Fakat loncanızdan bir çok kişi ile arkaslıgımız gucludur. Bu yuzden sizlere Potansiyel dusman yada karsı klandan oyuncu değil. Dostumuz olan sadece savas halide savastıgmız Kurt Loncası olarak göruyoruz. Fakat kendisini Kurt Loncasına girmeden önceden beri bildiğim (bankada, kp kasana vs. hiç cekinemden dalan) Yevsaaaa adlı arkadas defalar şikayet etmeme ragmen Lonca yonetimine yine tekrar gayrı nizami bi şekilde saldırdı.( Char kasarken) İnaninki kesilmek zoruma gitmedi karizma gitmeside zoruma gitmedi. Baska bi arz gelip char aksarken vursa gene gitmez. Ama sizlerden böyle olması benim zoruam gitti. olayı direk Fatihaya bildirdim. Oda Kurtlarxyewsaaa nın bana soylediklerini gordu ve iftirada attı. Kendimi inandırmam zor adam ilk o vurdu dedi fln filan.
1) 42 llv şifayama daha babile girer girmez saldırıp agır hakaret etti
2) Savasta kendiside savastıgı halde ölünce kufur etti
3) Char kasarken saldırıp buyuk bir pişkinliklede benim suclu oldugumu soyledi kendi Lonca yoneticsine.
İnanıp inanmamak sizlerin elinde ben sizi dost gordugm için şikayet ediyorum. Gerisi size kalmış. Bundan sonrada bana ne tarz pislik yaparsa yapsın daha da kimseye gelip bir şey soylemem.
Not: benm loncamdan biride hakısz bi şekilde sizlere saldırısa sizden beklerimki hemen bana ulaşın.
İyi Forumlar
Aleuyküm selam Ulaş kardeşim konu hakkında bu akşam bilgi sahibi oldum yönetim gerekli uyarıda bulunmuş bende son bir kez daha uyarıcam bunu takiben aynı hatayı tekrarlarsa alıcağı ceza bellidir farklı klanlardada olsak bizler dostuz bu dostluğuda kimse bozamaz buna izin vermem ...
Darknessxcaptain yazdı:Slm Kurt Loncası. Arkadaşlar bildiğiniz üzere ben ve loncam lodos. Fakat loncanızdan bir çok kişi ile arkaslıgımız gucludur. Bu yuzden sizlere Potansiyel dusman yada karsı klandan oyuncu değil. Dostumuz olan sadece savas halide savastıgmız Kurt Loncası olarak göruyoruz. Fakat kendisini Kurt Loncasına girmeden önceden beri bildiğim (bankada, kp kasana vs. hiç cekinemden dalan) Yevsaaaa adlı arkadas defalar şikayet etmeme ragmen Lonca yonetimine yine tekrar gayrı nizami bi şekilde saldırdı.( Char kasarken) İnaninki kesilmek zoruma gitmedi karizma gitmeside zoruma gitmedi. Baska bi arz gelip char aksarken vursa gene gitmez. Ama sizlerden böyle olması benim zoruam gitti. olayı direk Fatihaya bildirdim. Oda Kurtlarxyewsaaa nın bana soylediklerini gordu ve iftirada attı. Kendimi inandırmam zor adam ilk o vurdu dedi fln filan.
1) 42 llv şifayama daha babile girer girmez saldırıp agır hakaret etti
2) Savasta kendiside savastıgı halde ölünce kufur etti
3) Char kasarken saldırıp buyuk bir pişkinliklede benim suclu oldugumu soyledi kendi Lonca yoneticsine.
İnanıp inanmamak sizlerin elinde ben sizi dost gordugm için şikayet ediyorum. Gerisi size kalmış. Bundan sonrada bana ne tarz pislik yaparsa yapsın daha da kimseye gelip bir şey soylemem.
Not: benm loncamdan biride hakısz bi şekilde sizlere saldırısa sizden beklerimki hemen bana ulaşın.
İyi Forumlar
Aleuyküm selam Ulaş kardeşim konu hakkında bu akşam bilgi sahibi oldum yönetim gerekli uyarıda bulunmuş bende son bir kez daha uyarıcam bunu takiben aynı hatayı tekrarlarsa alıcağı ceza bellidir farklı klanlardada olsak bizler dostuz bu dostluğuda kimse bozamaz buna izin vermem ...
