Helal olsun diyorum. Çok güzel özetlemiş.YALNIZALPEREN yazdı:Öncelikle, insanların itiraz yapma hakkını kimse elinden alamaz ve haddine de değil.
Varsa elinde ki maden ve iksirleri bitir.
Sonra 20 ejderha iksir için maden çek ve ürettiğin iksirle Çemberlitaş yap.
Onsan sonra gelip burda ahkam kesmeye çalış!
[23 Haziran 2011] İksir güncellemesi
Re: [23 Haziran 2011] İksir güncellemesi
- Earth
- Işık Hanım'ın Elemanı
- Sunucu: Meran
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Vuslatt
Bu kadar tepkinin gelmesinin sebebi, iksir güncellemesinin bizi maden çekme derdinden kurtarmak için olduğu gibi gösterilmiş olmasıydı. Durum böyle olunca fiyat beklentileri de bir hayli düşük oldu. Ertesi gün iksir fiyatlar görülünce, haliyle tepki gösteren çok kişi oldu.
Kafamı kurcalayan çok şey var. Güncelleme şu an olduğu haliyle çok çelişkili görünüyor. Çelişki nerede şöyle açıklıyım. İksirler akçe ile satılıyor, yani gerçek para. O halde burada maksat kar elde etmek olmalı. Hedef kar etmekse, bunun bir alt hedefi karı maksimize etmektir. Karı maksimize etmek için de iksir fiyatlarının 10 akçeyi geçmemesi gerekir ki, talep çok, satışlar bol olsun. Peki o zaman iksir fiyatları neden bu kadar pahalı. Geriye tek bir mantıklı açıklama kalıyor, o da OKO larda karakterler arası dengeyi bozmamak. Düşünsenize, iksirler ucuz olsaydı tam da kesmek üzere olduğunuz bir savaşçının dinazor iyileştiren iksir içmesi kadar kötü bir şey olmazdı :lol: . Büyücü ne içerse içsin farketmez gerçi, iki sıkımlık canı var zaten :mrgreen: . Bu karakterler arası denge mevzusu önemli ve fiyatların bu kadar fazla olmasının sebebi olarak kabul edilebilir. Ancak bu sefer de iksir güncellemesi ne için gelmişti diye sormadan edemiyorum :mrgreen: . Yahu bu güncelleme büyük oranda Çemberlitaş için gelmedi mi. İnsanlar cüzi bir mikar ile iksirlerini alıp Çemberlitaş'ın keyfini çıkaracaktı, yanılıyormuyum. Güncellemedeki maksat bu olmalıydı ve bu başarılabilmeliydi.
Bu yazıyı yazarken aklıma bir öneri geldi, desteğe de aynen atıcam beğenirseniz siz de atın. Aktar Şevket' de veya daha anlamlı olacağı düşünülen bir yerde özel bir kimyasal satılsın. Yine akçeyle veya oyun parası ile de alabilelim. Kimyasalın özelliği ne peki :?: Elbette ki ucuz olması :lol: . Şaka bir yana, kimyasalın asıl özelliği, ''Erg '' enerjisinin çok yoğun olduğu bölgelerde kendi kendine tepkimeye girerek kudret veren iksirlere dönüşmesi. Bunun anlamı şu : Bu kimyasallar Çemberlitaş harici bir yerde kullanılması durumda etkisizler (veya ölümcül olsun daha zevkli :twisted: ). Elbette bu kimyasalların reçeteleri de satılabilir, yine cüzi miktarda maden ile üretilebilir. Bu tarz bir güncelleme olsaydı daha çok beğenilmez miydi, bence beğenilirdi.