Zaten bu kadar didinmemde bu yuzden Murat. Seninlede daha önce bi çok kez konuşup insanları karalistelere koyduk oyundaki gayrınizami savasamak vb. durumda bulunanlar için. Hepsini geçtim senn Loncadanki üye senin kardeşinse. O kardeşin izin verdigi surece benimde kardeşimdir, arkadaşımdır. Yani konuyu okuyan kimse yanlış anlamasın arkadas ceza alsın diye değil. O arkadaşı kazanamak adına burada bir şeyler yazıyorum. tsk ederim Murat ve diyologa geçtiğim diğer lonca yöneticisi arkadaşlara.
İyi forumlar!!!
Darkness Loncası uyeleri hakkında şikayeti olan (oyun içinde) Darknessxcaptain - Darknessxbody veya darknessloncasi@hotmail.com.tr mail adresiyle foto ile beraber şikayette bulunabilirler.
Selam arkadaşlar,
Sizlerden bir isteğim olacak, bu isteğimi geri çevirmezseniz sevinirim.
Kadim Hidra görevi için Lodos olarak 5 grup anca oluşturabildik. Lodos klanından o kadar duyuru yapmamıza rağmen görevi yapmış lodoslardan herhangi bir yardım göremeyeceğimizi anlamış bulunmaktayız. Birde siz Arzlara sorayım dedim. Çünkü 5 grupla 3 kere denedik 3ündede başarısız olduk. Sayımızı çoğaltmak açısından Siz Realx Loncasına ve Kurtx Loncasına Yardım talebinde bulunuyorum. Cuma günü saat 21:00 de Topal da toplanacağız. Gelirseniz bizleri sevindirirsiniz. Olumlu yada olumsuz cevabınıza saygımız sonsuzdur.
Herkese iyi oyunlar, kalın sağlıcakla.
Not: Aynı mesaj Yardım talebinde bulunulan Kurtx ve Realx Lonca sayfalarına yapılmıştır.
Sınavlarım yoğun olduğu için foruma pek katılamadım bu nedenle video hakkındaki yorumlarınızı biraz geç görebildim, öncelikle herkesin yorumlarından ötürü çok teşekkür ederim. Murat abi olayı açıklamış gayet güzel bir şekilde şu an elimizde hazır bir video senaryosu daha var Hayırlısıyla bunu da en kısa sürede çekeceğiz, bu konuda fikri olanlar bana veya Murat abiye bildirirse düzenleyerek video hline getirebiliriz. Elimden geldiğince devam ettirmeye çalışacağım, tekrar teşekkürler, herkese iyi oyunlar...
Kurtlarxejder Kurtlarxumutsuz
Bitmez görünen mücadelede bir adım daha ilerlemek için... Tılmesa
1-Che Guevara, 1967 yılında Bolivya’da yakalanıp öldürüldüğünde sırt çantası...ndan; “Atatürk’ün Büyük NUTKU’nun” çıktığını...”
2- Fidel Castro nun:12 Mayıs 1961 tarihinde Havana'da görevli genç Türkiye diplomatı Bilal Şimşir'den ABD NİN BİLGİSİ OLMAMASI şartıyla "Atatürk'ün Büyük Nutuk Kitabını" istediğini...
Ve: "Devrimci M.Kemal ATATÜRK varken, Türk gençleri neden kendilerine başka önder arıyorlar?" dediğini,
3- 1935'teki Uzun Yürüyüş öncesinde Şankay Meydanı'nda toplanan binlerce Çinliye seslenen Mao'nun ilk sözlerinin : "Ben, Çin'in Atatürk'üyüm. ."olduğunu,
4- Yunan başkomutanı Trikopis`in, hiçbir zorlama ve baskı olmadan her Cumhuriyet bayramında Atina'daki Türk büyükelçiliğine giderek, Atatürk`ün resminin önüne geçtiğini ve saygı duruşunda bulunduğunu,
5- 1938'de, General McArthur'un en zor, en problemli, en buhranlı döneminde,danışman, senatör ve bakanlarından oluşan yüz yirmiden fazla kişiye; "Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile Mustafa Kemal'i görmek için neler
vermezdim" dediğini,
6- 1938'de Ata`nın ölümünde Tahran gazetesinde yayınlanan bir şiirde;"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına
Mustafa Kemal gibi lider getirir" denildiğini
Saygılarımla ATA'M....
Bu Bilgileri Tılsım Genel Sohbette yayınladım konuya bakan bile olmamış doğru dürüst .
Nerdeyse kimse Ata'mıza değer vermemiş bende burda paylaşıyım dedim.
Hiç Bir İşe Yaramasa Bile Bir Yerde Duyduğunuzda Öylece Bakmak Yerine Kültürünüzü Konuşturabilirsiniz.
----------Urban (Max Hasar)----------
Çölde Yaşayan Maskeli Eşkiyalara Urban Adı Veriliyordu.Bu Çeteler Buldukları Kervanlara ve Zengin Bölgelere Saldırıp İhtiyaçlarını Alıp Her Tarafı Yakıp Yıkarak Talan Etmeleriyle Ünlüydüler.
----------Yücelen (Max Hasar)----------
Oyunun Müzik Yapımcısı Nam-ı Değer ''Emre Yücelen''in Adını Yaşatmak Adına Bu Efsuna İsmi Verilmiştir.
----------Kehribarlı (Elektrik)----------
Kehribar Çoğunlukla Kozalaklı Ağaçların Reçinesinden Oluşmasının Yanısıra, Tropik Çiçekli Ağaçların Reçinesinden de Oluşan, Reçine Halinden Değerli Taş Haline Gelene Kadar Uzun Bir Süreç Geçirir.
Bu Süreç Sonunda Parlak Bir Taş Halini Alan Kehribar Vücudumuza Temas Ettirildiğinde O Bölgedeki Elektrik Yığılmalarına Engel Olur ve Rahatlık Hissi Verir.
----------Mesmer (Elektrik)----------
Franz Anton Mesmer Adlı Alman Hekimi. Mesmer, Mıknatısın Manyetik ve Elektriksel Özelliklerinin İnsandaki Her Türlü Hastalığa İyi Geleceğini İddia Ediyordu.
----------Grönland (Buz)----------
Grönland Atlas Okyanusu'nun Kuzeyinde, 2.166.086 km² İle Kuzey Kutbundaki En Büyük Buz Örtüsüyle Kaplı, Danimarka'nın Özerk Bölgesi. % 81'i buzullarla kaplıdır.
----------Nötron Yıldızı (Buz)----------
Bu Yıldızda Gerçekleşen En Önemli Tepkime Zinciri, Hidrojeni Helyuma Dönüştüren Zincirdir(Hidrojen Yanması).
Bu Reaksiyon Sonucunda İnanılmaz Soğuk Bir Gaz Kütlesi ve Büyük Bir Patlama Oluşur.
----------Mavi Alev (Ateş)----------
Kömür ve Petrol Gibi HC’lu Fosil Yakıtlar Yetersiz Oksijen (Hava) ile Yakılmasıyla CO Gazı Ortaya Çıkar. Alev Rengine Bakarak Yanmanın Tam Veya Eksik Olduğu Belirlenebilir. Mavi Alev Rengi Genellikle Tam Yanmayı, Portakal Alev Rengi Eksik Yanmayı ve CO Oluşumunu, Sarı Alev Renkli Alev ise Isıtıcının Hiç Yakılmamasını İfade Eder.
----------Büyük Sahra (Ateş)----------
Sahra Çölü Ya da Büyük Sahra Çölü, Dünya'nın En Büyük Sıcak Çölü Olup, Afrika'nın Kuzeyinde, Kıtanın Ortası İle Kuzeyini Ayıran 9.000.000 km² Büyüklüğünde Dev Bir Çöldür. Gündüz ve Gece Arasındaki Sıcaklık Farkının 50 Dereceyi Bulduğu Çöllerdir.
----------Kezzaplı (Asit)----------
Örgensel Maddeler Üzerinde Yakıcı ve Sarartıcı Bir Etki Gösteren, Bileşiminde Bir Azot, Üç Oksijen ve Bir Hidrojen Bulunan, Yoğunluğu 1,52 Olan, 86 °C'de Kaynayan, Sanayide Kullanılan Asit (HNO3) °Kezzap. Çok Ağır Asit ve Yakıcılardandır.