Kafamı kurcalayan çok şey var. Güncelleme şu an olduğu haliyle çok çelişkili görünüyor. Çelişki nerede şöyle açıklıyım. İksirler akçe ile satılıyor, yani gerçek para. O halde burada maksat kar elde etmek olmalı. Hedef kar etmekse, bunun bir alt hedefi karı maksimize etmektir. Karı maksimize etmek için de iksir fiyatlarının 10 akçeyi geçmemesi gerekir ki, talep çok, satışlar bol olsun. Peki o zaman iksir fiyatları neden bu kadar pahalı. Geriye tek bir mantıklı açıklama kalıyor, o da OKO larda karakterler arası dengeyi bozmamak. Düşünsenize, iksirler ucuz olsaydı tam da kesmek üzere olduğunuz bir savaşçının dinazor iyileştiren iksir içmesi kadar kötü bir şey olmazdı :lol: . Büyücü ne içerse içsin farketmez gerçi, iki sıkımlık canı var zaten :mrgreen: . Bu karakterler arası denge mevzusu önemli ve fiyatların bu kadar fazla olmasının sebebi olarak kabul edilebilir. Ancak bu sefer de iksir güncellemesi ne için gelmişti diye sormadan edemiyorum :mrgreen: . Yahu bu güncelleme büyük oranda Çemberlitaş için gelmedi mi. İnsanlar cüzi bir mikar ile iksirlerini alıp Çemberlitaş'ın keyfini çıkaracaktı, yanılıyormuyum. Güncellemedeki maksat bu olmalıydı ve bu başarılabilmeliydi.
Bu yazıyı yazarken aklıma bir öneri geldi, desteğe de aynen atıcam beğenirseniz siz de atın. Aktar Şevket' de veya daha anlamlı olacağı düşünülen bir yerde özel bir kimyasal satılsın. Yine akçeyle veya oyun parası ile de alabilelim. Kimyasalın özelliği ne peki :?: Elbette ki ucuz olması :lol: . Şaka bir yana, kimyasalın asıl özelliği, ''Erg '' enerjisinin çok yoğun olduğu bölgelerde kendi kendine tepkimeye girerek kudret veren iksirlere dönüşmesi. Bunun anlamı şu : Bu kimyasallar Çemberlitaş harici bir yerde kullanılması durumda etkisizler (veya ölümcül olsun daha zevkli :twisted: ). Elbette bu kimyasalların reçeteleri de satılabilir, yine cüzi miktarda maden ile üretilebilir. Bu tarz bir güncelleme olsaydı daha çok beğenilmez miydi, bence beğenilirdi.
EARTH
DisToRtioN
-
- Acemi Savaşçı
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Lodos
Yakında 4995 akçeye Ejder hatta 1345 akçeye iridyum bile görürseniz şaşırmayın derim ve madem artık konuldu iksirlerde bari 11-12 akçe fln olsa :S Oyun giderek emek oyunu olmaktan uzaklaşıyor Hemde çoook hızlı bir şekilde
iksir fiyatları biraz pahalı olmuş evet ama burda kopan yaygara da tam süper, her şey para pul olmuş gibisinden. yaşadığımız coğrafyanın havasındanmıdırı nerdir her şeyi abartıyoruz.
para harcamak istemeyene eskisinden farklı bir şey yok ki kardeşim. zaten iksir üretiyorduk gene üretiriz.
ikv için gerekli paralı 1-2 şey dışında, bir şey almaya gerek yok. dükkandan da acil ihtiyacı olup satın almak isteyen 3-4 iksir alır, istemeyen almaz. kim zarar görecek bundan anlayamadım, eskisinden farklı ne var.
ben şahsen iksir falan almayacağım. çemberlide de daha henüz doğru düzgün ilerleyemedim. ama şu yaygara da nasıl bir abartıdır. daha şu forumda olumlu tek şey okuyamadım, yormayın kendinizi bu kadar kardeşler.
illa bir şeylere kızacaksanız lüzumlu şeylere efor sarfedin. büyücünün zihin tutulması ile ölmesi, meteor bölgesindeki lodoslar mesela.
ha bir de mümkünse banka 3 bölüm olsun.
para harcamak istemeyene eskisinden farklı bir şey yok ki kardeşim. zaten iksir üretiyorduk gene üretiriz.
ikv için gerekli paralı 1-2 şey dışında, bir şey almaya gerek yok. dükkandan da acil ihtiyacı olup satın almak isteyen 3-4 iksir alır, istemeyen almaz. kim zarar görecek bundan anlayamadım, eskisinden farklı ne var.
ben şahsen iksir falan almayacağım. çemberlide de daha henüz doğru düzgün ilerleyemedim. ama şu yaygara da nasıl bir abartıdır. daha şu forumda olumlu tek şey okuyamadım, yormayın kendinizi bu kadar kardeşler.
illa bir şeylere kızacaksanız lüzumlu şeylere efor sarfedin. büyücünün zihin tutulması ile ölmesi, meteor bölgesindeki lodoslar mesela.