----------Zilfallon (Asit)----------
! Herahangi Bir Bilgi Bulamadım !
----------Hidrofis (Zehir)----------
Doğada Nemli Yerlerde veya Sulak Bölgelerde Oluşan Bir Zehir Türü. Bulunduğu Materyal Üzerinde Gözükmez ve Bulaştıktan Sonra Vücuda Direk Etki Eder.
----------Arsenikli (Zehir)----------
Dünyada, Başta Kanserojen Etkisi Olmak Üzere, İnsan Sağlığına Zararlı Etkileri Nedeniyle İçme Suyunda En Fazla Sorun Oluşturan Toksik Maddelerin Başında Gelen Kimyasal. Bu Zehir Şırınga İle İnsana Verilirse 1-2 Saniye İçindeki Bütün Kaslarınız Donar Kaskatı Kesilirsiniz.
----------Kan Çalan (Fiziksel Büyü)----------
Philotheos'un Labirent'in de Bulunan Uzaktan Güçlü Fiziksel Saldırılarla Bize Hasar Veren Yaratık.
----------Fevzi Bey (Fiziksel Büyü)----------
Eski Yöneticilerden, Oyunun Emektarlarından Usta Büyücü.
----------Doğru Akım (Elektrik Büyü)----------
Bir Elektrik Devresinde Elektrik Yüklerinin Veya Akımın Belli Bir Yönde Akan, Yön Değiştirmeyen ve Şiddeti Değişmeyen Akıma Doğru Akım Denir.
Bir Yönde Akım Sağlayan Kaynaklara da Doğru Akım Kaynakları Denir. Örneğin Pil , Akümülatör ve Dinamo Gibi.
----------Azat Efendi (Elektrik Büyü)----------
Mansur Bey'in Kuzeni KUKLACI'dan Büyü Dersleri Alarak Elektrik Büyüleri Konusunda Ustalaşmış Beyaz Büyücü.
----------Nitrojen (Buz Büyü)----------
Nitrojenin Donma Noktası -210, Kaynama Noktası -196 Derecedir Dolayısıyla, -180 Derecede Artık Sıvı Değil Buhar Formuna Dönüşmüş Olur. Aniden Soğutma ve Saniyeler İçinde Buz Haline Getirme Etkisi Vardır. İnsan Vücuduna Temas Ettiği Bölgedeki Bütün Hücreler Anında Donarak Yok Olur.
----------Bilge Kağan (Buz Büyü)----------
Göktürk Devleti'ni Yeniden Canlandıran İlteriş Kağan'ın Büyük Oğlu Olan Bilge Kağan Aynı Zamanda Türk Dili'nin En Eski Örneklerinden Orhun Anıtlar'ından Bazılarını Diktiren Göktürk Kağanıdır. Bilge Kağan 734 Sonlarında Hakanlık Danışmanı ve Çin Elçisi Buyruk Çor Tarafından Zehirlenerek Öldürüldü. Vücudu Buz Gibi Kaskatı Kesilmiş Bir Biçimde Bulundu.
----------Antik Mısır (Ateş Büyü)----------
Antik Mısırda Ateş, Ruha Ait olan Bilginin Açığa Çıkmasına Neden Olmaktadır. Söz Konusu Bilgi Ateşte Yanmak, Ateşle İmtihan Olmak; Yani Istırap Çekerek, Arınarak ve Pişerek Açığa Çıkmaktadır. Açığa Çıktığında İse Ateş, Işığı İle Aydınlatan Olup O Işıktan Birçok İnsanın Yararlanmasına da Olanak Sağlamaktadır. Işığın Yayılması İse Birleştiren, Toplayan Bilgiyi İfade Etmektedir.
----------Tarshass (Ateş Büyü)----------
! Herahangi Bir Bilgi Bulamadım !
----------Joker (Asit Büyü)----------
JOKER Adlı Eski Müzik Grubunun Acid Drinkers(Asit İçenler) Adlı Şarkısından Başka Bilgi Bulunamadı
----------Hayyan (Asit Büyü)----------
Ebu Musa Câbir Bin Hayyan, Abbasi Döneminde Yaşamış Ve İslam Bilimi'nin Temelini Atan Efsanevî Türk Veya Fars. Câbir Bin Hayyan İlk Pratik Simya Alimdir. Orta Çağ Avrupası'nın Simya Alanına Büyük Ölçüde Etki Etmiş ve Kimya'nın da Esasını Oluşturmuştur.
----------Borgia (Büyü Zehir)----------
Zehirleri Başarıyla Kullanan Başka Bir Tarihi Karakter İse; Papa Cesare Borgia’dır. Borgia Papalık Döneminde Kardinallere Miras Bırakmalarını Yasaklamıştı. Doğal Yollardan Ya da Yaşlılık Sebebiyle Ölmeyen Kardinalleri Zehirle Öldürerek Mallarına Kilise Adına El Koyuyordu. Hazine Başkanı Jean Baptist Ferrara’yı Zehirlettiğinde Mezar Taşına “Burada Jean Baptist Ferrara Yatıyor. Bedenini Toprak, Parasını Borgia, Ruhunu da Stiks aldı” Diye Yazdırtmıştı.
----------Paracelsus (Büyü Zehir)----------
Paracelsus, İsviçreli Doktor ve Kimyager. 16. Yüzyılın Önemli Bilim Adamlarından ve Modern Tıbbın Kurucularından Biri Olduğu Kabul Edilir. Canlı Yapısının Düzeltilebilmesinin Ancak Kimyasal Maddelerle Olanaklı Olacağını Savunmuştur, Bu Anlayışa İatrokimya Demiştir.
----------Tora Tora (Saldırı)----------
Pearl Harbour Bombardıman Saldırısının Amerikalılar Tarafından Beklenmediğini Japon Komutasına Bildirmek İçin Ayrılmış Kod.
----------Ardenneler (Saldırı)----------
Fransa'nın 26 Bölgesinden Biridir. Fransa'nın Kuzeydoğusundadır ve Belçika ile Komşudur. Bu Bölge I. Dünya Savaşı İle II. Dünya Savaşı'nda Önemli Çarpışmalara ve Saldırılara Sahne Olmuştur.
----------Estergon (Savunma)----------
140 Yıl Boyunca Osmanlı İmparatorluğu'nun Elinde Bulunmuş, Bir Çok Ordunun Kuşatmasına Rağmen Herkesin Eli Boş Döndüğü Nam-ı Değer İmkansız Kale. 140 Yıl Sonunda Diplomatik Sebeplerle Macaristan'a Bırakıldı.
----------Plevne (Savunma)----------
Osmanlı’nın Gücünü Yitirmeye Başladığı Bunalımlı Dönemler Sırasında Sultan II.Abdülhamid’in İyi Niyetli Gayretlerine Rağmen Başlayan Osmanlı-Rus Savaşı İle Savaşın En Önemli Noktasını Oluşturan Plevne ve Plevne’de Destan Yazan Gazi Osman Paşa ve Askerleri'nin Yaptığı Yegane Müdafaa...
----------Karacin (Zırh)----------
Zırhı Yüksek Bir Yeraltı Cin Mağarası Yaratığı.
----------Solucan (Zırh)----------
Yeraltı Cinlerinin Patronu ve Yöneticisi, Yüksek Vuruşlara Sahip, Aşırı Kalın Derisi ve Zırhı Nedeniyle Zor Hasar Alan Güçlü BOSS'umuz...
----------Philotheos (Kritik)----------
Roma Labirent'inin İçinde Bulunan KUKLACI'nın Emri Altında Yaratılmış Yüksek ve Sert Kritik Hasarlar Veren BOSS'umuz...
----------Halit Girmenç (Kritik)----------
Teşkilat Oyuncusu Pumaa Adlı Çarın Sahibi Doğan Girmenç'in Oğlunun Adı. Kanser İlleti Yüzünden Kaybettiğimiz Kardeşimizin Adını Sobee Yönetimi Bu Şekilde Ölümsüzleştirmiştir.
----------Ruh Çalan (Kritik Büyü)----------
Sivri Ada'da Bulunan Kan Çalan'lar dan Daha Yüksek ve Ağır Vuruşlar Yapan Yarı Ölü Yaratıklar.