- Lazkopatilyas
- İri Fare Avcısı
- Sunucu: Kuklacı
- Lonca: Raiders Of Anatolia
başka bir oyun varmıdır ki yapılan güncellemelere itiraz edilsin...bu kdr itiraz varsa sorun yönetimde demek ki....
- Melankolik
- Yasemin'in Gözcüsü
- Sunucu: Sancak
- Lonca: Rulers Ofthe World
Üretim için vakti olmayanlar için akçe ile iksir satıyorsunuz?
Oyun parasıyla neden satmıyorsunuz ki?
Herşeyi paraya dökünüz ne mutlu bize..
Oyun parasıyla neden satmıyorsunuz ki?
Herşeyi paraya dökünüz ne mutlu bize..
ROWxKRAL Rowxferro RowxMaHFeR ROWxKRALİÇE

Carpe Diem

Carpe Diem
- IxGoLDeNxI
- Sahaf Yardımcısı
- Sunucu: Anka
Benim için değişen bir şey olmayacaktır
Gene madenimi çekip iksirimi üretebilirim
Ama 300 Akçe 5 İksir pahalı gerçekten
Mesele 300 Akçe 30 İksir olsa daha mantıklıydı
Hem Çalışıp maden çekmeye fırsat bulamayanlar içinde bir şans olurdu
Gene madenimi çekip iksirimi üretebilirim
Ama 300 Akçe 5 İksir pahalı gerçekten
Mesele 300 Akçe 30 İksir olsa daha mantıklıydı
Hem Çalışıp maden çekmeye fırsat bulamayanlar içinde bir şans olurdu
GoLDeN - FaunTLeRoy - xKonsantrasyoNx - KonsantrasyoN

Burda ne yazarsanız yazın bu güncelleme boyle kalacak boşuna
:) Üretim sıfırlama içinde boyle defalarca şikayet edildi ama degişen ne
pakedi olan sıfırlıyor
Ha bilemem belki ucuzlar fiyatları iksirlerin neyse :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Yaşamak İçin Mi Yersin Yemek İçin Mi Yaşarsın (DOMUZ) Anlıyan Anlar He he 
- Chatlaqs
- Teşkilat Neferi
- Lonca: Raiders Of Anatolia
CuRe yazdı:Lathander !
Arkadaşlar dileyenler yine reçete ile Akçe ödemeden üretebilecektir.
Bu cevap bence gayet açık, net ve bir o kadar da yeterli. Bizler değilmiydik iksirler NPC'lerde satılsın diyen ? Ee peki şimdi nedir derdimiz ? Akçe... Soruyorum size geliri olmayan bir şirket sürekli gider yaparsa sonuç ? İflas. Bir yerden kazanacaksın ki bir yerden kazandırasın. Halk tabiri ile verdğiniz paralar sizlere elektrik, yol ve su olarak geri dönüyor.Neden sürekli mutsuz bir İKV kitlesi var. Neden sürekli bir beklenti içerisindesiniz. Bizler değilmiydik ya akçe gelsin diyen, değilmiydik. :!: Yönetim çalışmıyor, böyle desteğe lanet olsun, destek ne işe yarar vs. vs. Yönetim siz ne isterseniz yapmaya çalışıyor. Ama siz :!: ne yapılırsa yapılsın memnun kalmamakta ısrarcısınız. Mutlaka bir kıyısından, köşesinden yakalayıp eleştiriyi tavana çıkartıyorsunuz. Objektif olun biraz. İyi eğlenceler.
Yorumlarını paylaşırken karşı düşünceye sahip kişilere hakaret etme lütfen.
Uyarı seviyen artırıldı.
Lathander.
- IxGoLDeNxI
- Sahaf Yardımcısı
- Sunucu: Anka
Yeni nesil çocuklarından bir şey olmaz
karşıt görüşlü birini gördüğü zaman iftiraya başvuruyorlar
karşıt görüşlü birini gördüğü zaman iftiraya başvuruyorlar
GoLDeN - FaunTLeRoy - xKonsantrasyoNx - KonsantrasyoN