----------Cevriye Sultan (Kritik Büyü)----------
Dev Ana'nın Çetesinde Bulunan Mükkemmel Derecede Yüksek ve Kritik Elektrik Büyüleri Atan BOSS'umuz...
----------Mağara Şamanı (İyileştirme)----------
Karakürk'ün Emri Altında Bulunan KURTADAM Formundaki Şifacılar, Kendilerine Kullandıkları Seri ve Hızlı İyileştirme Büyüleri İle Ün Salmışlardır.
----------İbn-i Sina (İyileştirme)----------
Fars Bilimadamı. Geometri, Mantık, Fıkıh, Sarf, Nahif, Tıp, Doğabilim Üstüne Çalışmalar Yaptı. İlk Tıp ve Bilim Ansiklopedilerinden Birini Oluşturmuş, Batı İlminin ve Doğu İlminin Temelinin Oluşturmuş Ünlü Müslüman Filozof.
NOT: En Çok Kullanılan Efsunlar Yazılmıştır.(Dirençler Hariç)
ARKADAŞLAR BİR TEŞEKKÜRÜNÜZÜ ESİRGEMEYİN GERÇEKTEN ARAŞTIRMA KISMI UĞRAŞTIRDI, ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
TAMAMEN ALINTIDIR ARKADAŞLAR. ARAŞTIRIP BULUP YAZAN ARKADAŞIN EMEĞİNE SAĞLIK
Civra yazdı:Selam arkadaşlar,
Kadim Hidra görevi için Lodos olarak 5 grup anca oluşturabildik. Lodos klanından o kadar duyuru yapmamıza rağmen görevi yapmış lodoslardan herhangi bir yardım göremeyeceğimizi anlamış bulunmaktayız. Birde siz Arzlara sorayım dedim. Çünkü 5 grupla 3 kere denedik 3ündede başarısız olduk. Sayımızı çoğaltmak açısından Siz Realx Loncasına ve Kurtx Loncasına Yardım talebinde bulunuyorum. Cuma günü saat 21:00 de Topal da toplanacağız. Gelirseniz bizleri sevindirirsiniz. Olumlu yada olumsuz cevabınıza saygımız sonsuzdur.
Not: Aynı mesaj Yardım talebinde bulunulan Kurtx ve Realx Lonca sayfalarına yapılmıştır.
Buna benım cevap vermem dogru olmıcak ama cıvra sadece benden bı grub cıkar ıster lodos carımla ıster arz carımla herdaim yardıma hazırım bu sekıl yaklasımlar bu sekıl davranıslarla yapılmıcak bişi yok ... Lonca lıderlerının de boş gecmıcenı düşünüyorum ıyı forumlar...
Civra yazdı:Selam arkadaşlar,
Aleyküm Selam Civra sen bizden yardım istemişsin geri çevirmek ne demek elbet yardım ederiz seve seve hemde ama bazı hususlar var biz Real Loncasının yaptığı hiç bir etkinlik yada aktivitiye katılmıyoruz ki bu karşılıklı ama Kadim Hidra Görevinde Kurt Loncası olarak ve klandan istemediğin kadar çok arkadaşımız bu görevde yardımcı olmak istiycektir ki bunu ben hallederim sağolsunlar klanda ricamızı kırıcak çok az arkadaş var Kadim Hidra Görevinde Lodos Klanındaki siz dostlara yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız yarın saat 21 : 00 da Mühürlü kapıda toplanırız görüşmek dileğiyle ...
Eyvallah,
Samimi söyleyeyim her duruma karşı bir cevap yazabilirim ama bir tek konuda beceriksizim.
Burada ne denilmesi gerektiğini beceremiyorum.
Çok teşekkürler, görevi olan arkadaşlarım adınada sizlere sevgiler.
Kardeşim bizden yardım isteyeni geri çevirmeyiz. sevdigimiz deger verdigimiz arklarımız için sonuna kadar gideriz ama bazı kişilerle bizi aynı kefeye koymamanızı rica ederiz sadece kadım de degil her yer ve her konuda elimizden geleni yaparız
Organizasyonla ilgili bilgiyi ister reis ister yönetimden biriyle konusursan (oyun içinde) anında destek grubunu hazırlarız
arkadaşlarla yapılan etkinliklerin tadı ayrıdır bu fırsatıda kaçırmayız :lol: ü